My Travel Secret ...
Menu
Europa / Portugal

Tips voor een bezoek aan Sintra Portugal

Home » Portugal » Tips voor een bezoek aan Sintra Portugal

Plannen voor een reis naar Portugal of een weekend trip naar Lissabon? Sla dan een bezoek aan het door Unesco beschermde Sintra zeker niet over. Sintra ligt op zo’n 30 kilometer van Lissabon en is super makkelijk bereikbaar. De eerste keer dat wij Sintra bezochten tijdens een citytrip naar Lissabon was het ontzettend slecht weer en viel dit weekend letterlijk in het water. Daarom besloten wij terug te gaan, want deze plek verdiende absoluut een tweede kans. We combineerden een bezoek aan Sintra opnieuw met een bezoek aan Lissabon én we maakten een geweldige trip naar Sao Miguel (de Azoren).  Mijn tips voor een bezoek aan Sintra Portugal, vind je hier.

Bezienswaardigheden Sintra

Je hoeft je in Sintra echt geen moment te vervelen, want er is ontzettend veel te doen in Sintra! Van kastelen en paleizen tot prachtige tuinen, je vind het er allemaal. Ook in het centrum van het stadje zelf, kijk je je ogen uit en kun je er makkelijk urenlang ronddwalen. De lijst met bezienswaardigheden in Sintra is eindeloos, daarom zet ik mijn favorieten voor je op een rij.

Palácio Pena

Palácio Pena of te wel het Pena Paleis is een plek die je écht niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Sintra. Dit prachtige 19e eeuws paleis ligt op een heuvel en vanuit hier heb je een geweldig mooi uitzicht over Sintra en haar omgeving. Palácio Pena is één van de “7 wonderen van Portugal” en dit is zeker niet voor niks.

Bereikbaarheid: Vanuit het centrum van Sintra is Palácio Pena te voet bereikbaar. Het is een mooie wandeling, maar ook een flinke klim. Voor degene die hier geen zin in hebben, rijdt tussen 9.30u en 19.50u gemiddeld 4x per uur bus 434 naar het paleis toe. Je kunt ook een 24u busticket kopen voor de Hop-On-Hop-Off bus die geldig is in heel de regio van Sintra en Cascais. Klik hier voor alle informatie over de bussen in en rondom Sintra.

Openingstijden:  Palácio Pena is geopend van 9.30u tot 18.30u. De tuin gaat open vanaf 9.00u en sluit om 19.00u.

Entreeprijs: De entreeprijs van Palácio Pena is onderverdeeld in een ticket voor het paleis in combinatie met het park er om heen of een ticket voor het park alleen. Bezoek jij het paleis voornamelijk voor het mooie uitzicht en voor de buitenkant van het paleis, dan kun je een goedkoper ticket voor alleen het park nemen, deze kost €7,50 voor volwassenen en €6,50 voor jongeren (t/m 17 jaar) en senioren (vanaf 65 jaar). Wil jij het paleis ook van de binnenkant zien, dan is een combiticket van €14 (volwassenen) of €12,50 (jongeren en senioren) een must.

Tip: De wachtrijen bij de entree van het Pena Paleis zijn vaak erg lang. Bespaar tijd en bestel je ticket alvast online: Klik hier om je ticket voor Palacio Pena te bestellen.*

*Deze tickets kun je gewoon op je mobiel uploaden. Je hebt dus geen printer nodig.

Sintra Portugal
Palácia Pena

Castelo dos Mouros

Castelo dos Mouros (het Moors kasteel) ligt praktisch naast Palácio Pena en daarom is een bezoek aan deze twee hotspots prima te combineren. Castelo dos Mouros stamt uit de 8e eeuw en hoewel een groot gedeelte van het kasteel is verwoest tijdens de oorlog, is een bezoek aan deze plek zeker de moeite waard. Niet alleen de overblijfselen van het kasteel zijn prachtig, je hebt vanuit hier ook een schitterend uitzicht over Palacio Pena en de omgeving van Sintra.

Bereikbaarheid: Net als het Palacio Pena is Castelo dos Mouros te bereiken door een mooie (stijle!) wandeling vanuit het centrum van Sintra of met bus 434/435.

Openingstijden:  Castelo dos Mouros is van 9.00u tot 18.30u geopend.

Entreeprijs: De entreeprijs voor het Moors Kasteel is €8 voor volwassenen en €6,50 voor kinderen (t/m 17) en senioren (vanaf 65).

Tip: voorkom lange wachttijden! Bestel hier online je voorrangsticket voor het Moors Kasteel*. 

*Deze tickets kun je gewoon op je mobiel uploaden. Je hebt dus geen printer nodig.

Sintra Lissabon
Castelo dos Mouros

Palácio Quinta da Regaleira

Palácio Quinta da Regaleira is een paleis dat begin 20e eeuw werd gebouwd door een miljonair die zijn droom werkelijkheid wilde laten worden. En een droom is deze plek zeker! Prachtige gebouwen in gotische stijl, in een te gekke, weelderige tuin. Trek voor een bezoek aan Quinta da Regaleira minimaal 1.5-2 uur uit.

Bereikbaarheid: Quinta da Regaleira ligt iets buiten het centrum, op loopafstand van Sintra. Ben je slecht ter been dan kun je eventueel bus nummer 435 nemen. Deze rijdt zowel langs Quinta da Regleira, als langs Palácio de Monserrate.

Openingstijden: April t/m september van 10.00u-19.30u en oktober tot april van 10.00-18.30u.

Entreeprijs: De entreeprijs van Quinta da Regaleira is €10 voor volwassenen en €5 voor jongeren en senioren. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen. Tickets kun je online reserveren via deze website.

Sintra
Quinta da Regaleira

De beste tijd om Sintra te bezoeken

De beste tijd om Sintra te bezoeken zijn de maanden april t/m juni en september en oktober. Het weer is dan, over het algemeen, aangenaam en het valt (buiten de weekenden) met de drukte wel mee. Bezoek je Sintra in juli of augustus houdt dan rekening met extreme drukte en met het feit dat de temperatuur op kan lopen tot tegen de 40 graden.

Bereikbaarheid Sintra

Van Lissabon naar Sintra het aan te raden om te reizen met de trein. Je neemt vanuit het centrum eerst de metro richting station Rossio en hier stap je over op de rechtstreekse trein naar Sintra. Kom je vanuit de airport, neem dan de metro richting het centrum en stap bij station Oriente (3e stop) over op de rechtstreekse trein naar Sintra. Je bent met de trein van Lissabon naar Sintra ongeveer 40 minuten onderweg en de rit kost je ongeveer €5.

Tip: Maak je gebruik van de Lisboa Card? Dan kun je hiermee ook gratis van Lissabon en naar Sintra reizen (en vice versa). En met de Lisbon-Sintra Pass heb je toegang tot veel bezienswaardigheden in Lissabon én Sintra. Klik hier voor meer informatie.

Je kunt natuurlijk ook een auto huren op Lissabon Airport en van Lissabon naar Sintra rijden, maar bedenk dan goed dat parkeren in het historisch centrum echt een ramp is! Er zijn maar een paar (kleine) parkeerplaatsen en deze zijn, vooral in het weekend en hoogseizoen, eigenlijk altijd vol. Blijf je overnachten in Sintra, dan raad ik aan een hotel te zoeken mét parkeerplaats voor gasten of om 1,5 kilometer buiten het centrum te parkeren.

Kom je vanuit Cascais, dan kun je heel makkelijk met bus nummer 417 richting Sintra reizen. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Een andere optie is bus nummer 403. Deze doet er iets langer over, maar maakt ook een stop bij Cabo da Roca, een vuurtoren gelegen op het meest westelijke puntje van het vasteland van Europa. Zeker een stop waard!

lissabon sintra
Trein Lissabon Sintra

Mijn favoriete hotels in Sintra

Je kunt Sintra natuurlijk heel makkelijk bezoeken als dagtrip vanuit Lissabon, maar om echt het beste uit je bezoek te halen, raad ik aan om er een nachtje (of meer) te blijven slapen. Naast Sintra kun je dan ook een bezoek brengen aan Cascais of Cabo da Roca. Er is in Sintra een groot aanbod aan leuke accommodaties. Mijn favorieten zijn:

Moon Hill Hostel

De locatie van het Moon Hill Hostel is echt perfect, midden in het centrum, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. Dit hostel heeft een hele leuke sfeer. Tweepersoonskamers zijn er vanaf 44 euro per nacht (inclusief ontbijt, met gedeelde badkamer) en een bed in een gedeelde slaapzaal boek je al  vanaf 21 euro.

Klik hier voor meer informatie en actuele prijzen van Moon Hill Hostel

Nice Way Sintra

De eerste keer dat wij Sintra bezochten, verbleven wij bij het Nice Way Sintra Hostel. Dit hostel ligt net iets buiten het centrum, maar nog steeds op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. Nice Way bevind zich in een statige villa en heeft een super leuke sfeer. Tweepersoonskamer vanaf 47 euro (inclusief ontbijt, met gedeelde badkamer) en een bed in een gedeelde slaapzaal vanaf 19 euro.

Klik hier voor meer informatie en actuele prijzen van Nice Way Sintra

Sintra Portugal
Nice Way Sintra
Sintra lissabon
Sintra Portugal

Klik hier voor alle artikelen over Portugal

portugal travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer