My Travel Secret ...

My Travel Diary #57: Hola Bolivia

by Sigrid
sucre bolivia
Home » Latijns-Amerika » My Travel Diary #57: Hola Bolivia

Het lijkt voor mij nog maar pas geleden, maar het is inmiddels alweer dik 3 maanden geleden dat wij terugkwamen van een fantastische reis door Thailand. 3 Maanden lang reisden we van noord naar zuid en bezochten we zowel nieuwe plekken als plekken waar we al eerder waren geweest. Mocht je deze reis gemist hebben, klik dan hier voor een overzicht van mijn laatste reisdagboeken. 

In de tussentijd hebben we vooral tijd doorgebracht in Nederland met vrienden en familie. We verbleven 2,5 maand in een hele fijne B&B vlakbij onze ouders en concentreerden ons vooral op werk. 

Inmiddels zitten we aan de andere kant van de wereld, in Bolivia. Het is na Ecuador en Colombia het 3e land in Zuid-Amerika dat wij bezoeken. Een paar weken geleden zijn we via Madrid en Santa Cruz naar Sucre gevlogen, de wettelijke hoofdstad van het land. Tot nu toe verbazen we ons iedere dag weer hoe mooi dit land is. 

sucre Bolivia
Sucre, Bolivia

De reden dat we voor Sucre als startpunt van deze reis kozen, is dat veel populaire plekken in Bolivia hoog in de Andes liggen. Dan heb ik het over hoogtes van (dik) over de 3.000m. Om hoogteziekte te voorkomen wilden wij rustig wennen aan de hoogte en daar is Sucre dé ideale plek voor. Deze stad ligt namelijk op zo’n 2.800m hoogte en werd door velen de leukste stad van Bolivia genoemd. Een goede reden dus om hier een kleine week te blijven. 

sucre Bolivia
Sucre Bolivia

Ons verblijf in Sucre was echt heerlijk. Het is een mooie, koloniale stad met een gezellig centrum. We sliepen in een super fijne accommodatie net buiten het centrum in de wijk Recoleta. Deze wijk is wat hoger gelegen en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

sucre Bolivia
Uitzicht over Sucre vanaf de wijk Recoleta

We wisten vooraf niet zo goed wat we van Bolivia konden verwachten, maar het eerste wat ons opviel is dat het onwijs authentiek en kleurrijk is. Naar onze mening nog meer dan bijvoorbeeld Ecuador. Verder is Bolivia ontzettend betaalbaar. Over het algemeen wordt gezegd dat Zuid-Amerika een stuk duurder is dan Azië, maar Bolivia is waarschijnlijk één van de meest betaalbare landen in Zuid-Amerika, want tot nu toe is het niet heel veel duurder dan Thailand. Meevaller! 

sucre Bolivia
Sucre Bolivia

Van de hoogte hadden we in eerste instantie niet heel erg veel last, maar dat veranderde toen we van Sucre doorreisden naar Potosi, één van de hoogstgelegen steden ter wereld (+4.000m) Hier kregen we wel wat meer last van hevige hoofdpijnen en waren we een stuk sneller buiten adem wanneer we een stuk hadden gelopen.

Potosi
Potosi Bolivia

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om Potosi te bezoeken en wilden we direct vanuit Sucre doorreizen naar Tupiza, het startpunt van onze 4-daagse tour naar de beroemde zoutvlakte van Uyuni. Maar doordat er alleen nachtbussen reden tussen Sucre en Tupiza besloten wij overdag te reizen en een extra stop in Potosi in te lassen. Dit bleek achteraf een geweldige keuze te zijn, want Potosi bleek niet zo toeristisch te zijn en een gezellig en sfeervol centrum te hebben. Het deed ons een beetje denken aan onze favoriete plek in Colombia, Salamina, maar dan iets groter. 

Potosi
Potosi Bolivia

Van Potosi namen we de bus naar Tupiza. Dit dorp ligt helemaal in het zuiden van Bolivia, niet heel ver van de grens met Argentinië. Tupiza wordt ook weleens het wilde westen van Bolivia genoemd en door de roodkleurige rotsen in de omgeving van het dorp, snappen wij wel waarom. Dit landschap lijkt net het decor van een western film. Heel bizar. Wij maakten hier een prachtige wandeling en genoten van de mooie uitzichten en hoewel de omgeving van Tupiza heel mooi is, stelt het dorp toch wel een klein beetje teleur. Maar dit kan er ook mee te maken hebben dat wij hier net op een zondag waren en eigenlijk alle winkels en restaurantjes gesloten waren. 

Tupiza
Tupiza Bolivia

Vanuit Tupiza maakten we uiteindelijk een 4-daagse tour naar één van de hoogtepunten van Bolivia, de zoutvlakten van Uyuni en Eduardo Avaroa National Reserve. Deze tour hebben we  inmiddels achter de rug en daarover later meer. Eén ding kan ik alvast verklappen…het is één van de mooiste plekken die wij ooit hebben bezocht.

Potosi
Potosi Bolivia
tupiza
Tupiza Bolivia
sucre Bolivia
Sucre Bolivia

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights