Sintra Portugal
Europa

Tips voor een bezoek aan Sintra Portugal

Plannen voor een reis naar Portugal of een weekend trip naar Lissabon? Sla dan een bezoek aan het door Unesco beschermde Sintra zeker niet over. Sintra ligt op zo’n 30 kilometer van Lissabon en is met stip één van mijn favoriete plekken in Portugal.

 

Bezienswaardigheden Sintra

 

Je hoeft je in Sintra echt geen moment te vervelen, want Sintra is een sprookje, zo mooi! Van kastelen en paleizen tot prachtige tuinen, je vind het er allemaal. Ook in het centrum van het stadje zelf, kijk je je ogen uit en kun je er makkelijk urenlang ronddwalen. De lijst met bezienswaardigheden in Sintra is eindeloos, daarom zet ik mijn favorieten voor je op een rij.

 

Palácio Pena

 

Palácio Pena of te wel het Pena Paleis is een plek die je écht niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Sintra. Dit prachtige 19e eeuws paleis ligt op een heuvel en vanuit hier heb je een geweldig mooi uitzicht over Sintra en haar omgeving. Palácio Pena is één van de “7 wonderen van Portugal” en dit is zeker niet voor niks.

 

Bereikbaarheid: Vanuit het centrum van Sintra is Palácio Pena te voet bereikbaar. Het is een mooie wandeling, maar ook een flinke klim. Voor degene die hier geen zin in hebben, rijdt er tussen 9.00u en 19.00u gemiddeld 4x per uur een bus (nummer 434) naar het paleis toe. Een dagticket voor de bus kost €5.

Openingstijden:  Palácio Pena is van april t/m oktober open van 9.30-19.00u en van november t/m maart van 10.00-18.00u. Op 25 december en 1 januari is het Palácio Pena gesloten. Het is, vanwege de drukte, aan te raden om het paleis meteen na opening te bezoeken of eventueel aan het einde van de dag.

Entreeprijs: De entreeprijs van Palácio Pena is onderverdeeld in een ticket voor het paleis in combinatie met het park er om heen of een ticket voor het park alleen. Bezoek jij het paleis voornamelijk voor het mooie uitzicht en voor de buitenkant van het paleis, dan kun je een goedkoper ticket voor alleen het park nemen, deze kost €7,50. Wil jij het paleis ook van de binnenkant zien, dan is een combiticket van €14 een must.

 

Je krijgt korting op je entreeticket wanneer je meerdere bezienswaardigheden in Sintra bezoekt. Hoe meer plekken, hoe meer korting. Ook zijn er speciale tarieven voor jongeren, senioren en families. De prijzen staan bij de entree duidelijk aangegeven.

 

Tips Sintra Portugal

Palácia Pena

 

 

Castelo dos Mouros

 

Castelo dos Mouros (het Moors kasteel) ligt praktisch naast Palácio Pena en daarom is een bezoek aan deze twee hotspots prima te combineren. Castelo dos Mouros stamt uit de 8e eeuw en hoewel een groot gedeelte van het kasteel is verwoest tijdens de oorlog, is een bezoek aan deze plek zeker de moeite waard. Niet alleen de overblijfselen van het kasteel zijn prachtig, je hebt vanuit hier ook een schitterend uitzicht over Palacio Pena en de omgeving van Sintra.

 

Bereikbaarheid: Net als het Palacio Pena is Castelo dos Mouros te bereiken door een mooie wandeling vanuit het centrum van Sintra of met bus 434.

Openingstijden:  Castelo dos Mouros is van april t/m oktober open van 9.30-20.00u en van november t/m maart van 10.00-18.00u. Op 25 december en 1 januari is het Moors Kasteel gesloten.

Entreeprijs: De entreeprijs voor Castelo dos Mouros is 8 euro.

 

Je krijgt korting op je entreeticket wanneer je meerdere bezienswaardigheden in Sintra bezoekt. Hoe meer plekken, hoe meer korting. Ook zijn er speciale tarieven voor jongeren, senioren en families. De prijzen staan bij de entree duidelijk aangegeven.

 

Tips Sintra Portugal

Castelo dos Mouros

 

 

Palácio Quinta da Regaleira

 

Palácio Quinta da Regaleira is een paleis dat begin 20e eeuw werd gebouwd door een miljonair die zijn droom werkelijkheid wilde laten worden. En een droom is deze plek zeker! Prachtige gebouwen in gotische stijl, in een te gekke, weelderige tuin. Je kunt hier uren ronddwalen en zult zeker je ogen uitkijken.

 

Bereikbaarheid: Quinta da Regaleira ligt iets buiten het centrum, op loopafstand van Sintra. Ben je slecht ter been dan kun je eventueel bus nummer 435 nemen. Deze rijdt zowel langs Quinta da Regleira, als langs Palácio de Monserrate.

Openingstijden: Quinta da Regaleira is in februari, maart en oktober geopend van 10.00-18.30. Van april t/m september van 10.00-20.00u en in november en december van 10.00-17.30u.

Entreeprijs: De entreeprijs van Quinta da Regaleira is €6.

 

Tips Sintra Portugal

Quinta da Regaleira

 

 

Beste reistijd Sintra

 

De beste tijd om Sintra te bezoeken zijn de maanden april t/m juni en september en oktober. Het weer is dan, over het algemeen, aangenaam en het valt (buiten de weekenden) met de drukte wel mee. Bezoek je Sintra in juli of augustus houdt dan rekening met extreme drukte en met het feit dat de temperatuur op kan lopen tot tegen de 40 graden.

 

 

Bereikbaarheid Sintra

 

Sintra is vanuit Lissabon super makkelijk bereikbaar per trein. Vanuit het centrum neem je eerst de metro richting station Rossio en hier stap je over op de rechtstreekse trein naar Sintra. Kom je vanuit de airport, neem dan de metro richting het centrum en stap bij station Oriente (3e stop) over op de rechtstreekse trein naar Sintra. De rit naar Sintra duurt ongeveer 40 minuten en kost €4,30 (oktober 2017)

 

Je kunt natuurlijk ook een auto huren op Lissabon Airport, maar bedenk dan goed dat parkeren in het historisch centrum echt een ramp is! Er zijn maar een paar (kleine) parkeerplaatsen en deze zijn, vooral in het weekend en hoogseizoen, eigenlijk altijd vol. Blijf je overnachten in Sintra, dan raad ik aan een hotel te zoeken mét parkeerplaats voor gasten of 1,5 kilometer buiten het centrum te parkeren.

 

Kom je vanuit Cascais, dan kun je heel makkelijk met bus nummer 417 richting Sintra reizen. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Een andere optie is bus nummer 403. Deze doet er iets langer over, maar maakt een stop bij Cabo da Roca, een vuurtoren gelegen op het meest westelijke puntje van het vasteland van Europa. Zeker een stop waard!

 

Sintra Portugal

Trein van Lissabon naar Sintra

 

 

De leukste hotels in Sintra

 

Er is in Sintra genoeg aanbod aan leuke accommodaties. Zelf vond ik onderstaande pareltjes via Expedia, maar zag ik ook te gekke accommodaties in Sintra op Airbnb. (klik hier voor 30 euro korting op jouw eerste boeking op Airbnb) Vooraf reserveren is aan te raden. Mijn favorieten zijn:

 

Moon Hill Hostel

 

De locatie van het Moon Hill Hostel is echt perfect, midden in het centrum, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. Dit hostel heeft een hele leuke sfeer. Tweepersoonskamers zijn er vanaf 49 euro per nacht (inclusief ontbijt, met gedeelde badkamer) en dorms vanaf 19 euro.

 

Sintra Portugal

Moon Hill Hostel

 

Check hier de actuele prijzen van Moon Hill Hostel op:

 

Expedia | Booking.com | Agoda 

 

Klik hier voor éénmalig 15 euro korting bij Booking.com

 

 

Nice Way Sintra

 

De eerste keer dat wij Sintra bezochten, verbleven wij bij het Nice Way Sintra Hostel. Dit hostel ligt net iets buiten het centrum, maar nog steeds op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. Nice Way bevind zich in een statige villa en heeft een super leuke sfeer. Tweepersoonskamer vanaf 55 euro (inclusief ontbijt, met gedeelde badkamer) en dorms vanaf 20 euro.

 

Sintra Portugal

Nice Way Sintra

 

Check hier de actuele prijzen van Nice Way Sintra op: 

 

Expedia | Booking.com | Agoda 

 

Of vergelijk prijzen via Trivago

 

 

Sintra Portugal

 

 

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

3 Comments

 • Reply
  Lizette
  7 november 2017 at 20:14

  Als ik de foto’s zo zie, krijg ik toch wel een beetje spijt dat ik destijds niet een dagtrip naar Sintra heb gemaakt. Ik was vijf dagen in Lissabon en al zo onder de indruk over die stad, dat ik er eigenlijk gewoon niet weg wilde, ook niet naar Sintra. Mooie reden om toch eens terug te gaan.

  • Reply
   Sigrid
   9 november 2017 at 08:10

   Een heeeele goede reden om nog eens terug te gaan Lizette!

 • Reply
  Een heerlijk weekendje in Cascaïs (Portugal) | wANNderful
  28 april 2018 at 11:58

  […] de auto de bergen in naar Sintra: bevreemdende en biezondere plek, met een klooster en opvallende paleizen in felle […]

Leave a Reply