My Travel Secret ...
vervoer bangkok airport
Thailand

Vervoer: Van Bangkok airport naar het centrum

Bangkok is niet alleen de ideale plek om jouw reis door Thailand te beginnen, het is ook de perfecte plek om door te reizen naar andere bestemmingen in Azië. Vluchten van en naar hier naar toe zijn namelijk relatief goedkoop en door het enorme aanbod van low budget vluchten is het soms zelfs gunstiger een vlucht te nemen naar je volgende bestemming, dan een bus-of treinrit te boeken. Omdat het handig is om van te voren een beetje voorbereid te zijn, geef ik je mijn tips om van en naar de luchthavens te reizen.

 

Om te beginnen moet je er  rekening mee houden dat Bangkok 2 luchthavens heeft, namelijk de internationale luchthaven Suvarnabhumi airport en de low budget luchthaven Don Muang airport. Vlieg je vanuit Europa dan kom je altijd aan op Suvarnabhumi airport. Vlieg je binnen Azië met een  low-budget vliegmaatschappij zoals Airasia, Nok Air of  Malindo Air, dan is de kans groot dat je van of naar Don Muang Airport vliegt. Altijd goed checken dus!

 

 

Suvarnabhumi Airport

 

De makkelijkste manier om van Suvarnabhumi Airport naar het centrum van de stad te reizen is per taxi. Dit is tevens ook de duurste optie. Taxi’s vertrekken vanaf level 1 op de luchthaven en chauffeurs zijn verplicht de meter aan te zetten, vraag hier dan ook om. Weigeren ze dit te doen, neem dan een andere taxi. Voor een rit naar Khao San road ben je ongeveer 400-500 baht kwijt, dit is inclusief luchthaven toeslag (50 baht) en tol (75 baht). Er kunnen 3-4 personen mee in een taxi. In Thailand geldt er geen bagage toeslag!

 

Een andere en goedkopere optie is om gebuik te maken van de Airport Link, of te wel de airport trein. Deze bevind zich op platform B en rijdt tussen 6.00-24.00u. Er zijn 2 lijnen, de City Line en de Express Line. De Express Line brengt je in 15 minuten naar Makkasan station en kost 90 baht voor een single trip en 150 baht retour. De City Line maakt meerdere stops, waaronder Makkasan station en als eindpunt Phaya Thai station. Deze trip duurt ongeveer 30 minuten en kost 35-45 baht, enkele reis. Is Khao San road je eindbestemming, dan kun je het beste uitstappen bij Makkasan station en hier een taxi of bus (o.a nr 60 en 556) nemen. Voor andere bestemmingen kun je het beste tot Phaya Thai station reizen en vanuit hier verder reizen per taxi, bus of overstappen op de skytrain. Khao San road is helaas niet bereikbaar met de Skytrain.

 

Vanuit Suvarnabhumi Airport kun je ook heel erg makkelijk per bus doorreizen naar kustplaatsen, zoals Hua Hin, Pattaya en Koh Chang. Deze bussen vertrekken vanaf Level 1 en tickets zijn verkrijgbaar bij Gate 8. Er vertrekken meerdere bussen per dag.

 

Vervoer Bangkok Airport naar centrum

Op zoek naar bus nummer 60

 

 

Don Muang Airport

 

Zoals eerder gezegd is Don Muang Airport de thuisbasis van low budget vliegmaatschappijen, zoals Airasia en Nokair. Deze luchthaven ligt op zo’n 25 km van de stad en 47 km van Suvarnabhumi Airport. Om vanuit hier naar het centrum van de stad te reizen kun je een taxi nemen. Deze vertrekken vanaf platform 1 en voor de rit ben je ongeveer 300-400 baht kwijt (inclusief 50 baht luchthaven toeslag en 120 baht tol) Wil je de luchthaven toeslag vermijden, dan kun je ook een taxi nemen die langs de doorgaande weg stopt. Volg hiervoor de bordjes naar het treinstation. Zodra je de brug over de weg over bent, neem je de trap naar beneden en kom je aan de overkant van de drukke, doorgaande weg uit. Hier staan meter-taxi’s te wachten.

 

Een andere optie is om de bus te nemen naar het centrum. Het busstation bevind zich bij aankomst buiten de arrival hal (terminal 1) aan je rechterhand (ongeveer 10 minuten lopen). Bus 59 brengt je naar Khao San road. Er rijdt tussen 6.00u en 24.00u ook een (gratis) shuttlebus tussen Don Muang Airport en Suvarnabhumi Airport. Ook deze bevind zich aan je rechterhand buiten de arrival hal (terminal 1). Om hier gebruik van te maken, moet je wel een vliegticket kunnen overhandigen. De rit duurt afhankelijk van de drukte op de weg, minimaal 1 uur.

 

 

Van het centrum naar de luchthaven.

 

Uiteraard kun je als je van het centrum terug naar de luchthaven reist, de zelfde opties nemen als hier boven beschreven, maar een andere, goedkope optie is een plaats reserveren in een minibus. Dit kan op vele plekken in de stad. De bussen rijden regelmatig en kosten ongeveer 130 baht per persoon, dit is inclusief pick-up bij het ho(s)tel. De rit duurt voor beide luchthavens ongeveer 1 uur.

 

Vervoer Bangkok Airport naar centrum

Plattegrond van het openbaar vervoer Bangkok

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Leoni - justtravelme
  8 januari 2016 at 11:06

  Goede informatie. Ik zelf ben na de heenvlucht naar Bangkok met de taxi naar Khao San Road gegaan. Best duur als je maar alleen bent. Het was helaas niet anders, omdat ik tegen het eind van de avond arriveerde en ook nog eens van alles moest invullen voor mijn kwijtgeraakte backpack.
  De terugreis ging ik met de skytrain. Ik liep vanaf Khao San Road naar Phaya Thai. Flink eindje met backpack, maar te doen. Skytrain is wel een fijne manier om mee te reizen.

  • Reply
   Sigrid
   11 januari 2016 at 07:38

   Jaa de Skytrain is ideaal. Alleen jammer dat ie niet tot Khao san gaat ;-)

 • Reply
  Silke
  15 november 2016 at 11:07

  Super handige info! Bedankt!

  • Reply
   Sigrid
   16 november 2016 at 13:12

   Graag gedaan! Veel plezier in Thailand ;-)

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.