My Travel Secret ...
Instagram

Tips voor meer succes op Instagram

Sinds de aanpassing van het algoritme op Instagram hoor ik steeds vaker mensen klagen over een terugloop van het aantal volgers of over het aantal likes dat zij op hun foto’s krijgen. Dit zijn volgens mij de mensen die nog steeds ontkennen dat Instagram een SOCIAL media is en dat je er wel komt als je braaf iedere dag of iedere paar dagen een foto post. Nou, ik kan je vertellen dat het zo in ieder geval niet meer werkt. Instagram is wel degelijk een social media en wanneer jij daar niet in mee gaat word je daar, sinds de aanpassing van het algoritme, op afgestraft.

 

Bijna dagelijks krijg ik de vraag wat het geheim is van mijn succes op Instagram en of ik tips heb. Nou een geheim heb ik niet, wel ontzettend veel mazzel dat ik om één of andere reden een “suggested user” werd, waardoor ik in bijna 9 maanden tijd van 2K naar 45K volgers ging. Tot 20K heb ik me alleen maar af zitten vragen hoe dit allemaal mogelijk was, maar had ik nog steeds geen idee hoe Instagram precies werkte, maar sinds ik Naomi (@authenticchica) heb leren kennen, gaat er werkelijk een wereld voor me open. Zij liet mij inzien dat je wel degelijk zelf invloed hebt op jouw succes op Instagram. Eerder als mensen mij vroegen naar tips had ik geen idee wat ik moest zeggen, maar nu ik Instagram steeds beter leer kennen, deel ik mijn tips met jou.

 

 

1. Neem je naam, profielfoto en biografie onder de loep

 

Denk eens goed na over de naam van je account. Waar gaat je account over en wat is het onderwerp waarover jij anderen wilt inspireren? Het is duidelijker wanneer mensen in één opslag zien wat het thema is van jouw account. De kans dat ze dan doorklikken is stukken groter. Heb je een blog, dan ligt het voor de hand om de naam van je blog te gebruiken, zodat je vaste lezers je herkennen. Is dit niet het geval, denk er dan over na of je je op Nederlandse volgers wil richten of wereldwijd. In het laatste geval is het handig om voor een Engelse naam te kiezen, zodat je meer mensen aantrekt.  In de biografie kun je kort iets over jezelf en je account vertellen en eventueel een link naar je website achterlaten. Verder is het aan te raden om voor een profielfoto te kiezen die bij je account past. Heb je een reisaccount laat dit dan terug zien in je profielfoto.

 

Tips voor meer succes op Instagram

 

 

2. Zorg voor een mooie feed

 

Dit klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar met alleen mooie foto’s ben je er nog lang niet. Mensen die jouw account bekijken, beslissen in slechts een paar seconden of ze jouw account de moeite waard vinden om te bekijken of te volgen. Daarom raad ik aan om een feed te creëren die een geheel vormt en daarbij zijn de eerste 9 foto’s het aller belangrijkste. Zelf let ik er altijd op dat de kleuren van de foto’s bij elkaar passen en of er wel of geen mensen op de foto staan. Ook probeer ik in het type foto af te wisselen, denk daarbij aan strand, natuur, zonsondergang, gebouwen etc. Ook gebruik ik bijna altijd dezelfde filter voor mijn foto’s. Ik houd van mooie, sprekende kleuren en dat zie je absoluut terug op @mytravelsecret. Als ik nu ineens andere filters ga gebruiken kan dit storend zijn in het geheel.

 

 

 

3. Post regelmatig

 

Je zal op Instagram nooit heel veel volgers krijgen wanneer je niet regelmatig een foto post. Ik probeer zelf minstens één keer per dag te posten, soms twee. Meer dan twee keer posten doe ik alleen wanneer ik op reis ben, zodat ik een (visueel) verhaal kan vertellen naar mijn volgers toe en ze zo een klein beetje mee neem op reis. Wil je zelf ook meerdere foto’s op één dag posten, doe dit dan met mate en zorg er voor dat tussen iedere foto minstens een paar uur zit. Direct achter elkaar posten wekt irritatie op, zelfs nu met het vernieuwde algoritme. Er zijn theorieën over welk tijdstip het beste zou zijn om een foto te posten, maar daar ben ik zelf nog niet over uit. Via Iconosquare kun je kijken wanneer jouw volgers het actiefst zijn en dit zou dan hét moment van posten moeten zijn. Ik heb het uiteraard zelf ook uitgeprobeerd, maar helaas nog zonder succes. Nu post ik gewoon wanneer het mij het beste uit komt.

 

4. Gebruik de juiste hashtags

 

Zelf vind ik het best lastig om de juiste hashtags te gebruiken, want wat is de juiste hashtag? Gebruik je een hashtag, omdat je graag wilt dat een foto gefeatured wordt op een groot account, zoals de populaire hashtag #travelstoke, van Matador Netwerk of gebruik je een hashtag met daarin de locatie van de foto, zoals #thailand? Hashtags worden in principe gebruikt wanneer iemand inspiratie op wil doen over Thailand, dat deze persoon #thailand gebruikt en vervolgens een lijst krijgt met alle foto’s met daarin #thailand. Met een beetje geluk, staat jouw foto daar dan tussen, klikt deze persoon op jouw account en heb je er een volger bij. Maar is dit wel zo slim? Want hoe vaak wordt #thailand wel niet gebruikt? De teller staat nu op meer dan 3o miljoen keer! Hoe groot is dan de kans dat jouw foto wordt gezien? Probeer daarom om op zoek te gaan naar hashtags die bij jouw foto’s passen, maar waar er tussen de 10.000 en 500.000 foto’s van zijn. De kans is dan groter dat jouw foto(‘s) langer zichtbaar blijft voor anderen. Wanneer je in de Instagram app zoekt onder het kopje “tags” en je zoekt op bijvoorbeeld Thailand, dan krijg je een lijst (met aantallen) van hashtags die met Thailand te maken hebben. Check wel eerst even het overzicht van de foto’s onder deze hashtags en vraag jezelf af of je wilt dat jouw foto’s hier tussen staan.

 

Zelf ben ik er nog niet uit wat de ideale hashtags zijn voor mijn foto’s. De hashtags die ik momenteel gebruik heb ik ook maar gekopiëerd van een account dat het qua engagement hartstikke goed doet. Ik merk alleen dat deze hashtags voor mijn account totaal niet werken. Ook merk ik dat wanneer je gefeatured wordt door een groot account, je dit eigenlijk amper nog nieuwe volgers op levert en dat is toch waar de meeste mensen het voor doen. De komende weken zal ik me hierin verdiepen en als ik de sleutel heb gevonden, lees je dat uiteraard hier. Iedereen die tips heeft m.b.t hashtags….ik hoor het graag ;-)

 

5. Voeg een Geotag toe

 

Een geotag toevoegen aan je foto, betekent dat je aangeeft waar je bent of waar de foto is gemaakt. Probeer dit altijd te doen, want dit heeft absoluut invloed op het aantal likes op de foto. Over het algemeen krijgen foto’s van populaire bestemmingen, zoals New York of Parijs meer likes dan foto’s van onbekende bestemmingen. Dit heb ik zelf uitgetest door bij een willekeurige (onderstaande) foto, de geotag van een populaire bestemming te gebruiken, wat mij uiteindelijk 600-800 extra likes opleverde. Door deze test besefte ik dat het dus helemaal niet zo raar is dat mijn foto’s relatief weinig likes opleveren, want ik post voornamelijk foto’s van minder bekende bestemmingen.  Wie zoekt er nou op geotag “Harau Valley” of “Tadoba National Park”? Geen kip die van deze plekken heeft gehoord ;-)

 

 

 

6. Ben sociaal

 

Eén van de aller belangrijkste dingen sinds de aanpassing van het algoritme, wanneer je succes wilt hebben op Instagram: ben sociaal! Instagram gaat voor jou niet werken wanneer jij even snel een foto post, je telefoon vervolgens weglegt en verder gaat met waar je mee bezig was. Als jij zichtbaar wilt zijn op Instagram, betekent dit dat je sociaal moet zijn, foto’s van anderen liked en een reactie achter laat, wanneer je een foto erg mooi vind. Waarom ook niet? Waarom verwacht je dat andere jouw foto’s liken, als je zelf niet eens de moeite neemt om een keer op dat hartje te drukken of een compliment achter te laten? Dit levert je uiteindelijk ook meer volgers en likes op, want de kans is groot, wanneer anderen ergens een reactie van jou zien, dat ze meteen even jouw account even checken, wat foto’s liken en misschien wel op de “volg” knop drukken. Daarom zijn punt 1 en 2 ook zo belangrijk, want de eerste indruk is goud waard. Om je zichtbaarheid op Instagram te vergroten is het juist belangrijk nadat jij een foto hebt gepost, actief te zijn. Een foto posten kost dus niet 30 seconden, maar zeker 15-30 minuten!

 

7. Wordt geen ghost follower

 

Dit is een verlengde van punt 6. Wanneer jij nooit (of amper) een like of comment bij iemand achter laat, word je een zogenaamde ghost follower, je staat wel in de lijst van volgers, maar voor degene die je volgt heeft het qua engagement rate absoluut geen toegevoegde waarde, met als gevolg dat mensen je ook weer sneller gaan ontvolgen. Ik snap dan ook niet dat er best veel (internationale) collega’s in mijn ghost followers lijst staan. Als ze mijn foto’s gewoon niet mooi genoeg vinden, is dat prima, maar waarom volg je mij dan überhaubt? Kost het zo veel moeite om één keer op dat hartje te drukken? Of ben je gewoon niet in de foto’s van anderen geïnteresseerd? Dat kan, maar ga dan niet klagen dat Instagram zo lastig is en dat je likes en/of volgers aantallen terug lopen. Je moet er wel zelf iets voor doen!

 

8. Follow/unfollow?

 

Dé irritatie van iedereen, mensen gaan je volgen en zodra je ze netjes terug volgt, ontvolgen ze jou keihard. BAM! Toch zweren veel mensen bij deze tactiek om meer volgers te krijgen. Ik kan er kort over zijn…..doe het niet! Ik vind het onbeschoft en heb voor deze tactiek geen goed woordje over. Zo wil toch niemand behandeld worden? Doe het anderen dan ook niet aan! Ook mij overkomt het regelmatig, maar ik ontvolg deze mensen net zo makkelijk, als zij mij. Of ik dan nooit iemand ontvolg die mij terug volgt? Jawel, maar zo min mogelijk. Soms spreekt een feed mij gewoon niet meer aan of raak ik geïrriteerd wanneer iemand weer 10 foto’s direct achter elkaar post. Ook in het geval van ghost followers ontvolg ik wel eens iemand, omdat ik de lijst van mensen die ik volg niet te lang wil laten worden, zodat ik nog een beetje overzicht houd. De stap om dan een ghost follower te ontvolgen is kleiner, dan in het geval van een trouwe volger. Instagram kost al zo veel tijd, waarom zou ik dan tijd en energie steken in iemand die verder totaal niet in mijn account is geïnteresseerd?

 

 

Als laatste: check in je profiel in de desktop versie van Instagram en kijk of onderstaande link is aangevinkt. Hier mee geef je toestemming dat Instagram jou ook aan mag bevelen bij andere gebruikers. Zet tevens je privé account over in een openbaar account. Heel veel succes!!

 

image

 

 

image

 

 

 

 

You Might Also Like...

68 Comments

 • Reply
  Mellisa - Grenzeloosreizen
  21 juli 2016 at 17:03

  Super handige tips! Ik ga me er eens in verdiepen. Ik zit bijna op de 1000 volgers jeej haha! Wat een baby in vergelijking met jou! Keep up the good work girl

  • Reply
   Sigrid
   21 juli 2016 at 19:45

   1000 is hartstikke goed!! Je wilt niet weten hoe moeizaam die bij mij gingen ? Gewoon volhouden meid xx

 • Reply
  Sabine
  22 juli 2016 at 03:50

  Handige tips! Ik krijg steeds meer volgers maar nog steeds gaat het tergend langzaam :) Op dit moment is er een storing waardoor de hashtags niet werken, heb er al meerdere mensen over gehoord en bij mij doen ze het dus ook niet. Beetje balen want daardoor loop ik veel kijkers mis. Ik vind Instagram vooral enorm leuk, ik houd ook zo van fotograferen.

  • Reply
   Sigrid
   22 juli 2016 at 20:51

   Ja super leuk Sabine. Volgens mij ben je al verdubbeld, vergeleken met een van m’n vorige IG artikelen. Jij bent ook altijd zo lief en attent naar mensen, dus dat moet ook op IG helemaal goed komen. Ik volg je iig altijd met heel veel plezier!!

  • Reply
   Linda | One Day Trip
   22 juli 2016 at 21:08

   Weet je dat ik dat best vaak heb, dat alleen de foto wordt gepost, zonder tekst en hashtags? Heb jij daar ook vaker last van?

   • Reply
    Sigrid
    22 juli 2016 at 21:29

    Dan is de kans groot dat je meer dan 30 hashtags hebt! Let daar eens op ;-)

    • Reply
     Linda | One Day Trip
     22 juli 2016 at 21:32

     Ahaaa, dat zal dan denk wel de reden zijn. Echt een Instagram pro jij ;) Dankuu!!

     • Sigrid
      22 juli 2016 at 21:33

      hahaha ;-) Ik heb dat probleem ook gehad!!

 • Reply
  Rowan
  22 juli 2016 at 08:56

  Wat een leuke en handige tips! Het duurde even maar ik zit sinds kort over de 1000 volgers heen. Stiekem was ik hartstikke trots. ;-) Maar wauw wat heb jij een volgers! Echt geweldig!

  • Reply
   Sigrid
   22 juli 2016 at 12:08

   Je mag ook hartstikke trots zijn Rowan, 1000 is hartstikke goed en mss wel het aller moeilijkst om te halen. Ga zo door meid!! Thanks voor je lieve berichtje ?

 • Reply
  Daphne
  22 juli 2016 at 09:05

  Sigrid, wat een goede blog! En je verdiend het dat je zoveel volgers hebt.
  Je account blijft mij ook inspireren en kom graag 2 x per dag bij je koekeloeren, scroll door je prachtige foto’s en zit thuis op de bank te genieten van al dat moois!

  Inderdaad, follow/unfollow is mega irritant.
  Ik volg een account omdat ik het ook echt mooi vind en ga het niet ontvolgen omdat die persoon mij niet volgt.
  Rare wereld. En ja, je moet er veel voor doen om een beetje in beeld te blijven.
  Het is niet zomaar …. het slurpt al je kostbare tijd op, maar ach, dat is hartstikke leuk!

  Fijn weekend en op naar de 50K maar die heb je zo.

  • Reply
   Sigrid
   22 juli 2016 at 20:46

   Dank je wel lieve Daphne :-) Ja idd, het is keihard werken dat IG, maar ik vind het echt zo leuk om andere te inspireren en dan zo’n lieve berichtjes te krijgen. Jij ook een fijn weekend!! Op 50K drinken we er eentje!! (of een paar) xx

 • Reply
  Edith | [travel.create.repeat]
  22 juli 2016 at 10:48

  Wow, leuk om te zien dat je account maar blijft doorgroeien Sigrid! Good for you <3 En handige tips, vooral dat 15-30 minuten na een foto posten nog online actief zijn. Ik post vaak 'even tussen de bedrijven door' en merk inderdaad dat dat natuurlijk minder engagement oplevert.

  • Reply
   Sigrid
   22 juli 2016 at 12:06

   Thanks Edith, super lief. En ja die 15-30 min zijn echt heel belangrijk ? Maar Ik kwam daar ook pas na maaaaanden achter ?

 • Reply
  Linda | One Day Trip
  22 juli 2016 at 12:00

  Wat een onwijs handige tips! Ik voeg eigenlijk nooit een geotag toe, maar zal dat ook eens gaan doen. Doe je dat ook als je op dat moment niet op de desbetreffende bestemming bent?

  Dankjewel voor je tips!

  • Reply
   Sigrid
   22 juli 2016 at 12:04

   Ja zeker! Voeg altijd de bestemming in waar de foto is gemaakt. Thanks Linda ?

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  22 juli 2016 at 12:11

  Handige tips, dankjewel! Volgens mij kan je een hele studie op Instagram loslaten haha! De meeste punten die je noemt, passen we nu ook al toe. Ik merk dat ons account per dag groeit, al gaat het wel langzaam. Heel knap dat je zoveel volgers hebt!

  • Reply
   Sigrid
   22 juli 2016 at 12:32

   Thx Narelle! Ja idd en dan nog werken die studies lang niet voor iedereen. IG blijft soms lastig ? Succes met jullie mooie account.

 • Reply
  Jelisa
  22 juli 2016 at 12:39

  Heel handig, Sigrid! Bedankt voor de tips :-) Nu nog iets meer tijd ervoor vrijmaken ;-) En inderdaad dat follow-unfollow is echt super irritant!

  • Reply
   Sigrid
   22 juli 2016 at 20:43

   Ja echt he? Ik heb het nooit begrepen en als ik dan IG “specialisten” het hoor promoten, denk ik alleen maar “WHY??” We zullen het er helaas mee moeten doen :-(

 • Reply
  Marcella
  22 juli 2016 at 12:58

  Goeie tips! Ik groei nu heel langzaam, dus kan er best wat fanatieker mee bezig zijn. Tof medium!

  • Reply
   Sigrid
   22 juli 2016 at 20:42

   Dank je Marcella! En lekker veel van die mooie Italië foto’s sturen ;-) Komt goed!

 • Reply
  Lizette
  22 juli 2016 at 13:45

  Bedankt voor de handige tips. Niet alleen My Travel Secret maar ook My Insta Secret ;) Ik wist niet dat je de bestemming ook in kunt voegen als die nog niet in de foto zit, ga ik zeker uitproberen!

  • Reply
   Sigrid
   22 juli 2016 at 14:07

   Haha je brengt me op ideeën ? En graag gedaan, vind t leuk om dit te delen en anderen te helpen.

 • Reply
  Fleur Sophia
  22 juli 2016 at 15:01

  Heel interessant en leuk om te lezen. Ik ben je meteen even gaan volgen op Instagram! :)

  • Reply
   Sigrid
   22 juli 2016 at 20:37

   Hi Fleur Sophia, thanks! Heb jou ook gevonden, volg je terug ;-)

 • Reply
  Sandra
  22 juli 2016 at 15:29

  Wat goed dat je er zelf zo mee bezig bent geweest! Ik weet inderdaad wel dat je vanaf het begin zei: ik snap er niks van! Fijn dat dat nu toch wel wat meer helder is geworden én dat je die ‘geheimen’ met ons deelt (die net wat verder gaan dan: post elke dag haha)! Keep on g(r)o(w)ing!

  • Reply
   Sigrid
   22 juli 2016 at 20:40

   Whahaha ja he? Dat is nog niet eens heel lang geleden ;-) Thanks San! En ja, dit delen vind ik leuk :-)

 • Reply
  Naomi|AuthenticChica.com
  22 juli 2016 at 21:56

  Wat een top artikel Sig en super leuk om alle leuke en lieve reacties te lezen! Ik weet hoe hard je ervoor werkt en echt top dat je je tips zo uitgebreid met anderen wil delen!! Fijn dat ik jou heb kunnen inspireren en super bedankt voor de vermelding! We hebben elkaar ontmoet via ig en ben ik echt heel blij mee! Ik geniet elke dag van je foto’s en avonturen en naast alle strategieen is de kwaliteit van jouw foto’s en je persoonlijkheid zeker een belangrijke reden voor jouw groei! #trots #keepupthegoodwork!! #you rock? xxx

 • Reply
  Marguerita
  23 juli 2016 at 16:17

  Dankjewel voor alle tips! Heb nog niet vel volgers op instagram, maar wel goed om te weten wat de do’s en de don’ts zijn

 • Reply
  Jessica
  23 juli 2016 at 18:20

  Instagram queen hihi! Mensen vergeten inderdaad dat je veel tijd moet investeren als je wilt groeien. Fijn dat je al deze tips ook met de rest deelt! :)

 • Reply
  Janske
  23 juli 2016 at 20:56

  Leuk artikel. .nummer 8 irriteer ik mij ook zo aan. .Sommige mensen proberen het wel tig keer opnieuw. .maar ik ontvolg ze dan gewoon ?

  • Reply
   Sigrid
   24 juli 2016 at 10:34

   Dank je wel Janske! Ja super irritant dat volgen/ontvolgen. Het wordt vaak nieteens handmatig gedaan, maar door een app die het automatisch doet. Vandaar dat het 176466 keer opnieuw wordt geprobeerd ?

 • Reply
  Stéphanie
  24 juli 2016 at 09:39

  Hele fijne tips Sigrid! Jij hebt inderdaad al zoveel volgers, ik denk niet dat ik er ooit zoveel krijg haha. Mijn account groeit langzaam en ik moet eerst die 1000 zien te bereiken. Ik zou er meer tijd in willen steken maar dat lukt mij niet altijd. Die geotag gebruik ik trouwens ook vaak, had geen idee of dat iets toevoegde, blijkbaar wel dus :)

  • Reply
   Sigrid
   24 juli 2016 at 10:30

   Haha ja!! En jij had me al betrapt op de verkeerde locatie ? Was even uit en testen en idd het heeft zeker invloed ?

 • Reply
  Mylene
  24 juli 2016 at 12:05

  Goede tips! Iconosquare doet het trouwens toch niet meer? Dan moet je registreren ofzo? Ik gebruik daarvoor Pikore, maar ik moet zeggen dat ik ook niet echt let op die piekmomenten. Ik heb inmiddels wel vaste momenten om te posten met het idee dat mensen dan weten wat ze van me kunnen verwachten. Geen idee of het echt werkt, maar mijn foto’s doen het gelukkig ook niet slecht, haha.

  • Reply
   Sigrid
   25 juli 2016 at 11:27

   Voor Iconosquare moet je tegenwoordig helaas betalen. Pikore ken ik niet, werkt dat fijn? Zal het eens uitproberen. Niet slecht? Jouw foto’s zijn prachtig! Terecht dat die het zo goed doen ?

 • Reply
  Elisa | Lies rond de wereld
  24 juli 2016 at 22:28

  Superfijne tips! De meeste punten pas ik wel toe, al mag ik wel wat meer reacties plaatsen. Maar soms vind ik de zoveelste “wow mooi” ook een beetje saai worden ;-) Iets voor mij om aan te werken dus! Jouw account vind ik trouwens super!

  • Reply
   Sigrid
   25 juli 2016 at 11:31

   Haha ja snap je ? Het moet ook niet te afgezaagd worden. Ik reageer ook echt alleen als ik het echt een mooie vind, maar ja…dat zijn er zo veel ? Thanks Elisa..lief!

 • Reply
  Lisa
  26 juli 2016 at 18:35

  Superfijn artikel!! Leuk dat je dit met ons deelt, ik vind het vooral wel leuk om mensen mee te laten genieten, de volgers heb ik nog niet echt, maar het is wel leuk wanneer er eens wat meer reactie op een foto komt natuurlijk! :-) En heb ook net bijgeleerd uit een andere reactie die ik hier zag, want bij mij was het de laatste tijd ook moeilijk om foto’s te posten met al de hashtags, ik moest zo vaak proberen.. Maar dan heb je er dus meer dan 30? ? Ik dacht niet dat ik er altijd zoveel toevoegde, maar goed ik zal er eens opletten! Keep on posting, je hebt echt een leuk account! ?

  • Reply
   Sigrid
   26 juli 2016 at 21:14

   Hi Lisa, wat een ontzettend leuke reactie, thx ☺️ En Ik heb je gevonden op IG!! Heel mooi account, ga je volgen.

   • Reply
    Lisa
    27 juli 2016 at 08:09

    Thanks Sigrid dat is heel fijn!! Fijne dag vandaag! ?

 • Reply
  Hannah T.
  28 juli 2016 at 20:00

  Dank u voor de tips! :) Ik ben er eigenlijk nog maar pas mee bezig maar merk inderdaad dat het veel tijd kost. Ik ga zeker je andere tips ook onthouden. Ik ben vooral nog wat aan het zoeken naar een vaste filter :). Vind ik moeilijk als je bv. soms een landschap post en dan weer een tafel vol eten…

  • Reply
   Sigrid
   28 juli 2016 at 20:37

   Graag gedaan! ik gebruik zelf niet de IG filters, maar gebruik daarvoor apps als VSCO, Snapseed en DeLuxeFX. Maar het is idd een beetje zoeken naar de filter die het best bij jouw past. Succes!

 • Reply
  Ramon Grootelaar
  29 juli 2016 at 02:34

  Hi Sigrid, bedankt voor de tips. Zitten zeker nieuwe dingen bij die ik ga toepassen. Leest lekker weg! Ga zo door.

 • Reply
  Elise
  1 augustus 2016 at 17:50

  Wat een fijne tips. Toch weer wat nieuwe dingen die ik eens ga proberen. Super bedankt daarvoor. Ik groei op een rustig tempo, dus kan wel eens wat nieuwe input gebruiken haha.
  Leuk account heb je. :)

  • Reply
   Sigrid
   2 augustus 2016 at 07:59

   Dank je Elise! Ga jouw account meteen even opzoeken ;-)

 • Reply
  Stephanie - Great Little Kitchen
  2 augustus 2016 at 16:43

  Goede tips! Ik heb echt net gisteren een Instagram account aangemaakt. Ik vertrek morgen op reis naar Azië en het leek me wel leuk om dan zo foto’s te delen tijdens m’n reis. De tips ga ik zeker meenemen! Ik zit al op 48 volgers haha, gaat nog wel even duren voordat ik zo groot ben. Maar je moet ergens beginnen, toch?

  • Reply
   Sigrid
   5 augustus 2016 at 20:27

   Zeker!! Lekker veel Azië foto’s posten ;-) Veel plezier, ik ga je volgen. liefs Sigrid

 • Reply
  Marloes
  2 augustus 2016 at 18:17

  Bedankt voor de tips! Ik ga ze zeker eens proberen. Mijn aantal volgers mag namelijk nog wel wat groeien, haha.

  • Reply
   Sigrid
   5 augustus 2016 at 20:18

   Succes Marloes!!

 • Reply
  ivonne
  2 augustus 2016 at 22:44

  Lieve Sigrid. Zoals je weet ben ik strontjaloers op joud Instagram succes ?? en als ik dit blog lees vraag ik me af waarom ik zelf niet echt groei.
  Natuurlijk magbik niet klagen, bijna 1500 is ook geweldig mooi, maar ik doe echt ALLES wat jij hierboven schrijft (en pas veel tips van anderen toe) , al maandenlang. Ik ben heel serieus bezeig met Instagram en wil zo graag echt groeien maar het loopt zo enorm traag. Afzender een teleurgesteld meisje ?
  Wel echt gaaf hoor dat succes! Ik blijf eraan werken.

  • Reply
   Sigrid
   5 augustus 2016 at 20:09

   Heej Ivonne, ik moet bekennen…de eerste 2000 volgers waren voor mij ook echt het aller moeilijkste! Zag mensen om me heen allemaal groeien en ik deed keihard m’n best en het lukte voor geen meter. Moeilijk te zeggen waar het dan aan ligt, maar echt..blijf volhouden!! Aan de foto’s ligt het iig absoluut niet ;-)

 • Reply
  alexa
  3 augustus 2016 at 10:04

  Wat een goede tips! Ik merk bij mij heel erg dat ofot’s van mij en vriendinnen het beter doen dan een mooie andere foto die ik heb gemaakt! Maar ik wil ooik niet vol zijn van mezelf en alleen maar foto’s van mezelf plaatsen. Ligt dit dan ergens anders aan? Daarnaast probeer ik een mooie feed te maken wat ik best lastig vind! Mocht je nog tips hebben voor mijn instagram account deze kun je vinden onder @junetwonl alle hulp is welkom!

  • Reply
   Sigrid
   5 augustus 2016 at 20:06

   Jaaa zeker waar dat foto’s met (mooie) mensen er in, het een stuk beter doen! Mooi account heb je. Je bent volgens mij geen fan van (te veel) tags. Als je het te druk vind in de 1e regel, zou je ze ook in een comment kunnen plaatsen. helpt toch wel om meer likes te krijgen. Ik zou als ik jouw was foto’s met mensen om en om afwisselen dan foto’s zonder mensen. Krijg je, denk ik, een iets rustiger overzicht van. Succes!

 • Reply
  Lotte - scratchingmymap
  5 augustus 2016 at 13:27

  Leuk om jouw tips te lezen! Ik ben eigenlijk heel blij om te zien dat je nu tips geeft (en dus durft toe te geven dat je er gewoon echt wel goed in bent ;-), in vergelijking met tijdje geleden dat je precies toch mee in zat dat men jou betichtte van het kopen van volgers). Ik ga binnenkort ook meer tijd stoppen in IG zodat ik hopelijk verder kan groeien, en deze tips gaan goed van pas komen (vooral die van de 15-30min actief blijven kende ik niet).

  • Reply
   Sigrid
   5 augustus 2016 at 19:58

   Haha dank je Lotte! Ik heb ook gewoon voor het eerst nu pas nuttige tips voor anderen ;-) Succes!! Ben zooo benieuwd naar jouw grote reis aan het einde van het jaar :-)

 • Reply
  Leyla ummels
  9 augustus 2016 at 08:06

  Bedankt voor de tips! Ik heb nogal van alles en nog wat door elkaar en dat is waarschijnlijk lastig..

 • Reply
  Diana | Stripe Away
  9 augustus 2016 at 08:34

  Wat een ontzettend fijn artikel om te lezen. Knoei zelf de laatste tijd ook met het beter maken van mijn Insta Account. Zit veel meer werk achter dan dat veel mensen denken. Het is niet zo maar even een foto plaatsen. Thanks voor het delen van deze tips :)

 • Reply
  Elise
  9 augustus 2016 at 10:28

  Aah thanks Sigrid! Deze tips zijn echt heel handig! Ik ga ze zeker toepassen. Toen ik op vakantie was helaas niets kunnen plaatsen, maar gelukkig gingen weinig volgers maar weg. Hopelijk kom ik deze week nog aan de 300. Niet heel veel, maar best prima. Je hebt trouwens echt mooie foto’s in je feed!

 • Reply
  Yvonne
  9 augustus 2016 at 17:31

  Handige tips, ook al ben ik zelf nog altijd niet aan Instagram begonnen… ja, ooit.. een weekje.. en toen weer gestopt. Wil er binnenkort weer eens werk van maken. ;) Zelf denk ik dat jouw foto’s er gewoon heel erg uitspringen, erg mooi en goed over nagedacht om het zo af te wisselen. Super!!

  • Reply
   Sigrid
   10 augustus 2016 at 18:23

   Zonde Yvonne…jouw foto’s zijn echt prachtig! Snel werk van maken ja ;-)

 • Reply
  Piet
  27 september 2016 at 21:31

  Voor mij een heel leerzame blog Sigrid! Sinds 2 weken ben ik min of meer echt actief op Instagram om het thuisfront foto’s te laten zien wanneer ik in India zit. Ik ben niet speciaal er op om volgers te winnen. Wel om mijn foto’s te delen met de wereld. Momenteel plaats ik 2 keer per dag een foto die ik de avond van te voren uitgezocht heb. Ik merk dat dat wel bezoekers oplevert. Van jou volg ik momenteel alleen de blogs. Ik zal ook eens uitgebreid door je foto’s op Instagram scrollen :) En nog een fijne reis straks in India!!

  • Reply
   Sigrid
   28 september 2016 at 08:03

   Ha Piet, zeker als je account nog niet zo veel volgers heeft, werkt het veel beter om 2x per dag te posten ja. En zo ben ik ook begonnen Piet ;-) Toen ik 2 jaar geleden naar India vertrok!! Hahaha Wie wet waar het voor jou eindigt ;-) Jij ook goede reis, ben benieuwd naar je foto’s. Groetjes Sigrid

 • Reply
  Jiri | Wereldwijds
  29 september 2016 at 15:54

  Dank voor je nuttige tips!
  Grappig dat ook ik ben begonnen voor mijn India reis van afgelopen zomer met IG.
  Gelukkig zijn er nog veel mooie landen die ik heb bezocht en ga bezoeken.
  Nog een tip die mij helpt is om een account te zoeken die op je eigen account lijkt en dan daarvan de volgers te gaan volgen. Dit zijn dus mensen die volgen en geinteresseerd zijn in het onderwerp.
  Ik let ook vaak op aantal volgende van een account. Als het heel weinig is, is de kans klein dat ze je terug volgen.

  • Reply
   Sigrid
   30 september 2016 at 06:53

   Hoi Jiri, Goede tip ja!! Heb ik ook lang gedaan door te zoeken onder bepaalde hashtags, bv #zuidoostazie #backpackerstories. En idd, een +10K account met 200 volgers, gaat je waarschijnlijk niet snel terugvolgen. Ik snap wel dat zij het aantal volgers laag wil houden, om een beetje overzicht te houden, want dat vind ik best lastig met meer dan 1000 volgende. Je hebt trouwens ook helemaal niks aan mensen die 7500 mensen volgen. Mss gaan die wel terug volgen, maar qua betrokkenheid heb je er niks aan. Ik heb je even opgezocht op IG, volgde je nog niet. Erg mooi account!! Liefs Sigrid

 • Reply
  Liset
  9 februari 2017 at 16:06

  Wat een interessant artikel! En wat een openheid, sommigen doen er zo geheimzinnig over. Ik begin een beetje verslaafd te raken aan Instagram, haha. Heb ook steeds meer door hoe het werkt, leuk!

  • Reply
   Sigrid
   11 februari 2017 at 10:41

   Whaha thanks! Sommige mensen verklaren me voor gek dat ik dit openbaar maak, maar ik vind het juist wel leuk om te delen. Al moet ik zeggen dat ik me af vraag of alles nog up to date is. Misschien maar een keer een vervolg schrijven ;-)

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.