My Travel Secret ...
Menu
Azië / Thailand

My Travel Diary #19: Thailand als tussendoortje

Home » Azië » My Travel Diary #19: Thailand als tussendoortje

Na 2 maanden doorgebracht te hebben in het prachtige Nepal is het tijd voor een nieuw avontuur. Met pijn in ons hart verlaten we Kathmandu en vliegen door naar één van onze favoriete steden in Azië, Bangkok. Lang zullen we echter niet in Bangkok blijven, want eerder dit jaar hebben we hier al best veel tijd doorgebracht. Bovendien is deze stop in Thailand eigenlijk alleen maar een tussenstop tussen Nepal en onze volgende bestemming, Sri Lanka. Maar wel een hele fijne tussenstop, want Thailand is dé perfecte plek om even helemaal bij te komen van de mooie en indrukwekkende reis door Nepal. 

Het plan is om niet al te veel te gaan reizen in Thailand. We hebben in Totaal 12 dagen en willen daarvan minimaal 1 week doorbrengen op een prachtig, tropisch eiland. De keuze valt uiteindelijk op Koh Lanta, een eiland niet ver van de stad Krabi dat relatief makkelijk bereikbaar is. Maar eerst reizen we vanuit Bangkok naar de stad Kanchanaburi om vanuit daar één van de plekken te bezoeken die al heel lang op mijn wensenlijstje staat, Erawan National Park. 

erawan np
Erawan National Park, Thailand

Erawan National Park is een park dat bekend staat om de Erawan waterval, een prachtige waterval die bestaat uit 7 verschillende niveaus. Het park ligt op ongeveer 90 kilometer rijden van de stad Kanchanaburi en is bereikbaar via één lange, rechte weg. We besluiten om een brommer te huren en er vroeg naar toe te rijden, zodat we voor de drukte in het park aanwezig zijn. Goed plan, want dit nationale park blijkt een behoorlijk drukke, toeristische trekpleister te zijn. 

Erawan National Park
Erawan National Park

We arriveren net na de opening van het park en kunnen op ons gemak naar het hoogste niveau van de waterval wandelen. Het park is nog veel mooier dan verwacht en de wandeling naar boven blijkt helemaal niet zo heel erg zwaar te zijn. Eenmaal boven aangekomen nemen we de tijd om te zwemmen en wanneer het voor ons te druk wordt, lopen we weer rustig terug naar beneden. 

Erawan National Park
Erawan National Park

Naast Erawan National Park staat Kanchanaburi ook bekend om de beroemde “Bridge over the River Kwai” uit de gelijknamige film. Deze brug staat als het ware symbool voor alle slachtoffers die betrokken waren bij de aanleg van de beruchte “death railway” tussen Thailand en Birma. Hierbij kwamen in nog geen 2 jaar tijd meer dan 100.000 mensen om het leven, waaronder bijna 3.000 Nederlanders. Toch wel indrukwekkend om hier tijdens ons bezoek aan Kanchanaburi even bij stil te staan. We brengen daarom ook een bezoek aan verschillende monumenten en het officiële museum. 

bridge over the river Kwai
The bridge over the river Kwai

Na een paar dagen Kanchanaburi is het tijd om echt even helemaal niks te doen. We nemen de bus terug naar Bangkok en reizen via Krabi naar het super relaxte Koh Lanta. Er is helaas één ding wat niet veel goeds voorspelt, de weersverwachting! Net die ene week dat wij door zullen brengen op Koh Lanta, wordt er ontzettend slecht weer verwacht. En niet zomaar een buitje, maar de hele dag door regen met regelmatig onweer. Zon zullen we volgens de voorspellingen weinig gaan zien. 

Kanchanaburi
Kanchanaburi, Thailand

Even twijfelen we nog om ergens anders naar toe te gaan, maar we besluiten het er toch maar op te wagen. Gelukkig maar, want blijkbaar zijn de weersvoorspellingen in Thailand ontzettend onbetrouwbaar, want we hebben de hele week super goed weer, met volop zon. Wat een mazzel!  Voor maar 15 euro per nacht boeken we een prachtig, luxe kamer mét zwembad vlakbij het mooiste strand van Koh Lanta. We vermaken ons prima met vooral veel zwemmen, zonnen en lekker eten. 

Koh Lanta

Maar uiteraard willen we ook meer van het eiland zien en huren we daarom een brommer om een bezoek te brengen aan Mu Ko Lanta National Park en op zoek te gaan naar mooie stranden en gezellige plekken. Koh Lanta heeft ons ontzettend verrast. We hadden wel verwacht dat het mooi was, maar het blijkt nog veel mooier en vooral veel relaxter dan gedacht. Het fijnste is vooral dat het er lang niet zo druk is dan op veel andere eilanden in Thailand. Een dikke aanrader wat ons betreft. 

Koh Lanta
Koh Lanta

Na een week lang optimaal genieten op dit heerlijke Thaise eiland is het tijd om terug te reizen naar Bangkok. Vanuit hier vliegen we door naar Sri Lanka, waar we net als in Nepal 2 maanden door zullen brengen. Daarover meer in de volgende update. 

Liefs Sigrid xx

Koh Lanta
Koh Lanta
Koh Lanta
Koh Lanta
Koh Lanta
Koh Lanta

Klik hier voor een overzicht van alle Thailand artikelen

thailand travel guide
Geverifieerd door MonsterInsights