My Travel Secret ...

My Travel Diary #30: de corona situatie in Campania, Italië

by Sigrid
cetara
Home » Italië » My Travel Diary #30: de corona situatie in Campania, Italië

In de vorige reisupdate vertelde ik jullie dat we momenteel volop aan het genieten zijn van het mooie Italië. We begonnen deze trip in Napels en na een paar dagen op het mooie eiland Procida, reisden we af richting één van de mooiste plekken die ik ooit binnen Europa bezocht, de Amalfikust. Daar zitten we momenteel nog steeds.

Zoals jullie misschien via het nieuws al hebben vernomen gaat het in Italië, zoals in zoveel landen binnen Europa, niet zo heel erg goed betreffende de Corona situatie. Iedere dag lopen de besmettingen gigantisch op en vanwege een mogelijke lockdown is er veel onrust. In veel grote steden, waaronder Napels, gingen mensen de straat op om te protesteren. De eerdere lockdown in maart heeft er bij veel mensen zowel psychisch als financieel flink op ingehakt en dit zouden ze niet nog een keer aankunnen.

salerno
Salerno, regio Campania

Afgelopen week was daarom ontzettend spannend, want doordat de besmetting maar bleven stijgen, moest de regering wel gaan ingrijpen. De regio Campania, waar wij verblijven, stond er behoorlijk slecht voor, dus wij hielden ons hart vast en rekenden stiekem al op een lockdown. Woensdag werd bekend welke consequenties de nieuwe maatregelen voor ons zouden hebben.

amalfikust

Lang verhaal kort, er verandert voor ons weinig. Gelukkig! De regering heeft aan alle regio’s in Italië in 3 verschillende kleuren verdeeld: rood, oranje of geel. Wat deze kleuren inhoudelijk betekenen weet ik niet precies, maar voor Campania geldt de code geel en dit betekent voor ons alleen maar dat de avondklok vervroegd wordt en dat musea’s, bioscopen e.d gesloten worden. Verder wordt aangeraden om binnen de provincie zo min mogelijk te reizen, maar mag het dus wel. En uiteraard blijven mondkapjes in het openbaar verplicht. Wij kunnen voorlopig dus nog steeds op pad.

amalfikust

De afgelopen weken hebben we veel van de Amalfikust mogen ontdekken. Iedere week gaan wij er wel 3 of 4 keer op uit om een mooie wandeling te maken of een nieuwe plek te ontdekken. Ook brengen we regelmatig een uurtje door op het strand, want hier is het nog steeds +20 graden met heel veel zon. We houden daarbij uiteraard rekening dat we zo min mogelijk andere mensen tegenkomen, maar dat is momenteel absoluut geen probleem, want het toeristenseizoen is aan de Amalfikust inmiddels afgelopen en het is overal echt heel erg rustig. Zo fijn!

monte falerio
Wandeling naar de top van Monte Falerio, Amalfikust

De Amalfikust is in het echt nog veel mooier dan ik ooit had durven dromen. Het heeft zoveel meer te bieden dan alleen maar het mooie Positano en Amalfi. Ieder dorp in dit gebied is uniek en prachtig gelegen. En ondanks dat wij hier nu al bijna een maand zijn, hebben we nog lang niet alles gezien. Kun je het voorstellen?

maiori
Maiori, Amalfikust

Ook hebben we een uitstapje gemaakt naar Pompeii en hebben we de Vesuvius vulkaan beklommen. Deze vulkaan is de enige actieve vulkaan op het vasteland van Europa. Voorheen had ik niet zo heel veel met vulkanen, maar dit is na onze reis naar midden-Amerika ,inmiddels meer dan 2 jaar geleden, compleet omgeslagen. Nu vind ik ze juist indrukwekkend en ontzettend fascinerend. Een bezoek aan de Vesuvius is daarom ook een dikke aanrader.

vesuvius vulkaan
Vesuvius vulkaan

Momenteel houden we er rekening mee dat de situatie hier ieder moment kan veranderen. Ondanks dat Campania nu geel is gekleurd, kan dit natuurlijk ook weer aangepast worden. We proberen er daarom nu extra hard van te genieten en zoveel mogelijk plekken te bezoeken die nog steeds op ons lijstje staan. Vooralsnog is alles rustig en lijkt er de komende week weinig te veranderen. Laten we hopen dat het zo blijft!

cetara
Cetara, Amalfikust

Klik hier voor een overzicht van alle Italië artikelen

italie travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights