My Travel Secret ...
Menu
Azië / Nepal

Onze reisroute van 3 weken door het fantastische Nepal

Home » Nepal » Onze reisroute van 3 weken door het fantastische Nepal

In 2014 maakte ik voor het eerst een prachtige rondreis door Nepal. In 2 weken tijd reisde ik samen met een vriendin langs de hoogtepunten van het land. Ik werd op slag verliefd!  2 weken Nepal bleek alleen echt veel te kort en daarom wilde ik samen met mijn vriend terug naar dit prachtige land. Naast een paar bekende plekken, wilde ik dit keer ook een paar nieuwe plekken bezoeken, waaronder Bardia National Park. In totaal reisden we dit keer 3 weken door Nepal. Welke plekken we uiteindelijk hebben bezocht en wel reisroute we aflegden, lees je hier.

Dag 1: Vertrek vanuit Düsseldorf

We vliegen met Turkish Airlines van Dusseldorf naar Kathmandu. Het is de eerste keer dat ik met deze vluchtmaatschappij vlieg en ik moet bekennen, ze hebben mij niet overtuigd. Turkish Airlines heeft om een of andere vage  reden ontzettend vaak vertraging op de route Istanbul-Kathmandu. Natuurlijk is een vliegmaatschappij afhankelijk van het weer en is het weer in Nepal, mede door de Himalaya, ontzettend onvoorspelbaar. Toch lijkt het probleem met Turkisch Airlines eerder een structureel probleem te zijn, want andere maatschappijen zoals Etihad of Qatar Airways hebben er veel minder last van. Ik kies in het vervolg dus niet meer snel voor Turkish Airlines.

Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam (of Brussel/Dusseldorf) naar Kathmandu. Je maakt dus altijd een tussenstop. Wij kozen voor Turkish Airlines, omdat zij de kortste tussenstop boden. Achteraf gezien dus niet zo’n succes, want we moesten midden in de nacht uren wachten op Istanbul Airport. Voor een ticket van Amsterdam naar Kathmandu betaal je ongeveer tussen de 500 en 750 euro, afhankelijk van de vliegmaatschappij en het seizoen. Zelf maak ik altijd gebruik van Skyscanner voor het zoeken naar de beste vliegtickets. Bij deze zoekmachine kun je heel makkelijk op (goedkoopste) maand zoeken en krijg je een overzicht wat een ticket op een bepaalde dag kost. Wanneer je een beetje flexibel bent, kun je zo veel geld besparen.

Route Nepal
Tip: probeer op de heenreis een plek links in het vliegtuig te bemachtigen of op de terugreis rechts en je hebt prachtig uitzicht over de Himalaya.

Dag 2: Kathmandu

We beginnen onze reis door Nepal in Kathmandu. Wat voelt het fijn om terug te zijn in deze ietwat chaotische stad. Waar ik een jaar eerder problemen had met acclimatiseren, vind ik het dit keer fijn om terug te zijn in de chaos. Ons guesthouse (aanrader!!) ligt in de wijk Bouddha, vlak bij de beroemde Bouddhanath tempel. We bezoeken de tempel tijdens zonsondergang en vanaf een dakterras zien we, onder het genot van onze eerste Mango Lassi, hoe de mensenmassa al mediterend rondjes om de tempel loopt.

reisroute Nepal
Bouddhanath Tempel Kathmandu

Dag 3 t/m 5: Bardia National Park

Eén van de plekken die we dit keer perse willen bezoeken is Bardia National Park. Dit park is dé plek in Nepal om tijgers in het wild te spotten. We besluiten hier onze reis te beginnen en omdat we nog een beetje last hebben van een jetlag en geen zin hebben om 15 uur in de bus te zitten, boeken we een vlucht van Kathmandu naar Nepalgunj. Vanuit hier stappen we in een minivan naar Ambassa en het laatste stuk naar Thakurdwara springen we bij een stel locals achter op de brommer.

We verblijven bij Bardia Homestay, dat gerund wordt door de Nederlandse Sonja en haar Nepalese vriend Budhi. Een ontzettend leuke plek om een paar dagen te blijven. Samen met Budhi gaan we 2 dagen de jungle in, maar het is zo ontzettend heet, dat de dieren zich helaas niet laten zien. Na 2 dagen besluiten we verder te reizen en het later nogmaals te proberen in Chitwan National park.

Binnenlandse vluchten zijn in Nepal helaas behoorlijk prijzig. Wij betaalden voor onze vlucht met Buddha Air van Kathmandu naar Nepalgunj (55 minuten) ongeveer $180 p.p, enkele reis. De goedkoopste optie is met de lokale (nacht)bus te reizen, maar die zijn niet altijd heel erg comfortabel. Een andere optie is een jeep met chauffeur te huren.

Nepal Reisroute
Bardia National Park

Dag 6 en 7: Tansen

Vanuit Thakurdwara reizen we door naar Tansen. We zijn in totaal zo’n 9 uur onderweg. In Tanssen checken we in bij Horizon Homestay, een super fijne plek om een paar dagen te blijven. Vanuit Tansen en met name Srinagar Hill, schijn je bij helder weer schitterend uitzicht te hebben op het Himalaya gebergte, maar helaas is het het moment dat wij hier zijn ontzettend bewolkt. Zelfs ’s ochtends vroeg is er geen enkele bergtop in de verte te bekennen. Hebben wij weer! We besluiten op eigen houtje de trek naar het verlaten Rhanigat Palace te doen. Een mooie, maar zeer pittige wandeling.

3 weken Nepal
Tansen Nepal

Dag 8 t/m 11: Chitwan National Park

Eigenlijk was het op voorhand helemaal niet de bedoeling om naast Bardia National Park, ook Chitwan National Park te bezoeken, maar omdat Bardia wat betreft het spotten van wilde dieren een beetje tegenviel, besluiten we om toch naar Chitwan af te reizen. We kunnen kiezen tussen een snelle minibus of een grote, lokale bus. We kiezen het laatste en later blijkt dat dit een goede keuze was, wat onderweg zien we hoe de minibus frontaal op een ander voertuig  is gebotst.

In Sauraha, een klein dorpje aan de rand van Chitwan National Park, ontmoeten we Suresh, een jongen die eerder mijn gids was tijdens een jungle trek in het park. We besluiten om samen met hem en een andere gids de komende 3 dagen de jungle in te gaan. De jungle trek is echt te gek! We zien o.a neushoorns, een beer en een wilde olifant. De nacht brengen we door in een klein dorpje aan de rand van het park bij lokale mensen. Helaas zien we geen tijger, maar nu hebben we in ieder geval een hele goede reden om toch nog een keer terug te gaan naar Nepal ;-)

Chitwan National Park
Chitwan National Park, Nepal

Dag 12 en 13: Pokhara

Tijd om eindelijk een beetje te relaxen en Pokhara is daar dé perfecte plek voor. We nemen de lokale bus van Sauhara naar Pokhara en op het busstation worden we opgewacht door Santo, de eigenaar van het Lake Breeze Hotel*. Dit hotel is echt top als je op zoek bent naar plek met een goede ligging én een goede prijs/kwaliteit verhouding. De eerste dagen in Pokhara huren we een fiets en bezoeken we de World Peace Pagoda. Verder doen we eigenlijk niet zo heel erg veel, maar genieten we vooral van de mooie uitzichten en het goede weer.

*Inmiddels is Hotel Lake Breeze gewisseld van eigenaar en heet het nu Hotel Red Carpet.

reisroute Nepal
Pokhara Nepal

Dag 14 t/m 16: Trekking naar Panchase Hill

Een must-do in Nepal is het maken van een trekking door de bergen en Pokhara is daar de perfecte uitvalsbasis voor. Samen met een gids stellen we een 3 daagse trek samen naar Panchase Hill. Het eerste stuk van deze trek, van Hemja naar Dhampus, heb ik eerder ook al afgelegd, maar dit vond ik zo ontzettend mooi stuk, dat het geen straf is om het nogmaals te doen. De eerste nacht overnachten we bij het Australian Camp. De zonsopkomst hier is werkelijk fantastisch! De tweede dag lopen we verder naar Panchase Hill. De klim hier naar toe is pittig, maar wanneer we de volgende dag, met ontzettende spierpijn, weer naar beneden moeten, blijkt dat dit nog veel erger is. Uiteindelijk is deze 3-daagse trek één van de hoogtepunten van deze reis.

Reisroute Nepal

Dag 17 en 18: Pokhara

We hebben een paar dagen nodig om weer bij te komen van de trekking naar Panchase Hill. Ik barst echt van de spierpijn en kan bijna geen stap meer verzetten. Een massage lijkt de oplossing, maar zodra de masseuse al wijst naar mijn kuiten, begin ik al te gillen. Wat wel heel erg fijn is, is het zwemmen bij het Temple Tree Resort. Bij dit luxe hotel kun je tegen betaling een paar uur of dag aan het zwembad doorbrengen.

Naast bijkomen van de trekking, moet er ook nog even geshopt worden, want het einde van onze route door Nepal komt in zicht. Mijn favoriete plek is om te gaan shoppen in Pokhara is bij het Tibetaanse vluchtelingenkamp Tashi Ling. Dit kamp ligt op ongeveer 2 kilometer van Pokhara Lakeside.

Lees ook: Een overzicht van mijn favoriete dagtrips vanuit Pokhara

Pokhara Nepal
Pokhara, Nepal

Dag 19 t/ 21: Katmandu en Bhaktapur

De laatste dagen brengen we door in Kathmandu en maken we een uitstapje naar het mooie Bhaktapur. Dit keer boeken we een hotel in de wijk Thamel, Thamel Home. De locatie van dit hotel is echt perfect, net buiten de drukte, maar toch op maar 2 minuten lopen van alle winkeltjes en de restaurants.

reisroute Nepal
Bhaktapur

We bezoeken o.a de hoogtepunten van Kathmandu, waaronder de beroemde Pashupatinath en Swayambhunath tempels. Verder worden we uitgenodigd op een verlovingsfeest van de broer van een jongen die we een dag eerder in de bus hebben ontmoet. Bizar, maar ook erg leuk!


Liever niet zelf je hele reis zelf plannen? Kijk dan eens op de website van Better Places. Zij hebben een ontzettend leuk aanbod Nepal reizen en samen met hun reisadviseurs stel je jouw perfecte Nepal reis samen. 
Swayambhunath Tempel Kathmandu

Op zoek naar nog meer tips en inspiratie voor jouw reis naar Nepal? Check dan ook:

reisroute nepal 3 weken
Pashyupatinath tempel

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over Nepal

nepal travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights