My Travel Secret ...

Overzicht van een te gekke (mini) vakantie aan de Italiaanse Bloemenriviera

by Sigrid
Italiaanse Bloemenriviera
Home » Italië » Overzicht van een te gekke (mini) vakantie aan de Italiaanse Bloemenriviera

Dat ik gek ben op reizen, dat lijkt me wel duidelijk. Het liefst ga ik iedere maand wel een keer op vakantie. Helaas zit dat er niet in, want net als zo veel Nederlanders heb ik ook maar  25 vakantiedagen per jaar te besteden. Veel te weinig natuurlijk, want twee keer een verre reis en de dagen zijn al weer op. Gelukkig heb ik wel een flexibele baan en kan ik overuren opsparen. Ook werk ik parttime en ben ik standaard op maandag en donderdag vrij. Om vaker op reis te kunnen ben ik creatief met mijn uren en pak ik regelmatig op vrijdag een dagje vrij. Dat betekent 5 dagen lang weekend!

Eén van mijn favoriete bestemmingen om naar toe te gaan als we een paar dagen vrij zijn is Italë. Onze mini trip naar de Italiaanse Bloemenriviera is nog steeds één van mijn favoriete weekendjes weg. De Bloemenriviera, ook wel de Ligurische Kust genoemd, ligt aan de Middellandse zee en loopt van de grens met Frankrijk tot aan Toscane.

Wij bezochten het stuk tussen La Spezia en Genua, waar je onder andere de vijf kleurrijke dorpen van Cinque Terre en het chique Portofino vindt. Uiteindelijk bleek een bezoek van vijf dagen echt veel te kort te zijn, maar kregen we wel een goede indruk van wat deze regio allemaal te bieden heeft. Eén ding is zeker…we komen zeker nog een keer terug! Benieuwd naar onze trip en wat we in die vijf dagen allemaal hebben gezien en gedaan? Je leest het hier.

Bloemenriviera
Riomaggiore Cinque Terre

Cinque Terre

Cinque Terre is voor ons toch wel dé reden om naar Ligurië af te reizen, daarom vliegen we naar Pisa en reizen we vanuit hier naar La Spezia, het startpunt van onze mini rondreis Italië. La Spezia is een stad direct aan de Ligurische Kust en vanuit hier kun je super makkelijk de vijf kleurrijke dorpjes van Cinque Terre ontdekken. Wij kiezen er voor om met de trein te reizen, maar La Spezia is ook prima bereikbaar met de auto. Houdt er alleen wel rekening mee dat de dorpen van Cinque Terre iets lastiger bereikbaar zijn met de auto en dat de parkeerprijzen erg hoog zijn. Ik raad dan ook aan om de auto in La Spezia te parkeren en Cinque Terre met de trein te gaan ontdekken. Het is van La Spezia maar 8 minuten met de trein naar het eerste Cinque Terre dorp, Riomaggiore.

We bezoeken de Bloemenriviera in maart en hebben ontzettend veel geluk met het prachtige weer. Ook valt de drukte heel erg mee en kunnen we de vijf  mooie dorpen van Cinque Terre echt op ons gemak verkennen. We beginnen in het meest zuidelijke dorp, Monterosso. Vanuit hier lopen we langs de kust richting één van mijn favoriete dorpen Vernazza. Het is een niet al te zware wandeling van ongeveer 1.5 uur. De uitzichten onderweg zijn echt geweldig!

Bloemenriviera Italië
Vernazza Cinque Terre

Van Vernazza nemen we de trein naar Corniglia. Dit dorp ligt op een hoge berg en om hier te komen moet je bijna 400 traptreden beklimmen. Gelukkig rijdt er ook een busje van het treinstation naar het dorp en staat deze net te wachten wanneer wij arriveren. Vanuit Corniglia kun je echt kilometers ver weg kijken en heb je echt een prachtig uitzicht over de Ligurische Kust.

Vervolgens reizen we door naar het super schattige Manarola. Het is hier een stuk drukker en daarom blijven we niet al te lang. We gaan op zoek naar een mooi uitkijkpunt over het dorp en houden het dan voor gezien. Van Manarola wandelen we naar het laatste dorp, Riomaggiore. Het is een pittige wandeling, maar de mooie uitzichten maken alles goed. Riomaggiore is echt fantastisch en samen met Vernazza absoluut mijn favoriete dorp van Cinque Terre. Het dorp is echt heel gezellig en je vind hier een mooie haven, van waaruit je prachtig uitzicht hebt over het dorp.

De nacht brengen we door in Riomaggiore. Van alle dorpen is dit de plek met het grootste aanbod leuke, betaalbare accommodaties. Ben je op zoek naar een budget optie, dan kun je er voor kiezen om in La Spezia of Levanto te overnachten.

Bloemenriviera
Bloemenriviera Italië

Levanto

Na twee dagen Cinque Terre reizen we door naar de stad Levanto, ten noorden van Cinque Terre. Net als La Spezia is Levanto één van de toegangspoorten tot Cinque Terre National Park. Zelf vond ik Levanto niet zo heel erg gezellig. Het mist uitstraling. Misschien komt het omdat het contrast met de dorpen van Cinque Terre ontzettend groot is, maar nee… Levanto is geen aanrader. We besluiten dan ook om maar 1 nachtje te blijven.

Levanto ligt op maar 11 kilometer van Monterosso, het meest noordelijke dorpje van Cinque Terre. Vanuit La Spezia is het ongeveer 30 minuten met de trein naar Levanto. Met de auto ben je een stuk langer onderweg, ongeveer 60 minuten.

Italiaanse riviera
Levanto, Italiaanse riviera

Santa Margherita Ligure

Achteraf gezien hadden we ons misschien iets beter voor moeten bereiden op onze reis langs de Italiaanse Riviera. Er liggen hier namelijk zo ontzettend veel leuke dorpen en stadjes, waar wij echt totaal geen weet van hadden. Bij toeval belanden wij in de stad Santa Margherita Ligure. Een ontzettend mooie, kleurrijke stad die ons op alle fronten verrast. Prachtige gebouwen , heerlijk eten en een fantastisch strand. Ook slapen we hier voor niet al te veel geld in een geweldige accommodatie.

Santa Margherita Ligure ligt op een kleine 60 kilometer ten noorden van Levanto. Met de trein is het ongeveer 35 minuten reizen. Genua ligt op ongeveer 30 kilometer ten noorden van Santa Margherita Ligure.

Italiaanse riviera
Santa Margherita Ligure
Santa Margherita Ligure
Santa Margherita Ligure

Vanuit Santa Margherita Ligure kun je een mooie wandeling naar het decadente Portofino maken. De wandeling is in totaal 5 kilometer en je hebt mooie uitzichten over de kustlijn. Portofino is echt super toeristisch, dus heb je plannen dit dorp te bezoeken, doe het dan vroeg in de ochtend! Voor een mooi uitzicht over het dorp en de haven kun je het best richting kasteel Brown lopen. Hier in de buurt heb je een officieel uitkijkpunt.

Ligurische kust
Vakantie Portofino
Portofino

Camogli

Onze laatste stop aan de Bloemenriviera in Italië is bij het dorp Camogli. Helaas is het een regenachtige dag, maar nog steeds ziet Camogli er prachtig uit. We struinen rond, drinken een lekker bakje Italiaanse koffie en genieten van de prachtige kleurrijke haven. Camogli is absoluut een dikke aanrader aan de Italiaanse Bloemenriviera.

Camogli ligt op maar 5 minuten met de trein van Santa Margherita Ligure. Vanuit Genua ben je 17 minuten onderweg met de intercity.

Bloemenkust Italie
Camogli

Op zoek naar nog meer tips voor een reis naar Italië? Check dan ook:

Ligurische Kust
Camogli

Klik hier voor een overzicht van alle Italië artikelen

italie travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

4 comments

Lotte 23 juli 2018 - 13:25

Zo leuk al die kleurrijke dorpjes! Ik was echt meteen om voor de Cinque terre en Levanto, omdat je er ondanks de drukte toch nog redelijk gemakkelijk van de gebaande paden af kunt wijken.

Sigrid 26 juli 2018 - 09:35

Ja inderdaad gelukkig is dat zeker nog mogelijk ;-)

Linda | travellersoftheworld 29 juli 2018 - 10:22

Ik bezocht Cinque terre al eens en dat vond ik dus echt geweldig! Ik wil graag eens terug om het ook aan Remco te laten zien. Italië is prachtig, heerlijk al die mooie gekleurde huisjes langs de bloemenriviera.

Sigrid 30 juli 2018 - 12:45

Ja idd die gekleurde huisjes zijn zo leuk en je hebt ze daar overal <3 Ik wil ook terug!

Comments are closed.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights