My Travel Secret ...

Wandelen langs de Amalfikust: de mooiste wandelroutes op een rij

by Sigrid
Mooiste wandelingen amalfikust
Home » Italië » Wandelen langs de Amalfikust: de mooiste wandelroutes op een rij

Tijdens onze reis langs de Amalfikust gingen we op zoek naar de mooiste wandelroutes met de meest fantastische uitkijkpunten. De verwachtingen waren vrij hoog gespannen, maar werden op dag 1 al waargemaakt. Wat is de Amalfikust een geweldige plek en wat een mazzel dat wij hier een maand mochten verblijven.

De Amalfikust is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt wanneer je op zoek gaat naar de leukste bestemmingen voor een wandelvakantie binnen Europa, maar deze regio heeft zo ontzettend veel moois te bieden. Kleurrijke dorpjes, uitzichten om U tegen te zeggen, een heerlijk klimaat en een geweldig landschap. Ga jij op vakantie naar Italië en ben je op zoek naar de mooiste wandeling langs de Amalfikust? Ik deel mijn favorieten met je.

amalfikust mooiste wandelroutes
Wandelen langs de Amalfikust

Praktische tips wanneer je gaat wandelen langs de Amalfikust

Voordat wij naar de Amalfikust afreisden had ik geen flauw idee dat het wandelnetwerk in dit gebied zo ontzettend uitgebreid zou zijn. Ik had op voorhand een aantal wandelingen geselecteerd die ik graag wilde lopen, maar ik wist niet dat al deze wandelroutes aangesloten waren op het gigantische wandelnetwerk van CAI: Club Alpino Italiano. Iedere trail bleek wel weer verbonden met een andere trail. De ene iets zwaarder dan de andere.

Wie eerder in Italië is gaan wandelen herkent misschien wel de rood-witte tekens/bordjes met in het zwart een nummer erop geschilderd. Deze nummers staan voor een bepaalde wandelroute van de CAI. Langs de Amalfikust zijn deze bordjes vaak op een steen, boom of gebouw geschilderd en is het soms heel erg goed opletten, want soms zijn de kleuren behoorlijk vervaagd. Zeker op de wat minder populaire wandelroutes. Op de populairste wandelroutes staan er vaak duidelijk bordjes zoals hier beneden.

amalfikust wandelen
wandelen amalfikust

Waar het op neer komt is dat je in principe langs heel de Amalfikust van dorp naar dorp kunt wandelen zonder over de doorgaande weg langs de kust (SS163) te lopen. Niet alle routes zijn even goed begaanbaar of zichtbaar, maar met behulp van gps is het prima te doen. Tenminste, op één na, alle wandelingen die wij hebben gelopen.

Verder zijn er ook nog een zwaardere (meerdaagse) wandelroutes dwars door het Monti Lattari gebergte. Deze routes leiden je vooral door het hoger gelegen gedeelte van het gebied en zijn voornamelijk geschikt voor geoefende wandelaars. Eén van deze wandelingen is de wandeling naar de hoogste top van het Lattati gebergte, Monte Faito. Voor meer informatie check de website van CAI. Je kunt eventueel ook een georganiseerde tour naar Monte Faito boeken.

Lees ook: Wat je moet weten voordat je de Amalfikust in Italië bezoekt

leukste wandelingen amalfikust
Sentiero Dei Limoni

Wat ik aanraad wanneer je gaat wandelen langs de Amalfikust is om altijd goede wandelschoenen te dragen. Het Lattari gebergte is behoorlijk ruig en veel van de wandelroutes beschikken over nogal wat steile stukken. Vaak zijn er wel trappen, maar dan nog is het niet fijn om op slippers of schoenen met hakken te lopen. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk en draag comfortabele schoenen.

Houdt verder ook goed rekening met de weersomstandigheden. In de zomer kan het erg warm worden in dit gebied, dus zorg voor voldoende water en draag eventueel een pet/hoed. Wanneer je door dorpen wandelt is het meestal wel mogelijk om onderweg (gratis) water te tappen bij een fonteintje, maar wandel je door de natuur, dan heb je niet altijd beschikking over schoon drinkwater. Zelf ben ik groot fan van een waterfles met filter zoals de Lifestraw of Water-to-Go waterfles.

wandelen amalfi
Valle Delle Ferriere

Verder raad ik aan om altijd een drybag mee te nemen om je spullen zoals camera, portemonnee en telefoon te beschermen. Je zit in een bergachtig gebied en het weer kan altijd uit het niets omslaan. Last but not least: download op voorhand de gratis Maps.Me app, inclusief de kaart van Italië/Campania. Via deze app weet je altijd waar je bent, mocht je verdwalen. Veel van de paden rondom de Amalfikust staan hierop met nummers aangegeven. Super handig.

Zelf hebben wij tijdens ons verblijf aan de Amalfikust veel gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Dit is super goed geregeld en ideaal wanneer je gaat wandelen, want bij veel wandelingen is het startpunt anders dan het eindpunt. Alle wandelingen die ik hier deel zijn makkelijk bereikbaar met de bus.

Tip: Houdt er rekening mee dat je altijd moet beschikken over een busticket voordat je in de bus stapt. Tickets zijn niet in de bus verkrijgbaar. Maak je op één dag veel gebruik van de bus, koop dan een dagkaart. Deze kost tussen de €10-€15. Meer informatie over buskaartjes klik hier.

mooiste wandeling amalfikust
Sentiero Degli Dei
leukste wandelingen amalfikust
Wandelen bij Vietri sul Mare

De mooiste wandelingen langs de Amalfikust

De wandelingen die ik hier ga delen zijn allemaal wandelroutes langs de Amalfikust die in maximaal een halve dag te lopen zijn. Ideaal wanneer je een mooie wandeling wilt combineren met het bezoeken van leuke dorpjes of een paar uur relaxen aan het strand. Alle wandelingen eindigen uiteindelijk ergens in één van de dorpen aan de kust. Ik deel ze in willekeurige volgorde.

De langste route die ik hier deel is 7,8 kilometer. Voor geoefende wandelaars stelt dat misschien weinig voor, maar in de praktijk kan het in dit heuvelachtige gebied nog wel eens tegenvallen. Soms moet je behoorlijk wat klimmen. Wil je liever toch een langere wandeling maken, dan kun je veel van de wandelingen die ik hier deel met elkaar combineren.

De mooiste wandelroutes langs de Amalfikust:

1. Sentiero Degli Dei (Bomerano naar Positano)

2. Sentiero Dei Limoni (Ravello naar Minori en Maiori)

3. Atrani naar Ravello, Pontone en Amalfi

4. Valle Delle Ferriere

5. Monte Falerio (Iaconti naar de top van Monte Falerio en Albori)

6. Albori naar Cetara en Erchie

7. Maestra dei Villaggi (San Lazzaro naar Amalfi)

wandelen amalfikust mooiste wandelroutes
Sentiero Dei Limoni

1. De Sentiero Degli Dei: Bomerano naar Nocelle (en Positano), 7,8 km

Met stip de meest populaire wandeling en eentje die je eigenlijk niet mag missen tijdens jouw Amalfikust vakantie, is de Sentiero Degli Dei, oftewel het Pad der Goden. Deze wandeling loopt van Bomerano naar Nocelle en is totaal zo’n 5.4 kilometer lang. De wandeling zelf is niet super zwaar, omdat je als het ware over een bergkam loopt en niet veel hoeft te klimmen. De uitzichten onderweg zijn werkelijk fenomenaal en daarom mag deze wandelroute zich absoluut één van de mooiste wandelroutes langs de Amalfikust noemen.

Van Nocelle raad ik aan om door te lopen naar Positano. Ook dit laatste stuk is prachtig, met hele mooie uitzichten op het fotogenieke Positano. Je kunt vanuit Nocelle op 2 verschillende manieren naar Positano wandelen. 1. via de steile trappen naar beneden richting Arienzo en dan langs de doorgaande weg (SS136) naar Positano of 2. via Montepertuso. Die laatste route is iets langer, maar heeft minder aanslag op je knieën. Wij kozen voor die laatste. Al onze tips en ervaringen over deze wandelroute vind je hier.

mooiste wandeling amalfikust
Sentieri Degli Dei

Trailnummer: 327 – Bomerano naar Nocelle. Deze route staat duidelijk aangegeven met bordjes “Sentiero Degli Dei”. Vanuit Nocelle staat zowel de route naar Positano als Arienzo duidelijk aangegeven.

Afstand: 7,8 kilometer, ongeveer 3-4 uur.

Startpunt van de route: Bomerano.

Neem vanuit Amalfi de bus richting Agerola en stap uit in Bomerano (€2, duur: 40 minuten). Vraag de chauffeur te stoppen bij de dichtstbijzijnde bushalte voor de wandeling en loop vanuit hier naar het plein bij de kerk. Hier vind je het startpunt van de Sentiero Degli Dei.

Eindpunt van de route: Positano.

Vanuit Positano rijden er regelmatig bussen richting Amalfi (€2, duur: 60 minuten) of Sorrento (€2, duur: 60 minuten). In Amalfi kun je overstappen op de bus richting Salerno of Ravello.

Wil je van Nocelle niet verder lopen naar Positano, dan kun je ook de bus naar Positano nemen. Informeer wel op voorhand goed hoe vaak deze rijdt en koop alvast een kaartje.

Tip: Liever deze wandeling lopen samen met een gids? Check dan hier het aanbod leuke (privé) tours.

Lees ook: alles wat je moet weten over de Sentiero Degli Dei

mooiste wandelingen amalfikust
Sentiero Degli Dei
Mooiste wandelroute amalfikust
Sentiero Degli Dei

2. Sentiero Dei Limoni: (Ravello en) Minori naar Maiori, 4,3 km

Een andere mooie wandeling langs de Amalfikust is de Sentiero Dei Limoni oftewel het Pad van de Citroenen. Deze makkelijke wandeling loopt van Minori naar Maiori en is zo’n 2,1 kilometer lang. In principe kan iedereen die een beetje goed te been is deze wandeling maken. Je moet wel een aantal trappen lopen (zowel op als af), maar je hoeft niet heel erg veel te klimmen. De wandeling duurt hooguit een uur.

Wat ik zou aanraden is om deze wandeling te combineren met het stuk tussen Ravello en Minori (2,2 kilometer). Je start dus in Ravello en loopt via Minori naar Maiori. De uitzichten over de kustlijn zijn vanaf Ravello echt fantastisch en je wandelt op dit stuk alleen maar bergafwaarts. Super makkelijk dus. Voordeel is dat je halverwege in Minori even pauze kunt nemen. Dit dorp is wat mij betreft één van de leukste dorpen aan de Amalfikust. Volg vanuit Ravello de bordjes “Minori”.

Ravello naar Minori
Ravello naar Minori
mooiste wandelroutes amalfikust
Sentiero Dei Limoni

Deze wandeling heeft geen officieel trailnummer. Volg vanuit Ravello de bordjes “Minori”. Eenmaal aangekomen in Minori volg je de bordjes “Sentiero dei Limoni” Het startpunt bevindt zich in het centrum van Minori voorbij de kerk (Basilica di Santa Trofimena) rechtsaf de Via Torre op. Op Maps.me staat dit duidelijk aangegeven.

Afstand: 4,3 kilometer, ongeveer 1,5 uur.

Startpunt van de route: Ravello of Minori

Voor Ravello neem je in Amalfi de bus naar Ravello (€2, duur: 25 minuten). Voor Minori neem de bus tussen Amalfi (€1,30, duur: 15 minuten) en Salerno (€2, duur: 60 minuten) en stap je uit in het centrum van Minori.

Eindpunt van de route: Maiori

Vanuit Maiori rijden er regelmatig bussen naar Salerno (€2, duur: 55 minuten) of Amalfi (€1,30, duur: 20 minuten). Voor Positano stap je over in Amalfi.

Sentiero Dei Limoni
Sentiero Dei Limoni
leukste wandelingen amalfikust
Maiori, Sentiero Dei Limoni

3. Atrani naar Ravello, Pontone en Amalfi, 5,4 km.

Rondom Amalfi heb je een aantal leuke (korte) wandelingen die je heel makkelijk zelf kunt combineren. Eén van mijn favoriete wandelingen was die van Atrani naar Ravello en via Pontone terug naar Amalfi. Dit is wel een wandeling waarbij je vooral op het eerste stuk veel moet klimmen, want van Atrani naar Ravello is het een klim van bijna 400 meter. Doe je dit liever niet, dan kun je ook de bus naar Ravello nemen en van Ravello naar Amalfi wandelen.

Van Atrani liepen wij via trailnummer 315 naar Ravello. De uitzichten over de kustlijn waren wederom fantastisch. De klim was wel pittig, met heel veel trappen. Van Ravello liepen we door naar Pontone. Dit dorp bezochten we al eerder tijdens de Valle delle Ferriere wandeling. Vanuit Pontone konden wij kiezen om via Amalfi terug te lopen of via Atrani (trail 351) en de hoofdweg naar Amalfi. Omdat wij tijdens de Valle delle Ferriere wandeling via Atrani liepen, kozen we dit keer voor Amalfi. Beide wandelingen zijn even mooi en wat mij betreft een aanrader.

wandelen amalfikust
Atrani naar Ravello
wandelen ravello
Ravello

Trailnummer: 315 (Atrani naar Ravello). Vanuit Ravello staan bordjes naar Pontone aangegeven en vanuit Pontone bordjes naar Amalfi (via de Via Leone Comite Orso).

Afstand: 5,4 kilometer, ongeveer 2,5 uur.

Startpunt: Atrani

Atrani ligt op maar 10 minuten lopen van Amalfi. Het startpunt van deze wandeling bevindt zich achter de kerk.

Eindpunt: Amalfi

Vanuit Amalfi kun je heel makkelijk alle richtingen op reizen met het openbaar vervoer.

Hotel tip: Casa Gargano, Castiglione (15 minuten lopen van Amalfi)

wandelen ravello
Uitzicht vanaf Villa Cimbrone
wandelen amalfikust
Pontone naar Amalfi

4. Valle delle Ferriere, 6 km

Als je houdt van natuur, bossen en watervallen dan is de wandeling naar Valle delle Ferriere een hele dikke aanrader. Deze groene vallei ligt als het ware verborgen achter Amalfi en is een oase van rust. Een verrassend mooie plek en een must visit voor natuurliefhebbers. Deze wandeling is in totaal zo’n 6 kilometer lang. Qua hoogte stijg je ongeveer 300 meter, maar omdat het pad redelijk geleidelijk omhoog gaat, merkt je dat niet zo. ik vond de wandeling in ieder geval niet super zwaar.

De wandeling naar Valle delle Ferriere start op het plein bij de kathedraal van Amalfi. Vanuit het busstation loop je hier in 2 minuten naartoe. Vanaf het plein liepen we het dorp in en volgenden we de doorgaande weg richting de vallei (trailnummer 325). Aan het einde van het dorp loop je rechts via trappen naar een pad dat mooi over Amalfi uitkijkt. Hier staat de weg richting Valle delle Ferriere duidelijk aangegeven.

mooiste wandeling amalfikust
Valle delle Ferriere

Eenmaal verder loop je een bosrijke omgeving in met aan je linkerhand een riviertje. Op een aantal plekken komen we een waterval tegen. Dit gebied is zoveel anders dan ik ooit had verwacht aan de Amalfikust. Zo mooi. Aan het einde van de wandeling arriveerden we bij een hek waar we entree (€5 p.p) moesten betalen om het hart van de vallei te bezoeken, Paradise Lost. In dit unieke gebied groeien subtropische planten en kun je de meest indrukwekkende waterval van het gebied aanschouwen. Betalen met pin of creditcard was helaas niet mogelijk en daar hadden we helaas even geen rekening mee gehouden. Zorg dus dat je cash bij je hebt, wanneer je deze wandeling maakt.

Vanuit het hart van de Valle delle Ferriere loop je dezelfde weg weer terug richting Amalfi. Op den duur kom je bij een splitsing waarbij je linksaf een trap richting Pontone (trail 323a) kunt nemen. Dit is een hele dikke aanrader, want vanaf hier heb je een heel mooi uitzicht over Amalfi. Vanuit Pontone kun je vervolgens kiezen om rechtstreeks via de trappen richting Amalfi te lopen of via Atrani (trail 351). Beide routes zijn prachtig. Wij kozen dit keer voor de route via Atrani.

Valle Delle Ferriere
Valle Delle Ferriere
mooiste wandelingen amalfikust
Valle Delle Ferriere

Trailnummer: 325 (Amalfi naar Valle delle Ferriere), 323a (richting Pontone), 351 (Pontone naar Atrani)

Afstand: 6 kilometer, ongeveer 3 uur

Start-en eindpunt: Amalfi.

Vanuit Amalfi reis je makkelijk terug naar je accommodatie aan de Amalfikust.

Hotel tip: Casa Gargano, Castiglione (15 minuten lopen van Amalfi)

Tip: Liever deze wandeling lopen samen met een gids? Check hier het aanbod leuke (privé) tours.

Valle Delle Ferriere
Valle Delle Ferriere
wandelen amalfi
Uitzicht over Amalfi
mooiste wandeling amalfi
Atrani, Valle Delle Ferriere

5. Monte Falerio: Iaconti naar de top van Monte Falerio en Albori, 6,3 km

Van vier redelijk makkelijke wandelingen langs de Amalfikust, door naar een wandeling die wat meer doorzettingsvermogen vergt: de klim naar de top van Monte Falerio. Deze berg ligt vrij dicht bij de kustlijn tussen Vietri Sul Mare en Cetara in en vanaf het moment dat wij hem zagen, schreeuwde hij gewoon om beklommen te worden.

monte falerio
Monte Falerio

Er zijn verschillende routes richting de top van de Monte Falerio. Zo kun je in Albori (Vietri Sul Mare) starten of zoals ons in Iaconti (Dragonea). De route vanuit Albori is vrij steil omhoog en hebben wij getest totdat het keihard begon te regenen. Toen was er geen beginnen meer aan en zijn we omgedraaid.

Vanuit Iaconti start je iets hoger en loop je via de Capella Nuova en de Capella Vecchia. Het eerste stuk loopt geleidelijk omhoog en is op zich prima te doen. Het meest uitdagende deel van deze wandeling is de, voor het gevoel, verticale klim naar de top van de Monte Falerio. Dit was best wel afzien, maar geloof me, eenmaal aan de top ben je in één klap alles vergeten.

wandelen vietri sul mare
Monte Falerio

Het uitzicht vanaf de Monte Falerio is geweldig. Vanaf hier kijk je uit over Salerno, Vietri Sul Mare en Cetara. De wandeling naar beneden was best spannend en als ik 1 advies mag geven: kies NIET voor de route naar Cetara (trail 303b). Dit deden wij dus wel en deze route is ontzettend slecht aangegeven. Halverwege werd hij geblokkeerd door een landverschuiving en raakten we verdwaald, letterlijk in de middle of nowhere.

Wat ik zou adviseren is terug te lopen via Albori. Dit is wel een behoorlijk steil pad naar beneden (trail 303a), maar het pad is wel goed aangegeven. Albori en het 1 kilometer verderop gelegen Raito zijn beide super leuke dorpjes die, vanwege de prachtige ligging, absoluut de moeite waard zijn.

monte falerio
Uitzicht over Cetara vanaf Monte Falerio

Trailnummer: 303 (tot Capella Nuova) 303c (tot Capella Vecchia) en 303a (naar Albori). Houdt je telefoon bij de hand met GPS/Maps.me.

Afstand: 6,3 kilometer, duur ongeveer 4 uur.

Hoogteverschil: 371 meter stijgen, 416 meter dalen.

Startpunt van de route: Iaconti.

Neem vanuit Vietri Sul Mare de bus richting Iaconti (nummer 69) of Dragonea (nummer 1). (€1,10, duur: 15 minuten). Koop op voorhand een buskaartje voor de juiste bus (BusItalia!). Dit kaartje haal je o.a bij een souvenirshop aan de Corso Umberto I (2 minuten lopen van bushalte). Vraag even na welke shop precies en koop meteen een kaartje extra voor de terugreis.

Eindpunt van de route: Albori

Bus 68 rijdt van Albori en Raito naar Vietri Sul Mare (€1,10, duur: 10 minuten). Hier stap je weer over op de SITA bus richting Amalfi (€2, duur: 60 minuten). Verblijf je in Salerno loop dan van Albori naar Raito en neem daar bus nummer 1 die rechtstreeks naar Salerno rijdt (€1,10, duur: 15-20 minuten).

Hotel tip: Il Rigiuolo in Raito, Vietri sul Mare

monte falerio
Uitzicht over Albori

6. Albori naar Cetara en Erchie, 7,8 km

Het gebied rondom Vietri sul Mare en Cetara is minder populair om te gaan wandelen, dan het gebied rondom Amalfi of Positano. Dat merk je alleen al aan het onderhoud van de (wandel)paden tussen de dorpen en de bewegwijzering onderweg. Het is daarom heel erg handig om er voor te zorgen dat je altijd je telefoon met gps bij de hand hebt wanneer je in dit gebied gaat wandelen.

Toen wij onze eerste poging deden om vanuit Albori Monte Falerio te beklimmen en moesten omkeren vanwege de regen zijn we niet teruggelopen naar Albori, maar zijn we als het ware voor Monte Falerio doorgelopen richting Cetara. Een route die niet heel duidelijk aan staat gegeven, maar die wel de moeite waard was. Halverwege deze wandeling kom je uit op een verharde weg die evenwijdig loopt aan de weg langs de kust, de SS163. Vervolgens loop je via het laatste stuk van de 303b trail achterlangs het prachtige Cetara in. Deze route is in totaal ongeveer 5,1 kilometer.

wandelen cetara amalfikust
Uitzicht over Cetara

Wanneer je Cetara hebt verkend kun je er vervolgens voor kiezen om ook nog door te wandelen richting Erchie. Ook deze wandeling was niet altijd even duidelijk, maar op Maps.me staat het pad wel goed aangegeven. Loop vanuit het strand rechtdoor het dorp in en sla bij B&B ‘Sorro Un Tetto’ linksaf. Wanneer de trap een haarspeldbocht naar rechts maakt, volg je links het onverharde pad rechtdoor. De route naar Erchie is ongeveer 2,8 kilometer. Qua dorp is Cetara een stuk leuker en gezelliger dan Erchie, maar Erchie beschikt over een fantastisch strand.

Ben je nog niet moe genoeg dan kun je eventueel via de SS163 terug naar Cetara (1,6 km) of zelfs naar Vietri sul Mare (6,6 km) lopen. De uitzichten onderweg zijn subliem. Houdt in het hoogseizoen wel rekening met het (te drukke?) verkeer.

cetara
Cetara

Trailnummers: 303a (albori tot kruising bij waterval, hier houd je links aan i.p.v pad steil naar boven te nemen) en 303b (een klein stukje net voor Cetara).

Afstand: 7,8 kilometer, duur ongeveer 3-4 uur.

Startpunt: Albori

Bus 68 rijdt van Vietri sul Mare naar Albori. Je kunt ook eventueel bus nummer 1 nemen naar Raito (€1,10, duur: 10 minuten). Om in Vietri sul Mare te komen neem in Amalfi de bus richting Salerno en stap uit in Vietri sul Mare (€2, duur: 60 minuten). Voor bus 68 en 1 koop je een apart (BusItalia) ticket (souvenirshop aan de Corso Umberto I op 2 minuten lopen van de bushalte).

Eindpunt: Erchie

De SITAbus tussen Salerno en Amalfi passeert ook Erchie. De bushalte bevindt zich aan de doorgaande weg bij de trap die naar het strand leidt. Zorg dat je beschikt over een busticket, want die konden wij in Erchie niet kopen. Je kunt eventueel ook naar Cetara lopen (1,6 km) en daar een ticket kopen.

Hotel tip: Il Rigiuolo in Raito, Vietri Sul Mare.

wandelen amalfikust
Uitzicht over de kust tussen Cetara en Erchie
wandelen amalfikust
Strand bij Erchie

7. Maestra dei Villaggi: San Lazzaro – Amalfi, 4,7 km

Ik wilde graag een route lopen ten zuiden van Amalfi en kwam uiteindelijk uit bij de Maestra dei Villaggi, een route van 4,7 kilometer van Amalfi naar San Lazzaro. Een route met veel mooie uitzichten, maar die je wat mij betreft beter in omgekeerde richting kunt lopen. Waarom? Het scheelt je een klim van 680 meter. Die had ik achteraf gezien liever van hoog naar laag gelopen. Dan had ik er waarschijnlijk iets meer van kunnen genieten.

De Maestra dei Villagei is trailnummer 361. De route stond niet overal al te best aangegeven, maar met de behulp van Maps.me lukte het ons prima. Op één stuk was het pad afgezet en moesten we bij een boer achterom. Daar wilde hij uiteraard een kleine vergoeding voor hebben. De route leid je door een aantal dorpjes waar verder niet heel veel te doen is, maar wel inclusief mooie uitzichten. Het eerste stuk van de wandeling is heel veel trappen lopen.

wandelen amalfi kust
Uitzicht vanaf San Lazzaro
mooiste uitzicht amalfikust
Maestra dei Villagei

Trailnummer: 361

Afstand: 4,7 kilometer, duur: 2 uur

Startpunt: San Lazzaro (Agerola)

Neem vanuit Amalfi de bus richting Agerola en San Lazzaro. (€2, duur: 60 minuten) Let op, niet iedere bus rijdt helemaal door naar San Lazzaro, dus informeer goed of check hier het busschema. Loop in San Lazzaro eerst naar uikkijkpunt Punta San Lazzaro. De start van de wandeling ligt hier aan je linkerhand (trap naar beneden).

Eindpunt: Amalfi

Vanuit hier reis je met de bus heel makkelijk verder richting Positano, Ravello en Salerno.

Hotel tip: Casa Gargano in Castiglione (15 minuten lopen van Amalfi)

Lees ook: met deze tips vind jij jouw perfecte hotel aan de Amalfikust

Maestra dei Villagei
Maestra dei Villagei
Maestra dei Villagei
Maestra dei Villagei

Bij deze mijn overzicht van favoriete wandelingen langs de Amalfikust. Naast deze wandelroutes hebben we uiteindelijk ook (in etappes) het hele stuk tussen Positano en Vietri Sul Mare langs de beroemde Amalfi Drive, SS163, gewandeld. Een stuk van in totaal meer dan 40 kilometer. Het hele stuk is meer dan de moeite waard, maar ik moet erbij vermelden dat wij in oktober/november hier waren, tijdens de Coronacrisis. Het was qua toerisme destijds niet druk, dus het was erg rustig op de weg.

Verder had ik nog steeds een aantal wandelingen op mijn lijstje staan, die we uiteindelijk niet hebben gemaakt. Dit zijn voornamelijk wandelingen in het gebied tussen Positano en Amalfi. We hadden een maand de tijd en nog steeds was dit niet genoeg. Zo zie je maar dat dit gebied de wandelliefhebber ontzettend veel moois te bieden heeft.

wandelen positano
Wandelen langs de Amalfi Drive SS163 (Arienzo)
amalfikust wandelen
Wandelen langs de Amafi Drive SS163 (Erchie)
amalfikust wandelen
Amalfikust

Op zoek naar nog meer tips voor een vakantie naar de Amalfikust? Check dan ook:

mooiste wandelingen amalfikust

Klik hier voor een overzicht van alle Italië artikelen

italie travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights