My Travel Secret ...
Menu
Azië / Thailand

My Travel Diary #10: Khao Sok National Park en op zoek naar de mooiste eilanden in Thailand

Home » Azië » My Travel Diary #10: Khao Sok National Park en op zoek naar de mooiste eilanden in Thailand

Na 4 weken reizen zit ons verblijf in Thailand er al weer op. Helaas! Het zijn weer ontzettend mooie weken geweest. In mijn vorige dagboek las je over ons bezoek aan Bangkok, Ayutthaya en Khao Yai National Park. Dit keer blik ik terug op de afgelopen 2 weken, waarin we een paar ontzettend fijne en niet al te drukke Thaise eilanden bezochten en terug gingen naar één van de mooiste nationale parken van Thailand: Khao Sok National Park.

Koh Phayam

Onze eerste stop na een paar dagen Bangkok was het eiland Koh Phayam. Dit kleine eiland ligt aan de westkust van Thailand, vlakbij de stad Ranong en de grens met Myanmar. Veel reizigers slaan deze plek over, omdat hij niet helemaal handig is gelegen ten opzichte van populaire bestemmingen in Thailand. Voor ons was dit juist een reden om wel te gaan, omdat wij vooral op zoek waren naar mooie, rustige eilanden, die nog niet overspoelt worden met toeristen.

Koh Phayam

Koh Phayam bleek uiteindelijk echt hét perfecte eiland voor ons. Niet al te groot, ontzettend mooi groen, mooie stranden en maar een handje vol toeristen. Bovendien hing er een ontzettend fijne en relaxte sfeer. We bleven hier uiteindelijk 4 dagen, maar wat mij betreft had dat ook 4 weken mogen zijn. Er rijden op Koh Phayam geen auto’s, maar voornamelijk brommers en af en toe een traktor. Om meer van het eiland te zien, hebben wij een brommer gehuurd en hebben we lekker rondgetoerd.

Koh Phayam

We zijn o.a op zoek gegaan naar de mooiste stranden van Koh Phayam. We vonden echt een paar pareltjes, die helemaal leeg waren en dat terwijl we midden in het hoogseizoen door Thailand reizen. Dat had ik vooraf  niet verwacht. Koh Phayam bleek ook een ontzettend goede plek om vogels te spotten. Nergens anders zagen wij zo ontzettend veel neushoornvogels en zeearenden. Echt heel gaaf!

Vogels spotten op Koh Phayam

De accommodatie waar wij verbleven was heel eenvoudig, maar de locatie was ontzettend goed en de eigenaar ontzettend lief en behulpzaam. De laatste avond nam hij ons nog mee naar het strand om daar te gaan zwemmen met lichtgevend plankton. Een fenomeen dat ik nog nooit met eigen ogen had gezien, maar wat  ontzettend gaaf bleek te zijn. Echt bizar om te zien hoe het planton oplicht zodra jij door het water beweegt.

Khao Sok National Park

Vooraf hadden we niet echt een plan waar we vanuit Koh Phayam naar toe zouden reizen. We wilde eerst naar een ander eiland in de buurt, maar omdat er later nog wat andere eilanden op het programma stonden, besloten we om de jungle van Khao Sok National Park op te zoeken. Dit park bezochten we 9 jaar geleden voor het eerst, toen we voor het eerst 3 maanden door zuidoost-Azië reisden. Het was toen al één van de hoogtepunten van onze reis en we vonden het wel leuk om weer eens terug te gaan.

Lees ook: Khao Sok National Park ruig paradijs op aarde.
Khao Sok National Park

Khao Sok National Park bestaat min of meer uit 2 gedeeltes. Het ene deel bevind zich nabij het dorp waar de meeste toeristen verblijven en hier kun je (op eigen houtje) mooie jungle wandelingen maken. Het andere gedeelte bevind zich bij nabij het Cheow Lan meer. Dit meer wordt omgeven door fantastische kalkstenen rotsen en hier kun je een boottocht maken en eventueel in een drijvende bungalow op het meer overnachten. Omdat ik nog steeds best wel last van mijn kuit had en lopen met vlagen moeizaam ging besloten wij om niet te veel te gaan hiken, maar een trip naar het meer te maken. We huurden een brommer en reden op eigen houtje naar het meer (70 kilometer enkele reis). Eenmaal daar aangekomen boekten we een privé boot en maakten we een fantastische boottocht over het meer. Wat mij betreft een must do wanneer je Thailand bezoekt!

Khao Sok National Park
Onderweg naar het Cheow Lan Meer, Khao Sok National Park

De Koh Yao eilanden

Van Khao Sok National Park reisden we door naar Koh Yao Noi, een eiland gelegen in de prachtige baai van Phang Nga. Koh Yao Noi is niet zo heel erg populair onder toeristen en waarom dat is voor ons echt één grote vraag. Fijn is het wel, want je wordt op Koh Yao Noi in ieder geval niet gek van overvolle stranden. De eerste 3 nachten verblijven we in een fantastisch eco resort, The Island Hideout. Deze accommodatie wordt gerund door de Duitse Anita en dit kleinschalige resort is werkelijk een droom. Klik hier voor een impressie.

We proberen zoveel mogelijk te zien en te doen op Koh Yao Noi. We huren een brommer, gaan kayakken en nemen zelfs deel aan een kookworkshop. Wie mij een beetje kent weet dat ik echt een grote hekel aan koken heb, maar deze workshop was  super leuk. Ook gaan we weer op zoek naar de mooiste stranden en komen we er achter dat Koh Yao Noi voor een groot gedeelte uit onaangetaste jungle bestaat. al met al een ontzettend fijn en mooi eiland.

Koh Yao Noi

Na een paar dagen maken we een uitstapje naar het nabij gelegen eiland Koh Yao Yai. Dit eiland is een stuk groter, maar is veel minder ontwikkeld dan Koh Yao Noi. Ook hier huren we een brommer en rijden 2 dagen rond. Mooi is het zeker, maar het mist de charme van Koh Yao Noi. Daarom vinden het na 2 dagen wel genoeg en sluiten we onze Thailand trip af op Koh Yao Noi.

Koh Yao Yai

Vanuit Thailand zijn we naar Taiwan gevlogen. Dit was op voorhand zeker niet gepland, maar het kwam onverwacht op ons pad. Helemaal soepel ging het niet, want deze trip begon met een gemiste vlucht. Daarover later meer…

Klik hier voor een overzicht van alle reisdagboeken

Koh Yao Noi
Koh Yao Yai
Kookworkshop op Noh Yao Noi

Klik hier voor een overzicht van alle Thailand artikelen

thailand travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights