My Travel Secret ...
Menu
Azië / Nepal

Reisroute Nepal: 2 weken backpacken door een prachtig land.

Home » Nepal » Reisroute Nepal: 2 weken backpacken door een prachtig land.

Eind februari 2014 ging ik voor eerst 2 weken backpacken in Nepal. Op voorhand leek dit misschien een beetje kort, maar uiteindelijk bleek dat 2 weken een prima tijd is om een goede indruk te krijgen van dit fantastische land. We zagen alle hoogtepunten, zonder te moeten haasten. Vooral Pokhara bleek de perfecte plek om volop van het vakantiegevoel te genieten. Benieuwd naar onze reisroute in Nepal? Ik beschrijf hem hier.

Dag 1: Aankomst in Katmandu.

Bij aankomst op Tribhuvan airport werd al snel duidelijk dat ik misschien beter op voorhand mijn visum had kunnen regelen. Het duurde namelijk een paar uur voordat ik eindelijk in de taxi zat, onderweg naar ons hotel. We bezochten deze dag de Bouddhanath tempel die op loopafstand van het guesthouse lag. Hier genoten we, tijdens een diner, van zonsondergang. Al snel beseften we hoe koud het eind februari nog is in Kathmandu en dan met name na zonsondergang. Ben je van plan in februari/maart naar Nepal te gaan, houd hier dan zeker rekening mee!

Dag 2: Kathmandu.

Op dag 2 liepen we om 6.00u s’ochtends al van het guesthouse richting de Pashupatinath tempel waar op dat moment het Shivaraatri festival plaats vond. We waren erg benieuwd naar de saddhu’s die tijdens dit festival naar deze tempel toe komen om hash te roken. We keken onze ogen uit! Na een paar uur vonden we het wel genoeg met de drukte en namen we een taxi richting Thamel. We lunchten op Durbar square en bezochten ook nog de Swayambunath tempel.

Reisroute Nepal

Dag 3: Nagarkot en Bhaktapur.

De 3e dag huurden we een auto met chauffeur die ons naar Nagarkot en Bhaktapur reed. Nagarkot staat bekend om het spectaculaire uitzicht op de Himalaya, maar toen wij hier aankwamen werd al snel duidelijk dat wij ontzettend veel pech hadden met het weer. We zagen hier en daar wel een topje van een berg, maar over het algemeen was de gehele bergketen bedekt met wolken.

Bhaktapur was echt te gek! Eerst hebben we geluncht op een dakterras aan de rand van Durbar square, waar we een prachtig uitzicht hadden op het plein. Vervolgens slenterden we door de steegjes om het plein heen, waar we binnen de kortste keren verdwaalden, maar dit maakte het juist zo leuk, omdat we hierdoor het echte Nepalese leven zagen. Overal waar je keek wilde je een foto maken, zo mooi, zo sfeervol. We verveelden ons geen minuut, want er was ontzettend veel leuks te doen in Bhaktapur.

Dag 4: Chitwan National Park.

Neushoorns spotten in Chitwan National Park was misschien we dé reden waarom wij naar Nepal wilden. We namen de bus van Kathmandu naar Sauraha, waar we in het begin van de middag aan kwamen. Helaas net te laat om nog een jeepsafari te doen. We checkten in in het Jungle Sunset Camp, wat een hele fijne ligging heeft aan de rand van de rivier en erg goedkoop is. Dat het personeel nogal opdringerig is, nemen we voor lief.

Dag 5: Trekking in het Chitwan National Park.

Eindelijk gingen we een trekking maken in het Chitwan National Park! Eerst met een bootje over de Rapti rivier en vervolgens te voet het park in. Het duurde even voordat we een neushoorn zagen, maar het is  gelukt! Ook zagen we een olifant, herten, krokodillen en verschillende soorten vogels waaronder een neushoornvogel. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan dit park is een must-do tijdens een reis aan Nepal.

reisroute Nepal
Chitwan National Park

Dag 6 t/m 11: Pokhara.

Van Chitwan National Park namen we de bus richting Pokhara. Van onze gids in Chitwan kregen we het telefoonnummer van zijn neef in Pokhara die daar een guesthouse runde. Deze neef zou ons oppikken op het busstation en ons zijn guesthouse, Lake Breeze, laten zien. We hadden er weinig vertrouwen in, maar bij aankomst bleek dit een verborgen pareltje te zijn. Het was een ontzettend leuk guesthouse, met prima kamers, perfect gelegen aan het Fewa meer en lekker goedkoop. Om de hoek zaten veel leuke restaurantjes en winkeltjes.

We huurden tijdens ons verblijf in Pokhara o.a een bootje en staken we het Fewa meer over, om de World Peace Pagoda te bezoeken. Het uitzicht vanuit hier was echt geweldig! Ook huurden we een fiets en fietsten we richting Tashiling, een Tibetaans vluchtelingenkamp. De 4e dag maakten we een 3-daagse trektocht door de bergen, langs typische Nepalese dorpjes. Dit was een ontzettende leuke trekking. We liepen van Phedi naar Dhampus en via Sarangot weer terug naar Pokhara. Verder genoten we in Pokhara voornamelijk van de rust, het lekkere eten en de vriendelijke mensen.

Pokhara Nepal

Dag 12: Pokhara naar Bandipur.

We besloten om een dag eerder Pokhara te verlaten om een extra stop in Bandipur te maken. We namen de bus richting Kathmandu, stapten halverwege in Dumre uit en namen hier de bus naar Bandipur. Het was even zoeken naar een leuk en betaalbaar guesthouse en kwamen uiteindelijk uit bij het Bandipur Village Resort, wat meteen aan het begin van het dorp ligt.

Dag 13: Bandipur.

1 Dag in Bandipur bleek meer dan genoeg. Niet dat het niet leuk was, integendeel, maar omdat het maar een klein dorp is, heb je na een paar uur rondslenteren het meeste wel gezien. Heb je tijd genoeg en wil je rust en het echte Nepalese leven zien, dan is dit sfeervolle dorp de plaats waar je moet zijn.

reisroute Nepal

Dag 14: Bandipur naar Kathmandu.

Het einde van de reis was op dag 14 in zicht. Bij  aankomst in Kathmandu zochten we een guesthouse aan de rand van Thamel, zodat we de laatste dag nog even goed konden shoppen. Achteraf bleek dat dit een goede zet was, want alle leuke dingen die we in Pokhara zagen, maar gelukkig niet kochten, bleken in Kathmandu nog veel goedkoper te zijn.

Dag 15: Vlucht richting Kuala Lumpur.

Vroeg in de ochtend vloog mijn vriendin terug richting Nederland en nam ik het vliegtuig richting Kuala Lumpur, waar ik samen met mijn vriend verder ging reizen naar Borneo en de Filipijnen. De 2 weken in Nepal waren echt te gek en inmiddels heb ik al weer een nieuwe reis naar dit fantastische land geboekt.


Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over Nepal

nepal travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

12 Comments

 • Evert
  6 december 2015 at 11:40

  Hoi ,
  Leuk reisverslag met mooie fotos heb je gemaakt.
  Ik heb plannen om half februari tot half maart naar nepal te reizen en ik was heel benieuwd of het makkelijk is om slaapplek te vinden in die periode, hoor graag jou ervaring. groetjes.

  Reply
  • Sigrid
   10 december 2015 at 02:35

   Ooooh wat een fijn vooruitzicht! Nepal is geweldig ? Slaapplekken zijn makkelijk ter plekke te regelen. Ik was er in febr, mrt en april. Groetjes Sigrid

   Reply
  • Sigrid
   10 april 2016 at 12:46

   Hoe Evert, hoe is je reis naar Nepal geweest? Ben heel benieuwd!

   Reply
 • Freek
  25 januari 2017 at 22:49

  Hey,
  wat een toffe vakantie. Nu heb ik nog meer zin om naar Nepal te gaan. Vertrek zelf begin maart en de bedoeling is dat ik er tot eind mei blijf.
  Ben erg benieuwd hoe je de mensen daar hebt ervaren, ondanks de armoede.
  Begrijp dat slaapplaatsen niet moeilijk te regelen zijn. Hoop ook hetzelfde met gidsen ?
  grtjes

  Reply
  • Sigrid
   26 januari 2017 at 19:10

   Oooh wat een fijn vooruitzicht zeg! Nepal is echt één van mijn lievelings landen ❤️ De mensen zijn geweldig! Zo lief, zo vriendelijk. Alles is heel makkelijk ter plekke te regelen. Heel veel plezier alvast!

   Reply
 • Arrianne
  18 november 2018 at 19:29

  Wat ben ik blij dat ik jouw site heb gevonden. :-) okt/nov 2019 willen we eindelijk onze droomreis gaan maken naar Nepal en ik heb van jouw site al heel veel mooie tips en ideeën gekregen. Je staat bij mijn favorieten en ik kom zeker geregeld terug.

  Gr. Arrianne

  Reply
  • Sigrid
   18 november 2018 at 20:19

   Aaah wat ontzettend leuk om te horen!! Het gaat zeker een geweldige trip worden ;-) Misschien komen we elkaar nog tegen, want wij gaan mogelijk dezelfde tijd terug. Liefs Sigrid

   Reply
   • Arrianne
    22 november 2018 at 15:55

    Waarschijnlijk gaan we de laatste twee weken van oktober naar Nepal..dan 3 dagen New Dehli..en dan nog een weekje in november naar Goa. Ik vind het best spannend omdat wij nu de kinderen zelfstandig zijn echt een zelf georganiseerde reis willen maken. Ook ik (als fotografe) kom veel liever in kleine dorpjes waar de mensen hun eigen leven leiden dan in druk bezochte tempels waar je over de hoofden van de toeristen lopen. We gaan het zien. Ik heb nog een klein jaartje om alles goed voor te bereiden..:-)

    Reply
 • Johan Veffer
  5 januari 2019 at 17:31

  Wij , 2 50ers willen graag op eigen gelegenheid naar Nepal vliegen in oktober/november 2019. Is het echt allemaal ter plaatse zelf te regelen. Vervoer , overnachten excursies etc. En heb je een idee van kosten op dit moment.

  Reply
  • Sigrid
   7 januari 2019 at 18:59

   Hoi Johan, mijn ervaring is dat het in Nepal echt super makkelijk is om alles ter plekke te regelen. Oktober is wel hoogseizoen, dus iets meer vraag naar accommodatie. Ik maak zelf meestal een globale planning en boek accommodaties via Booking.com en zoek een hotel dat ik tot de laatste dag kostenloos mag annuleren. Mochten de plannen wijzigen, dan kost het je niks. Wel dus goed opletten tot wanneer je gratis mag annuleren. Veel plezier met de voorbereiding! Groetjes Sigrid

   Reply
 • Barbara
  22 februari 2019 at 04:25

  Wat een geweldige reis! Welke reisperiode zou het beste zijn om de dieren te spotten?

  Reply
  • Sigrid
   1 maart 2019 at 05:10

   Sorry voor de late reactie. Maart/April en Oktober zijn de beste periodes.

   Reply

Leave a Reply