My Travel Secret ...

7 Tips voor (beginnende) reisbloggers

by Sigrid
reisblogger
Home » Blogtips » 7 Tips voor (beginnende) reisbloggers

Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat ik besloot een eigen reisblog te beginnen. Ik volgde destijds met super veel plezier de reisblogs van anderen en het leek me ontzettend leuk om zelf ook reisblogger te worden en mijn reistips en ervaringen te delen. Het duurde alleen wel even voordat mijn reisblog daadwerkelijk online stond, want tips en verhalen waren er genoeg. Ik had alleen geen flauw idee hoe ik een reisblog moest starten.

Uiteindelijk kwam ik met behulp van Google en You Tube een heel eind en wat was ik trots toen na een paar maanden mijn eigen reisblog online had staan. Dat mocht ook wel, want ik was op zijn zachtst gezegd de grootste digibeet van Nederland. Dit had ik toch mooi even gefixt!  Dus overweeg jij een eigen reisblog te starten, maar vraag je jezelf af of jij dit wel kunt? Ja! Als ik het kan, kan echt iedereen het.

Lees ook: een blog beginnen? Een stap voor stap minigids

travel blog

Maar wat als je eenmaal een website online hebt staan? Ik heb in het begin echt nooit verder gedacht, dan het delen van mijn tips en verhalen en het helpen van reizigers met het plannen van hun reis naar bijvoorbeeld Sumatra. Laat staan dat ik er mee bezig was om geld te verdienen met mijn blog. Langzaam kwam ik in contact met andere (reis)bloggers en toen ging er echt een wereld voor me open. 

Nu een paar jaar later is mijn blog ontzettend gegroeid en heb ik inmiddels veel samenwerkingen mogen doen met mooie bedrijven en bestemmingen. Ik verdien geld met mijn reisblog en kan dankzij mijn blog nog meer reizen, iets wat ik het allerliefste doe. In januari 2019 heb ik zelfs mijn baan opgezegd, om me 100% te focussen op mijn blog en op het reizen. Denk jij erover om ook een eigen reisblog te starten of ben je net gestart? Ik geef je een paar tips die ik gedurende mijn eerste jaren als reisblogger heb geleerd.

reisblog

Stel jezelf een doel

Stel jezelf eens de vraag voor wie je wilt gaan bloggen en wat je uiteindelijke doel is? Wil je tijdens een (wereldreis) je vrienden en familie op de hoogte houden, wil je door middel van je blog vaker op reis of wil je echt geld gaan verdienen met bloggen? Er is niks mee om je doel later bij te schroeven, maar het is een stuk makkelijker dat wanneer jij bijvoorbeeld geld wilt gaan verdienen met jouw blog en misschien wel ook fulltime blogger wilt worden, jij je blog vanaf het begin serieus neemt.

Zelf heb ik het gevoel dat ik de eerste paar jaar een beetje doelloos heb geblogd. Er zat totaal geen regelmaat in en ik had geen idee voor wie ik het allemaal deed. Stiekem wilde ik wel geld verdienen met mijn blog, maar had ik geen idee hoe en laat staan, dat ik het hardop durfde uit te spreken. Ik weet zeker dat wanneer ik het bloggen vanaf het begin serieus had aangepakt, ik nu een stuk verder geweest zou zijn.

Een andere vraag is: hoe bereik je de lezers van jouw blog? Er is natuurlijk niks aan wanneer jij super goed je best doet om je tips te delen, maar er niemand is die ze leest. Social media is hartstikke belangrijk en onmisbaar wanneer jij een eigen blog start, maar het kost hartstikke veel tijd. Vaak wordt dit onderschat.

Zeker wanneer je geld wilt gaan verdienen met je reisblog of samen wilt werken met bestemmingen en/of bedrijven, is het handig om een doelstelling voor jezelf op papier te zetten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een aantal bezoekers per maand op je website, een aantal volgers op Instagram of een aantal samenwerkingen met bedrijven. Waar wil jij over een jaar staan en hoe ga je dit doel bereiken? Niks komt vanzelf en het kost veel tijd om een reisblog en social media kanalen te laten groeien. Ik heb ik de afgelopen jaren ontzettend veel nieuwe bloggers zien komen, waarvan misschien wel meer dan de helft al weer is afgehaakt. Een succesvolle blog opzetten is niet iets wat je even op de korte termijn doet, maar vergt een lange adem.

Lees ook: 8 dingen om goed over na te denken voordat je een blog start

reisblog maken

Bloggen kost tijd, heeeeeel veel tijd

Iets wat ik zelf in het begin te veel heb onderschat, is dat een reisblog onderhouden echt heel veel tijd kost. Ik begon met bloggen toen ik nog fulltime werkte en daarbij een druk sociaal leven had. Dit combineren met mijn blog was echt een ramp en één van de oorzaken waarom de eerste 2 jaar bloggen mij eigenlijk niet heel erg veel bracht.

Na 2 jaar begon mijn Instagram account ineens heel hard te groeien en ging ik ineens geld verdienen met dit account, maar ook met mijn reisblog. Toen besloot ik om minder te gaan werken en me meer te concentreren op mijn eigen bedrijf. Ik ging in een paar jaar tijd van 36 uur per week werken naar 32 uur en vervolgens 24 uur. Na een paar jaar had ik mijn reisblog en Instagram account zo uitgebreid dat ik zelfs kon stoppen met mijn (vaste) baan.

reisblogger

Blijf authentiek en vergelijk je vooral niet met anderen

Zo cliché, maar zo waar: blijf altijd dicht bij jezelf en vergelijk jezelf niet met anderen. Natuurlijk mag jij je door andere bloggers laten inspireren, maar iedereen is uniek en doet het op zijn of haar manier. Probeer te zoeken naar jouw sterke punten. Van welke bestemmingen weet jij veel of wat voor reiziger ben jij? Wat wil jij gaan delen met jouw lezers en hoe wil jij je lezers helpen met het plannen van hun reis?  Ik heb gemerkt dat het alleen maar afleid als je te veel naar anderen kijkt. Laat je vooral ook niet van de wijs brengen wanneer andere reisbloggers heel hard gaan roepen dat ze hun maandelijkse bezoekersaantallen wéér hebben verbroken, gevolgd door cijfers waarvan jij alleen maar kunt dromen. Focus je op jezelf en jouw blog. Jouw tijd komt nog wel!

Er is trouwens een groot verschil tussen je laten inspireren door andere bloggers en kopiëren. Helaas komt het regelmatig voor dat blog ideeën echt letterlijk gekopieerd worden en dat wordt op z’n zachts gezegd niet heel echt gewaardeerd. Het wereldje is klein en het komt eigenlijk altijd wel uit. Niet doen dus!

reis blog

Netwerken is key

Wil jij gaan samenwerken met bestemmingen en bedrijven, dan zul je moeten gaan netwerken, want zolang bedrijven niet weten dat jij er bent, gaat er niks gebeuren. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven bij PR, marketing of influencer bureaus, contact opnemen met bedrijven via social media of je kunt speciale netwerkevenementen bezoeken en persoonlijk kennis maken met de mensen achter de bedrijven. Soms wordt er een minimaal aantal volgers/pageviews gehanteerd, maar lang niet altijd.

Eerlijk is eerlijk netwerkevenementen vind ik zelf niet zo heel tof, maar dat is echt heel erg persoonlijk. Je kunt een netwerkevenement een beetje vergelijken met speeddaten. Je hebt 5 minuten om met een bedrijf te praten en in die 5 minuten vertel jij waarom jij een goede match bent voor het bedrijf. Wat heb jij hun te bieden en waarom zou jij met ze samen willen werken? Je moet dus echt een verkooppraatje geven en jezelf “verkopen”.  Ik ben niet zo’n vlugge prater en vind dit soort evenementen dus echt doodvermoeiend. Toch heb ik er wel hele leuke opdrachten aan overgehouden, zoals mijn persreis naar Aruba.

Wat ik wel erg leuk vind is netwerken met collega bloggers. Ik vind het erg leuk om te brainstormen met gelijkgestemden en adviezen uit te wisselen. In de loop van jaren heb ik ook een aantal leuke vriendschappen op gedaan.

Mijn favoriete netwerk-en blogevents zijn:

Ook houden verkeersbureaus van bestemmingen regelmatig kleinschalige netwerk events. Zelf ga ik daar eigenlijk nooit naartoe, omdat ze vaak in de randstad zijn en maar een paar uur duren. Voor mij kost het meer tijd om op en neer te reizen, dan dat ik daar ben.

1 week Aruba
Persreis Aruba

Alles Veel draait (helaas) om cijfers

Je zult er als reisblogger al snel achter komen dat (bijna) veel in het wereldje draait om cijfers. Blog jij voornamelijk voor je vrienden en familie, dan is dit niet zo belangrijk, maar wil jij samen gaan werken met bedrijven, dan zal er (bijna) altijd gevraagd worden naar je aantal unieke bezoekers per maand en je bereik op social media. Laat je vooral niet demotiveren, wanneer je wordt afgewezen vanwege te lage cijfers, dit gebeurt iedereen wel eens. Zelfs de bloggers met de meeste bezoekersaantallen.

Het is een beetje lastig om te zeggen hoeveel unieke bezoekers per maand je “moet” hebben om een beetje mee te doen. Ik kreeg mijn eerste uitnodiging voor een persreis toen ik op ongeveer 3.000 unieke bezoekers per maand zat, maar werd vervolgens tijdens een netwerkevenement totaal niet serieus genomen met die 3.000 bezoekers. Het is dus net wie je treft en waar ze naar op zoek zijn. Daarbij speelt volgers/bereik op social media ook nog een rol. Omdat er tegenwoordig zoveel (Nederlandse) reisblogs zijn, wordt er op netwerk evenmenten of bij influencer bureaus steeds vaker een minimum vereist van 10.000 unieke bezoekers of volgers op social media.

Gelukkig zijn er ook steeds meer bedrijven die bewust op zoek zijn naar micro-influencers in een bepaalde niche. Deze bedrijven kijken veel minder naar cijfers, maar vooral naar de juiste doelgroep. Denk jij dat jouw blog ontzettend goed aansluit bij een bedrijf? Stuur ze gewoon een mail en overtuig hen dat jouw doelgroep hun klanten zijn.

Lees eerst: 8 dingen om goed over na te denken voordat je een blog start

eigen blog beginnen

Helaas hebben bedrijven niet altijd budget

Zodra je bedrijven gaat benaderen voor samenwerkingen (of zij benaderen jou), zul je er al snel achter komen, dat heel veel bedrijven helemaal geen budget hebben om jou te kunnen (of willen) betalen om reclame voor hun te maken. Waar het in het begin vaak op neer komt is dat ze jou wel een product aan kunnen bieden in ruil voor een blogpost/post op social media, een zogenaamde barterdeal.

Op zich is er helemaal niks met een barterdeal wanneer de waarde van het product een beetje overeen komt met de waarde die jij levert als blogger en wanneer het product goed bij jouw lezers/volgers aansluit. Waar ik zelf wel ontzettend kriebelig van wordt, is wanneer bedrijven contact met jou opnemen en je een telefoonhoesje, fotoboek of tour t.w.v €20 aanbieden in ruil voor een online review op je blog én een Instagram post én Instagram stories én een Facebook post. En dat op een Instagram account van bijna 100k volgers en een website met meer dan 30k bezoekers. Je moet je er goed bewust van zijn dat jouw blog of social media platform waarde heeft, ook wanneer je “maar” 1.000 volgers/bezoekers hebt.

fietsen in Napels

Er zijn vele manieren om geld te verdienen met een blog

Wanneer je hard aan je blog werkt en je na een tijdje steeds meer lezers/volgers naar je blog en social media kanalen trekt, dan zijn er uiteindelijk vele manieren om geld te verdienen met een blog. Denk aan een gesponsorde blogpost op je website, betaalde (product) reviews, affiiate marketing, een gesponsorde post op social media, betaalde persreizen, het verkopen van foto’s, het schrijven van een e-book of het ontwikkelen van een cursus. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Mijn favoriete manier om geld te verdienen met bloggen is door middel van affiliate marketing. Voor wie geen idee heeft wat dit precies is: wanneer ik een blog schrijf over een bepaalde bestemming, plaats ik in die blog een aantal links, waaronder links naar mijn favoriete hotels op Booking.com of soortgelijke website. Die links hebben een tracking code waardoor Booking.com weet wanneer ik een lezer naar hun website stuur. Wanneer deze lezer een boeking maakt via mijn link, krijg ik daarvoor een kleine commissie.

Het grote voordeel van affiliate marketing vind ik dat ik geld kan verdienen met met mijn favoriete producten, hotels en tours én dat ik er niet voor hoef te netwerken met bedrijven. Ik kan gewoon lekker mijn eigen ding doen en mijn lezers inspireren en helpen met het plannen van hun perfecte reis. En het allermooiste….je hoeft niet super veel bezoekers te hebben om geld te verdienen via affiliate marketing. Wat je wel moet hebben is een goede marketing strategie.

Lees ook: Geld verdienen met bloggen: affiliate marketing

amalfi
Amalfi

Investeer in jezelf en in je blog

Investeren in kennis is het beste wat je jezelf cadeau kunt doen als je van bloggen je business wilt gaan maken. Er is eindeloos veel te leren op het gebied van o.a fotografie, schrijven, (affiliate) marketing en SEO. Er worden online ontzettend veel workshops en e-boeken aangeboden en er zijn (wereldwijd) verschillende congressen, gericht op reisbloggen en social media, die meer dan de moeite waard zijn.

Zelf heb ik echt een zwak voor het opdoen van kennis rondom reisbloggen en social media en heb ik de afgelopen jaren veel tijd en ontzettend veel geld gestoken in (online) cursussen/workshops, congressen, webinars, podcasts en e-boeken. Veel daarvan waren heel erg interessant en heb ik veel van geleerd, maar sommige waren uiteindelijk ook echt weggegooid geld.

Mijn favorieten boeken over bloggen of social media

Mijn favoriete online cursussen over bloggen of social media

Helaas zijn veel van de online cursussen die ik in de loop der jaren heb gevolgd niet meer online beschikbaar. Super jammer, want veel van deze cursussen over bloggen waren echt heel erg waardevol. Met name de cursus van Travel Blog Succes die later overgenomen is door één van de meest succesvolle reisbloggers ter wereld, Nomadic Matt. Hij biedt nu wel een aantal online masterclasses aan, maar deze zijn helaas niet meer zo uitgebreid dan de eerdere online cursussen.

Lees ook: geld verdienen met bloggen: al mijn tips over affiliate marketing

reisblog maken

Build Blog Freedom: Leer hoe je écht geld met je blog kunt verdienen

Build Blog Freedom SEO Fast Track, de 10-weekse online cursus van de Australische Sharon Gourlay, is serieus het enige wat je nodig hebt wanneer je geld met je blog wilt verdienen d.m.v affiliate marketing. Ik volgde Sharon al enige tijd voordat ik eindelijk de stap zette om haar cursus aan te schaffen en geloof me, dit had ik veel eerder moeten doen, want deze cursus heeft mijn (blog)leven veranderd.

Sharon laat je met Build Blog Freedom SEO Fast Track stap voor stap zien hoe je SEO met affiliate marketing combineert en hoe je hier uiteindelijk geld mee kunt verdienen. Alles is gebaseerd op haar eigen ervaring en haar eigen successen. De grootste verrassing voor mij was dat je helemaal niet zo heel veel website bezoekers hoeft te hebben om serieus geld met een blog te verdienen. Alles wat je nodig hebt is de juiste strategie.

Zelf verdiende ik dankzij Build Blog Freedom in 2021 gemiddeld zo’n €900 per maand alleen al met affiliate marketing. En dat met maar 15.000 unieke bezoekers per maand. Natuurlijk gooide Covid19 in 2020 roet in het eten, maar inmiddels kunnen we met z n allen weer op reis en zijn mijn bezoekersaantallen én affiliate inkomsten dik verdubbeld. Geld verdienen met een blog kan dus echt!

Build Blog Freedom Fast Track is misschien niet de meest ideale cursus voor beginners, maar vooral voor diegene die al een tijdje bezig zijn en hun blog naar een hoger niveau willen tillen. Het grootste effect heeft deze blog cursus namelijk wanneer je wel al redelijk wat bezoekers hebt, maar eigenlijk nog maar amper geld verdient met affiliate marketing. De investering in deze cursus is maar $98 en geloof me, deze heb je binnen no-time weer terug verdiend.

Klik hier voor meer informatie over Build Blog Freedom SEO Fast Track

blog beginnen
reisblog maken tips
tips reisbloggers
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

28 comments

Caro 27 september 2016 - 12:00

Fijn artikel! Ik ben zelf ook nog best aan het zoeken voor wie ik nu precies blog en hoe ik mijn blog meer kan laten groeien… Ik ga zeker even een kijkje nemen bij Travel Blog Succes die kende ik helemaal niet!

Sigrid 27 september 2016 - 12:55

Heej Caro, leuk jou hier te zien :-) Ja echt doen! Ik vind hun cursussen echt de meest waardevolle die ik heb gevolgd. Moet zeggen dat ik ze nog niet eens af heb, want het is zo veel informatie. Heb zelf die basis cursus en die Guide to succesful partnerships. Meestal als ik ergens tegenaan loop pak ik hem er bij en lees ik de relevante hoofstukken nogmaals door. Maar ook Vakantieboulevard vind ik super fijn! Zeker omdat je op het gebied van SEO op Martin terug kan vallen ;-) #snaperechtgeenklotevan ;-) X Sigrid

Sabine 27 september 2016 - 18:00

Leuk artikel! Ik begin nu na 1,5 jaar ook meer concreet te krijgen waarvoor ik eigenlijk blog. Er is bij mij ook echt wel een verschuiving geweest. Het voelt wel fijn me gewoon te richten op 1 ding en af en toe wat anders te schrijven. Voor Vakantieboulevard ben ik ook gevraagd, maar heb ik afgewezen. Ik zou graag samenwerkingen aangaan met reisorganisaties oid, maar tot nu toe nog niet gelukt. Ik heb er ook te weinig tijd voor merk ik om me er echt op te focussen en zelf bedrijven aan te schrijven. Bij de cursus ga ik meteen even kijken!!

Sigrid 28 september 2016 - 08:11

Thanks Sabine! Tijd is het probleem waar volgens mij iedereen mee kampt. Ik snap dat jij bedankt hebt voor Vakantieboulevard en ik begrijp hun helemaal dat ze jou daarvoor hebben gevraagd ;-) De grote voordelen van de meetings en workshop mis je wanneer je in Colombia woont, dus wordt het direct een stuk minder interessant.

Emma - Travelhotspots 27 september 2016 - 20:55

Leuk om je blog te lezen! Ik kan mijzelf helemaal vinden in je verhaal over het starten van je blog. Ik had helaas niemand in mijn omgeving die mij kon helpen, dus alles dankzij Youtube uitgezocht. Maar wat een werk was dat. Ik ben blij dat ik nu “tevreden” ben met het resultaat. Nu wil ik graag mijn blog wat meer laten groeien. Dus je tips komen goed van pas! Bedankt;)

Sigrid 28 september 2016 - 08:07

Ja precies…You Tube is goud!! Hahaha Ik had het precies zo en ben echt een digital disaster :-p Je mag zeker trots zijn op het resultaat, want je blog ziet er top uit! Succes xx

Tessa - Dazzling Travels 27 september 2016 - 21:18

Fijn stuk om te lezen met handige tips die ik nog niet kende. Ik ga daar maar eens mee aan de slag!

Sigrid 28 september 2016 - 08:05

Super leuk Tessa! Daar doe ik het voor ;-) Al vond ik het ook best raar om tips te geven aan beginners, terwijl ik me zelf ook nog een beetje een beginner voel ;-)

Daphne | food & flip flops 27 september 2016 - 22:24

Wat een goede en informatieve blog Sigrid!
Leuk om te lezen hoe jij het hebt aangepakt en je site is prachtig! Super dat je dit zelf voor elkaar hebt gebokst, mag je trots op zijn! Vind het nl echt een van de mooiste sites … Dus

Sigrid 28 september 2016 - 08:00

Oooh wat ben je ook een schat Daphne! Echt zo leuk om te horen xx p.s veel plezier in Namibië en Botswana ;-)

karlien 28 september 2016 - 08:30

Eens! Vooral het bepalen waarom/waarvoor je blogt en daar echt achter staan en naar handelen!

Sigrid 28 september 2016 - 19:56

Thanks Karlien :-)

Simone 29 september 2016 - 20:14

Mooi artikel Sigrid. Ik ben alweer maanden aan het twijfelen. Zal ik wel.. zal ik niet..? De waarheid is, ik mis het. Ik heb alweer een URL en hosting geclaimd voor mijn fotografie.. MAAR… wil ik dit nog wel? Het is lastig! Want, ik vond het zo ontzettend leuk om de events te bezoeken! Zo leuk om de website te ontwerpen en onderhouden, het schrijven, het inspireren, de community. Maar daarnaast liep ik ook met mijn hoofd tegen de lamp door mijn gevoeligheid en persoonlijkheid. Het is een lastige keuze. Ik denk dat de eerste vraag voor mij al een hele goeie is, Wat is mijn doel? MIJN doel? En niet waarvan ik denk dat anderen vinden dat ik zou moeten doen. Voor mij is en blijft het gewoon een hobby. Een ontspanning. Ik weet echter ook hoe aanstekelijk en verslavend het bloggen kan werken! En nu ik inmiddels alweer ruim een half jaar niet meer blog, merk ik echt dat ik het met tijden echt mis en soms echt nog als een blogger denk. “dat en dat, ooh gaaf voor mijn blog!’ ‘Oh nee, ik blog niet meer!’ Dat soort dingetjes. Ik blijf het inspirerend vinden om je te volgen! Je hebt zo’n enorme groei doorgemaakt, zowel met je blog als persoonlijk (voor zover ik kan beoordelen). Ga zo door, blijf lekker jezelf! Ik zal eens naar Travel Blog Succes gaan kijken.

Linda | travellersoftheworld 30 september 2016 - 16:38

Wat een super handig artikel! Zelf ben ik nu net een half jaar begonnen met bloggen. Als doel heb ik voor mijzelf nu vooral gesteld andere mensen inspireren, maar ook wilde ik graag vrienden en familie op de hoogte houden toen wij anderhalve maand naar Maleisië gingen! Mocht ik ooit samenwerkingen hebben met bedrijven, is dat mooi meegenomen (heb er overigens al een gehad). Het krijgen van bezoekers vind ik het lastigste op dit moment..

Gelukkig is Remco heel technisch en doet hij een opleiding in de ict, dus hij doet alles wat met de achtergrond van de site te maken heeft.

Marlies 3 november 2016 - 14:14

Leuke blog en bedankt voor de tips. Zelf wist ik er al veel maar het is fijn te lezen dat ik niet alleen ben met dezelfde problemen. haha
Waar ik ook het meeste last van heb is het krijgen van bezoekers. Ik heb een Facebook, twitter en Instagram en promoot mijn blog hier regelmatig op, ok ik ben er ongeveer een half jaar tussenuit geweest dus moet weer opbouwen, maar heb je hiervoor nog tips? Want inderdaad je doet het voor mensen die hierin interesse hebben en niet voor je mede bloggers. Bedankt!

Sigrid 5 november 2016 - 13:17

Ha Marlies, leuk dat je een kijkje komt nemen op My Travel Secret :-) Het krijgen van bezoekers is voor mij ook een hele uitdaging. Promoten via FB werkt voor mij het beste onder social media, maar ik krijg ook best veel bezoekers via Google. Zorg dat je SEO goed op orde is, zodat je goed gevonden wordt. Mijn geluk is daarbij dat Sumatra niet zo populair is onder andere reisbloggers en websites en ik dus daar vooral goed op gevonden wordt. Ik meteen ook even op jouw site rondneuzen ;-) Groetjes Sigrid

Tineke Koning 2 april 2017 - 15:14

Ik ben net even je artikel aan het lezen, omdat ik ook bezig ben met een website. Echt super bedankt voor je tips. Daar heb ik iets aan.

Globalizious 15 maart 2018 - 09:09

Ah kijk eens, eindelijk iets waar je echt iets aan hebt!! Concrete tips, daar heb je wat aan. Super!
De Travel Blog Success is wel echt duur, dus zal ik nog even over denken. Maar je schrijft er heeel positief over! Misschien mijn vakantiegeld hieraan besteden ipv een nieuw reisje… moeilijkmoeilijk… In ieder geval dank voor jouw tips! Ik ga eens rondneuzen op de sites ook die je hebt genoemd. Had al vaker iets gehoord over die PR-bureaus, fijn dat je er een paar noemt. Dankdank!

Sigrid 18 maart 2018 - 23:53

Oh fijn dat je er iets aan hebt! Het is een artikel dat ik vorig jaar heb geschreven en is niet helemaal uptodate. Travel Blog Succes is overgenomen door Nomadic Matt en deze cursus is zeker ook top. Hij heeft paar keer per jaar een hele vette aanbieding (o.a met black friday) dan is de cursus een stuk goedkoper. Mss inschrijven voor zijn nieuwsbrief ;-)

kimsights 5 september 2018 - 14:16

Top op dit te lezen! heb ik veel aan gehad om zelf mijn weg te vinden in het bloggen!

Sigrid 6 september 2018 - 19:03

Aaah thanks! Is niet meer helemaal up to date, maar dit was een goede reminder om deze post snel te herschrijven ;-)

Edward 8 oktober 2018 - 18:33

Goeie tips! Vooral nummer 2. Doe wat lekker bij jezelf past.

Sigrid 12 oktober 2018 - 07:33

Dank je wel :-)

eskonpeupejer 15 november 2018 - 09:28

Leuk om te lezen ! Mijn to – do/to-read/to-view lijstje is weer aangevuld.
Zelf zijn we nog niet zo lang bezig en het is nog een beetje zoeken maar we doen het graag, heel graag zelfs ! en dat is het belangrijkste.

Sigrid 15 november 2018 - 10:49

Dat je er plezier in hebt, is echt het allerbelangrijkste! Veel mensen onderschatten hoeveel tijd bloggen kost en geven het eindelijk op omdat ze er geen passie voor hebben. Heel veel succes met je blog. Hij ziet er echt heel erg leuk uit :-) Liefs Sigrid

Ramona 10 februari 2019 - 12:40

Heel veel tips! Dankjewel! Ik start nu helemaal vanaf 0 met mijn reisblog en hoop dat deze passie ook anderen kan inspireren!

Sigrid 10 februari 2019 - 13:50

Graag gedaan! Heel veel succes met je blog. Kan ik je al ergens volgen? Liefs Sigrid

Gundi 4 september 2019 - 15:16

Super leuk om dit te lezen. Ik ben sinds een maand ook een reisblog begonnen en heb nog veel te leren! Dus tips zoals die van jou zijn komen absoluut van pas. Als je zin hebt om mijn blog eens te bezoeken http://www.gundiscover.be

Goede raad is altijd welkom!

Comments are closed.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights