My Travel Secret ...
Menu
Europa / Nederland

Weekendje Texel: verliefd op een prachtig stukje Nederland <3

Home » Nederland » Weekendje Texel: verliefd op een prachtig stukje Nederland

Een tijdje geleden ontstond het idee om samen met een vriendin een weekendje weg te gaan. Zodra de datum was geprikt, ging ik op zoek naar goedkope vliegtickets. Dagelijks bestookte ik haar met berichtjes “Waar wil je heen? We kunnen super goedkoop vanuit Eindhoven naar Milaan, Praag of Innsbruck” Terwijl ik ons al door de straten van Milaan zag lopen, reageerde mijn vriendin minder enthousiast “Ik boek eigenlijk net zo lief samen een weekendje Texel” In de eerste instantie snapte ik niet waarom je een weekendje Texel boven een weekendje Praag of Milaan zou kiezen, maar toen zij me vertelde dat Texel voor haar een hele speciale plek was, spraken we af dat zij mij deze speciale plek zou laten zien.

Een maand later vertrokken we richting het noorden voor een weekendje Texel. De weersvoorspelling zag er niet echt goed uit, maar zodra de boot de haven van Den Helder verliet, begon de zon volop te schijnen. Ik was wel eens eerder op Texel geweest, maar op één of andere manier nog niet helemaal overtuigd. Misschien had het met het weer te maken, want Nederland is nu eenmaal veel mooier wanneer de zon volop schijnt. Gelukkig kon het dit keer niet aan het weer niet liggen.

weekendje Texel
De beste start van een weekendje Texel: met je voetjes in het zand op het strand. Rustig starten met een hapje en drankje bij Paal 17.

Eenmaal in ons hotel aangekomen kregen we een tas vol informatie over wat we allemaal konden doen op Texel: zeehonden spotten, wandelen, fietsen of een bezoek brengen aan De Schapenboerderij op Texel. Eén ding was duidelijk, we hoefden ons tijdens dit weekend zeker niet te vervelen. Een overzicht in plaatjes vind je hier:

weekendje Texel

In het zuiden van Texel bevind zich een prachtig natuurgebied, de Bollekamer, waar o.a deze schotse hooglanders en wilde pony’s lopen. Natuurlijk moesten we hier even en kijkje gaan nemen. Wat zijn ze knap he?

weekendje Texel
Hotel en Brasserie Rebecca, de Waal

We checken in bij het oh zo leuke Hotel Brasserie Rebecca in de Waal. Dit dorp bevat minder dan 100 huizen en is ontzettend sfeervol. Voor ons absoluut een aanrader !

Texel

Had ik al verteld hoe sfeervol de Waal is?

Texel

Je bent niet op Texel geweest wanneer je de vuurtoren niet hebt gezien.

’s Avonds brengen we een bezoekje aan het sfeervolle den Burg.

Op dag 2 gaan we zeehondjes kijken. Niet in Ecomare, maar in het wild. We boeken een Robbentocht bij Waddenveer. De tocht duurt ongeveer 1,5-2 uur en kost 12,50.

Texel

Niks mooier dan dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien. De Robbentocht is ,voor mij, één van de hoogtepunten van onze Texel trip.

Wie zegt dat Nederland geen witte stranden heeft? Hoe mooi is dit!

Texel
Natuurgebied de Slufter

Nog een must do: Breng een bezoek aan één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, de Sluftervallei. Doe het s’ochtends vroeg om de menigte te ontwijken en om prachtige dieren en vogels te spotten.

Texel
Natuurgebied de Slufter
foto-28-09-16-20-21-10

Na 3 heerlijke dagen nemen we afscheid van Hotel Brasserie Rebecca en van Texel. Wat zijn we hier ontzettend gastvrij ontvangen. Vergeet niet om tijdens je verblijf op Texel een bezoekje te brengen aan het met een Bib Gourmand bekroonde restaurant van Hotel Brasserie Rebecca. Hier bewijzen ze dat gastronomisch en luxe dineren absoluut niet duur hoeft te zijn.

Texel

Bedankt ,lieve Judith, dat jij me ook verliefd liet worden op jouw mooie Texel. Ik stel voor om volgend jaar Milaan weer links te laten liggen en lekker terug te gaan naar dit mooie eiland <3

* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer