My Travel Secret ...

My Travel Diary #59: Samaipata en Amboro National Park, Bolivia

by Sigrid
Refugio Los Volcanes
Home » Latijns-Amerika » My Travel Diary #59: Samaipata en Amboro National Park, Bolivia

Nadat we terugkwamen in La Paz, moesten we ons tegenvallende bezoek aan Coroico even verwerken. Op een of andere manier waren mijn verwachtingen iets te hoog en was vooral bij mij de teleurstelling behoorlijk groot. Hoe had ik me zo in een plek kunnen vergissen? En wat nu? Mocht je gemist hebben hoe ons bezoek aan Coroico is verlopen, je leest het in de vorige update.

Samaipata

We besluiten eerst even een paar dagen in La Paz te blijven. Het is een leuke stad en we verblijven in een fijn hotel in het historisch centrum. We genieten vooral van de fijne sfeer, kleurrijke straatjes en de vele goede restaurantjes en ondertussen maken we een plan voor onze laatste 2 weken in Bolivia.

La Paz Bolivia
La Paz Bolivia

Omdat Bolivia behoorlijk groot is en de wegen niet altijd even goed, willen we vooral niet urenlang in de bus zitten naar de volgende bestemming. En al zeker niet in een nachtbus. We besluiten daarom een vlucht naar Santa Cruz te boeken. Deze stad ligt in het oosten van het land en vanuit hier reizen we uiteindelijk door naar Brazilië.

Het grote voordeel van Santa Cruz is dat het een stuk lager is gelegen dan alle andere plekken die we tot nu toe in Bolivia hebben bezocht. We hebben hier geen last van de hoogte en de temperatuur is een stuk aangenamer. Maar Santa Cruz is alles behalve een gezellige stad en daarom reizen we al snel door naar Samaipata, een dorp aan de rand van één van de mooiste nationale parken van Bolivia, Amboro National Park.

Samaipata
Samaipata

Omdat ons uitstapje naar Coroico niet helemaal was wat ik er van verwachtte, was ik stiekem bang dat Samaipata ook zou tegenvallen. Op papier leken deze 2 plekken namelijk best wel veel op elkaar. Gelukkig bleek dit niet het geval en wisten we direct na aankomst dat Samaipata echt een hele fijne plek zou zijn om wat langer te blijven. Het dorp zelf was prachtig gelegen en in de omgeving konden we geweldige wandelingen maken. Daarbij verbleven we in een super fijne, sfeervolle accommodatie net buiten het centrum. Hier konden we even helemaal tot rust komen.

Samaipata
Hiken rondom Samaipata

Omdat de omgeving van Samaipata ontzettend mooi is en omdat het best lastig is om zonder eigen vervoer op de allermooiste plekken te komen, boekten we 2 georganiseerde tours. De eerste is de Bella Vista hike, een wandeling naar één van de allermooiste uitkijkpunten in de omgeving. We wisten op voorhand dat het een zware hike ging worden en dat was het uiteindelijk ook zeker. Achteraf gezien iets té zwaar voor mij, maar ja, als je er eenmaal aan begint, is er geen weg meer terug. Ik was dan ook blij dat na een uur of 7 bikkelen het einde van de hike eindelijk in zicht was. Gelukkig was het uitzicht waar heel de hike om draaide meer dan de moeite waard.

Bella Vista hike, Samaipata
Bella Vista hike, Samaipata
Bella Vista hike, Samaipata
Bella Vista hike, Samaipata

Tour nummer 2 was uiteindelijk mijn favoriete activiteit in Samaipata, de Condor hike. Deze hike was een stuk minder zwaar, dan de Bella Vista hike, maar minstens zo mooi. Het was voor ons ook de eerste keer dat we met eigen ogen condors zagen vliegen. Zo bijzonder.

Condor Hike Samaipata
Condor Hike Samaipata

Na bijna 10 dagen in Samaipata te hebben doorgebracht is het tijd voor onze laatste stop in Bolivia, Amboro National Park. Hier verbleven we bij één van mijn favoriete accommodaties van onze reis door Bolivia, Refugio Los Volcanes. Deze ecolodge ligt midden in de natuur en wordt omringt door ongerepte jungle en prachtige bergen. Om er te komen was al een avontuur op zich.

Refugio Los Volcanes
Refugio Los Volcanes

Wanneer je bij Refugio Los Volcanes verblijft zijn accommodatie, maaltijden én georganiseerde hikes inbegrepen. Super relaxed, want zo kunnen we veel van de prachtige omgeving zien, in relatief korte tijd. We maken o.a een hike diep de jungle in, naar een gigantische waterval en wandelen naar verschillende uitkijkpunten. Mocht je op reis gaan naar Bolivia, dan is een stop bij Refugio Los Volcanes echt een hele dikke aanrader.

Refugio Los Volcanes
Refugio Los Volcanes

Na dik 5 weken zit onze reis door Bolivia er weer op en reizen we door naar Brazilië. Helaas loopt die reis niet helemaal vlekkeloos. Daarover meer in de volgende update.

samaipata
Samaipata
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights