My Travel Secret ...

My Travel Dairy #32 : start van onze roadtrip door Nederland

by Sigrid
Drents Friese World
Home » Nederland » My Travel Dairy #32 : start van onze roadtrip door Nederland

Wie had een jaar geleden kunnen denken, dat Corona vandaag de dag nog zo’n impact op ons dagelijks leven zou hebben? Ik in ieder geval niet. Toen wij vorig jaar “vast” kwamen te zitten in Albanië vonden we het allemaal wel best om even pas op de plaats te maken. Nu een jaar later hebben we het, net als waarschijnlijk iedereen, HELEMAAL gehad met de hele situatie. Wat een ellende! 

En ik weet dat ik niet mag zeuren, want gezondheid boven alles, maar als reizen je leven is, is het wel heel erg zuur als al je (reis)plannen in het water vallen en je leven gewoon “even” een jaar lang stil staat. En wie weet hoe lang het allemaal nog gaat duren….

rondje nederland
Tijdens ons rondje Nederland zullen we alle Nationale Parken van Nederland gaan bezoeken

De laatste update is dan ook alweer van een half jaar geleden. Dit simpelweg doordat we al die tijd helemaal niks spannends hebben gedaan. We zijn na onze te trip naar Napels en de Amalfikust (Italië) niet eens meer een weekendje weg geweest en dat is voor ons best uitzonderlijk. 

Maar we hebben in de tussentijd wel een leuk project voor onszelf opgezet en dat is om alle nationale parken in Nederland te bezoeken, 21 in totaal. In het buitenland is dit iets wat we het allerliefste doen, maar in Nederland zijn de nationale parken die we tot nu hebben bezocht op één hand te tellen. Eigenlijk best wel raar. 

rondje nederland
Nationaal Park de Groote Peel

De eerste 3 parken hebben we vanuit ons (huur)huis in noord-Limburg bezocht: Nationaal Park de Groote Peel, Nationaal Park de Meinweg en Nationaal Park Maasduinen. De rest bezoeken we tijdens een roadtrip door Nederland. Ook gaan we tijdens deze roadtrip op zoek naar leuke, pittoreske dorpen en steden die niet zo heel erg bekend zijn en zullen we typisch Nederlandse plekken bezoeken waar we nog nooit eerder zijn geweest, zoals Giethoorn en de Zaanse Schans. 

rondje nederland
Nationaal Park Maasduinen

Inmiddels zijn we met deze roadtrip gestart en genieten we volop. Het is zo ontzettend fijn om uit de dagelijkse sleur te zijn en weer nieuwe plekken te ontdekken. We zijn onze trip gestart in Ede. Hier verbleven we in een prachtig en luxe appartement van Juno Lofts. De planning was om vanuit hier wandelingen over de Utrechtse Heuvelrug te gaan maken en eventueel Nationaal Park de Hoge Veluwe te bezoeken, want dit appartement ligt super centraal ten opzichte van deze 2 nationale parken. 

juno Lofts
Juno Lofts EdeJuno Lofts Ede

Helaas gooide het weer roet in het eten, maar maakten we tussen de hagel-en sneeuwbuien door wel nog een prachtige wandeling in de buurt van Amerongen en bezochten we het prachtige Wijk bij Duurstede. Heel veel meer zat er niet in, maar daardoor konden we wel op en top genieten van ons heerlijke appartement

Utrechtse Heuvelrug
De Utrechtse Heuvelrug bij Amerongen
wijk bij Duurstede
Wijk bij Duurstede

Vanuit Ede reden we door naar het piepkleine dorpje Doldersum in Drenthe. Het was voor mij de allereerste keer dat ik deze provincie bezocht en zeker niet de laatste keer. Voordat we incheckten bij ons uber schattige boshuisje aan de rand van Nationaal Park Drents Friese Wold, wilden we nog een wandeling maken in Nationaal Park Dwingelderveld. Ook dit bezoek werd helaas verstoord door hagelbuien. Super jammer, want ik was erg benieuwd naar dit park, omdat veel van onze Instagram volgers dit park als hun favoriet noemden. We moeten denk ik, toch nog een keertje terug. Wat wel heel gaaf was dat we in dit park voor het eerst kraanvogels in het wild zagen. En dat gewoon in Nederland! Zo tof. 

dwingelderveld
Nationaal Park Dwingelderveld

In Boshuisje Doldersum bleven wij 2 nachten en dat bleek achteraf echt veel te kort te zijn. Dit huisje was voor ons hét ideale plekje, lekker rustig en prachtig gelegen. Vanuit de tuin keken we uit over het nationale park en over een gigantisch weiland waar regelmatig een kudde schapen loopt. Zo fijn en zo ontzettend rustgevend. 

Vanuit ons boshuisje maakten we een aantal mooie wandelingen door het nationale park en ook hier zagen we verschillende kraanvogels. Volgens een vogelspotter die we tegenkwamen was dit op deze plek erg zeldzaam. Hij adviseerde om ook een kijkje te nemen in Fochteloërveen, het eerste gebied in Nederland waar de kraanvogel na 250 jaar afwezigheid zich weer vestigde om te broeden.

Drents-Friese Wold
Kraanvogels in Nationaal Park Drents Friese World

Omdat we niet heel veel tijd in Doldersum over hadden, besloten we om Fochteloeërveen te bezoeken op weg naar onze volgende bestemming, Winsum (Groningen). Daarover later meer…

fochteloeërveen
Fochteloeërveen
drents friese wold
Nationaal Park Drents Friese Wold
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights