My Travel Secret ...

My Travel Diary #39: zomervakantie in eigen tuin en plannen voor een nieuwe (verre) reis.

by Sigrid
kees smit
Home » Nederland » My Travel Diary #39: zomervakantie in eigen tuin en plannen voor een nieuwe (verre) reis.

Terwijl de zomervakantie in de meeste delen van het land inmiddels is aangebroken en iedereen om me heen in de komende weken op vakantie lijkt te gaan, is het tijd om jullie even bij te kletsen over onze (reis)plannen voor deze zomer. Gaan we nog weg? En zo ja, waar gaan we naartoe? 

Zoals de meeste van jullie misschien wel weten zijn we eind juni teruggekomen van onze roadtrip van 3 maanden door Nederland. In de voorgaande reisdagboeken heb ik uitgebreid verteld waar we allemaal zijn geweest en wat we zoal hebben gedaan. Ben je niet op de hoogte, maar toch nieuwsgierig, dan kun je ze hier teruglezen

kees smit tuinmeubelen
Ons boshuisje in Asten (Noord-Brabant)

Inmiddels zijn we alweer bijna een maand verder en zijn we gesetteld in een super leuke bungalow vlakbij onze beide ouders in het altijd gezellige Noord-Brabant. Hier zullen we tot tenminste begin oktober blijven. In de tussentijd gaan we dus niet op reis, hooguit tussendoor hier en daar een weekendje weg. 

Wat we wel gaan doen is veel tijd thuis doorbrengen met familie en vrienden en als het weer het toelaat hopelijk lekker veel tijd buiten in de tuin en op ons terras spenderen. Natuurlijk moet er ook gewerkt worden, want er ligt nog giga veel content op de plank van onze roadtrip door Nederland, maar dat gaat helemaal goed komen. Mijn vriend gaat ondertussen, net als vorig jaar, bij zijn oude werkgever in een zorginstelling aan de slag. Hier kunnen ze zijn hulp nu goed gebruiken. 

vakantie in eigen tuin
Vakantie in eigen tuin met m’n grote vriend

Om het ons deze maanden zo comfortabel mogelijk te maken en een beetje in de vakantiesfeer te blijven hebben we de afgelopen weken uitgebreid geshopt bij Kees Smit Tuinmeubelen. Ik kende deze (online) winkel nog niet, maar tijdens onze roadtrip door Nederland zijn we er een kijkje gaan nemen en waren we onder de indruk van het ontzettend gave en vooral grote  aanbod. Nu kunnen we tussen het werken door heerlijk genieten van de rust en de fijne plek waar we momenteel verblijven. 

Het meest blij ben ik met de 2 lounge stoelen (+ tof tafeltje) die nu op het terras van ons huisje staan (zie onderstaande foto). Dit is zo’n heerlijk plekje. Niet alleen om te werken, maar ook om ongestoord te gaan zitten lezen of gewoon te genieten van het groen en de vele vogeltjes rondom het huisje. Het is zo heerlijk rustgevend. En de stoelen zijn echt prachtig. 

kees smit lounge stoel
De Intense Borgetto lounge stoel van Kees Smit Tuinmeubelen

Mijn vriend heeft zijn eigen stoel uitgekozen. Een super de luxe lounge tuinstoel waarvan de rugleuning verstelbaar is. Hij zit heerlijk en ziet er ook nog eens fashionable uit, in dezelfde stijl als “mijn” stoelen. De foto’s zeggen eigenlijk wel genoeg, vind je niet? Als je het mij vraagt komen wij de zomervakantie zo wel door. 

verstelbare tuinstoel
Intenso Mazzano lounge tuinstoel met verstelbare leuning

Dat we nu voorlopig niet op reis gaan wil niet zeggen dat er geen plannen zijn voor later dit jaar, integendeel. We willen als het even kan niet nog een winter in Nederland doorbrengen. Hoewel Corona het plannen niet echt makkelijker maakt, ben ik toch druk bezig met het opdoen van inspiratie voor een reis buiten Europa. Ik focus me daarbij voornamelijk op Midden-Amerika, waaronder Mexico en Costa Rica. Deze landen zijn ondanks alle maatregelen relatief makkelijk te bezoeken nu en staan hoog op ons lijstje. 

costa rica
Costa Rica 2018

In de loop van september zullen we knopen gaan doorhakken. We kijken dan wel hoe de situatie is op dat moment en of het überhaupt mogelijk is om te reizen. Ik hoop van wel, want ben echt wel weer toe aan een mooi avontuur. Tot die tijd is het hopen op lekker zomerweer hier in Brabant. Ik houd jullie op de hoogte. 

xx Sigrid

costa rica
Costa Rica 2018
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights