My Travel Secret ...
Menu
Europa / Portugal

Op zoek naar de mooiste uitzichtpunten van Sao Miguel (veel foto’s!)

Home » Portugal » Op zoek naar de mooiste uitzichtpunten van Sao Miguel (veel foto’s!)

Sao Miguel is een prachtig, groen eiland in de Atlantische oceaan. Het landschap op dit eiland wordt gedomineerd door groene heuvels, de meest fantastische meren en een grillige kustlijn. Wij maakten een roadtrip en samen met de super handige Maps.me app, gingen op zoek naar de aller mooiste uitzichtpunten van Sao Miguel. Een verslag van deze trip in foto’s vind je hier.

Zodra we Ponta Delgada met onze huurauto verlaten, worden we direct getrakteerd op de mooiste uitzichten. Wat is Sao Miguel groen en wat is het ontzettend mooi! Nadat we onze spullen af hebben gegeven bij ons super schattige hotel in Ribeira Grande, besluiten we om maar meteen naar hét hoogtepunt van Sao Miguel te rijden: Sete Cidades.

Vanuit Ribeira Grande rijden we langs de noordkust van Sao Miguel richting het westen. We passeren de dorpen Rabo de Peixe en Fenais da Luz. De kustlijn ziet er echt fantastisch uit. Iedere minuut roep ik dat we echt zo even moeten stoppen, maar helaas is dat helemaal niet mogelijk, want de weg is smal en er zijn geen mogelijkheid de auto “even snel” te parkeren. Na het dorp Vila de Capelas stuurt de navigatie ons een landweggetje in en worden we getrakteerd op dit uitzicht:

mooiste uitzichtpunten Sao Miguel
Zo maar een random uitzicht op Sao Miguel

Vervolgens volgen we onze route naar één van de populairste uitkijkpunten van Sao Miguel: Vista do Rei. Dit is het punt waar het verlaten hotel Monte Palace ligt en waar je een geweldig uitzicht hebt op Sete Cidades. Voor het beste uitzicht over het meer kun je het beste naar het dak van het hotel lopen.

Roadtrip Sao Miguel
Uitzicht over Sete Cidades vanaf het dak van het verlaten Monte Palace hotel.

Vervolgens maken we een korte wandeling in de buurt van het hotel en Vista do Rei en zien we nog meer mooie uitzichten over Sete Cidades. Maar eerlijk…nergens is het zo mooi als vanaf het dak van het hotel.

Op dag 2 staat er niet echt een roadtrip op de planning, maar gaan we walvissen spotten. Ook absoluut een must wanneer je Sao Miguel bezoekt. Onze tour start vanaf het dorp Cila Franca do Campo en na de tour check ik even snel Maps.me om te kijken of er nog mooie uitkijkpunten in de buurt zijn. Mijn favoriet is uiteindelijk het uitzicht over het eiland Vila Franca do Campo vanaf de Our Lady of Peace kapel. De officiële naam van het uitkijkpunt is: Miradouro da Sr da Paz.

mooiste uitkijkpunten Sao Miguel
Uitzicht over Vila Franca do Campo vanaf Miradouro da Sr da Paz.

Dag 3 is de laatste dag dat wij in Ribeira Grande overnachten en het liefst willen we vanuit hier nog even Lagoa do Fogo bezoeken. Helaas is het weer bij het meer slecht (check de Spot Azores app!) en besluiten we de kustlijn ten oosten van Ribeira Grande te gaan ontdekken. De eerste stop is bij de vuurtoren van Ribeirinha. De plek valt een beetje tegen, maar wanneer we terug rijden naar de doorgaande weg, passeren we wel dit punt: Miradouro da Ponta do Contrao. 

Mooiste uitkijkpunt Sao Miguel
Vlakbij de vuurtoren van Ribeirinha vind je dit uitzichtpunt: Miradouro da Ponta do Contrao.

We besluiten om de auto even te laten staan en een stuk door weilanden en bossen te gaan lopen, want we weten zeker dat er naar de andere kant op ook een mooi uitzicht moet zijn. Mooi uitzicht is er zeker, alleen betrekt het weer plotseling en hangt er een gigantische donkere wolk boven ons mooie uitzicht. We moeten het uiteindelijk hier mee doen. Nog steeds meer dan de moeite waard als je het mij vraagt ;-)

Roadtrip Sao Miguel

Meer oostwaarts komen we weer bij een officieel uitzichtpunt: Miradouro de Santa Iria. Deze plek is een stuk drukker en dat is niet voor niks. We zien niet alleen prachtig groene heuvels met een grillige kustlijn, we zien ook ontzettend veel kleurrijke hortensia’s, wat het plaatje helemaal af maakt.

Aan het einde van de dag besluiten we toch nog “even” terug te rijden naar Sete Cidades. Het weer is goed en op dag 1 hebben we één van de allermooiste uitzichtpunten van Sao Miguel gemist: Miradouro da Boca do Inferno. We moeten dus terug! We parkeren onze auto bij Lagoa do Canário en lopen naar het uitkijkpunt. En man man….hoe hebben we dit op de 1e dag kunnen missen? Zo blijkt maar weer dat een beetje voorbereiding geen kwaad kan ;-) Dit is echt één van de mooiste uitzichtpunten die ik ooit met eigen ogen heb gezien.

We hebben ook wel geluk, want het weer is goed en er zijn maar een handjevol mensen. Je kunt vanaf deze plek ook mooie wandelingen maken. Eén van mijn favorieten was de Serra Devassa trail.

Miradouro da Boca do Inferno
Miradouro da Boca do Inferno

Wanneer we terugrijden naar Ribeira Grande stoppen we nog even bij dit mooie uitzicht. Je ziet vanuit hier zowel de zee aan de noord als aan de zuidkust van Sao Miguel. Zo gaaf!

Roadtrip Sao Miguel

Op de 4e dag verhuizen we van Ribeira Grande naar Furnas. Ook hier blijven we 3 nachten. Het dorp Furnas is erg toeristisch, met bussen vol Chinezen, maar de omgeving is wel erg mooi. We beginnen met de hike naar het viewpoint Pico do Ferro. Een behoorlijk steile klim, naar een fantastisch uitzichtpunt. Vanuit hier heb je mooi uitzicht over het meer van Furnas én het dorp Furnas en de Furnas Vallei. Je kunt op dit punt ook heel makkelijk met de auto komen, dus heb je geen zin om te hiken, dan kun dat ook doen.

Uitzicht Furnas
Uitzicht over het meer van Furnas vanaf Pico do Ferro, Furnas
Uitzicht Furnas Vallei
Uitzicht over Furnas en de Furnas Vallei vanuit uitzichtpunt Pico do Ferro

Eindelijk zijn de wolken bij Lagoa do Fogo weg en rijden we op dag 5 vroeg in de ochtend van Furnas naar het meer. De eerste stop is bij het beroemde uitkijkpunt Miradouro da Barrosa. Net op het moment dat we hier arriveren komt er een gigantisch donkere wolk onze kant op en lijkt ons plan in het water te vallen. Omdat we bij Lagoa do Fogo willen gaan wandelen, besluiten we de auto bij een ander uitzichtpunt te parkeren en vanuit hier de wandeling te beginnen. Op het moment dat we weer terugkomen bij de auto is het weer helemaal opgeklaard en zien we dit:

Mooiste uitzichtpunten Sao Miguel
Miradouro sobre a Lagoa do Fogo

Omdat het weer helemaal is opgeklaard, gaan we snel nog even terug naar Miradouro da Barrosa. De uitgelichte foto bij deze post is ons uitzicht over Lagoa do Fogo vanaf deze plek. Maar ook het uitzicht aan de andere kant van de weg is de moeite waard, want vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de noordkust van Sao Miguel. Lagoa do Fogo is echt een must-visit!

Uitzicht over de noordkust van Sao Miguel vanaf Miradouro da Barrosa bij Lagoa do Fogo.

De laatste dag voordat we weer terug naar Ponta Delgada gaan rijden we eerst naar Faial da Terra. Hier hiken we naar de mooie waterval Salto do Prego. Vervolgens rijden we naar het uiterste noorden van het eiland Nordeste. Onderweg stoppen we bij dit mooie punt. Het is een officieel uitkijkpunt, maar eerlijk gezegd weet ik de naam niet meer. Het ligt in ieder geval in het zuidoosten van Sao Miguel.

Wanneer we van Nordeste weer terug naar Furnas rijden stoppen we nog bij 1 uitkijkpunt en dat is Miradouro Salto do Cavalo. Vanaf dit punt hebben we van een andere richt zicht op de Furnas Vallei en het meer van Furnas.

Ook hebben we vanaf Miradouro Salto do Cavalo een mooi uitzicht over de zuidkust van Sao Miguel. Dit uitzichtpunt ligt op 10 minuten rijden van Furnas.

Benieuwd naar andere eilanden van de Azoren? Henriëtte van Travel Around With Me bezocht ook het mooie Terceirra. 

Klik hier voor alle artikelen over Portugal

portugal travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights