My Travel Secret ...
Menu
Azië / Laos

De hoogtepunten van Laos

 

Home » Laos » De hoogtepunten van Laos

 


 

Eén van de meest ondergewaardeerde landen in zuidoost-Azië is, als je het mij vraagt, Laos. Het is redelijk onbekend en heeft niet de prachtige stranden zoals je die in Thailand of de Filipijnen vind of de boeddhistische bouwwerken zoals in Cambodja of Myanmar. Laos is anders. Laos heeft niet zo veel poeha, maar is authentiek, puur en is heerlijk om in een rustig tempo doorheen te reizen. Bovendien heeft het een geweldig mooie natuur. Laos is één van mijn favoriete landen in zuidoost-Azië. Ik zet mijn hoogtepunten van Laos op een rij:

 

1. Gibbon Experience.

 

Het is al weer meer dan 5 jaar geleden dat wij voor het eerst in Laos waren en nog steeds is de Gibbon Experience één van mijn gaafste reiservaringen ooit. 3 Dagen verbleven wij in de jungle, sliepen we op 40 meter boven de grond en zwierden we aan ziplijnen als apen door de jungle. Klinkt gaaf toch? Je moet alleen geen last hebben van hoogtevrees, want dan heb je een groot probleem ;-) De prijs (nu rond de 300 euro voor 3 dgn) is iets wat veel reizigers tegenhoud, maar ik vond het absoluut iedere euro waard!

 

Hoogtepunten van Laos

 

 

2. De Thakhek Loop

 

De Thakhek Loop is een brommer tocht van 3 of 4 dagen waarbij je een kleine 500 km door de binnenlanden van Laos rijd. Je begint de tocht in Thakhek en via Thalang, Laksao en Konglor kom je hier ook weer terug. Je kan je bagage dus achter laten en een tas met hoognodige spullen meenemen. Geen ervaring met het rijden op een brommer? Geen punt, had ik ook niet, maar zelfs dan is deze Loop prima te doen. Je kan zelf kiezen in welke richting je de Loop rijd, waar je overnacht en op welke plekken je stopt. Wij kozen er voor om er 4 dagen over te doen i.p.v 3, waardoor we een extra dag de tijd hadden om van de prachtige natuur te genieten. Absoluut een aanrader!

 

Hoogtepunten van Laos

 

 

3. 4000 Eilanden

 

Laos heeft misschien geen mooie stranden, maar Laos heeft wel de 4.000 eilanden, een verzameling van eilanden in de Mekong rivier. Dit is de perfecte plek om een paar dagen te relaxen in een bungalow aan de rand van de rivier. Ook een fijne plek om voor 1 euro een fiets te huren en de boel te gaan verkennen.

 

Hoogtepunten van Laos

 

 

4. Luang Prabang

 

Eén van mijn favoriete steden in Azië is Luang Prabang. Deze stad is niet te vergelijken met metropolen als Bangkok, Kuala Lumpur of Hong Kong. Sterker nog, Luang Prabang voelde voor mij niet eens aan als een stad! Luang Prabang is authentiek en hier kun je makkelijk een paar dagen blijven zonder je te vervelen. Beklim Mouth Phousi voor een prachtige zonsondergang over de Mekong rivier, bezoek de avondmarkt en huur een fiets. De monnikken die s’ochtends door de straten trekken om aalmoezen op te halen zijn ook bijzonder om te zien, maar doe dit niet in de hoofdstraat, want de bussen vol met toeristen die hier gedropt worden, zijn echt tenenkrommend.

 

Hoogtepunten van Laos

 

 

5. Bolaven plateau

 

Het Bolaven plateau is een absolute must-visit tijdens je reis door Laos. Het staat bekend om haar schitterende watervallen, regenwoud en koffieplantages. Door dat het hoger gelegen is vind je hier een koel, maar aangenaam klimaat. Je kan het Bolaven Plateau bezoeken als dagtrip vanuit Pakse, maar je kunt ook een brommer huren en de zogenaamde Bolaven Loop gaan rijden. Deze kun je al in 2 dagen doen door te overnachten in Tad Lo, maar je kunt ook nog een extra nacht in de buurt van de Tad Fane waterval blijven.

 

Hoogtepunten van Laos

 

 

6. Wat Pu, Champassak

 

Een van de mooiste tempelcomplexen in Laos is dat van Wat Pu. Deze Khmer tempels dateren uit de 11-13e eeuw en zijn de voorlopers van Angkor Wat. Bezoek de tempels s’ochtends vroeg of aan het einde van de middag, want overdag kan het hier echt stikheet zijn en is de klim naar boven ontzettend zwaar.

 

Hoogtepunten van Laos

 

Wat was jouw hoogtepunt van jouw reis door Laos? Ik wil zeker nog een keer terug, dus alle suggesties zijn welkom :-)

 

 

Geverifieerd door MonsterInsights