My Travel Secret ...
Menu
Ecuador / Latijns-Amerika

My Travel Diary #40: op avontuur in Zuid-Amerika

Home » Ecuador » My Travel Diary #40: op avontuur in Zuid-Amerika

Tot nu toe zag het jaar 2021 er voor ons niet heel erg avontuurlijk uit. We brachten namelijk bijna een heel jaar door in ons eigen kikkerlandje. En nu wil ik zeker niet zeggen dat we helemaal geen leuke dingen hebben gedaan en gezien, integendeel, maar ik moet toegeven dat ik van reizen door Nederland echt wel iets minder enthousiast word dan van reizen door Nepal of Costa Rica. Wat daarbij zeker een grote rol speelt is het weer. Wij houden van zon en warmte en vinden af en toe een tropische bui op ons dak helemaal niet erg, maar de kou en donkere dagen in Nederland, trekken we behoorlijk slecht. 

avontuur dichtbij trektocht biesbosch
Tijdens ons bezoek aan de Biesbosch hadden we dit jaar wel heel veel geluk met het mooie weer.

Begin 2021 was voor ons duidelijk dat wij vanaf oktober weer op pad zouden gaan. Welke bestemming(en) we wilden bezoeken wisten we nog niet, dat lieten we tot het laatste moment afhangen van de Corona maatregelen en de toegankelijkheid van een land. Wat wel duidelijk was is dat we het allerliefst naar een bestemming buiten Europa wilden. 

Vòòr Corona stond een reis door Zuid-Amerika boven aan onze wensenlijstje. Dit stond eigenlijk gepland voor eind 2020, maar kon dus helaas niet doorgaan. Toen voor ons duidelijk werd dat er in september steeds meer landen in Zuid-Amerika open gingen voor reizigers vanuit Europa, twijfelden we geen seconde en boekten we een ticket naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. 

quito
Quito

2 Weken geleden was het zo ver. Via Barcelona vlogen we voor het eerst in ons leven richting Zuid-Amerika. Onze vakantie naar Isla Margarita (Venezuela) van honderd jaar geleden niet meegerekend ;-) Ik moet toegeven dat ik het allemaal best wel spannend vond. Op zich viel het reuze mee wat we allemaal aan papierwerk in moesten vullen en aan welke regels we ons moesten houden, maar toch was ik bang dat er ergens iets niet in orde zou zijn waardoor we niet met de vlucht mee zouden kunnen. Gelukkig viel dit achteraf heel erg mee. 

barcelona
Barcelona

De eerste indruk van Ecuador is super goed. Vanuit de lucht zag het land er fantastisch uit en ik kan dan ook niet wachten om het te gaan ontdekken. Op de luchthaven verliep alles lekker soepel en ons Airbnb appartement bleek super fijn gelegen in de prachtige historische binnenstad van Quito. Wel was er veel politie op de been, waarschijnlijk doordat er door het hele land heen stakingen aangekondigd waren, maar daardoor hadden wij juist wel een veilig gevoel. 

ecuador
Ecuador vanuit de lucht

Omdat Quito op zo’n 2700 meter hoogte ligt en best wel wat reizigers last krijgen van hoogteziekte, hebben wij de eerste 2 dagen lekker rustig aan gedaan. Een beetje slenteren door de oude binnenstad en op z’n tijd genieten van een leuk terrasje of gezellig restaurantje. Wat wel een beetje irritant is, is dat je in Ecuador niet alleen een mondkapje op moet in openbare ruimtes, maar ook buiten op straat. Gelukkig wen je er snel aan en waren we het ook wel een beetje gewend van onze reis naar Napels en de Amalfikust, maar fijn is natuurlijk anders. Van de hoogte hadden we uiteindelijk amper last. 

quito
Agenten op straat in Quito

Hoe onze reis er precies uit gaat zien, weten we nog niet. Wel hebben we een aantal plekken op ons lijstje staan die we sowieso willen bezoeken, zoals het nevelwoud bij Mindo, de Amazone en de koloniale stad Cuenca, maar we willen vooral ook speling over houden voor spontane beslissingen. Na Ecuador zullen we doorvliegen naar Colombia. Het enige wat daarvoor vast staat is de vlucht van Guayaquil (Ecuador) naar Bogota, de hoofdstad van Colombia, op 10 december. In totaal blijven we zo’n 4 maanden weg.

quito
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights