google-site-verification: google70e3ab281f6f82cd.html My Travel Secret ...
Overzicht 2017
Instagram Persoonlijk

My Travel Secret: een terugblik op 2017

 

Het is bijna niet te bevatten hoe snel 2017 voorbij is gegaan. Voor mijn gevoel is het jaar nog maar net begonnen, maar de kalender zegt toch echt heel iets anders. 2017 is een jaar dat het persoonlijk niet altijd even lekker liep. Zowel mijn vader als schoonvader zaten flink in de lappenmand en ook op mijn werk was het erg onrustig. Dit alles zorgde ervoor dat ik me niet altijd heel erg goed kon concentreren op mijn blog en Instagram. Wat reizen betreft was het een mooi reisjaar. We hebben vooral veel korte trips binnen Europa gemaakt en voor het eerst in jaren hebben we ons geliefde zuidoost-Azië niet bezocht. Say whaaaaat?? Eigenlijk stond 2017 in het teken van een hele vette reis in 2018, want eind januari vertrekken we voor 3 maanden naar Midden-Amerika. In 2017 moesten we dus keuzes maken en besloten we geld en vakantiedagen te sparen door minder vaak weg te gaan en onze vakantiedagen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Een overzicht van onze tripjes in 2017 vind je hier:

 

Mallorca (januari)

 

Onze eerste reis van het jaar was een trip naar Mallorca. Het was nooit eerder in ons opgekomen dit Spaanse eiland te bezoeken, want wij dachten bij Mallorca aan feesten, veel Duitsers en drukke stranden. Niet echt ons ding! Maar oh wat hadden wij het het mis. Mallorca bleek een fantastisch en prachtig eiland te zijn, waar we heerlijk kon wandelen en kon genieten van sfeervolle en authentieke dorpen.

 

Lees ook: Weekend Escape: Verrassend Mallorca

 

Overzicht 2017

 

 

Cinque Terre, de Italiaanse rivieira en Milaan (maart)

 

Eind maart boeken we een trip naar Italië. We vliegen naar Pisa en in 5 dagen tijd reizen we van Cinque Terre via Santa Margherita Ligure naar Milaan. Vanuit hier vliegen we weer terug naar Nederland. Cinque Terre is een droom die uitkwam. Zo mooi en zo leuk. We maken prachtige wandelingen tussen de dorpjes en genieten van la dolce vita. Ook voor Cinque Terre geldt, dat reizen buiten het hoogseizoen de ervaring zo veel mooier maakt. Er zijn wel toeristen, maar het is zeker nog niet afgeladen vol. Santa Margherita Ligure is een ontzettend leuke tussenstop. Een stad, maar niet te massaal en vanuit hier maken we uitstapjes naar Portofino (te toeristisch!) en Camogli (leuk!). Milaan is een dikke tegenvaller, maar dit komt zeker ook door het feit dat de dag dat wij hier aankomen, de marathon wordt gehouden. De stad is echt afgeladen vol.

 

Lees ook: Tips voor een bezoek aan Cinque Terre en Snapshots: 2 dagen in het prachtige Cinque Terre Italië

 

Overzicht 2017

 

 

Weekendje Kopenhagen (mei)

 

Eind mei boeken we last-minute nog even een weekendje Kopenhagen. Een stad die zeker niet op ons lijstje stond, maar die het beste past in ons weekend schema. Ik moet zeggen Kopenhagen heeft ons zeker niet teleurgesteld, wat een toffe stad! We hebben ook wel heel erg veel geluk met het weer (lees: volop zon), maar toch. We ontdekken de stad per fiets, slenteren door het gezellige Nyhavn en gaan zelfs nog even naar het strand. Kopenhagen is inmiddels één van mijn favoriete steden binnen Europa.

 

Lees ook: Stedentrip Kopenhagen: 36 uur in een verrassend leuke stad

 

Overzicht 2017

 

 

Aruba (juni)

 

In juni ging ik op persreis naar Aruba. In 1 week tijd maken we kennis met een geweldig mooi eiland. Prachtige stranden had ik wel verwacht, maar ik had nooit verwacht dat Aruba ook een geweldig mooie, ruige kustlijn heeft. We worden verwend met top resorts, heerlijk eten, massages en zon, zee en strand.

 

Lees ook: Reisdagboek: 1 week Aruba en Op zoek naar de mooiste stranden van Aruba

 

terugblik 2017

 

 

De Azoren, Sintra en Lissabon (juni/juli)

 

Dit jaar geen verre vakantie voor ons, maar een reis naar een eilandengroep die al heel lang op ons lijstje staat: de Azoren. We houden het bij het hoofdeiland Sao Miguel, wat één van de mooiste eilanden zou zijn. En mooi is het zeker! In een week tijd crossen we het hele eiland over en gaan we op zoek naar de mooiste uitzichtpunten, meren en wandelingen. Ook maken we een gave walvissen boottocht. We sluiten onze reis af in Lissabon en brengen ook nog een bezoek aan één van onze favoriete plekken in Portugal, Sintra.

 

Lees ook: Mijn eerste kennismaking met Sao Miguel en Tips voor een bezoek aan Sintra

 

reis overzicht 2017

 

 

Weekendje dichtbij huis: de Moezelstreek, Duitsland (augustus)

 

Altijd fijn om (in de zomer) een weekendje weg dichtbij huis te plannen. Er is namelijk ook in de buurt ontzettend veel moois te ontdekken. Dit keer gaan we richting de Moezelstreek in Duitsland. Op 2 uur rijden van ons huis vinden we een totaal andere wereld. We bezoeken de 3 toeristische hoogtepunten: Cochem, Burg Eltz en de Geierlay hangbrug. Verder maken we een prachtige wandeling langs de Moezel. Heb je weinig tijd, maar wil je er graag even tussenuit, dan is dit een dikke aanrader!

 

reis overzicht 2017

 

 

Weekendje op de Veluwe (september)

 

Een weekendje op de Veluwe is altijd een goed idee. Dit keer overnacht ik samen met een klein groepje collega bloggers 1 nacht in een hotel in Garderen. Helaas is het ontzettend slecht weer en valt de hele planning van dag 1 letterlijk in het water. Gelukkig kunnen we wel nog even met boswachter Aart de bossen in, wat voor mij het hoogtepunt van deze trip is. Op dag 2 brengen we een bezoek aan één van de mooiste natuurgebieden op de Veluwe, het Kootwijkerzand.

 

Lees ook: Weekendje weg op de Veluwe: 7 te gekke dingen om te doen

 

Reis overzicht 2017

 

 

Slowakije (oktober)

 

In oktober maken we een te gekke trip naar een, voor ons, totaal onbekend land: Slowakije. We boeken een retour ticket voor 20 euro (!!) naar Kosice en met onze huurauto rijden we naar één van de mooiste bergketens waar wij ooit zijn geweest, het Tatra gebergte. Hier verblijven we in een sprookjes hotel en maken we kennis met de op één hoogste top van het Tatra gebergte. We zien prachtige bergmeren en maken fantastische wandelingen. De laatste dag bezoeken we één van de mooiste natuurparken van Slowakije, het Slowaaks Paradijs.

 

Lees ook: Slowakije: onbekend, budgetproof en oh zo mooi

 

reis overzicht 2017

 

 

Israël (november)

 

Onze laatste reis van 2017 is een hele bijzondere reis. Er zijn weinig steden die zo’n indruk op mij maken als de stad Jeruzalem, Israël. Zo veel verschillende groepen mensen in één stad, zo veel historie. Maar ook onze trip naar de Dode Zee en het fort van Massada maakt indruk. Tel Aviv daar en tegen is de grote tegenvaller. Ik begrijp totaal niet dat deze stad zo gehyped wordt, maar waarschijnlijk zegt dat meer over mij dan over de stad zelf.

 

Lees ook: Rondreis Israel: route en tips

 

reis overzicht 2017

 

 

@mytravelsecret op Instagram

 

Als ik terugkijk op @mytravelsecret op Instagram, dan is 2017 misschien wel het jaar waar ik de lol van het instagrammen totaal ben verloren. Dat is ook de reden dat ik in 2017 even een stapje terug heb gedaan. Waar ik voorgaande jaren strikt iedere dag of minimaal iedere 2 dagen een foto postte, heb ik gedurende 2017 niet meer dan 88 foto’s gepost en dat is voor mijn doen echt heel weinig. Doordat ik veel minder actief ben geweest is de gigantische groei die ik voorgaande jaren doormaakte nu gestagneerd, logisch natuurlijk en misschien jammer, maar ik kan me er totaal niet druk om maken en dat voelt super goed. Ik ben blij dat ik dit jaar de magische grens van 100.000 volgers heb mogen aantikken en daar ben ik ontzettend trots op. En ondanks dat ik afgelopen jaar minder zichtbaar ben geweest als voorheen, stond ik toch in de lijst van “Most incredible Travel Bloggers in the world 2017” tussen de meest geweldige Instagram reisaccounts ooit. Dat heb ik toch mooi geflikt ;-)

 

In 2018 ga ik het op Instagram helemaal anders aanpakken en begin ik weer met waar het voor mij eind 2014 allemaal mee begon tijdens onze reis door India, gewoon leuke foto’s delen van onze reizen en experimenteren met filtertjes. Alle negatieve bullshit om Instagram heen laat ik achter me. Eind januari gaan we 3 maanden reizen door midden-Amerika en ik kan niet wachten om deze reis te delen op Instagram en via deze blog. Niks geen fancy gefotoshopte plaatjes met de meest geweldige Lightroom filters en een lekker wijf in zwierende jurk, maar gewoon de reis van een stel back/flashpackers, op zoek naar de leukste en mooiste (onontdekte) plekken van midden-Amerika. Reis je mee?

 

Volg @mytravelsecret op Instagram

 

 

terugblik op 2017

 

13 Comments

 • Reply
  Jessica
  28 december 2017 at 13:30

  Je hebt qua reizen een heerlijk jaar achter de rug meid en ik kan niet wachten tot je aan je reis in Midden-Amerika begint :) Hopelijk dat alles op persoonlijk vlak ook wat beter wordt in 2018!

 • Reply
  Piet
  28 december 2017 at 20:24

  Mooie terugblik Sigrid. En weer wat inspiratie opgedaan! Door jou ben ik ook op Instagram begonnen. Ik doe mijn eigen ding. En dingen die ik uit je blog geplukt heb over Instagram. Het lijkt mij geweldig jullie voor een langere periode te volgen in Midden Amerika. Zowel met blogs als op Instagram. Misschien haal ik ook daar weer inspiratie uit! Ik wens je in elk geval een beter 2018 toe!

 • Reply
  Tikva
  28 december 2017 at 21:38

  Wat een mooie reizen en ik kan me helemaal vinden in je Tel Aviv verhaal hoor. Best een leuke stad maar je bent er ook echt snel uitgekeken. Heel veel plezier in 2018

 • Reply
  Sabine
  29 december 2017 at 01:52

  Wat een mooi afwisselend reisjaar zeg! Van dat Instagrammen snap ik helemaal. Ik ben er ook niet meer op gefocust, gewoon lekker af en toe posten en genieten van mooie plekken. Heel veel plezier op jullie reis door Midden-Amerika! Gaat echt fantastisch worden!

  • Reply
   Sigrid
   31 december 2017 at 14:53

   Thanks lieve Sabine! Ik ben zooo benieuwd. Jammer dat colombia er helaas niet in zit ;-)

 • Reply
  Lotte
  29 december 2017 at 11:04

  Wat een prachtige plekken heb jij ontdekt in Europa seg! Vooral jouw verhalen en foto’s van Slowakije en de Azoren doen me dromen. Ik kijk er al naar uit om jullie avonturen door Midden-Amerika mee te volgen op je blog en IG. Fijne insteek heb je voor dat laatste ook, GENIET van jullie trip!

  • Reply
   Sigrid
   31 december 2017 at 14:48

   Wat ben je toch ook een lieverd! Thx Lotte <3

 • Reply
  Robert | Traveljunks
  30 december 2017 at 17:38

  Da’s een mooi reisjaar. Ik had wel soms het gevoel dat jullie ons op onze hielen zaten ;-) En Midden-Amerika? Dat ga je zeker geweldig vinden.

  • Reply
   Sigrid
   31 december 2017 at 14:47

   Thanks Robert! Ik dacht nog dat dit een saai reisjaar was, omdat er geen spannende verre reizen bij zaten hahaha En ja eind volgende maand eens de andere kant op. Zin in :-)

 • Reply
  Linda | travellersoftheworld
  6 januari 2018 at 15:11

  Wat een mooie reizen heb je gemaakt! Slowakije ziet er verrassend mooi uit, geweldig zeg! Cinque terre vond ik geweldig, ik zou graag eens terug gaan buiten het hoogseizoen. Zelf ben ik ook niet meer zo actief op instagram, best jammer want ik vond het echt leuk. Gaaf dat je in die top stond! Ik ben heel erg benieuwd naar de verhalen en foto’s van jullie reis van 3 maanden in 2018 :)

  • Reply
   Sigrid
   9 januari 2018 at 10:12

   Thanks Linda <3

 • Reply
  Marcella
  16 januari 2018 at 09:24

  Je jaar klinkt best pittig, ik hoop op veel goeds in 2018 voor je. Je reizen zien er geweldig uit! Slowakije, Mallorca, de Azoren en Cinque Terre, je hebt mij er onwijs benieuwd naar gemaakt! Wat maak je toch geweldige foto’s! Ik kijk uit naar je reis door Midden Amerika!

  • Reply
   Sigrid
   17 januari 2018 at 15:12

   Aaah wat lief! Thanks Marcella :-)

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.