Pokhara

Azië Nepal Tips en Inspiratie

De leukste (dag)trips vanuit Pokhara Nepal

Pokhara is zo’n plek waar ik direct verliefd op werd. De Himalaya, het Fewa meer, de mensen en de leuke en gezellige winkeltjes maken deze plek tot één van mijn favoriete plaatsen in Azië. En Nepal mag dan misschien geen strand hebben, waar je een paar dagen lekker kunt relaxen, maar Nepal heeft Pokhara en Pokhara is een heerlijke en relaxte plek waar je prima een paar dagen (of zelfs weken) door kunt brengen. Dat wil niet zeggen dat er in Pokhara niks te doen is, integendeel! Pokhara is dé uitvalsbasis om de Pokhara vallei en de Annapurna regio te ontdekken. Bovendien kun je er ook te gekke (dag)trips maken. Benieuwd naar mijn favorieten? Ik zet ze voor je op een rij.

 

 

1. maak een trekking in de pokhara vallei

 

Voor een trekking in de Pokhara Vallei of de Annapurna regio, is Pokhara dé plek waar je moet zijn. Of je nu een trek van een paar uur, een paar dagen of van een paar weken wil maken, alles is mogelijk. Je kunt dit zelf organiseren of laten organiseren door een gids. Het laatste heeft mijn voorkeur, want zo kun je zelf beter genieten van de omgeving. Wil je de trek toch zelf organiseren, dat kan prima, maar zorg dan in ieder geval voor een goede kaart (online of offline), die up-to-date is en laat je voor vertrek goed informeren. Vergeet niet om iemand op de hoogte te stellen van jouw plannen. Je weet nooit of er onderweg iets gebeurd.

 

Zelf maakte ik 2 korte trekkingen in de buurt van Pokhara. Zo liep ik in 3 dagen tijd van Hemja naar Dhampus en via Sarangkot weer terug naar Pokhara. Een andere trek was in 3 dagen van Hemja naar Dhampus en via het Australian Camp naar Panchase Hill. Beide waren dikke aanraders.

 

Pokhara Nepal

 

 

2. Bezoek de World Peace Pagoda

 

Vanuit het centrum van Pokhara zie je hem al aan de overkant van het Fewa meer liggen, de World Peace Pagoda. Deze pagoda is één van de 80 world peace pagoda’s die in opdracht van een Japanse monnik over de hele wereld zijn gebouwd. De reden om deze pagoda te bezoeken is niet alleen het fraaie bouwwerk, maar ook het uitzicht over het meer, Pokhara en de Himalaya. Mijn advies is om de pagoda vroeg in de ochtend te bezoeken, omdat dan de kans het grootst is dat de lucht helder is en de bergen dus goed zichtbaar zijn. Om er te komen kun je een taxi huren en je naar boven laten rijden, maar het is veel leuker om je met een bootje  naar de overkant van het meer te laten brengen en dan een klim van een klein half uur naar de pagoda te maken.

 

Pokhara Nepal

 

 

3. Ontdek de omgeving van Pokhara op de fiets

 

De ideale manier om de omgeving van Pokhara te ontdekken is op z’n Nederlands, op de fiets. Je kan ze overal huren, van een simpele damesfiets tot een professionele mountainbike. Erg leuk is het om één van de Tibetaanse vluchtelingenkampen in de buurt van de stad te bezoeken. Hier kun je leuke souvenirs kopen. Tip: ga s’ochtends vroeg, want de 1e verkoop van de dag brengt voor Tibetanen geluk. Afdingen gaat dan een stuk makkelijker ;-) Het Tashiling vluchtelingenkamp (ongeveer 2 km van Lakeside), kun je combineren met een bezoek aan Devi’s fall (waterval) en de grotten tempel Gupteshwor Mahadev Gupha, die beide op de weg naar het vluchtelingenkamp toe liggen. Wat ook leuk is, is om een kijkje te nemen in één van de Tibetaanse kloosters bij de kampen.

 

Pokhara Nepal

 

 

4. geniet van Zonsopkomst bij Sarangkot

 

Eén van de beste uitkijkpunten om van zonsopkomst te genieten, is die vanaf de Sarangkot heuvel (1590m). Het uitzicht vanuit hier op het Annapurna gebergte is werkelijk fantastisch. Je kunt vanuit Pokhara s’ochtends vroeg een taxi nemen (ong. 1500 rp) en je de heuvel op laten rijden, maar je kunt het ook combineren met een (korte) trekking en eventueel een nacht in Sarangkot blijven slapen. Vanuit Sarangkot kun je een prachtige wandeling terug naar Pokhara maken, maar je kunt ook naar beneden op een spectaculaire manier….zie punt 5 ;-)

 

Pokhara Nepal
Zonsopkomst vanuit Sarangkot

 

 

5. Ga Parasailen

 

Voor de adrenaline junks onder ons….ga parasailen! Zweef als een vogel door de lucht en geniet van het adembenemende uitzicht over de Himalaya en over het Fewa meer. Veel mooiere locaties om te parasailen zul je niet vinden! Je vertrekt vanuit Sarangkot, dus je kan een sprong combineren met de prachtige zonsopkomst. Er zijn 4 tijden dat je kunt springen, de 1e om 9.30u, de laatste om 14.00u. Mijn advies: ga zo vroeg mogelijk! Vaak zie je hoe later het wordt, hoe meer wolken er zijn en grote kans dat er om 14.00u geen berg meer te zien is. Check sowieso het weer voordat je een afspraak maakt.

 

Pokhara Nepal
Foto © Jan-Willem Hijnen 

 

 

6. Relax bij het zwembad

 

Nepal is geen strandbestemming en helaas is een betaalbaar hotel met een leuk zwembad moeilijk te vinden. Toch kwamen wij er achter dat het in Pokhara zeker mogelijk is om een dagje lekker langs het zwembad te relaxen en dat is toch wel heel erg fijn na een zware trekking. Normaal betaal je voor een nachtje in het Temple Tree Resort  een kleine 100 euro, maar voor een dagje aan het zwembad ben je maar 7 euro kwijt. Goed te doen toch? Vind je 7 euro nog steeds te duur, maar ben je wel toe aan een duik, dan kun je nog altijd een duik in het Fewa meer nemen ;-)

 

image

 

 

Op zoek naar meer Nepal reisinspiratie? Misschien zijn onderstaande artikelen iets voor jou:

 

6 plekken die je zeker moet bezoeken tijdens jouw reis door Nepal

Reisroute: 2 weken backpacken in Nepal

De leukste (budget) hotels in Kathmandu

 

 

 

 

*Dit artikel bevat een affiliate link. Lees hierover meer in de disclaimer.

Share this:

Gek op reizen en groot Azië-liefhebber. Altijd bezig met het plannen van mijn volgende reis. Het liefst trek ik de jungle in, op zoek naar wildlife.

Leave a Comment

Comments (12)

    1. Lijkt mij ook heel gaaf, alleen toen ik er was was het erg bewolkt en zag je de bergen amper. Dat vond ik toch wel zonde! Moet gewoon nog een keer terug ;-)

  1. Pokhara! Ook 1 van mijn eigen favorieten. Wij waren er ooit 2 weken en kwamen er later nog een paar dagen terug… heerlijk. Ik wist toen niet dat er een zwembad was, anders had ik er zeker wel een duik willen nemen.