My Travel Secret ...

De mooiste wandeling aan de Amalfikust: Sentiero Degli Dei (het Pad der Goden)

by Sigrid
mooiste wandeling amalfikust sentiero degli dei
Home » Italië » De mooiste wandeling aan de Amalfikust: Sentiero Degli Dei (het Pad der Goden)

Voordat wij naar Italië afreisden ging ik op zoek naar dé mooiste wandeling aan de Amalfikust. Al snel werd duidelijk dat er in deze regio ontzettend veel wandelingen zijn die super mooi zijn en absoluut de moeite waard. Er zou echter één wandeling zijn die je absoluut niet zou mogen missen tijdens jouw Amalfikust vakantie en dat is Sentiero Degli Dei of te wel het Pad der Goden.

De Sentiero Degli Dei is de wandeling van Bomerano (Agerola) naar Nocelle (Positano). Hij heeft een lengte van ongeveer 7.8 kilometer en is relatief makkelijk te lopen. Wij hebben de route inmiddels 2x gelopen en het blijft één van mijn favoriete wandelingen langs de Amalfikust. Al mijn tips voor het maken van deze wandeling vind je hier.

het pad der goden amalfikust
Sentiero Degli Dei

Zo reis je naar het startpunt van de Sentiero Degli Dei

Het startpunt van de Sentiero Degli Dei is Bomerano, een klein dorp in de gemeente Agerola. Om hier vanuit Amalfi te komen neem je de bus richting Agerola en stap je uit in Bomerano. Wanneer je bij de buschauffeur aangeeft dat je de Sentiero Degli Dei wilt gaan lopen, zal hij je bij de juiste halte een seintje geven. De busrit van Amalfi naar Bomerano duurt ongeveer 40 minuten en kost ongeveer €2,80 p.p. 

De bus naar Bomerano vertrekt in Amalfi vanaf het busstation dat aan de doorgaande weg bij de haven ligt. Waar je op moet letten wanneer je met de bus reist, is dat je op voorhand een kaartje moet kopen. Dit kan o.a bij tabakszaken. In Amalfi vind je er o.a één tegenover het busstation, op de hoek van het straatje dat leidt naar Piazza Duomo. Ook kun je tegenwoordig online via de Unico Campania app bustickets voor de Amalfikust kopen.

Lees ook: dit wil je weten voordat je de Amalfikust in Italië bezoekt

bus amalfi bomerano
De bus van Amalfi naar Agerola met een stop in Bomerano

Het startpunt van de Sentiero Degli Dei ligt niet ver van de bushalte, naast Hotel Gentile op het pleintje bij de kerk. Hier vind je o.a een overzichtskaart van de regio en staat de route duidelijk aangegeven. Klik hier voor de exacte locatie.

Il Sentiero Degli Dei

Mocht je trouwens nog geen tijd hebben gehad om te ontbijten, dan raad ik aan om dit in Bomerano te doen. Tijdens de wandeling is daar voorlopig namelijk geen mogelijkheid meer voor. Wij deden dit bij het restaurantje bij de bushalte en dit was zeker een aanrader. Lekkere koffie en goede broodjes voor een hele schappelijke prijs. 

Sentiero Degli Dei
Het officiële startpunt van Sentiero Degli Dei

Doordat het Pad der Goden een hele populaire route is, wordt de route naar Nocelle duidelijk aangegeven met rood/witte bordjes. Op deze bordjes staat duidelijk aangegeven hoe lang de wandeling gemiddeld nog duurt.  Wanneer je op den duur op een T-splitsing komt waar Nocelle zowel naar links én naar rechts staat aangegeven, raad ik aan om linksaf te gaan. Heel veel maakt het niet uit, maar ik had het idee, dat we hier net iets mooiere uitzichten hadden, met name op het dorp Praiano. Ook kun je op deze route al vrij snel je waterfles hervullen. Ideaal!

mooiste wandeling amalfi kust
Sentiero Degli Dei
het pad der goden
Het Pad der Goden, Amalfikust

Vanaf de eerste minuten van de wandeling werd me al duidelijk waarom juist deze wandeling één van de mooiste wandelingen aan de Amalfikust wordt genoemd. De natuur en de uitzichten over de kustlijn tijdens de wandeling zijn namelijk fenomenaal. En dat de hele wandeling lang. Ook het moment dat Positano in beeld komt is heel erg bijzonder. 

Wij liepen ongeveer 2 uur van Bomerano naar Nocelle, het eindpunt van het Pad der Goden. Vanuit hier kun je eventueel via Arienzo of Montepertuso naar Positano lopen of je kunt de bus naar Positano nemen. De busstop vind je wanneer je vanuit Nocelle naar de doorgaande weg naar Montepertuso loopt.

montepertuso
Montepertuso, Positano

De snelste manier om van Nocelle naar Positano te lopen is via Arienzo. Deze wandeling duurt ongeveer 1 uur, maar dit betekent wel dat je zo’n 1700 steile treden naar benden moet lopen. Eenmaal in Arienzo wandel je langs de (drukke) doorgaande weg naar Positano. Hier heb je prachtige uitzichten over de kustlijn en over Positano.

Loop je via Montepertuso, dan wandel je als het ware om Positano heen. Ook een mooie, maar behoorlijk zware wandeling. Wij liepen deze route in 2 uur tijd. Ik raad uiteindelijk de route via Arienzo aan.

Lees ook: de mooiste wandelingen langs de Amalfikust

positano
Positano, Amalfikust

Verblijf je in de buurt van Positano dan is het eventueel ook mogelijk de route in omgekeerde richting te lopen. Wij kwamen best veel mensen tegen die hiervoor kozen. Je moet er alleen rekening mee houden dat je in dat geval de route veel zwaarder is, omdat je gedurende de wandeling zo’n 650m omhoog moet klimmen. Ik raad daarom aan om toch gewoon de oorspronkelijke route te volgen en in Bomerano te starten en vanuit hier naar Positano te wandelen.

bomerano naar positano

Praktische tips voor het wandelen van de Sentiero Degli Dei

  • In de zomermaanden kan het aan de Amalfikust ontzettend heet zijn, zorg daarom goed voor voldoende water, zonnebrand en eventueel een pet en/of zonnebril.
  • Het is vooral in de zomermaanden aan te raden om de wandeling vroeg te beginnen om de hitte te vermijden.
  • Zorg voor comfortabele wandelschoenen met genoeg grip.
  • Neem voor de zekerheid een drybag mee. Het weer slaat soms uit het niets om.
  • Zorg dat de accu van je camera geladen is en dat je SD kaart leeg is ;-)
  • Op zondag rijden er in Italië over het algemeen minder bussen. Zo rijdt er alleen in het hoogseizoen vroeg in de ochtend een bus van Amalfi naar Bomerano. Check vooraf goed de tijden.
  • Wil je vanuit Nocelle naar Positano met de bus, check dan op voorhand het bus schema en koop alvast een buskaartje.
  • Download de Maps.me offline app. Hierin staat de route duidelijk aangegeven en ook geeft deze app waterpunten weer.
sentiero degli dei

Op zoek naar nog meer tips voor een reis naar Italië? Check dan ook:

pad der goden Amalfikust

Klik hier voor een overzicht van alle Italië artikelen

italie travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights