My Travel Secret ...
Menu
Azië / Nepal

My Travel Diary #16: volop genieten in Pokhara

Home » Azië » My Travel Diary #16: volop genieten in Pokhara

Nadat we het prachtige Lake Begnas en het schattige dorpje Bandipur hebben bezocht reizen we door naar Pokhara. We zijn al aardig in de buurt, want Pokhara ligt op maar een half uur rijden van Lake Begnas. Pokhara is één van de meest toeristische plekken van Nepal, maar wat ons betreft ook één van de allerfijnste plekken. Daarom besluiten wij om hier minimaal 2 weken te blijven, zodat we optimaal van de relaxte sfeer en geweldig mooie omgeving genieten. Maar ook om te werken, want tussen al het reizen door moet er af en toe ook nog een beetje (online) gewerkt worden ;-) 

pokhara

Bij aankomst in Pokhara is het wel even schrikken. Het is stukken drukker en chaotischer dan voorheen en de omgeving van het toeristisch centrum, Lakeside, is volgebouwd met lelijke gebouwen. Ook staat er ineens een soort van Disneyland langs de waterkant. Why?? Uiteindelijk bleek de drukte voornamelijk te komen doordat we op een zaterdag, midden in het festivalseizoen arriveerden. Daardoor waren er vooral veel lokale toeristen op de been en was het extra druk. Een paar dagen later is Pokhara gelukkig weer even relaxed als voorheen. 

lakeside pokhara

Een beetje op de gok boekten wij ongeveer een maand voor aankomst een hotel in Pokhara via Airbnb. Oktober is hoogseizoen in Nepal en wij wilden er zeker van zijn dat we 2 weken op één plek konden blijven. Zo kwamen we terecht bij het Lake Boutique Hotel en dit bleek echt een schot in de roos. Voor nog geen €13 per nacht verbleven we in een mooie en ruime kamer met keuken en privé balkon. De ligging van het hotel was voor ons perfect, lekker rustig, maar toch centraal met in de buurt veel leuke, betaalbare restaurantjes. 

Pokhara is de perfecte uitvalsbasis voor een hike in de Himalaya. Dit is voor de meeste mensen dan ook de reden om naar deze plek af te reizen. De hikes variëren van enkele dagen tot meerdere weken. Alles is mogelijk. Wij houden het bij enkele hikes van hooguit een dag in de omgeving van Pokhara. Ik merk dat ik behoorlijk veel last heb van mijn astma en heb geen zin om mijn gezondheid op het spel te zetten en af te zien hoog in de bergen. Bovendien is er genoeg te zien en te doen in de omgeving van Pokhara. 

pokhara

We beginnen met een wandeling rondom Lake Phewa. Niet zomaar een wandeling, maar een wandeling van minstens 20 kilometer, die o.a leidt langs de beroemde World Peace Pagoda en door het Raniban natuurreservaat. We moeten aardig wat klimmen en door de hoge temperatuur is het uiteindelijk een behoorlijk pittige hike.

Lees ook: Een overzicht van mijn favoriete dagtrips vanuit Pokhara

Pokhara
Hiken rondom Lake Phewa, Pokhara

Het hoogtepunt van de hike is wanneer we in het natuurreservaat stuiten op een grote groep apen. Ze zitten echt overal en spelen volop met elkaar. Ze zijn totaal niet onder de indruk van onze aanwezigheid. Plotseling horen we een grote plons en wanneer we een stuk doorlopen zien we een vijver met erin en eromheen overal apen. Ze slingeren aan takken en laten zich vervolgens in het water vallen. Zoiets hebben we echt nog nooit eerder gezien. Het zijn ook net mensen. Te leuk!

pokhara

Een andere dag maken we een wandeling naar één van de mooiste uitzichtpunten rondom Pokhara, Sarangkot. Hier heb je (vooral met zonsopkomst) een fantastisch uitzicht over het Himalaya gebergte. We beginnen al vroeg aan de hike, rond een uur of 6.30u en klimmen in 1,5 uur tijd zo’n 700 meter in hoogte. Het is uiteindelijk één van de mooiste wandelingen die we maken. Vooral wanneer we terug naar Pokhara lopen worden we getrakteerd op geweldige uitzichten over Lake Phewa. 

sarangkot

Eén van de laatste dagen van ons verblijf in Pokhara maken we nog een boottocht over Lake Phewa en klimmen we weer naar de World Peace Pagoda. Tijdens ons eerste bezoek was het weer namelijk niet heel erg goed, lees: volop bewolkt, dus geen uitzicht op de bergen. Gelukkig is dat nu wel anders en hebben we prachtig uitzicht. Een mooie afsluiter van een geweldig verblijf. 

pokhara

Wat we vooral ook fijn vinden aan ons verblijf in Pokhara is de grote keuze uit vele leuke eet-en drinktentjes. Er zijn er zo ontzettend veel, dat het best moeilijk is om een keuze te maken. Er is zelfs een Belgische friettent en daar kun je me een partij lekkere frietjes en kroketjes bestellen. Zeker wanneer je voor langere tijd op reis bent is dit een absolute aanrader! Voor het ontbijt vinden we in de buurt van ons hotel al heel snel een topper, de Coffee Counter. Hier bestelden we iedere morgen voor €1,20 een ontbijtje en daarvoor kregen we een omelet of 2 gebakken eitjes, heerlijke toast met boter en jam, gebakken aardappeltjes met groente én een bakkie koffie. Goede deal toch? 

De 2 weken in Pokhara vliegen voorbij. We hebben ons echt geen seconde verveeld en hadden best nog 2 weken langer willen blijven. Helaas zit dit er niet in, want we hebben een afspraak in het westen van Nepal. Tijd om door te reizen naar Tanssen. 

Klik hier voor een overzicht van alle reisdagboeken

world peace pagoda
sarangkot
pokhara nepal

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over Nepal

nepal travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights