My Travel Secret ...
trekking nepal
Nepal

3-Daagse trekking vanuit Pokhara, Nepal

 

Home » Nepal » 3-Daagse trekking vanuit Pokhara, Nepal

 


 

Toen mijn beste vriendin en ik vorig jaar 2 weken door Nepal reisden, wilden we sowieso een trekking door de bergen maken. De Poonhill-trek leek ons wel wat, maar toen wij totaal onvoorbereid in Pokhara aankwamen, bleek dit iets te hoog gegrepen. Wij dachten deze trek wel even in 3-4 dagen te lopen was, maar dit bleek minstens 5 en bij een slechte conditie (ik voelde me lichtelijk aangesproken ;-)) 6 dagen te zijn. Bovendien moesten we er rekening mee houden dat het erg koud ging worden, want Poonhill ligt op 3210 meter en begin maart was het nog erg frisjes. Onze gids Amar had al snel door dat deze trek iets te hoog gegrepen was en kwam met een alternatief om een 3-daagse trek te doen vanuit Pokhara waarbij we door authentieke dorpjes zouden lopen, met prachtig uitzicht op de bergen, zeker tijdens zonsopkomst.

 

De eerste dag namen we de taxi van Pokhara naar Hemja en maakten we een stop bij Tashi Palkhel, een van de 3 Tibetaans vluchtelingen kampen rondom Pokhara. Vanuit Hemja gingen we te voet verder en hadden we binnen no-time prachtig uitzicht op valleien en het Annapurna gebergte. In de dorpjes die we passeerden stonden schattige typisch Nepalese huisjes, gemaakt van natuursteen en klei. Door de mensen werden we begroet met een aller vriendelijkst “namasté” Toen we halverwege een schooltje passeerden konden we het niet laten om even binnen te gluren. De bedoeling was om halverwege ergens iets te eten, maar helaas was het restaurant gesloten. Er zat niks anders op dan te wachten totdat we in Dhampus aan zouden komen, de plek waar we ook de nacht door zouden brengen. In Dhampus checkten we in, in het Dhampus Gurung guesthouse en kregen we een nette kamer met een balkon met uitzicht op de bergen. Helaas was het bij aankomst erg bewolkt, dus veel uitzicht hadden we niet. Na een koude douche, genoten we van de allerlekkerste momo’s (kaas-tomaat-ui) die ik deze hele trip heb gegeten en gingen we vroeg onder de wol, om s’ochtends weer fit te zijn bij zonsopkomst.

 

3-daagse trekking vanuit Pokhara, Nepal

 

Tijdens de zonsopkomst stonden we met z’n drieën op een heuvel naast het guesthouse te genieten van het prachtige uitzicht. De bewolking van de vorige dag was gelukkig helemaal verdwenen, dus hadden we goed uitzicht op de bergen. Na het ontbijt struinden we nog even door het dorp en daarna was het tijd om onze reis voort te zetten. Eerst liepen we bergafwaarts van Dhampus richting Naudanda. Hier aten we eerst nog even een noodle-soepje en onderhandelden we met Tibetaanse vrouwen die ons weer van alles aan probeerde te smeren. Van Naudanda was het nog zo’n 10 km naar Sarangkot, de plek waar we de 2e nacht door zouden brengen. Tommy, een kruising golden retriever, vond het wel gezellig om met ons mee te lopen en bleef ook een nachtje in Sarangkot slapen.

 

Trekking Pokhara

 

Sarangkot bleek een stuk drukker dan  Dhampus te zijn, want in Sarangkot ligt een van de mooiste uitzichtpunten op het Annapurna gebergte in de omgeving van Pokhara. s’Ochtends vroeg stonden we met zo’n honderd andere mensen te genieten van de zonsopkomst en probeerden kinderen een extraatje te verdienen door koffie en thee te verkopen. Verblijf je in Pokhara, dan kun je ook s’ochtends vroeg voor 1500rp een taxi nemen naar Sarangkot, om daar van de zonsopkomst te genieten. Je kunt vragen of de chauffeur wil wachten, maar nog leuker is het om op eigen houtje terug te lopen naar Pokhara. Neem dan niet de “grote”weg, maar loop via het pad dat voorlangs de View top Lodge loopt. Onderweg kun je af en toe stoppen om te genieten van het schitterende uitzicht op het Phewa meer. Het duurt ongeveer 2 uur voordat je weer terug bent in Pokhara lakeside.

 

Trekking Pokhara

 

 De kosten van deze trek:

 

Gids: 4500rp (1500rp per dag)

Overnachtingen en eten/drinken: 6400rp  (=incl eten en overnachting voor de gids)

Taxi naar Hemja: 1500rp

 

Totaal: 12.400rp= 93 euro

(maart 2014 1000rp=7,50 euro)

De totale kosten zijn dus voor 2 personen. Momenteel staat de rupee er voor ons iets ongunstiger voor, wat inhoudt dat 1000rp nu 9,50 waard is, dus voor deze trek ben je momenteel 105 euro kwijt, nog steeds een koopje!

 

Spreek een trekking als deze jou aan? Of was jij ook al ooit in Nepal en maakte jij een mooie trekking? Ik hoor jullie ervaringen graag!

 

 

Ben je op zoek naar meer reisinspiratie over Nepal? Misschien vind je onderstaande artikelen leuk:

 

Reisroute: 2 weken backpacken door Nepal

Wat te doen in Pokhara, Nepal

Tips voor een bezoek aan Chitwan National Park

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Karine
  18 juni 2017 at 11:09

  Hoi, waar zou ik deze trekking kunnen boeken?

  • Reply
   Sigrid
   23 juni 2017 at 01:56

   Sorry voor de late reactie! Deze trekking kun je gewoon ter plekke boeken. Dat hoeft zeker niet al op voorhand!

 • Reply
  Nathalie
  22 oktober 2017 at 18:29

  Hallo leuk je avonturen te lezen. Wij backpacken ook jaarlijks ongeveer een maand op eigen houtje. Komend jaar willen we graag naar Nepal. We houden ook veel van de natuur en wildlife. Dus Chitwan staat ook op ons to do lijstje Nepal. We willen ook absoluut de bergen in maar niet de lange trekkings van 15 dagen. Een 7 tal dagen is ons maximum. We hebben voor nepal een beetje schrik er zonder vooraf boekingen naar toe te trekken. Maar wanneer de informeren om alles begeleid te doen wordt het Budgetair wel een dure grap. Is het doenbaar om in pokhara een lokale gids en sherpa in te huren? We willen graag de niet al te toeristische routes doen.
  Gr Nathalie

  • Reply
   Sigrid
   22 oktober 2017 at 19:11

   Heej Nathalie, super leuk dat jullie naar Nepal gaan. Het is echt één van mijn favoriete bestemmingen ooit! Ben niet bang om op de bonnefooi te gaan. Het is absoluut geen probleem om terplekke een sherpa te regelen en alles is mogelijk qua route. Veel plezier met de voorbereiding! Liefs Sigrid

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.