My Travel Secret ...
Europa

Weekendje Texel: verliefd op een prachtig stukje Nederland <3

Een paar maanden geleden ontstond het idee om samen met een vriendin een weekendje weg te gaan. Zodra de datum was geprikt, ging ik op zoek naar goedkope vliegtickets. Dagelijks bestookte ik haar met berichtjes “Waar wil je heen? We kunnen super goedkoop vanuit Eindhoven naar Milaan, Praag of Innsbruck” Terwijl ik ons al door de straten van Milaan zag lopen, reageerde mijn vriendin minder enthousiast “Ik boek eigenlijk net zo lief samen een weekendje Texel” In de eerste instantie snapte ik niet waarom je een weekendje Texel boven een weekendje Praag of Milaan zou kiezen, maar toen zij me vertelde dat Texel voor haar een hele speciale plek was, spraken we af dat zij mij deze speciale plek zou laten zien.

 

Vorige maand was het zo ver en vertrokken we richting het noorden voor een weekendje Texel. De weersvoorspelling zag er niet echt goed uit, maar zodra de boot de haven van Den Helder verliet, begon de zon te schijnen. Ik was wel eens eerder op Texel geweest, maar op één of andere manier was ik nog niet helemaal overtuigd. Misschien had het met het weer te maken, want Nederland is nu eenmaal veel mooier wanneer de zon volop schijnt. Gelukkig kon het dit keer niet aan het weer niet liggen. Eenmaal in het hotel aangekomen kregen we een tas vol informatie over wat we allemaal tijdens dit weekend konden doen: zeehonden spotten, fietsen, de Sluftervallei of een bezoek aan De Schapenboerderij op Texel. Eén ding was duidelijk, we hoefden ons op Texel zeker niet te vervelen.

 

weekendje Texel

 

De beste start van een weekendje Texel: met je voetjes in het zand op het strand. Rustig starten met een hapje en drankje bij Paal 17.

 

weekendje Texel

 

In het zuiden van Texel bevind zich een prachtig natuurgebied, de Bollekamer, waar o.a deze schotse hooglanders en wilde pony’s lopen. Natuurlijk moesten we hier even en kijkje gaan nemen. Wat zijn ze knap he?

 

weekendje Texel

Hotel en Brasserie Rebecca, de Waal

 

We checken in bij het oh zo leuke Hotel Brasserie Rebecca in de Waal. Dit dorp bevat minder dan 100 huizen en is ontzettend sfeervol. Voor ons absoluut een aanrader !

 

Texel

 

Had ik al verteld hoe sfeervol de Waal is?

 

Texel

 

Je bent niet op Texel geweest wanneer je de vuurtoren niet hebt gezien.

 

 

‘s Avonds brengen we een bezoekje aan het sfeervolle den Burg.

 

 

Op dag 2 gaan we zeehondjes kijken. Niet in Ecomare, maar in het wild. We boeken een Robbentocht bij Waddenveer. De tocht duurt ongeveer 1,5-2 uur en kost 12,50.

 

Texel

 

Niks mooier dan dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien. De Robbentocht is ,voor mij, één van de hoogtepunten van onze Texel trip.

 

 

Wie zegt dat Nederland geen witte stranden heeft? Hoe mooi is dit!

 

 

 

Texel

Natuurgebied de Slufter

 

Nog een must do: Breng een bezoek aan één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, de Sluftervallei. Doe het s’ochtends vroeg om de menigte te ontwijken en om prachtige dieren en vogels te spotten.

 

Texel

Natuurgebied de Slufter

 

foto-28-09-16-20-21-10

 

Typisch Texel, ik houd er van.

 

 

Na 3 heerlijke dagen nemen we afscheid van Hotel Brasserie Rebecca en van Texel. Wat zijn we hier ontzettend gastvrij ontvangen. Vergeet niet om tijdens je verblijf op Texel een bezoekje te brengen aan het met een Bib Gourmand bekroonde restaurant van Hotel Brasserie Rebecca. Hier bewijzen ze dat gastronomisch en luxe dineren absoluut niet duur hoeft te zijn.

 

Texel

 

Bedankt ,lieve Judith, dat jij me ook verliefd liet worden op jouw mooie Texel. Ik stel voor om volgend jaar Milaan weer links te laten liggen en lekker terug te gaan naar dit mooie eiland <3

 

Wat vinden jullie? Zijn jullie nu ook overtuigd van de schoonheid van Texel? Het is niet voor niks dat Texel dit jaar in de Top 10 stond van Europese bestemmingen van de Lonely Planet.

 

 

Op zoek naar nog meer inspiratie voor een weekendje weg in de Benelux? Lees dan ook:

 

Weekendje weg naar de Veluwe: 9 leuke dingen om te doen

Weekendje Belgische Ardennen in snapshots

Uit in Brabant: Tips voor een bezoek aan de historische stad Bergen op Zoom

Klik hier voor alle Europa inspiratie

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer.

You Might Also Like...

12 Comments

  • Reply
    karlien
    8 oktober 2016 at 20:52

    Prachtig! Ik was dit jaar op Texel en vond het zo mooi. Hoop komend jaar weer een weekend erheen te gaan.

    • Reply
      Sigrid
      9 oktober 2016 at 11:30

      Dank je wel!! Hier precies zo. Hoop ook terug te kunnen :-)

  • Reply
    Rowan
    9 oktober 2016 at 07:55

    Ik ben gek op de Waddeneilanden, ik snap dus heel goed dat je verliefd bent geworden op Texel. Mooie foto’s heb je gemaakt, leuk om even mee te kunnen genieten!

    • Reply
      Sigrid
      9 oktober 2016 at 11:29

      Dank je wel Rowan :-)

  • Reply
    Narelle | wegvanhetnoorden.nl
    10 oktober 2016 at 09:05

    Prachtig! Hele mooie foto’s! Ik ga zelf ieder jaar naar Terschelling en ben daarom nog nooit op Texel geweest. Moet toch eens verandering in komen :)

    • Reply
      Sigrid
      22 oktober 2016 at 13:17

      En ik ben nu heeeel benieuwd naar Terschelling ;-)

  • Reply
    Sabine
    10 oktober 2016 at 16:42

    Prachtig mooi! Ik ben twee of drie keer op Texel geweest, maar ken het niet echt goed. De laatste keer was samen met Jimmy. We gingen één of 2 nachtjes kamperen en naar Ecomare. Jimmy was nog nooit op een Nederlands eiland geweest en had echt iets heel groots verwacht. Het mooiste was toen we alles in Ecomare hadden gezien en hij bloedserieus zei: en waar zijn nu de orka’s dan? hahaha. Al met al was het wel echt heerlijk!

    • Reply
      Sigrid
      22 oktober 2016 at 13:17

      Whahaha heerlijk, wat een leuk verhaal. Wij al heel blij met zeehondjes, stelt het voor hem niks voor :-p

  • Reply
    Josanne - Reisbloggers
    17 oktober 2016 at 11:12

    Geweldig!
    Toen we jong waren, gingen we elk jaar naar Texel.
    Het is een heerlijk eiland!

    • Reply
      Sigrid
      22 oktober 2016 at 13:11

      Jaaaa helemaal mee eens!! Dank je wel :-)

  • Reply
    Hannah T.
    28 oktober 2016 at 18:12

    Hele mooie foto’s! Leuke tip voor een trip niet te ver weg. :)

    • Reply
      Sigrid
      30 oktober 2016 at 19:53

      Dank je wel!! En idd, lekker weg in eigen land ;-)

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.