My Travel Secret ...
Menu
Azië / Maleisië / Thailand

My Travel Diary #55: Koh Samui, Krabi en een uitstapje naar Maleisië

Home » Azië » My Travel Diary #55: Koh Samui, Krabi en een uitstapje naar Maleisië

Nadat we 1 dikke maand door het noorden van Thailand hebben gereisd, vliegen we van Sukhothai via Bangkok naar Koh Samui. Hier gaan we 2,5 week lang op 2 schatten van honden passen, terwijl hun eigenaresse op familiebezoek naar de USA gaat. Het is de eerste keer dat we dit in het buitenland doen en we willen kijken of het voor herhaling vatbaar is. 

De vorige reis update(s) gemist? Je leest ze hier terug

housesitten
Housesitten op Koh Samui

Wat ons als eerste opvalt op Koh Samui is dat het enorm toeristisch is en behoorlijk duur. Voor een taxirit van nog geen 13 km wordt zonder blikken of blozen 700 baht (€20) gevraagd en daar moeten wij toch even van slikken, want in het noorden van Thailand kom je voor zo’n bedrag een stuk verder. Ook maaltijden zijn gemiddeld 3 keer zo duur, zeker wanneer je zin hebt in westers eten. Maar ja, vergeleken met Europa is het natuurlijk nog steeds heel erg betaalbaar en aangezien wij “gratis” slapen is het voor ons allemaal prima. 

koh samui
Strand op steenworp afstand van onze bungalow
Bella en Izzy <3

Koh Samui is veel mooier dan verwacht. Het is ontzettend groen en heuvelachtig en de stranden zijn er prachtig. Onze bungalow is eenvoudig , maar heeft alles wat we nodig hebben en het uitzicht vanaf het balkon is echt te gek. Iedere dag genieten we van de mooiste zonsondergangen. 

Uitzicht vanaf ons balkon

Het is heerlijk om even pas op de plaats te maken en ons voornamelijk te concentreren op de hondjes en op werk, maar uiteraard trekken we ook tijd uit om het eiland te verkennen. Zo bezoeken we o.a een geweldige waterval met kleine infinity pool, de leukste nachtmarkt van het eiland en gaan we uiteraard op zoek naar de mooiste stranden. We hadden eerlijk gezegd niet zo hele hoge verwachtingen, maar Koh Samui is ons echt 100% meegevallen. 

na muang waterval
Na Muang waterval 2, Koh Samui
tempel koh samui
Tempel op Koh Samui

Na 2,5 week stappen we op de ferry naar het vasteland en reizen we door naar Krabi. We blijven 3 nachten op Ao Nang wat achteraf niet zo’n slimme zet is, want we wisten dat dit niet het meest gezellige deel van Krabi is. De reden dat we hier blijven is dat het weer erg wisselend is en we een mooie hike willen maken. Op deze manier hebben we in ieder geval een beetje speling en kunnen we de mooiste dag uitkiezen. 

Ao Nang Beach
Oa Nang Beach
Khao Ngon Nak
Hike naar Khao Ngon Nak

Een ander voordeel van Ao Nang is dat je hier veel luxe hotels hebt, voor weinig geld. Zo verblijven wij 3 nachten bij Hua Hua voor iets meer dan €100 totaal, inclusief uitgebreid ontbijt. Maar heel eerlijk, ga je 3 weken op vakantie naar Thailand, dan is Ao Nang wat mij betreft niet de plek om te verblijven. Het is er druk en het voelt alles behalve authentiek aan. Ja oke, de omgeving is er prachtig, maar kies dan voor een verblijf op Railay i.p.v Ao Nang. Ook hier verbleven wij 2 dagen en ja, het is er overdag ook behoorlijk druk, maar zodra de dagjesmensen zijn vertrokken is het er heerlijk en ontzettend relaxed. Railay is absoluut één van onze favoriete plekken in Thailand. 

Railay Beach
Railay Beach, Krabi

Na bijna 2 maanden door Thailand te hebben gereisd is het tijd voor een uitstapje naar Maleisië. Dit doen we hoofdzakelijk vanwege ons 60 dagen visum dat bijna verloopt. We kunnen dit visum wel ter plekke verlengen, maar een paar dagen Langkawi lijkt ons ook wel leuk. Het is namelijk één van de weinige plekken aan de westkust van Maleisië die we nog niet hebben bezocht. Een win-win situatie. 

Langkawi
Langkawi

Op Langkawi verblijven we de eerste nachten bij het mooie Sari Village Jungle Retreat. Over dit pareltje schreef ik eerder al een uitgebreid artikel dat je hier kunt lezen. Sari Village is één van de allermooiste en fijnste plekken waar we deze reis hebben overnacht en dankzij eigenaar Noon werden wij echt verliefd op het eiland. Ik vraag me ook nog steeds af of  ons verblijf op Langkawi wel zo leuk zou zijn geweest, als we hier niet waren geweest. 

Sari Village Jungle Retreat
Sari Village Jungle Retreat

Noon neemt ons mee op een boottrip en laat ons de mooiste plekjes zien. Zo komen we o.a langs de plek waar de laatste editie van Expeditie Robinson is opgenomen. De eilanden en stranden die we hier zien zijn nog mooier en vooral veel ongerepter dan al die prachtige plekken die we tot nu toe in Thailand hebben gezien. En het allermooiste…we komen welgeteld 0 andere toeristen tegen. 

eilandhoppen langkawi
Eilandhoppen op Langkawi

Nadat we bij Sari Village uitchecken verblijven we nog een paar nachten in de buurt van het populaire Cenang strand en huren we een brommer om Langkawi verder te ontdekken. We brengen o.a een bezoek aan de beroemde Sky Bridge (aanrader!) en gaan op zoek naar nog meer mooie stranden. Na een kleine week vinden we het genoeg en stappen we op de ferry terug naar Thailand. Daarover een verslag in de volgende update.

Klik hier voor een overzicht van alle reisdagboeken

sky bridge langkawi
Sky Bridge Langkawi
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights