My Travel Secret ...
backpacken costa rica
My Travel Diary

My Travel Diary #7: terug naar Costa Rica en de eerste kennismaking met Guatemala

De tijd vliegt voorbij. We zitten momenteel al dik over de helft van onze reis door midden-Amerika (helaas!), dus hoog tijd om jullie weer even bij te praten.

 

Na 3 weken door Nicaragua te hebben gereisd, gaan we nog even terug naar Costa Rica. Dit omdat we op 14 maart een vlucht van San Jose naar Guatemala City hebben geboekt. De grensovergang tussen Nicaragua en Costa Rica loopt voorspoedig. Zonder problemen staan we binnen 20 minuten in Costa Rica en niet veel later zitten we in de bus richting Monteverde.

 

Monteverde ligt in het noordoosten van Costa Rica, op meer dan 1000 meter hoogte en staat bekend om zijn prachtige nevelwoud. Het is één van de top wildlife bestemmingen in Costa Rica en staat daarom hoog op ons wensenlijstje. Er is alleen 1 nadeel, Monteverde is één van de meest toeristische plekken in Costa Rica en dat is echt aan alles te merken. Toch vermaken wij ons hier prima.

 

Vogels spotten in Monteverde

 

Dag 1 brengen wij een bezoek aan het Santa Elena nevelwoud. Dit reservaat is minder bekend dan het Monteverde nevelwoud (maar zeker niet minder mooi) en daarom ook een stuk minder druk. In het park vinden we één van de mooiste jungles die we ooit hebben gezien. Op een paar vogels na, zien we helaas wel maar weinig wildlife.

 

Santa Elena Costa Rica

Santa Elena Cloudforest Reserve, Monteverde

 

Dag 2 gaan we samen met Oscar van Nasua Tours op stap. Hij neemt ons mee naar een prive natuur reservaat, Curi Cancha, waar de kans groot is om bijzondere vogels en andere wilde dieren te spotten. Naast de vogels en apen die we al eerder zagen, spotten we er o.a de zeldzame quetzal, een groene viper en een uil. 

 

curi cancha reserve

Curi Cancha Reserve

 

Na Monteverde reizen we door naar San Ramon. Niet echt een stad waar veel toeristen komen, maar hier hebben we afgesproken met Rodrigo en Ligia, met wie wij eerder een te gekke trip naar Corcovado National Park maakten. Samen met hen gaan we uiteten en kletsen we bij over de avonturen die we in de tussentijd maakten. Ook neemt Ligia ons mee naar een super gave waterval in de buurt en zien we de niet-toerstische kant van Costa Rica.

 

San Ramon

 

Zoals eerder gezegd zijn we op 14 maart van San Jose naar Guatemala gevlogen. Eerste stop: Guatemala City, niet echt een stad om blij van te worden. Helaas hadden we niet echt een keuze en moesten we hier wel een nacht blijven, omdat we hier pas in de avond arriveerden. Dat we graag weg wilden uit de stad, bleek toen we de volgende ochtend om 5.00u al op het busstation klaar stonden om af te reizen naar Rio Dulce.

 

De Rio Dulce of te wel, de “Zoete Rivier”, ligt in het oosten van Guatemala en stroomt uit in de Caribische Zee. De omgeving hier is geweldig mooi groen en je kunt hier fantastisch kayakken. Er leven hier zeekoeien, maar helaas is de kans ontzettend klein dat je er ook daadwerkelijk één spot. Wij hebben een ontzettend leuke accommodatie, direct aan het water. Vanuit hier gaan we kayakken en hiken we naar Livingston, een garifunga stadje aan de kust. Het is hier een stuk toeristischer dan wij hadden verwacht, met veel restaurantjes en kraampjes met prullaria.

 

Rio Dulce Guatemala

Rio Dulce Guatemala

 

Na een paar dagen Rio Dulce laten we Guatemala voor eventjes achter ons en reizen we door naar Belize. We komen later zeker nog terug in Guatemala, want vanuit hier vliegen we op 22 april weer terug naar Nederland.

 

 

Eerdere reisdagboeken terug lezen? Check dan:

 

De oostkust van Costa Rica

Corcovado National Park

Manuel Antonio NP en Uvita, Costa Rica

Onze eerste kennismaking met Nicaragua

Lake Nicaragua

 

 

Monteverde Costa Rica

Monteverde Costa Rica

 

rio dulce

Hike van Rio Dulce naar Livingstone

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Jessica
  10 april 2018 at 16:35

  Wat een heerlijke foto’s, krijg heimwee als ik dit zo zie <3 En wat gaaf dat jullie zo veel verschillende vogels hebben gezien!

 • Reply
  de buren
  10 april 2018 at 18:00

  Hoi Sigrid en Francois, wat is het weer een geweldige foto’s die jullie ons laten zien. En ook een heel mooi reisverslag. Geniet er nog ff lekker van en tot gauw.
  groetjes je buren

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.