Sintra Portugal

Europa Weekend Escapes

Sintra: de leukste (dag)trip vanuit Lissabon

Heb je plannen voor een weekendje Lissabon en ben je op zoek naar de leukste (dag)trip vanuit hier? Dan is het sprookjesachtige Sintra dé place to be. Sintra is, wat mij betreft, misschien wel één van de mooiste plekken in Portugal, zeker als je van paleizen, kastelen en prachtige tuinen houdt. Maar ook voor natuur- en outdoorliefhebbers is Sintra een fantastische plek om een paar dagen door te brengen, want Sintra ligt midden in het groen en vlakbij de ruige Atlantische kust.

 

De eerste keer dat wij Sintra bezochten is al weer 2 jaar geleden. We gingen een weekendje weg naar Porto en Lissabon (aanrader!) en besloten ook een nachtje in Sintra door te brengen. Dit bezoek viel toen letterlijk in het water. 2 Dagen lang regende het volop, maar desondanks werden we verliefd op deze plek. Dit jaar gingen we terug naar Portugal. In de eerste instantie alleen naar de Azoren, maar we besloten uiteindelijk om een stop-over te maken en er een weekendje Lissabon en Sintra aan vast te plakken.

 

Sintra Lissabon
Moors Kasteel, Sintra

 

 

Met de trein naar Sintra vanuit Lissabon airport 

 

Sintra is vanuit Lissabon super makkelijk bereikbaar per trein. De rit er naar toe duurt ongeveer 40 minuten en kost niet meer dan een paar euro, enkele reis. Wij reisden er direct vanaf de airport naar toe. Met het weer hadden we dit keer gelukkig niks te klagen, volop zon en een graad of 30. Wat niet zo slim was, was ons bezoek aan Sintra in het weekend te plannen. Sintra is echt super populair en zeker in het weekend (en de vakantieperiode) wordt deze plek overlopen door toeristen. Toch is het, als je het mij vraagt, geen reden om Sintra daarom te vermijden, want ondanks te drukte, is het absoluut een aanrader.

 

Eén van de manieren om de drukte een beetje te ontlopen, was door de tijd te nemen voor ons bezoek aan Sintra en hier 2 nachten te blijven slapen. We boeken een super fijn hostel, midden in het centrum en vanuit hier verkenden we de omgeving. We besloten niet in razend tempo alle hoogtepunten te af te gaan, maar juist rustig aan te doen en sowieso plekken als Quinta da Regaleira over te slaan, omdat we hier 2 jaar eerder al eens waren. Eén van de plekken die we dit keer absoluut wilden zien was het bekende Pena paleis en het nabij gelegen Moors kasteel. Deze plekken hadden we 2 jaar eerder juist overgeslagen, simpelweg omdat het destijds te slecht weer was.

 

Sintra Lissabon
Sintra

 

 

een bezoek aan de hoogtepunten van Sintra

 

Doordat het Pena paleis en het Moors kasteel op een heuvel liggen, combineerden we een bezoek aan deze 2 plekken. We kozen er voor om de wandeling vanuit het centrum te maken. De route stond goed aangegeven en de uitzichten waren geweldig. Heb je niet zo veel tijd, dan kun je deze 2 plekken ook gewoon per bus bereiken. Ik raad wel aan om vooral het Pena paleis net na openingstijd of op het einde van de dag te bezoeken, want het kan er echt schrikbarend druk zijn. Of probeer natuurlijk  je bezoek aan Sintra in het voor- of najaar te plannen, i.p.v midden in het hoogseizoen ;-)

 

Eigenlijk is het niet eens perse nodig om één van de velen (betaalde) hoogtepunten in en nabij Sintra te bezoeken, want alleen al het centrum is één groot open lucht museum. Toch raad aan het wel te doen, want de meeste zijn écht de moeite waard.

 

Na 2 dagen in Sintra doorgebracht te hebben, kozen we er voor om richting te kust te gaan, om hier nog een paar dagen uit te waaien. We verbleven in een leuke B&B vlakbij Praia Grande en bezochten o.a het meest westelijke puntje van het vaste land van Europa, Cabo da Roca. Verder maakten we nog een paar mooie wandelingen, brachten we tijd door op het strand en bij het zwembad van onze B&B. Sintra en haar omgeving bleek uiteindelijk de perfecte afsluiting van een prachtige reis door Portugal.

 

Sintra Portugal
Pena Paleis

 

Sintra
Sintra vanuit het Moors kasteel

 

Sintra
het Moors kasteel

 

Sintra
Wandelen richting het Moors kasteel en Pena paleis

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer.

Share this:

Gek op reizen en groot Azië-liefhebber. Altijd bezig met het plannen van mijn volgende reis. Het liefst trek ik de jungle in, op zoek naar wildlife.

Leave a Comment

Comments (15)

  1. Wat een prachtige kastelen! Sintra is zeker een van de redenen waarom ik nog zo graag een keer naar Lissabon wil gaan :) Misschien gewoon maar eens inplannen voor komend jaar!

  2. Tijdens onze roadtrip door Portugal hebben we Sintra bezocht. Ik heb eenbeetje mixed feeling bij Sintra. Palácio da Pena is schitterend maar zo toeristisch dat we er snel vandoor zijn gegaan en de rust hebben opgezocht. Castelo dos Mouros en Parque e Palácio de Monserrate zijn plekken waar we nagenoeg alleen waren, heerlijk! Wij hebben Sintra bezocht op weg naar Lissabon, een mooie dagtrip. Wil je alles zien, dan kun je er met gemak een aantal dagen doorbrengen.

    1. Snap je gemengde gevoelens helemaal. Wij stonden echt om 10u voor de deur bij Pena Palace zodat we de eerste waren. Het liep helaas al snel helemaal vol, tot het hysterische toe. Ook niks voor mij! Maar dat uitzicht vanuit daar…zo mooi!!

  3. Wat een heerlijke trip! En super leuk dat jullie het Moors kasteel hebben bezocht. Zou ik ook zeker doen. Al helemaal als je er zo’n mooi uitzicht over de omgeving hebt.