My Travel Secret ...

My Travel Diary #38: de laatste weken van onze roadtrip door Nederland

by Sigrid
sneek
Home » Nederland » My Travel Diary #38: de laatste weken van onze roadtrip door Nederland

Na zo’n 2,5 maand onderweg te zijn geweest in ons mooie kikkerlandje komt het einde van onze roadtrip in zicht. Nadat we in de maanden mei en juni vooral veel tijd doorbrachten in het mooie Noord-Holland met daartussen een heel tof uitstapje naar de Biesbosch, reizen we via Friesland, Overijssel en Noord-Brabant weer richting thuis. Onderweg zullen we uiteraard nog een aantal hele leuke plekken bezoeken die ik in dit overzicht zal delen.

Lees ook: My Travel Diary #39: vakantie in eigen tuin en plannen voor een nieuwe reis.

Bolsward
Bolsward

In Friesland waren we natuurlijk al tijdens deel 1 van de roadtrip, maar door slecht weer konden we toen niet alle plekken bezoeken die op ons lijstje stonden. Daarbij vonden we Friesland prachtig en ontzettend relaxed. Het voelde echt een beetje als buitenland, vandaar dat we graag nog even teruggingen.

Makkum
Makkum

Dit keer kozen we voor het gezellige Sneek als basis. Deze stad ligt super centraal en vanuit hier kun je heel makkelijk de leukste dorpen van Friesland bezoeken. We sliepen bij Stadsberg Sneek, een super knus boutique hotel in het centrum van de stad. Het ligt direct bij de beroemde waterpoort van Sneek en vanuit hier loop je in een paar minuten tijd naar de winkelstraat en de vele gezellige terrassen. Onze kamer was ontzettend leuk ingericht en een heerlijk ontbijt was bij de prijs inbegrepen. Dikke aanrader!

Stadsherberg Sneek
Stadsherberg Sneek

Vanuit Sneek bezochten we o.a Makkum, Harlingen, Bolsward en IJlst. Op Makkum na zijn deze plekken allen onderdeel van de beroemde Friese Elf Steden. Stuk voor stuk ontzettend mooi en absoluut een bezoek waard. Maar heb je niet veel tijd en moet je keuzes maken, dan raad ik aan om IJlst, Sneek en Harlingen zeker niet over te slaan.

IJlst
IJlst

Vanuit Friesland reden we via Flevoland door naar Overijssel. De stop in Flevoland wilden we graag maken, omdat in Flevoland een van de weinige nationale parken ligt dat wij nog niet eerder hadden bezocht: Nationaal Park Nieuw Land. Dit relatief jonge nationale park is met een oppervlakte van zo’n 29.000 hectare het grootste man-made natuurpark ter wereld. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit water en is een waar vogelparadijs. Wij maakten een prachtige wandeling door de Oostvaardersplassen en waren echt onder de indruk van deze plek. Zo mooi! Het enige minpuntje was de spoorlijn die echt dwars door dit gebied loopt, maar de wilde paarden en runderen leken daar minder last van te hebben.

Oostvaardersplassen
Oostvaardersplassen

Vanuit de Oostvaardersplassen reden we door naar een heel fijn plekje, Vakantiepark Mölke in Twente. We waren uitgenodigd om hier 2 nachtjes te komen slapen in een luxe vakantiewoning met eigen hottub. Hoe kun je daar nu nee tegen zeggen?

Molke
Vakantiepark Mölke

Vakantiepark Mölke was wel iets groter dan verwacht, maar ons huisje was prachtig gelegen langs het water en was enorm rustgevend. Het uitzicht over het landschap was prachtig. Iedere avond genoten we van een geweldige zonsondergang vanaf ons terras. Dit was precies wat we op dat moment nodig hadden. En ondanks de slechte weersvoorspelling, viel het eigenlijk reuze mee. Het enige jammere was dat door de vele regen van de dagen ervoor, we niet op de mooiste/zonnigste dag konden varen met een fluisterbootje. Dit kon alleen nog maar op de bewolkte dag van vertrek. De ervaring was nog steeds geweldig, de foto’s alleen iets minder.

Molke

Na 3 dagen volop genieten in Twente reden we door naar de Achterhoek. Lekker dichtbij. Hier verbleven we 2 nachten bij Stayokay Gorssel, dat in het groen tussen de Hanzesteden Deventer en Zuthen ligt. Ook bleek nationaal park de Sallandse Heuvelrug vlakbij te liggen, een goede reden dus voor een extra bezoekje.

In Deventer waren we in april ook al een dagje en toen heeft deze stad enorm verrast. We wilden daarom heel erg graag terug nu we toch in de buurt waren. Dit keer voor mij de bevestiging: Deventer is mijn favoriete stad in Nederland. Deze stad is zo geweldig mooi, maar het is de hele fijne, relaxte sfeer die het hem doet. En de stad is natuurlijk ook prachtig gelegen aan de rivier de IJssel. Heb je Deventer nog niet eerder bezocht? Dan zeg ik doen!

stayokay gorssel
Stayokay Gorssel

Zutphen maakte iets minder indruk. Zeker ook een mooie stad, maar te hectisch voor mij. Het barstte er van de (fiets)toeristen in het centrum en het kon qua sfeer echt by far niet tippen aan Deventer. Misschien waren we er net op de verkeerde dag of tijd, maar nee Zutphen was het voor ons niet.

zutphen
Zutphen

Uiteindelijk braken de laatste dagen van onze trip aan. Deze dagen brachten we door in het altijd gezellige Brabant. We bezochten het pittoreske Heusden (nee, niet die bij Asten!) en we brachten een bezoek aan Nationaal Park nummer 21 van de lijst: de Loonse en Drunense Duinen. Er is nu nog maar 1 park over voor ons nationale parken project en dat is Nationaal Park Oosterschelde. Die bewaren we voor een weekendje weg ergens in de komende maanden.

Heusden
Heusden

De Loonse en Drunense Duinen is een fantastisch wandelgebied. Bizar dat we hier nog nooit eerder waren geweest, terwijl het helemaal niet zo heel erg ver van onze (voormalige) woonplaats af ligt. Dit keer maakten we een mooie, afwisselende wandeling vanuit Giersbergen, maar grote kans dat we in de zomer hier nog eens gaan wandelen maar dan vanuit Udenhout.

Loonse en Drunense Duinen
Loonse en Drunense Duinen

Na 3 maanden roadtrippen door Nederland zit het er (voorlopig) weer op. De komende tijd gaan we rustig alles laten bezinken en bijwerken. Ik heb nu genoeg inspiratie om al mijn favoriete plekken met jullie te gaan delen. Dit doe ik hier, maar natuurlijk ook via Instagram.

molke
Vakantiepark Mölke
Deventer
Deventer
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights