My Travel Secret ...
Menu
Indonesië / Sumatra

De leukste hotels in Bukit Lawang, Sumatra

Home » Sumatra » De leukste hotels in Bukit Lawang, Sumatra

Bukit Lawang is een klein dorp in noord-Sumatra aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Het is naast de ideale uitvalbasis voor een jungle trek, ook een heerlijke plek om een paar dagen te relaxen en optimaal te genieten van de prachtige omgeving. Zelf ben ik gek op Bukit Lawang en heb dit dorp daarom ook al verschillende keren bezocht. Tijdens mijn bezoekjes heb ik telkens op verschillende plekken overnacht. Mijn favoriete hotels in Bukit Lawang deel ik hier met je.

leukste Hotels in Bukit Lawang

1. Garden Inn Bukit Lawang

Garden Inn is voor mij het allerleukste hotel in Bukit Lawang. De ligging is fantastisch, de bungalows zijn fijn, het personeel ontzettend vriendelijk en de prijs-kwaliteit verhouding is gewoon helemaal top. Alle bungalows kijken uit op de jungle en het komt wel eens voor dat je vanuit je balkon een orang-oetan in de bomen ziet.

Garden Inn ligt net buiten het dorp aan de rand van de rivier. Wanneer je in Bukit Lawang arriveert, volg je het pad dat evenwijdig aan de rivier ligt naar rechts. Je steekt de rivier niet over. Na zeker 20 minuten lopen ligt het guesthouse aan de rechterkant van het pad. Direct na Indra Valley Inn. Heb je een zware tas of koffer, dan kun je vragen of iemand je (tegen betaling) wilt helpen.

Klik hier voor meer informatie en actuele prijzen van Garden Inn, Bukit Lawang

2. On the Rocks bungalows

Een andere ontzettend gave plek om te verblijven in Bukit Lawang is On The Rocks Bungalows. Je vind dit hotel aan de overkant van de rivier, boven op een heuvel en het is alleen bereikbaar via een steile trap. Het is even afzien, maar ik beloof je….de beloning zal groot zijn want, want het uitzicht en de plek zelf, is geweldig! On the Rocks heeft mooi, afgewerkte bungalows en een prachtige tuin.

Klik hier voor meer informatie en actuele prijzen van On The Rocks Bungalows

3. Jungle Inn Buki Lawang

Jungle inn is al jaren één van de meest populaire hotels in Bukit Lawang. De ligging is top en ze hebben super mooie kamers. Tijdens ons eerste bezoek aan Bukit Lawang verbleven wij hier in de “honeymoon suite” wat een hele dikke aanrader is, alleen ligt de prijs per nacht nu wel een stuk hoger dan voorheen.

Jungle Inn ligt iets verder dan Garden Inn, aan het einde van het pad, vlak bij de rivier oversteek naar het voormalige feeding platform voor de orang-oetans. Het is vanuit het dorp dus zeker 20 minuten lopen. Veel georganiseerde tours overnachten bij Jungle Inn, waardoor het soms wat drukker kan zijn. Desalniettemin, een dikke aanrader!

Klik hier voor meer informatie en actuele prijzen van Jungle Inn, Bukit Lawang

4. Rain Forest Guest House (Nora’s Homestay)

Je vind in Bukit Lawang verschillende accommodaties waar je al voor een paar euro per nacht kunt verblijven. Eén van de populairste budget hotels is het Rain Forest Guest House. Rain Forest is onderdeel van Nora’s Homestay, een accommodatie die al jaren een begrip is in Bukit Lawang. Je hebt bij het Rain Forest Guest House al een budget 2-persoons kamer vanaf 5 euro per nacht. 

Klik hier voor meer informatie en de actuele prijzen van Rain Forest Guest House

Andere hotels in Bukit Lawang die zeker ook het checken waard zijn:

Klik hier voor het actuele aanbod van de leukste hotels in Bukit Lawang

Accommodatie Bukit Lawang
Plattegrond Bukit Lawang

Op zoek naar nog meer tips voor een bezoek aan Sumatra? Check dan ook:

Bukit Lawang
Bukit Lawang

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen Sumatra

sumatra travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights