My Travel Secret ...
bardia national park
Azië Nepal Wildlife

Off the beaten path: Bardia National Park, Nepal.

 

Home » Azië » Off the beaten path: Bardia National Park, Nepal.

 


 

Voor wie Nepal bezoekt, is het Bardia National Park niet altijd het meest voor de hand liggend om te bezoeken. De meeste toeristen komen het land via de hoofdstad Kathmandu binnen en vanuit daar is het nog een lange, niet al te comfortabele, rit naar Bardia. Vliegen is wel een optie, maar de kans is groot dat je word afgeschrikt door de ticketprijs van 183 dollar, enkele reis. Toch is een bezoek aan dit park meer dan de moeite waard. Het is ongerepter en minder toeristische dan het bekendere Chitwan National Park. Er leven zo’n 53 zoogdiersoorten, waaronder Bengaalse tijgers, neushoorns, olifanten en Ganges dolfijnen en volgens de laatste telling telt het park 407 verschillende vogelsoorten. Het is mogelijk om een jeepsafari te maken, een jungle trek te voet of je kunt gaan raften op de Karnali rivier.

 

Bardia National Park

 

Wij reisden begin van dit jaar naar Bardia NP. We moesten wel even slikken van de prijs, maar besloten toch de vlucht van Kathmandu naar Nepalgunj te nemen. Waarom? Bardia was voor ons dé reden om naar Nepal te reizen en hier wilden wij onze reis beginnen. Na een intercontinentale vlucht vanuit Düsseldorf inclusief tussenstop, mét flinke vertraging, hadden wij geen zin om ook nog eens dik 13 uur in de bus te gaan zitten. We vlogen naar Nepalgunj en namen daar de bus richting Ambassa. In Ambassa moesten we overstappen op de bus naar Thakurdwara. Wat we niet zo goed hadden ingeschat, is dat er dagelijks maar een paar bussen tussen Ambassa en Thakurdwara rijden en dat het nog wel een paar uur kon duren voordat de bus zou komen. Gelukkig melden zich al snel 2 locals bij ons en met hun konden we op de brommer meerijden richting Thakurdwara.

 

image

 

Bij aankomst in Thakurdwara werden we afgezet bij  Bardia Homestay. Dit verblijf had ik voorafgaand aan de reis al geboekt, omdat het me een ontzettend leuke plek leek om hier te verblijven. Goede keuze bleek later!  Deze homestay wordt gerund door de Nederlandse Sonja en haar Nepalese man Budhi. Ook de ouders van Budhi en zijn 2 kinderen wonen er. Budhi is een ervaren gids en via hem regelden wij een jungle trek te voet en op dag 2 een jeepsafari. Een klein minpuntje tijdens onze trip….het was té heet! Zo’n 38 graden om precies te zijn. Normaal heb ik daar niet zo’n problemen mee, maar als je wildlife wil gaan spotten is het niet zo handig. Wij wilden echt heel graag tijgers in het wild zien, maar de kans om deze te spotten is sowieso al heel erg klein en moet je heel veel geluk hebben. Is het erg heet, dan zijn de tijgers overdag veel minder actief, dus is de kans om ze te zien nóg kleiner. Helaas was het geluk niet aan onze zijde en zagen we weinig wildlife, maar het was fantastisch om 2 dagen in de jungle door te brengen. Vlakbij het guesthouse hadden we wel het geluk dat er een neushoorn uitgebreid voor ons in de rivier ging liggen badderen. Zo’n bijzondere ervaring om dat te zien. Helaas hadden we op dat moment geen camera bij ons. Hoe stom!!

 

Op zoek naar de leukste accommodaties nabij Bardia National park? 

 

 

Bardia National Park

Bardia Homestay, Thakurdwara (Shivapur)

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.