My Travel Secret ...

My Travel Diary #43: via de Amazone naar het populaire Baños

by Sigrid
Banos Ecuador
Home » Ecuador » My Travel Diary #43: via de Amazone naar het populaire Baños

Nadat we in het noorden van Ecuador een bezoek hebben gebracht aan Otavalo en het onbekende, maar oh zo mooie Apuela reizen we met de bus terug richting Quito. Mocht je de laatste update hebben gemist, dan kun je hem hier terug lezen.

Nog een bezoek aan Quito brengen is niet perse onze eerste keus, want we zijn hier in de tussentijd al twee keer geweest, maar om verder te reizen naar het oosten van Ecuador, is een extra stop in de hoofdstad gewoon het handigst. We hebben namelijk een erg lange busreis (+8 uur) voor de boeg. 

quito
Uitzicht vanaf de Basilica del Voto Nacional in Quito

In Quito verblijven we in een schattig, betaalbaar hotel in de oude historische binnenstad. Wij verkiezen deze wijk boven het toeristische La Mariscal, de wijk waar de meeste backpackers verblijven. We vinden het historisch centrum gewoon een stuk mooier en sfeervoller dan La Mariscal. Ons plan om de stad vanuit een heel gaaf uitzichtpunt te bekijken door een kabelbaan naar boven te nemen valt helaas in duigen door het ontzettend bewolkte weer, daarom besluiten we onze dagen in Quito vooral al werkend door te brengen.

quito ecuador
Het historisch centrum van Quito

Van Quito reizen we door naar Lago Agrio. Deze stad ligt aan het begin van de Amazone en vanuit hier starten we onze 4-daagse trip naar Cuyabeno Wildlife Reserve. Tijdens deze 4 dagen verblijven we in een prachtige lodge midden in de natuur. Een uitgebreid verslag, inclusief veel foto’s, van deze trip vind je hier

cuyabeno
Cuyabeno Wildlife Reserve

Lago Agrio stelt niet zo heel erg veel voor. Het is een beetje een vieze, hectische stad. Gelukkig hoeven we hier niet al te lang te blijven. Na onze trip naar de Amazone reizen we door naar Tena, een andere stad die ook aan de rand van de Amazone ligt. Hoewel wij hier niet heel veel tijd doorbrengen en er eigenlijk helemaal niks bijzonders doen, want we zijn best wel moe van onze Cuyabeno trip, moet ik zeggen dat Tena echt wel een leuke plek is. De stad  is mooi gelegen en vanuit hier kun je ook heel makkelijk tours naar de Amazone boeken. Een goed alternatief voor als je niet zo heel veel tijd hebt en Cuyabeno te ver afgelegen ligt. 

Tena Ecuador
Tena

Vanuit Tena nemen we de bus naar één van de meest populaire plekken in Ecuador, Baños. Hier zullen we minimaal 1 week blijven, want er is veel te doen en de omgeving is prachtig. De eerste 3 nachten verblijven we niet in Baños zelf, maar in een dorpje op een steenworp afstand van de Pailon del Diablo waterval, de meest indrukwekkende waterval van de omgeving. Rondom deze waterval kun je prachtig wandelen en vind je mooie uitkijkpunten. Het is absoluut een must-visit wanneer je Baños bezoekt. 

Banos Ecuador
Pailon del Diablo Baños

Ons hotel, Hotel Miramelindo, blijkt een fijne en vooral kleurrijke plek te zijn. Iedere kamer is uniek en prachtig beschilderd en ook de entree van het hotel is net een kunstgalerie. Ontzettend leuk. Onze kamer is enorm comfortabel, met een groot, fijn bed en heeft een mooi uitzicht over de rivier. Het is de perfecte plek om bij te komen van een paar best wel zware dagen. Reizen met de bus is hartstikke leuk, maar soms ook best wel vermoeiend. 

Miramelindo Banos
Hotel Miramelindo Baños
Miramelindo Baños
Hotel Miramelindo Baños

De eerste dagen in Baños verkennen we vooral de omgeving van het hotel. We bezoeken uiteraard de Pailon del Diablo waterval, die echt heel erg indrukwekkend is en gaan op zoek naar andere mooie watervallen in de buurt. Ook maken we een aantal mooie wandelingen. Het weer is in Baños helaas een beetje wisselvallig. De zon krijgt niet heel veel ruimte en over het algemeen is het het grootste gedeelte van de dag bewolkt. Maar gelukkig regent het er weinig. 

Banos Ecuador
Pailon del Diablo Baños

Na 4 dagen bij Hotel Miramelindo verhuizen we naar een leuk hostel in het centrum van Baños. Het hostel is centraal gelegen, ontzettend betaalbaar ($20 per nacht)  en heeft zelfs een zwembad. Baños is toeristisch, maar niet té. De weekenden zijn wel wat drukker met lokale toeristen, maar daarbuiten is het erg rustig. Het centrum is super gezellig, met veel leuke cafés en eettentjes. Wanneer we Tripadvisor.nl checken voor het beste restaurant in Baños zien we een Indiaas restaurant bovenaan de lijst staan. Omdat de Ecuadoriaanse keuken nog steeds niet onze favoriet is, is dit restaurant wel een hele fijne en vooral lekkere verrassing.

Banõs Ecuador
Het gezellige centrum van Baños

Voordat we Baños verlaten willen we graag nog wat gave uitkijkpunten bezoeken waarbij je mooi uitzicht hebt over de vallei waarin het dorp zich bevindt en de Tungurahua vulkaan die vlakbij ligt. Helaas werkt het weer totaal niet mee. Op de laatste middag wanneer we de beroemde Casa de Arbol bezoeken hebben we dankzij een grote portie geduld ontzettend geluk wanneer net voor zonsondergang alle wolken verdwijnen en de Tungurahua  vulkaan eindelijk zichtbaar wordt. Het was zeker het wachten waard. 

Casa de arbol Banos
Casa de Arbol Baños

Na 1 week verlaten we Baños voor een ander heel tof avontuur. We gaan namelijk een hele gave meerdaagse wandeling door de Andes maken. Daarover snel een uitgebreide blogpost.

Banos
Pailon del Diablo Baños
miramelindo
Hotel Miramelindo Baños
Baños
Het centrum van Baños
banos
Onze eerste ontmoeting met een lama.
Hostal chimenea
Hostal Chimenea Baños
hiken in banos
Uitzicht over Baños tijdens een bewolkte wandeling
Hotel Miramelindo
Hotel Miramelindo Baños
Banos
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights