My Travel Secret ...

My Travel Diary #62: terug naar mijn favoriete plek in Europa

by Sigrid
Amalfikust
Home » Europa » My Travel Diary #62: terug naar mijn favoriete plek in Europa

Het is alweer 3 maanden geleden dat ik de laatste reisupdate schreef. In deze update schreef ik over de maand die wij in het mooie Brazilië doorbrachten. Mocht je hem gemist hebben, dan kun je hem via deze link terug lezen

Inmiddels zijn we weer op pad. Dit keer binnen Europa. We zijn vorige maand gestart in het altijd mooie Italië en reizen momenteel door Andalusië, Spanje. Tijd voor een update. 

Tijdens de Coronacrisis van 2020 brachten wij 1,5 maand door aan de Amalfikust, een van de mooiste, maar ook meest populaire regio’s van Italië. Omdat het toerisme destijds helemaal op z’n gat lag, hadden wij het geluk de Amalfikust te kunnen ervaren zonder toeristen, een unicum. 

Het allerfijnste van onze tijd aan de Amalfikust vond ik het feit dat je er prachtig kunt wandelen. Er is een eindeloos wandelnetwerk en dat in combinatie met de meest fantastische uitzichten en mooie, kleurrijke dorpjes maakt de Amalfikust een van mijn bestemmingen binnen Europa. Ik wilde daarom dolgraag een keer terug. 

Wandelen amalfikust
Wandelen langs de Amalfikust

Vorige maand was het zo ver en vlogen we van Eindhoven naar Napels. Naast de Amalfikust stonden er ook nog een aantal voor ons nieuwe bestemmingen op de planning, waaronder de historische stad Pompeï en de eilanden Ischia en Capri. 

Onze eerste bestemming is Ischia. Dit eiland ligt op 1-1,5 uur varen van Napels. Ischia is een prachtig groen eiland, dat niet zo heel erg bekend is onder Nederlanders. Het is een stuk groter dan het nabijgelegen Procida en daarom leek het ons de ideale plek om onze reis rustig te starten. 

ischia
Forio, Ischia

Omdat we geen idee hebben welk deel van het eiland het leukst is om te verblijven, besluiten we om eerst 3 nachten in het oosten van het eiland te gaan zitten, niet ver van Ischia stad en later nog een paar nachten in het toeristische Forio. Beide plekken zijn erg leuk, maar ons appartement niet ver van Ischia stad is zo ontzettend fijn en goed gelegen, dat dit veruit onze favoriet is. 

We gaan tijdens ons verblijf op Ischia o.a op zoek naar de mooiste stranden en wandelen we naar het hoogste punt van het eiland. Het eiland heeft een hele leuke sfeer. Op sommige plekken lijkt de tijd te hebben stilgestaan en dat heeft wel iets. Binnenkort deel ik uiteraard een uitgebreid artikel met al mijn tips voor een bezoek aan Ischia. 

Ischia
Ischia
Ischia
Ischia

Vanuit Ischia reizen we door naar de Amalfikust. Omdat we hier iets eerder arriveren dan gepland, verblijven we de eerste nacht in Maiori en reizen vervolgens door naar het hoger gelegen Furore. 

Maiori was tijdens onze vorige reis naar de Amalfikust niet direct een van onze favoriete dorpen langs de Amalfikust. Dat komt misschien omdat Maiori niet het allermooiste en meest sfeervolle dorp is. Maar dit keer vinden we Maiori juist heel erg fijn. Het is er een stuk minder druk dan bijvoorbeeld in Amalfi en Positano en het strand bij Maiori is toch wel echt een van de allerfijnste stranden langs de Amalfikust. Prachtig helder water en een fijn kiezelstrand. Wij zijn fan!

Maiori Amalfikust
Maiori

In Furore hebben we een heel erg betaalbaar appartement geboekt en vlak voor onze aankomst slaat paniek een beetje toe…was dit wel een goede keus? De prijzen van accommodaties langs de Amalfikust liggen gemiddeld een stuk hoger dan de €50 per nacht die wij betalen, dit kan nooit een hele fijne en comfortabele plek zijn. En dat terwijl we hier een hele week door moeten brengen. 

Gelukkig blijkt mijn angst ongegrond. Het appartement is misschien een beetje ouderwets, maar dat is juist ook wel de charme. Het is wel van alle gemakken voorzien: een grote kamer, een complete keuken, een heerlijk, groot dakterras met fantastisch uitzicht over de kustlijn en top internet. Het enige dat tegenvalt is de te kleine badkamer, maar dat is te overzien. 

Het is heerlijk om terug te zijn aan de Amalfikust, maar het is in populaire dorpen zoals Amalfi en Positano wel echt extreem druk. Te druk in onze ogen. Ook in het OV is het behelpen, want het lijkt erop dat er net zoveel bussen rijden dan 3 jaar geleden, maar dat er inmiddels 100x zoveel toeristen zijn. Het hele bussysteem kan de drukte dus niet aan, met als gevolg dat bussen overvol zijn en dat bussen niet stoppen voor toeristen die staan te wachten. Wat dat betreft was het ov op Ischia echt een stuk beter geregeld. 

Toch vermaken wij ons prima. We gaan veel wandelen en op die manier ontlopen we de drukte. Tijdens de meest beroemde wandeling langs de Amalfikust, de Sentiero degli Dei, is het wel wat drukker, maar nog steeds prima te doen. Alleen bij aankomst in het populaire Positano is het even schrikken. Ik kan me bijna niet meer voorstellen hoe het hier was zonder toeristen. 

amalfikust update

Na 1 week reizen we weer verder. Dit keer naar het populaire Sorrento. Deze stad maakt officieel geen deel uit van de Amalfikust, maar wordt vaak wel als uitgangspunt gebruikt. Heel eerlijk, Sorrento is niet mijn favoriet. Het is zeker een mooie stad, maar te toeristisch. Wel is het de ideale plek om een bezoek te brengen aan het beroemde eiland Capri, want de overtocht is vanuit hier maar 20 minuten

Sorrento
Sorrento

Tijdens ons verblijf op Capri hebben we een beetje pech met het weer. De enige volle dag die we hier te besteden hebben, is namelijk erg donker en nat. Gelukkig is het de dag van aankomst en vertrek behoorlijk zonnig en kunnen we toch nog de wandelingen maken die op ons programma staan. 

Capri is prachtig en absoluut een must visit wanneer je in de regio van de Amalfikust of Napels bent. En ja, ook Capri is mega toeristisch en druk, maar dat is niet voor niets. Wel is Capri over het algemeen behoorlijk duur, dus ik zou niet te lang blijven hangen ;-) 

Capri
Capri
Capri
Capri

Vanuit Capri reizen we door naar Pompeï, de laatste bestemming van onze reis door Campania (Italië). De vorige keer bezochten wij Pompeï alleen voor een bezoek aan de Vesuvius vulkaan. Dit keer willen we de beroemde historische stad Pompeï bezoeken, één van de meest belangrijke toeristische plekken in de regio Campania. 

Hoewel wij normaal gesproken best wel snel verveeld raken bij historische plekken, is dat bij Pompeï totaal niet. We stonden stipt 9.00u voor de poort om als één van de eerste naar binnen te kunnen en voor we het weten is het 13.00u geweest. Dat is voor ons echt behoorlijk lang. Op dat moment werd het ook wel behoorlijk druk in het park en vonden we het een mooie tijd om te vertrekken en (onbeperkt) sushi te gaan eten. Een fijne beloning, na een heerlijke ochtend. 

Zoals ik aan het begin van deze update al vertelde zitten we inmiddels in Andalusië, Spanje. Daarover meer in de volgende reisupdate.

Klik hier voor een overzicht van al onze reisdagboeken

Pompeï
Pompeï
Pompeï
Pompeï
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights