My Travel Secret ...
Menu
Maleisië

Sari Village Jungle Retreat: verblijf op de mooiste plek van Langkawi

Home » Maleisië » Sari Village Jungle Retreat: verblijf op de mooiste plek van Langkawi

Tijdens onze reis van 3 maanden door het prachtige Thailand maakten wij vanwege een visarun een kort uitstapje naar Maleisië. We kozen voor Langkawi, een prachtig eiland in het noorden van het land. Dit eiland was één van de weinige plekken aan de westkust van Maleisië die we nog niet hadden bezocht en omdat je vanuit hier heel makkelijk van en naar Thailand reist leek het ons dé ideale bestemming. 

mooiste hotel langkawi
Eilandhoppen bij Langkawi

Onze zoektocht naar een super fijn hotel op Langkawi verliep helaas nogal stroef. Wij houden van kleinschalige, authentieke (lees: sfeervolle) hotels die bij voorkeur een beetje betaalbaar zijn. In Thailand word je daarmee overspoelt, maar op Langkawi vonden wij het aanbod behoorlijk teleurstellend. Aan betaalbare hotels geen gebrek, maar de meeste waren ontzettend sfeerloos of lagen op een alles behalve fijne locatie. Een gezellig hutje op het strand hebben wij helaas niet gezien. Wel veel gigantisch grote luxe hotels van alle bekende ketens. 

Sari Village Jungle Retreat
Sari Village Jungle Retreat

Na lang zoeken kwamen in contact met Noon, de eigenaar van Sari Village Jungle Retreat. Dit prachtige resort bleek het pareltje te zijn waar wij al die tijd naar op zoek waren. Een kleinschalige, sfeervolle én betaalbare accommodatie, gelegen op één van de beste locaties van Langkawi. 

Sari Village Jungle Retreat: mooi en ontzettend betaalbaar

Sari Village Jungle Retreat bestaat uit 9 luxe bungalows. Het mooie is dat Noon er bewust voor heeft gekozen om deze 9 bungalows nooit allemaal tegelijkertijd te verhuren, waardoor je als gast echt kunt genieten van privacy en absolute rust. Zo fijn! De meeste bungalows zijn ingericht voor meerdere personen, waardoor de Sari Village ideale accommodatie is voor families. Zo is de Studio Suite geschikt voor max. 5 personen, de Familie Studio voor 2 volwassenen en 2 kinderen en de 4-kamer Villa is geschikt voor max. 6 volwassenen en 2 kinderen. Als laatste is er nog de romantische Artist Villa. Deze is speciaal ingericht voor koppels. 

mooiste hotel langkawi
Studio Suite, Sari Village Jungle Retreat

Prijzen starten bij 300 ringgit per nacht voor een Family Bungalow wat op dit moment ongeveer €65 is. Ontzettend betaalbaar, want je krijgt er een heerlijk ruime bungalow, het beste uitzicht van Langkawi en een zwembad voor terug.

Klik hier voor meer informatie over Sari Village Jungle Retreat

Sari Village Jungle Retreat
Het heerlijke zwembad bij Sari Village Jungle Retreat
Sari Village Langkawi
Artist Villa, Sari Jungle Retreat

Het resort ligt op een heuvel omgeven met ongerept regenwoud. Vanaf ons balkon zagen we o.a apen (dusky leaf monkey’s en makaken), neushoornvogels en eekhoorns en genoten we van het fantastische uitzicht over de eilanden voor de kust. Eén van de mooiste stranden van Langkawi, Pantai Tengah, ligt op max. 15-20 minuten lopen. Hier in de omgeving liggen ook verschillende restaurantjes. Om bij het populaire Cenang strand te komen kun je het best een Grab taxi bestellen. Deze kost je ongeveer €2,20-2,50) Ook de airport is makkelijk (en goedkoop) bereikbaar met Grab. Hiervoor betaalden wij ongeveer €4.

Sari Village Jungle Retreat
Dusky Leaf Monkey bij Sari Village Jungle Retreat
pantai tengah
Pantai Tengah, Langkawi

Eilandhoppen op Langkawi

Wat ik vooraf helemaal niet wist is dat Langkawi deel uitmaakt van een archipel van in totaal 99 eilanden. Het is de ideale plek om te gaan eilandhoppen in Maleisië. Ik dacht dat ik in Thailand wel wat mooie eilanden en stranden had gezien, maar de eilanden rondom Langkawi bleken nog veel mooier. Wat een schoonheid. 

eilandhoppen langkawi
Eilandhoppen op Langkawi

Noon nam ons samen met nog 4 andere reizigers mee op een eilandtour en liet ons de allermooiste plekken zien. Hij verzekerde ons dat we geen andere reizigers tegen zouden komen en die belofte maakte hij waar. Eerst liet hij ons de mangroves zien en vertelde hoe belangrijk deze zijn voor Langkawi en voor de natuur rondom de eilanden. 

eilandhoppen langkawi
Eilandhoppen op Langkawi met Noon

Vervolgens gingen we ontbijten op een prachtig plekje, met uitzicht op een lokaal dorpje midden in de archipel. Daarna bezochten we 2 idyllische stranden die in het echt nog veel mooier waren dan op de foto’s. Echt een paradijs ala Expeditie Robinson.  Sterker nog…op den duur voeren we langs één van de stranden van de laatste editie van het populaire tv programma. Helaas konden we niet aanmeren, omdat er op dat moment tv opnames waren voor de Australische versie van het programma, maar dit strand zag er fantastisch uit. Gelukkig voor ons was het alternatief zeker niet minder mooi. Ga je op vakantie naar Langkawi, dan is een eilandtour absoluut een must. 

eilandhoppen langkawi
Eilandhoppen op Langkawi

Helaas bleven wij maar 2 nachten bij Sari Village Jungle Retreat, wat achteraf veel te kort bleek. Mochten we ooit terug gaan naar Maleisië en Langkawi, dan is er een grote kans dat we hier voor langere tijd zullen blijven, want dit plekje heeft toch wel een speciaal plekje in ons hart verovert.

Sari Village Jungle Retreat
Sari Village Jungle Retreat

Om Langkawi te ontdekken raad ik aan om een auto of scooter te huren. Het eiland is best wel groot en er zijn veel mooie plekken. Een auto huur je al vanaf €35 per dag en voor een scooter betaal je ongeveer €7,50-€9 per dag *. Het grote voordeel van Langkawi is dat het een tax free eiland is en daardoor de benzine ontzettend goedkoop is.

*Voor het huren van een scooter heb je in Azië een (internationaal) motorrijbewijs nodig. Zo ook in Maleisië.

Klik hier voor actuele prijzen voor het huren van een auto op Langkawi

Sari Village Jungle Retreat
Neushoornvogel bij Sari Village Jungle Retreat

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over Maleisië

maleisie travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights