My Travel Secret ...
Menu
Europa / Nederland

Volkshotel Amsterdam: een ontmoetingsplek voor iedereen

Home » Nederland » Volkshotel Amsterdam: een ontmoetingsplek voor iedereen

Een tijdje geleden werden wij uitgenodigd om 2 nachtjes te komen slapen bij Volkshotel Amsterdam. Aangezien Amsterdam een stad is die ons nooit verveelt en wij ontzettend nieuwsgierig waren naar dit ultra hippe hotel, vertrokken we eind april richting onze hoofdstad.

Het Volkshotel bevindt zich op de Wibautstraat in Amsterdam-Oost in het gebouw waar jarenlang de Volkskrant werd gedrukt. Een aantal jaar nadat de krant verhuisde is het pand omgebouwd tot één van de hipste hotels van Amsterdam. Hoewel het logo van het Volkshotel misschien anders doet vermoeden, is het Volkshotel geen onderdeel van de Volkskrant. De enige connectie tussen het hotel en de krant is het pand waarin ze huisvesten.

volkshotel amsterdam

Het Volkshotel is een plek waar ontzettend veel te beleven valt. Het is dan ook veel meer dan een hotel alleen. Het is een plek waar reizigers en Amsterdammers elkaar ontmoeten. Er zijn flexwerkplekken en er is een speciale werkplaats waar je met elkaar kunt brainstormen. Maar als reiziger wil je waarschijnlijk vooral chillen in de hottub met sauna, films kijken, een dansje wagen in de doka, spelletjes spelen in huiskamer “Riet” en lekker genieten van een hapje en/of drankje op het geweldige dakterras. De mogelijkheden zijn eindeloos en één ding is zeker, je hoeft je in ieder geval niet te vervelen.

volkshotel amsterdam

Wat ik zo fijn vind aan het Volkshotel is dat het letterlijk een hotel is voor het volk. Iedereen wordt met open armen ontvangen en niemand wordt buitengesloten. Dit geldt niet alleen voor hun gasten, maar zeker ook voor het personeel. Je merkt dit gelijk aan de gemoedelijke sfeer. Iedereen wordt gelijk behandeld en niemand is belangrijker dan iemand anders. Iets dat eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn.

volkshotel amsterdam

Of je nou alleen een bed zoekt om een paar uur te slapen na een nachtje flink stappen of juist een relaxte kamer zoekt waar je ongestoord de hele avond kunt Netflixen, je vindt in het Volkshotel voor iedereen en elk budget wel een geschikte kamer.

Wij mochten 2 van de 8 zogenaamde “Special Rooms” uitproberen. Dit zijn stuk voor stuk unieke kamers met een eigen creatieve verhaal en een eigen ontwerper. Al deze kamers zijn ontzettend gaaf ingericht, heel comfortabel en beschikken naast de standaard aanwezige wifi, douche, föhn en kluis ook over een bad en een beamer waarop je o.a Netflix en You Tube kunt kijken. Geloof me, eenmaal ingecheckt wil je je kamer niet meer uit.

De Lost and Found kamer was mijn favoriet, mede door het verhaal achter deze kamer. Voor de inrichting van deze kamer heeft de ontwerper namelijk alleen maar spullen gebruikt die hij in Amsterdam op straat heeft gevonden. Al deze onderdelen zijn genummerd en met behulp van een boek kun je zien waar op straat het onderdeel is gevonden en wat voor een voorwerp het oorspronkelijk was. Het kan best zo zijn dat de kapstok voorheen een stoel was of het bed een kast. Hoe tof is dat?

Amsterdam ontdekken vanaf het water

Om Amsterdam op een originele manier te ontdekken biedt het Volkshotel momenteel een aantal super leuke “Summer in de city” arrangementen aan. Verken de stad te voet, per fiets of per kano en ga op stap met een originele route en picknicktas boordevol lekkers. Onderweg krijg je tips voor leuke bezienswaardigheden en lunchspots die de moeite waard zijn. Geheid dat je plekken ontdekt die je nog nooit eerder hebt gezien.

Wij kozen voor het kano arrangement, want wij hadden Amsterdam nog nooit eerder vanaf het water gezien. We gingen (letterlijk) wat stroef van start, want de stoelen van de kano stonden verkeerd om, wat op de eerste kilometers voor behoorlijk wat frustratie leidde, haha. Maar eenmaal goed op gang was het volop genieten van het mooie weer en de altijd prachtige stad.

amsterdam vanaf het water

Wil je ook Amsterdam op een originele manier ontdekken? Boek dan het Summer in the city arrangement. Klik hier voor meer informatie.

volkshotel

Na het kajakken konden we heerlijk een uurtje relaxen in de hottub (inclusief sauna) op het dakterras. Wanneer je in het hotel verblijft kun je hier (gratis) gebruik van maken. Vooraf reserveren is wel echt een must. Vanaf het dakterras heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Een hele dikke aanrader!

volkshotel
De badplaats
volkshotel amsterdam
Cabin in the Woods
volkhotel
Dineren op de kamer ten tijden van Corona
volkshotel

Klik hier voor meer reisinspiratie over Nederland

nederland travel guide
Geverifieerd door MonsterInsights