My Travel Secret ...

My Travel Diary #3: Drake Bay en Corcovado National Park

by Sigrid
corcovado national park
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Onze laatste dag in Uvita bezochten we de Nederlanders Hans en Monique. Zo’n 17 jaar geleden kochten zij hier een kleine 8 hectare grond en bouwden hun eigen Balinese paradijsje in Costa Rica, Uvita Bali Bosque Retreat. Het beste van 2 werelden en echt een geweldig mooie plek. Monique liet ons alle bungalows zien, stuk voor stuk uniek en allemaal speciaal uit Bali overgekomen. De locatie maakt echt alles af, hoog in de heuvels van Uvita, met prachtig uitzicht op het groen en een stuk van de kust. We zijn echt op slag verliefd geworden op deze plek.

Reisroute Costa Rica
Uvita Bali Bosque

Vrijdag 2 februari was het zo ver en reisden we eindelijk af naar de plek waarvoor we naar Costa Rica zijn gekomen: Corcovado National Park. Corcovado ligt helemaal in het zuidwesten van Costa Rica, op het Osa schiereiland. Het kost wat moeite om er te komen, maar dan heb je ook wat. Corcovado is het nationale park met de hoogste biodiversiteit van heel Costa Rica en je vind hier o.a poema’s, jaguars en tapirs. Wij hadden afgesproken met de locals Rodrigo en Ligia van Explore Tikizia. Zij pikten ons op in Uvita en samen reden we richting Sierpe. Vanuit hier namen we de boot richting Drake Bay, de plek waar ons Corcovado avontuur begon. Bij onze aankomst in Drake Bay maakten we kennis met een vriend van Rodrigo en tevens onze gids voor onze trip naar Corcovado National Park, Elbert van Nativos Corcovado.

Corcovado National Park

De volgende ochtend vertrokken we om half 6 ‘s ochtends al per boot richting het park. Het was ongeveer een uurtje varen en gelukkig was de zee kalm. Bij aankomst in het park gingen we op zoek naar wilde dieren. We vonden al vrij snel krabetende neusberen. Ze zagen er ontzettend lief uit, maar Elbert vertelde dat zo’n beestje in staat was een poema aan te vallen. Even later kwamen we op een plek waar 3 apensoorten zaten: brulapen, slingerapen en doodshoofdaapjes, heel erg leuk om te zien.

Tegen de middag liepen we richting La Sirena, één van de rangerstations van Corcovado National Park en de plek waar we zouden overnachten.  Dit rangerstation ligt echt midden in het park. Na de lunch en een korte pauze trokken we met z’n vijven weer het park in. Weer zagen we ontzettend veel wilde dieren, waaronder veel verschillende soorten vogels, apen en kwamen we op den duur zelfs in de buurt van een poema, want alle apen in de buurt sloegen alarm. Zo spannend!

Corcovado National Parj

Dag 2 begonnen we aan een ontzettend gave trip: de wandeling van het rangerstation La Sirena naar het rangerstation La Leona. Dit is een trip van ongeveer 20 kilometer, langs de kust van het nationale park. Helaas begon de dag met regen, maar klaarde het na 1 uur lopen gelukkig weer op. Dit was ook het moment dat we oog in oog kwamen te staan met een tapir. We hadden al veel sporen gevonden en uiteindelijk troffen we haar al slapend aan in de bosjes op het strand. Ze wist dat wij in de buurt waren, maar het leek haar niks te interesseren.

Corcovado National Park

Na een tijdje zagen we het volgende bijzondere dier, een miereneter. Hij zat hoog in een boom en het was super grappig hoe hij al buikschuivend naar beneden gleed. Later zagen we nog 3 andere miereneters en weer zagen we ontzettend veel vogels en apen. Na enkele uren lopen kwamen we aan op het eerste strand. Vanaf dit moment begon het afzien, want het was niet alleen lastig om over het mulle zand te lopen, het was ook nog eens +35 graden en de zon scheen inmiddels volop. Toch was het genieten, want het ene strand was nog mooier dan het andere en het was fantastisch om de jungle op de achtergrond te zien. Na ongeveer 6.5 uur lopen kwamen we eindelijk aan bij La Leona. Helaas bleek dat dit niet het eind station was , maar moesten we nog eens 3.5 kilometer lopen, naar Carate, waar de taxi naar Drake Bay op ons stond te wachten.

Corcovado National Park

De trip naar Corcovado National Park is uiteindelijk één van de mooiste wildlife ervaringen die wij ooit hebben meegemaakt. Je ziet hier echt zo ontzettend veel wilde dieren en de natuur is zo ontzettend mooi. Veel mensen slaan dit park over tijdens een reis door Costa Rica, omdat het zo afgelegen ligt, maar ik kan alleen maar zeggen: Ga! Sla deze bijzondere plek zeker niet over. Je zult er geen spijt van krijgen.

Na ons Corcovado avontuur zijn we nog een paar dagen in Drake Bay gebleven. De eerste dag hebben we even lekker helemaal niks gedaan. Dat hadden we echt nodig, want de wandeling van La Sirena naar La Leona hakte er goed op in. De volgende dag maakten we een hele gave wandeling door de jungle en langs de kust. We kwamen tijdens deze wandeling de mooiste afgelegen strandjes tegen, waar we ongestoord konden zwemmen en zonnebaden.

Drake Bay
Drake Bay

Na 1 week Corcovado en Drake Bay werd het tijd om afscheid te nemen van Elbert en vertrokken we samen met Rodrigo en Ligia richting het noorden. We namen afscheid van hen in hun woonplaats San Ramon en maakten een korte stop in San Jose om vervolgens door te reizen naar de oostkust van Costa Rica. Daarover later meer.


Klik hier voor alle artikelen over Costa Rica

costa rica travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

3 comments

Lotte 13 februari 2018 - 12:22

Wauw, dit lijkt me echt het paradijs op aarde én wat een wildlife ervaring. Ik kan begrijpen dat jij er heel graag naar toe wou. :)

Ilse 13 februari 2018 - 12:41

Heeeeel gaaf Sigrid! En wat hebben jullie al veel gezien zeg! 🌿💚👣

Jessica 13 februari 2018 - 13:52

Waaaauw zo gaaf dat jullie een tapir hebben gezien! En die foto van die miereneter is echt super schattig haha ;p Veel plezier aan de oostkust!

Comments are closed.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights