My Travel Secret ...

My Travel Diary #15: het prachtige Lake Begnas

by Sigrid
lake begnas
Home » Azië » My Travel Diary #15: het prachtige Lake Begnas

Nadat we een aantal dagen in het gezellige Bandipur hebben doorgebracht, reizen we door naar Lake Begnas. Helaas hebben we nog maar 3 dagen en 2 nachten over voordat we in Pokhara “moeten” zijn. Niks moet natuurlijk, maar we hebben in Pokhara een hotelboeking, die we niet willen/kunnen wijzigen. 

Lake Begnas ligt ongeveer 15 kilometer voor Pokhara en is eventueel ook als dagtrip vanuit Pokhara te bezoeken. Wij kiezen er echter voor om er 2 nachten te blijven, omdat we er heel veel goede dingen over hebben gehoord/gelezen. Zo zou Lake Begnas een stuk minder druk zijn als het toch wel toeristische Pokhara en zou de omgeving misschien wel nog mooier zijn. Nou weten we uit eigen ervaring dat de omgeving van Pokhara echt prachtig is, dus moesten we deze plek deze reis wel even checken. 

lake begnas

De rit van Bandipur naar Lake Begnas neemt ongeveer 4 uur in beslag. We reizen met de lokale bus en moeten onderweg 3 keer overstappen. Het grootste gedeelte moeten we staan, wat niet echt handig is wanneer je groter bent dan 1,75m. Wanneer we arriveren op de plaats van bestemming zijn we blij dat we eindelijk weer gewoon rechtop kunnen staan. 

De keuze uit hotels is in de omgeving van Begnas niet zo heel erg groot. Toch vinden we een ontzettend leuke homestay die prachtig is gelegen, Dinesh House . We boeken een deluxe kamer, die achteraf gezien alles behalve deluxe is. Toch mag dit de pret niet drukken, want de uitzichten de volgende ochtend bij het ontbijt en de gastvrijheid van eigenaar Dinesh zijn onbetaalbaar. 

dinesh house
Ontbijt bij Dinesh House met uitzicht op de Himalaya

Om meer van de omgeving te zien gaan we op dag 2 hiken. De wandeling naar Begnaskot duurt in totaal ongeveer 4 uur en brengt ons naar één van de mooiste uitzichtpunten in de omgeving van Lake Begnas. De wandeling is prachtig en niet alleen de uitzichten op het machtige Himalaya gebergte zijn de moeite waard, zeker ook de uitzichten over Lake Begnas en het kleinere, nabijgelegen Lake Rupa. Onderweg komen we geen andere reizigers tegen, maar alleen maar Nepalezen die ons steeds weer begroeten met een vriendelijke “namaste”. 

hiken lake begnas

Lake Begnas is inderdaad qua populariteit niet te vergelijken met Pokhara. Toch zie je dat het toerisme hier aan het groeien is en dat is helemaal terecht! Lake Begnas is een geweldig mooie plek om een paar dagen te verblijven en zeker een aanrader wanneer je een alternatief zoekt voor het drukkere Pokhara. Helaas kunnen hier niet meer dan 2 nachten blijven, maar ik had achteraf gezien hier makkelijk een week kunnen bivakkeren. Heerlijk genieten van alle rust!

lake begnas
lake begnas
lake begnas
Vanwege het Dashain festival zagen we overal bamboo schommels en o.a dit handgemaakte reuzenrad
rupa lake
Lake Rupa

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over Nepal

nepal travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights