My Travel Secret ...
Belgische Ardennen
Persoonlijk

Weekend Escapes: de Belgische Ardennen in snapshots

Nog nooit eerder bezochten wij de Belgische Ardennen. Eigenlijk best raar, want we zijn beide gek op een mooie bossen en houden er van om de natuur in te trekken. Deze week besloten we dat het toch wel eens tijd werd om maar eens een kijkje te gaan nemen. Last-minute boekten we een hotel  (of eigenlijk een kasteel) en reden richting Namen. Al direct bij aankomst werden we verrast door de schoonheid van de Ardennen en na 2 dagen zijn we absoluut verkocht! Eén ding is zeker, dit was zeker niet de laatste keer dat we deze prachtige plek bezochten. Voor een impressie  heb ik wat snapshots op een rij gezet.

 

 

Belgische Ardennen

 

Na een kleine 2 uur rijden, arriveren we in Namen. We hebben geen idee wat de bezienswaardigheden van deze stad zijn, dus ik check Tripadvisor even. De Citadel blijkt letterlijk en figuurlijk hét hoogtepunt te zijn. Een mooie wandeling brengt ons naar dit uitzicht. Niet slecht hé?

 

Belgische ardennen

 

De wandeling door het park van de Citadel. We hebben ontzettend veel mazzel met het mooie weer!

 

Belgische Ardennen

 

Het is moeilijk om te stoppen met het maken van foto’s ;-)

 

image

 

De binnenstad van Namen, gezellig en sfeervol.

 

Belgische Ardennen

 

Ons optrekje tijdens deze dagen: Chateau de la Poste, een prachtige kasteel gelegen tussen Namen en Dinant. De omgeving is echt geweldig en de locatie is top. Ik verbaas me over de prijs, want we betalen maar 60 euro per nacht voor een 2-persoons kamer. Absoluut een top prijs/kwaliteit verhouding. Aanrader!

 

Belgische ardennen

 

Rondom Chateau de la Poste zijn 3 wandelroutes aangelegd, een leuke manier om het terrein te ontdekken.

 

image

 

Ook leuk: mountain biken ;-)

 

 

image

 

Dinant ligt op minder dan een half uur rijden van Chateau de la Poste. Een absolute must-visit.

 

image

Dinant

 

image

 

Ook Dinant heeft een Citadel, maar deze was al gesloten toen wij arriveerden. Wel konden we een mooi stuk door de bossen een heuvel op lopen.

 

image

 

De laatste dag bezochten we Parc de Furfooz, een klein ,maar erg mooi park vlakbij Dinant. Er is een wandelroute van ongeveer 4 km door het park. Halverwege kun je eventueel een hapje eten of iets drinken langs het water. Aanrader!

 

image

 

Wat is jouw favoriete plek in de Ardennen? Ik hoor het graag, want we willen snel nog een keertje terug :-)

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer.

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Jennifer
  7 mei 2016 at 15:38

  Toen ik 16 was heb ik 5 weken gewerkt op een camping in de Belgische Ardennen. Ik ben de camping nooit echt af geweest in die tijd, maar de nabije omgeving was prachtig. Jouw foto’s zijn ook heel mooi!

  • Reply
   Sigrid
   7 mei 2016 at 17:04

   Dank je wel Jennifer :-) Raar eigenlijk he? Het is zo dichtbij, maar toch was ik er nog niet geweest.

 • Reply
  Linda | travellersoftheworld
  8 mei 2016 at 17:08

  Hele mooie foto’s! Ik ben nog nooit in de Ardennen geweest, maar had het er laatst wel over om met een groepje vrienden te gaan

  • Reply
   Sigrid
   9 mei 2016 at 17:14

   Dank je wel!! Zeker een aanrader ;-)

 • Reply
  Sabine
  8 mei 2016 at 23:04

  Prachtige foto’s! Vooral die van Dinant vind ik heel mooi. Ik ben ooit met mijn eerste vriendje op vakantie geweest in de Ardennen. Iets van 15 jaar geleden denk ik. Waar was dat ook alweer? Malmedy ofzo heette dat plaatsje. Vond het heel mooi weet ik nog :)

  • Reply
   Sigrid
   9 mei 2016 at 17:15

   Thanks Sabine :-) Raar eigenlijk dat we zo weinig op een super mooie plek zijn geweest, die eigenlijk zo dicht bij ligt of nu lag in jou geval ;-)

 • Reply
  Tikva
  10 mei 2016 at 22:12

  Wow wat hebben jullie een mazel met het weer. Wij waren in Pasen in Dinant en Namen. Nog steeds mooi hoor maar het lijkt wel een andere wereld in vergelijking met jouw pics.

 • Reply
  Yvonne
  22 mei 2016 at 08:18

  Ohoowww, dit ziet er echt super uit. Ik heb nu al een paar keer plaatjes van Dinant gezien en meteen gedacht: daar wil ik naartoe! Best dichtbij huis, maar toch meteen helemaal in het buitenland. :) Heerlijke foto’s.

  • Reply
   Sigrid
   24 mei 2016 at 07:01

   Dank je wel Yvonne!

 • Reply
  Hannah T.
  28 juli 2016 at 20:06

  Ik vertrek morgen een weekendje naar de Ardennen. Door jouw mooie foto’s te bekijken heb ik er nog eens zo veel zin in :).

  • Reply
   Sigrid
   28 juli 2016 at 20:35

   Heerlijk zeg! Geniet van je weekend :-)

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.