My Travel Secret ...
Menu
Azië / Nepal

My Travel Diary #14: pittoresk Bandipur

Home » Azië » My Travel Diary #14: pittoresk Bandipur

Na bijna 2 weken doorgebracht te hebben in Kathmandu en de Kathmandu Vallei is het tijd voor iets anders en reizen we door naar Bandipur, een klein en authentiek dorpje dat tussen Kathmandu en Pokhara in ligt. Pokhara is na Kathmandu de grootste stad van Nepal en hier bevindt zich één van de meest toeristische plekken van het land, Lakeside, een gebied van ongeveer 2 kilometer lang direct gelegen aan het Phewa Meer. Het is een ontzettend gezellige plek, waar je veel leuke restaurantjes en hotels vindt. Pokhara is een plek waar wij voor minstens 2 weken willen verblijven, omdat er in de omgeving veel te doen is, maar ook omdat het gewoon een hele relaxte plek is. 

Bandipur Nepal

Maar omdat we nog een aantal dagen te besteden hebben voordat we in Pokhara “moeten” zijn, besluiten we om deze dagen door te brengen in Bandipur en bij Lake Begnas. Bandipur ben ik zelf ooit eerder geweest, maar had toen niet meer dan 1 nachtje de tijd en Lake Begnas is voor ons beiden totaal onbekend. Het zijn allebei plekken die niet heel veel bezocht worden door toeristen en daarom voor ons juist interessant om een bezoek aan te brengen.

Bandipur

Vanaf het moment dat we in Bandipur arriveren weten we dat we een goede keuze hebben gemaakt om hier (weer) naartoe te gaan. We hebben een eenvoudig guesthouse geboekt, maar dat blijkt een schot in de roos. We hebben een behoorlijk comfortabele kamer en bij helder weer hebben we gewoon prachtig uitzicht op het Himalaya gebergte. En dat vanuit ons bed! Het centrum van Bandipur is niet groot, maar wel ontzettend sfeervol. De architectuur is prachtig en er zijn een aantal uitzichtpunten van waar je de bergen goed kunt zien (bij helder weer dan ;-)). We besluiten al snel dat we hier wel iets langer willen blijven, dan vooraf gepland. 

hotel bandipur
Uitzicht ’s ochtends vroeg vanuit Himchulli Guest House

Inmiddels is het de 9e dag van het Dashain festival en worden de komende dagen als de belangrijkste dagen van dit festival gezien. Hoewel Dashain voornamelijk binnenshuis wordt gevierd en je hier als reiziger niet heel veel van mee krijgt, worden er wel ceremonies gehouden bij tempels en worden er met enige regelmaat offers gebracht. Erg leuk om dit hier op dit pittoreske plekje mee te maken. 

dashain bandipur

Bandipur ligt op een berg en de omgeving is prachtig. Het is een uitstekende plek om mooie wandelingen te maken. De meest populaire wandeling is de hike naar Ramkot. Deze wandeling is in totaal ongeveer 11 kilometer en je hebt geweldige uitzichten over de vallei en bij helder weer zelfs een stuk op de bergen. Op het moment dat wij deze wandeling starten is het alleen knetter bewolkt en zien we helemaal niks. We besluiten om toch door te lopen in de hoop dat het later opklaart en gelukkig is dit het geval. 

bandipur ramkot
Uitzicht over Ramkot

Bij aankomst in Ramkot blijkt dat we op de heenweg de originele route van de hike hebben gemist. Deze route is nog veel mooier dan de route die wij hebben gelopen en leid je niet alleen langs prachtige uitzichtpunten, ook door een stuk bos, waar wij vele langoeren (apen) zagen. Altijd leuk!

ramkot bandipur
De hike van Bandipur naar Ramkot
hike bandipur

Ik merk dat ik tijdens de wandeling toch wel behoorlijk last heb van m’n longen. Dit is iets waar ik eigenlijk al vanaf de eerste dag van deze reis last van heb. Nepal en het hebben van astma is (voor mij) helaas geen ideale combinatie. Dit is dan ook één van de redenen waarom wij geen lange trek gaan maken. Het werkt voor mij gewoon niet en daarbij hebben wij ook helemaal geen ambitie om dagenlang af te zien in de Himalaya. Wij vinden het prima om gewoon een dag te gaan hiken (of misschien 2) en vooral te genieten van de groene omgeving en het uitzicht op de bergen.

uitkijkpunt bandipur

Toch krijgen we continue de vraag welke hike we gaan doen, zowel online als offline. Alsof je niet naar Nepal kunt komen zonder een aantal dagen in de Himalaya door te brengen? De reden waarom wij in Nepal zijn, zijn vooral de natuurparken. Zoals de meeste van jullie wel weten zijn wij grote wildlife liefhebbers en is Nepal is in Azië de beste plek om neushoorns in het wild te zien. Wij zullen later doorreizen naar Chitwan en Bardia National Park en we gaan een grote onbekende bezoeken, het Shuklaphanta National Park. Hopelijk gaan we wilde olifanten, neushoorns, beren en misschien wel tijgers spotten. Maar eerst door naar Lake Begnas en natuurlijk Pokhara

Klik hier voor een overzicht van alle reisdagboeken

bandipur
Bandipur
bandipur
bandipur nepal

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over Nepal

nepal travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights