My Travel Secret ...
reisblogger
Blog Tips

7 Tips voor (beginnende) reisbloggers

Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat ik besloot een eigen reisblog te starten. Ik volgde destijds met veel plezier reisblogs van anderen en het leek me ontzettend leuk om ook reisblogger te worden en mijn ervaringen en tips met anderen te delen. Het duurde even voor mijn blog er kwam, want verhalen waren er genoeg, maar hoe moest ik in godsnaam een eigen blog beginnen?

 

Met behulp van Google en You Tube kwam ik een heel eind en oh wat was ik trots toen na een paar maanden mijn eigen reisblog online had staan. Dat mocht ook wel, want ik was op zijn zachts gezegd de grootste digibeet van Nederland. Dit had ik toch mooi even gefixt!  Dus overweeg jij een eigen blog te beginnen, maar vraag je jezelf af of jij dit wel kunt? Ja! Als ik het kan, kan echt iedereen het.

 

Maar wat als je eenmaal een website online hebt staan? Ik heb in het begin echt nooit verder gedacht, dan het delen van mijn tips en verhalen en het helpen van reizigers met het plannen van hun reis naar Sumatra. Laat staan dat ik er mee bezig was om geld te verdienen met mijn blog. Langzaam kwam ik in contact met andere reisbloggers en toen ging er echt een wereld voor me open. 

 

Nu een paar jaar later is mijn blog ontzettend gegroeid en heb ik inmiddels veel samenwerkingen mogen doen met bedrijven en bestemmingen. Ik verdien geld met mijn blog en o.a dankzij mijn blog kan ik ontzettend veel reizen. Het laatste is echt waar ik het voor doe, want de drang naar reizen is de afgelopen jaren alleen maar groter geworden. Denk jij erover om ook een eigen reisblog te starten of ben je net gestart? Ik geef je een paar tips die ik heb geleerd in de eerste jaren.

 

reisblogger worden

 

 

Stel jezelf een doel

 

Stel jezelf eens de vraag voor wie je wilt gaan bloggen en wat je uiteindelijke doel is? Wil je tijdens een wereldreis je vrienden en familie op de hoogte houden, wil je door middel van je blog vaker op reis of wil je echt geld gaan verdienen met bloggen? Er is niks mee om je doel later bij te schroeven, maar het is een stuk makkelijker dat wanneer jij geld wilt gaan verdienen met jouw blog of graag op persreis gaat, jij je blog vanaf het begin serieus neemt.

 

Zelf heb ik het gevoel dat ik de eerste paar jaar een beetje doelloos heb geblogd. Er zat totaal geen regelmaat in en ik had geen idee voor wie ik het allemaal deed. Wel wist ik dat ik het hartstikke leuk vond en kwam ik uiteindelijk tot de conclusie, dat ik misschien wel iets meer met mijn blog wilde dan alleen maar tips te delen. Ik weet zeker dat wanneer ik het bloggen vanaf het begin serieus had aangepakt, ik nu een stuk verder geweest zou zijn.

 

Een andere vraag is: hoe bereik je de lezers van jouw blog? Er is natuurlijk niks aan wanneer jij super goed je best doet om je tips te delen, maar er niemand is die ze leest. Social media is hartstikke belangrijk en onmisbaar wanneer jij je blog een beetje serieus neemt, maar het kost hartstikke veel tijd. En hoe zit het met Google?

 

Zeker wanneer je geld wilt gaan verdienen met je reisblog of samen wilt werken met bestemmingen en/of bedrijven, is het handig om een soort van planning te maken. Hoe ga jij doel bereiken? Niks komt vanzelf en het kost veel tijd om een reisblog te laten groeien. Ik zie veel bloggers een reisblog starten en na korte tijd al weer afhaken, omdat ze er achter komen dat allemaal niet zo makkelijk gaat. Raak niet gedemotiveerd, wanneer je na een half jaar nog niet het aantal bezoekers hebt dan verwacht, maar zoek naar een manier om dit te veranderen.

 

travel blogger worden

 

 

Bloggen kost tijd, heeeeeel veel tijd

 

Iets wat ik zelf in het begin te veel heb onderschat, is dat bloggen echt heel veel tijd kost. Ik begon met bloggen toen ik nog fulltime werkte en daarbij een druk sociaal leven had. Dit combineren met mijn blog was echt een ramp en één van de oorzaken waarom ik in het begin maar wat aangemodderd heb. Na twee jaar begon ik eindelijk wat geld te verdienen met mijn blog en Instagram en ben ik een dag minder gaan werken. Dit was echt de beste keuze ooit!

 

 

Blijf authentiek en vergelijk je niet met anderen

 

Zo cliché, maar zo waar: blijf altijd dicht bij jezelf en vergelijk je vooral niet met anderen. Natuurlijk mag jij je door andere bloggers laten inspireren, maar iedereen is uniek en doet het op zijn of haar manier. Probeer te zoeken naar jouw sterke punten. Van welke bestemmingen weet jij veel of wat voor reiziger ben jij? Wat wil jij gaan delen met jouw lezers?  Ik heb gemerkt dat het alleen maar afleid door te veel naar andere bloggers te kijken en je met hen te vergelijken. Laat je vooral ook niet van de wijs brengen wanneer andere reisbloggers heel hard gaan roepen dat ze hun maandelijkse bezoekersaantallen wéér hebben verbroken, gevolgd door cijfers waarvan jij alleen maar kunt dromen. Focus je op jezelf en jouw blog. Jouw tijd komt nog wel!

 

Er is trouwens een groot verschil tussen je laten inspireren door andere bloggers en kopiëren. Helaas komt het regelmatig voor dat blog ideeën echt letterlijk gekopieerd worden en dat wordt op z’n zachts gezegd niet heel echt gewaardeerd. Het wereldje is klein en het komt eigenlijk altijd wel uit. Niet doen dus!

 

Reisblog maken tips

 

 

Je blogt niet voor je collega reisbloggers

 

Iets dat goed aansluit bij bovenstaand stuk en iets dat misschien heel erg logisch klinkt, maar toen ik met bloggen begon, merkte ik dat reisbloggers onder elkaar super fanatiek zijn in het lezen van en reageren op elkaars blogs. Hartstikke leuk natuurlijk en als je hier de tijd voor hebt, moet je dit ook vooral doen, maar deze groep mensen zijn uiteindelijk niet jouw doelgroep. Probeer je er dus niet te veel op te focussen. Dit zijn trouwens niet mijn woorden, maar de wijze woorden van Shane Dallas, of te wel the Travel Camel, tijdens het reisbloggers event op de Vakantiebeurs een paar jaar geleden.

 

 

Alles draait (helaas) om cijfers

 

Je zult er als reisblogger al snel achter komen dat (bijna) alles in het wereldje draait om cijfers. Blog jij voornamelijk voor je vrienden en familie, dan is dit niet zo belangrijk, maar wil jij echt samen gaan werken met bedrijven, dan zal er (bijna) altijd gevraagd worden naar je aantal unieke bezoekers per maand en je bereik op social media. Laat je vooral niet demotiveren, wanneer je wordt afgewezen vanwege te lage cijfers, dit gebeurt iedereen wel eens. Zelfs de grote bloggers ;-)

 

Het is een beetje lastig om te zeggen hoeveel unieke bezoekers per maand je “moet” hebben om een beetje mee te doen. Ik kreeg mijn eerste uitnodiging voor een persreis toen ik op ongeveer 3.000 unieke bezoekers per maand zat, maar werd op een netwerkevent totaal niet serieus genomen met mijn 3.000 bezoekers. Het is dus net wie je treft en waar ze naar op zoek zijn. Daarbij speelt volgers op social media ook nog een rol. Omdat er tegenwoordig zoveel (Nederlandse) reisblogs zijn, wordt er op netwerkevenmenten of bij influencer bureaus steeds vaker een minimum vereist van 10.000 unieke bezoekers of volgers op social media. Dit is volgens mij een mooie richtlijn.

 

reisblog starten

 

 

Bezoek netwerkevenementen voor reisbloggers

 

Zelf heb ik er veel aan gehad om netwerkevenementen speciaal voor reisbloggers te bezoeken. Niet alleen om in contact te komen met bedrijven en bestemmingen, maar ook met collega bloggers. Deze evenementen worden meestal georganiseerd door PR bureaus en zijn gratis, maar wel op uitnodiging te bezoeken. Voor sommige evenementen heb je een minimaal aantal unieke bezoekers per maand of volgers op social media nodig om uitgenodigd te worden.

 

Mijn favoriete evenementen zijn de Travelpressentation, ieder jaar in oktober/november georganiseerd door o.a Baltus Communications en Communigate en het Storymakers event, ieder jaar rond maart georganiseerd door CherryLab. Andere evenementen die de moeite waard zijn, zijn de Vakantiebeurs (januari) en het Antor netwerk event (november). Ook worden er regelmatig speciale persevenementen door bestemmingen georganiseerd. Zeker wanneer jij in de toekomst graag op persreis wilt, zijn dit soort evenementen een dikke aanrader.

 

tips voor beginnende reisbloggers

 

 

Investeer in jezelf en in je blog

 

Investeren in kennis is het beste wat je jezelf cadeau kunt doen, als je serieus wilt gaan reisbloggen. Er is eindeloos veel te leren op dit gebied. Er worden online ontzettend veel workshops en e-boeken aangeboden en er zijn (wereldwijd) verschillende congressen, gericht op reisbloggen en social media, die meer dan de moeite waard zijn.

 

Zelf heb ik echt een zwak voor het opdoen van kennis rondom reisbloggen en social media en heb ik gedurende de jaren veel geld gestoken in (online) workshops, congressen en e-boeken. Een paar daarvan waren echt super interessant en heb ik veel van geleerd, maar sommige waren uiteindelijk ook echt weggegooid geld. De dingen waar ik echt 100% iets aan heb gehad (en nog steeds aan heb) deel ik met je. De twijfelgevallen laat ik achterwege.

 

 

The Business of Travel Blogging- Superstar Blogging (Nomadic Matt)

 

Waarom alles zelf uit proberen te zoeken, als de meest succesvolle reisblogger ter wereld alles stap voor stap uitlegt hoe jij een (succesvolle) reisblog op zet? Ik heb het over Nomadic Matt. Zijn workshop The Business of Travel Blogging is een online cursus voor iedereen die zich wil verdiepen in het reisbloggen. Verwacht niet alleen maar mooie praatjes, maar een realistisch beeld van wat jij zou moeten doen om een succes te maken van jouw reisblog.

 

Alle aspecten van het bloggen komen aan bod, o.a het opzetten van een blog, SEO, affiliate marketing en het werken met bedrijven. Alles wordt stap voor stap duidelijk uitgelegd en kom je er toch niet uit, dan kun je hulp zoeken in de geheime Facebook groep. In deze groep zitten de grootste reisbloggers ter wereld (o.a Expert Vagabond, Alex in Wanderlust en Adventerous Kate) en nog veel meer mensen die jou graag helpen met de problemen waar jij tegenaan loopt.

 

Het globale overzicht van the The Business of Travel Blogging workshop vind je hier:

 

Superstar blogging nomadic matt

 

Naast the Business of Travel Blogging biedt Matt nog andere workshops aan die dieper ingaan op onderwerpen die te maken hebben met reisbloggen. Daarvan heeft mijn vriend de fotografie workshop “Capture the world: How to master travel photography” uitgetest en hij vond deze ontzettend interessant. Zelf heb ik me er nog niet in verdiept.

 

 

 

Lees het Wetboek Voor Bloggers

 

Er zijn in Nederland nogal wat regels waaraan je je als blogger moet houden. Deze wijken soms af van internationale regels, daarom is het heel verstandig om je in te lezen in de regelgeving in Nederland. Charlotte Meindersma weet daar alles van en daarom schreef zij het Wetboek Voor Bloggers. Een must-read voor iedere blogger.

 

Klik hier om het Wetboek voor Bloggers te bestellen

 

 

Til je Instagram account naar een hoger level met Alex Tooby

 

Workshops en e-boeken rondom Instagram zijn ontzettend populair. Het lijkt wel of iedereen met een beetje respectabel volgersaantal een cursus in elkaar flanst of e-boek schrijft met zijn of haar tips om jouw account (snel) te laten groeien. Het is toch blijkbaar iets waar mensen naar op zoek zijn. Eerlijk gezegd zijn er maar weinig boeken die ik gelezen heb waar ik écht iets aan heb gehad. Instagram marketing verandert zo snel, doordat Instagram steeds verandert, dus de meeste boeken zijn binnen no-time weer achterhaald.

 

Er is maar één workshop rondom Instagram waar ik echt iets aan heb gehad en waar ik nu nog steeds iets aan heb en dat is de online workshop Infamous to Influential van Alex Toby. Alex is wat mij betreft dé Instagram marketing specialist en met behulp van haar kennis en tips heb ik mijn Instagram account tot bijna 100K volgers weten te laten groeien.

 

Het mooie van deze workshop is dat hij regelmatig geüpdatet wordt. Zo heb ik hem in 2016 aangeschaft, maar toen ik een paar weken geleden me nog eens in de materie ging verdiepen, zag ik dat er verschillende updates waren gedaan en was de workshop weer helemaal relevant was voor 2018.

 

 

 

Naast Infamous to Influential biedt Alex ook nog andere Instagram workshops aan. Hashtag Hero heb ik zelf ook afgerond, maar deze was lang niet zo waardevol dan Infamous to Influential. Sinds kort heeft ze ook een cursus ontwikkeld die puur op stories is gefocussed, Succes by Story, deze lijkt me erg interessant en is erg betaalbaar, maar heb ik zelf (nog) geen tijd gehad om hem te testen. 

 

Klik hier voor meer informatie over de Instagram workshops van Alex Tooby.

 

 

 

Traverse Events

 

Ik vind het erg leuk om congressen op het gebied van reisbloggen te bezoeken en één van de allerleukste congressen vond dit jaar plaats in Rotterdam, Traverse. Traverse is 2 dagen lang interessante lezingen van mensen die hun succes in de reisblog industrie hebben bewezen. De onderwerpen die besproken werden waren dit jaar ontzettend gevarieerd. Daarnaast zijn er voor en na het evenement ook nog allerlei workshops waarvoor je je in kunt schrijven. Deze worden georganiseerd door bestemmingen en/of bedrijven in de buurt van de plek waar het evenement wordt georganiseerd. Komend jaar vindt Traverse plaats in Trentino, Italië.

 

Klik hier voor meer informatie over Traverse.

 

TBEX

 

TBEX is een beetje te vergelijken met Traverse, maar is groter qua opgezet. Zo vindt TBEX in principe ieder jaar plaats in Europa, Azië én Amerika, maar staat er tot zo ver voor volgend jaar alleen nog maar een datum in Amerika vast.

 

Zelf heb ik TBEX bezocht in 2016 toen het in Stockholm werd georganiseerd. Ik vond dat het destijds wel interessant, maar erg gefocussed op beginnende reisbloggers. Dit jaar hoorde ik veel lovende verhalen over TBEX 2018 in Tsjechië, met name van professionele reisbloggers. Vandaar toch de vermelding in deze lijst.  

 

 

Klik hier voor meer informatie over de TBEX evenementen.

 

 

reisblogger worden

 

*Dit artikel bevat affiliate links van diensten of producten die ik zelf gebruik en waar ik voor 100% achter sta.

You Might Also Like...

27 Comments

 • Reply
  Caro
  27 september 2016 at 12:00

  Fijn artikel! Ik ben zelf ook nog best aan het zoeken voor wie ik nu precies blog en hoe ik mijn blog meer kan laten groeien… Ik ga zeker even een kijkje nemen bij Travel Blog Succes die kende ik helemaal niet!

  • Reply
   Sigrid
   27 september 2016 at 12:55

   Heej Caro, leuk jou hier te zien :-) Ja echt doen! Ik vind hun cursussen echt de meest waardevolle die ik heb gevolgd. Moet zeggen dat ik ze nog niet eens af heb, want het is zo veel informatie. Heb zelf die basis cursus en die Guide to succesful partnerships. Meestal als ik ergens tegenaan loop pak ik hem er bij en lees ik de relevante hoofstukken nogmaals door. Maar ook Vakantieboulevard vind ik super fijn! Zeker omdat je op het gebied van SEO op Martin terug kan vallen ;-) #snaperechtgeenklotevan ;-) X Sigrid

 • Reply
  Sabine
  27 september 2016 at 18:00

  Leuk artikel! Ik begin nu na 1,5 jaar ook meer concreet te krijgen waarvoor ik eigenlijk blog. Er is bij mij ook echt wel een verschuiving geweest. Het voelt wel fijn me gewoon te richten op 1 ding en af en toe wat anders te schrijven. Voor Vakantieboulevard ben ik ook gevraagd, maar heb ik afgewezen. Ik zou graag samenwerkingen aangaan met reisorganisaties oid, maar tot nu toe nog niet gelukt. Ik heb er ook te weinig tijd voor merk ik om me er echt op te focussen en zelf bedrijven aan te schrijven. Bij de cursus ga ik meteen even kijken!!

  • Reply
   Sigrid
   28 september 2016 at 08:11

   Thanks Sabine! Tijd is het probleem waar volgens mij iedereen mee kampt. Ik snap dat jij bedankt hebt voor Vakantieboulevard en ik begrijp hun helemaal dat ze jou daarvoor hebben gevraagd ;-) De grote voordelen van de meetings en workshop mis je wanneer je in Colombia woont, dus wordt het direct een stuk minder interessant.

 • Reply
  Emma - Travelhotspots
  27 september 2016 at 20:55

  Leuk om je blog te lezen! Ik kan mijzelf helemaal vinden in je verhaal over het starten van je blog. Ik had helaas niemand in mijn omgeving die mij kon helpen, dus alles dankzij Youtube uitgezocht. Maar wat een werk was dat. Ik ben blij dat ik nu “tevreden” ben met het resultaat. Nu wil ik graag mijn blog wat meer laten groeien. Dus je tips komen goed van pas! Bedankt;)

  • Reply
   Sigrid
   28 september 2016 at 08:07

   Ja precies…You Tube is goud!! Hahaha Ik had het precies zo en ben echt een digital disaster :-p Je mag zeker trots zijn op het resultaat, want je blog ziet er top uit! Succes xx

 • Reply
  Tessa - Dazzling Travels
  27 september 2016 at 21:18

  Fijn stuk om te lezen met handige tips die ik nog niet kende. Ik ga daar maar eens mee aan de slag!

  • Reply
   Sigrid
   28 september 2016 at 08:05

   Super leuk Tessa! Daar doe ik het voor ;-) Al vond ik het ook best raar om tips te geven aan beginners, terwijl ik me zelf ook nog een beetje een beginner voel ;-)

 • Reply
  Daphne | food & flip flops
  27 september 2016 at 22:24

  Wat een goede en informatieve blog Sigrid!
  Leuk om te lezen hoe jij het hebt aangepakt en je site is prachtig! Super dat je dit zelf voor elkaar hebt gebokst, mag je trots op zijn! Vind het nl echt een van de mooiste sites … Dus

  • Reply
   Sigrid
   28 september 2016 at 08:00

   Oooh wat ben je ook een schat Daphne! Echt zo leuk om te horen xx p.s veel plezier in Namibië en Botswana ;-)

 • Reply
  karlien
  28 september 2016 at 08:30

  Eens! Vooral het bepalen waarom/waarvoor je blogt en daar echt achter staan en naar handelen!

  • Reply
   Sigrid
   28 september 2016 at 19:56

   Thanks Karlien :-)

 • Reply
  Simone
  29 september 2016 at 20:14

  Mooi artikel Sigrid. Ik ben alweer maanden aan het twijfelen. Zal ik wel.. zal ik niet..? De waarheid is, ik mis het. Ik heb alweer een URL en hosting geclaimd voor mijn fotografie.. MAAR… wil ik dit nog wel? Het is lastig! Want, ik vond het zo ontzettend leuk om de events te bezoeken! Zo leuk om de website te ontwerpen en onderhouden, het schrijven, het inspireren, de community. Maar daarnaast liep ik ook met mijn hoofd tegen de lamp door mijn gevoeligheid en persoonlijkheid. Het is een lastige keuze. Ik denk dat de eerste vraag voor mij al een hele goeie is, Wat is mijn doel? MIJN doel? En niet waarvan ik denk dat anderen vinden dat ik zou moeten doen. Voor mij is en blijft het gewoon een hobby. Een ontspanning. Ik weet echter ook hoe aanstekelijk en verslavend het bloggen kan werken! En nu ik inmiddels alweer ruim een half jaar niet meer blog, merk ik echt dat ik het met tijden echt mis en soms echt nog als een blogger denk. “dat en dat, ooh gaaf voor mijn blog!’ ‘Oh nee, ik blog niet meer!’ Dat soort dingetjes. Ik blijf het inspirerend vinden om je te volgen! Je hebt zo’n enorme groei doorgemaakt, zowel met je blog als persoonlijk (voor zover ik kan beoordelen). Ga zo door, blijf lekker jezelf! Ik zal eens naar Travel Blog Succes gaan kijken.

 • Reply
  Linda | travellersoftheworld
  30 september 2016 at 16:38

  Wat een super handig artikel! Zelf ben ik nu net een half jaar begonnen met bloggen. Als doel heb ik voor mijzelf nu vooral gesteld andere mensen inspireren, maar ook wilde ik graag vrienden en familie op de hoogte houden toen wij anderhalve maand naar Maleisië gingen! Mocht ik ooit samenwerkingen hebben met bedrijven, is dat mooi meegenomen (heb er overigens al een gehad). Het krijgen van bezoekers vind ik het lastigste op dit moment..

  Gelukkig is Remco heel technisch en doet hij een opleiding in de ict, dus hij doet alles wat met de achtergrond van de site te maken heeft.

 • Reply
  Marlies
  3 november 2016 at 14:14

  Leuke blog en bedankt voor de tips. Zelf wist ik er al veel maar het is fijn te lezen dat ik niet alleen ben met dezelfde problemen. haha
  Waar ik ook het meeste last van heb is het krijgen van bezoekers. Ik heb een Facebook, twitter en Instagram en promoot mijn blog hier regelmatig op, ok ik ben er ongeveer een half jaar tussenuit geweest dus moet weer opbouwen, maar heb je hiervoor nog tips? Want inderdaad je doet het voor mensen die hierin interesse hebben en niet voor je mede bloggers. Bedankt!

  • Reply
   Sigrid
   5 november 2016 at 13:17

   Ha Marlies, leuk dat je een kijkje komt nemen op My Travel Secret :-) Het krijgen van bezoekers is voor mij ook een hele uitdaging. Promoten via FB werkt voor mij het beste onder social media, maar ik krijg ook best veel bezoekers via Google. Zorg dat je SEO goed op orde is, zodat je goed gevonden wordt. Mijn geluk is daarbij dat Sumatra niet zo populair is onder andere reisbloggers en websites en ik dus daar vooral goed op gevonden wordt. Ik meteen ook even op jouw site rondneuzen ;-) Groetjes Sigrid

 • Reply
  Tineke Koning
  2 april 2017 at 15:14

  Ik ben net even je artikel aan het lezen, omdat ik ook bezig ben met een website. Echt super bedankt voor je tips. Daar heb ik iets aan.

 • Reply
  Globalizious
  15 maart 2018 at 09:09

  Ah kijk eens, eindelijk iets waar je echt iets aan hebt!! Concrete tips, daar heb je wat aan. Super!
  De Travel Blog Success is wel echt duur, dus zal ik nog even over denken. Maar je schrijft er heeel positief over! Misschien mijn vakantiegeld hieraan besteden ipv een nieuw reisje… moeilijkmoeilijk… In ieder geval dank voor jouw tips! Ik ga eens rondneuzen op de sites ook die je hebt genoemd. Had al vaker iets gehoord over die PR-bureaus, fijn dat je er een paar noemt. Dankdank!

  • Reply
   Sigrid
   18 maart 2018 at 23:53

   Oh fijn dat je er iets aan hebt! Het is een artikel dat ik vorig jaar heb geschreven en is niet helemaal uptodate. Travel Blog Succes is overgenomen door Nomadic Matt en deze cursus is zeker ook top. Hij heeft paar keer per jaar een hele vette aanbieding (o.a met black friday) dan is de cursus een stuk goedkoper. Mss inschrijven voor zijn nieuwsbrief ;-)

 • Reply
  kimsights
  5 september 2018 at 14:16

  Top op dit te lezen! heb ik veel aan gehad om zelf mijn weg te vinden in het bloggen!

  • Reply
   Sigrid
   6 september 2018 at 19:03

   Aaah thanks! Is niet meer helemaal up to date, maar dit was een goede reminder om deze post snel te herschrijven ;-)

 • Reply
  Edward
  8 oktober 2018 at 18:33

  Goeie tips! Vooral nummer 2. Doe wat lekker bij jezelf past.

  • Reply
   Sigrid
   12 oktober 2018 at 07:33

   Dank je wel :-)

 • Reply
  eskonpeupejer
  15 november 2018 at 09:28

  Leuk om te lezen ! Mijn to – do/to-read/to-view lijstje is weer aangevuld.
  Zelf zijn we nog niet zo lang bezig en het is nog een beetje zoeken maar we doen het graag, heel graag zelfs ! en dat is het belangrijkste.

  • Reply
   Sigrid
   15 november 2018 at 10:49

   Dat je er plezier in hebt, is echt het allerbelangrijkste! Veel mensen onderschatten hoeveel tijd bloggen kost en geven het eindelijk op omdat ze er geen passie voor hebben. Heel veel succes met je blog. Hij ziet er echt heel erg leuk uit :-) Liefs Sigrid

 • Reply
  Ramona
  10 februari 2019 at 12:40

  Heel veel tips! Dankjewel! Ik start nu helemaal vanaf 0 met mijn reisblog en hoop dat deze passie ook anderen kan inspireren!

  • Reply
   Sigrid
   10 februari 2019 at 13:50

   Graag gedaan! Heel veel succes met je blog. Kan ik je al ergens volgen? Liefs Sigrid

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.