My Travel Secret ...
Menu
Azië / Filipijnen

6 Heerlijke stranden op de Filipijnen.

 

Home » Filipijnen » 6 Heerlijke stranden op de Filipijnen.

 


 

Op een donkere, regenachtige dag als vandaag snak ik naar zon, zee en strand. Daarom droom ik even weg en neem ik je mee terug naar de Filipijnen, waar ik vorig jaar samen met mijn vriend een maand rondreisde en waar we de meeste prachtige stranden zagen. Nieuwsgierig? Check dit:

 

1. Nacpan beach, Palawan.

 

Huur een brommer in El Nido en rijdt in 45 min naar dit prachtige strand. Een absolute must-do tijdens je trip door Palawan. Het allerfijnste is dat er bijna geen toeristen te bekennen zijn en dat het strand en de zee echt perfect zijn. Een absolute aanrader dus!

 

Nacpan beach

Nacpan beach

 

2. Saud beach, Luzon.

 

In het noorden van Luzon ligt Pagudpud en hier vind je het prachtige Saud beach. Ondanks dat wij hier rond Pasen waren en het strand, met name in de namiddag, overspoelt werd door lokale toeristen, hebben wij op Saud beach een top tijd gehad. Ook bezochten wij het nabijgelegen en super populaire “Blue Lagoon” strand, maar dit was echt een grote tegenvaller. Lekker op Saud beach blijven dus!

 

Saud beach

Saud beach

 

3. Corong Corong beach, Palawan.

 

Corrong Corong beach is misschien wel het meest populaire strand van El Nido. Wij verbleven in het uiterste zuiden  bij het Orange Pearl Resort, een kleinschalige bungalow complex, met fijne kamers en een fantastisch uitzicht op de Bacuit Archipel.

 

Corong Corong

Corong Corong beach

 

4. Dumaluan beach, Bohol.

 

Ons werd geadviseerd om naar Alona beach op het schiereiland Panglao te gaan, maar dit vond ik echt een grote tegenvaller. Het was er veel te druk en er lag zo veel rotzooi, daarom verhuisden wij naar het nabijgelegen Dumuluan beach, waar het ons stukken beter beviel.

 

Dumuluan beach

Dumuluan beach

 

5. German Island, Palawan.

 

Boek een boottocht vanuit Port Barton en meer aan bij het piepkleine, maar prachtige German eiland. Als je geluk hebt, zwem je hier met reuze schildpadden. Echt geweldig!

 

German Island

German Island

 

6. Port Barton, Palawan.

 

Na 2 weken op Palawan te hebben doorgebracht, hadden wij wel even genoeg zon, zee en strand gezien en besloten we door te vliegen naar Luzon om daar de beroemde rijstterrassen te bezoeken. Port Barton was onze laatste stop op Palawan, maar zeker niet de minste. Heerlijk plekje!

 

Port Barton

Port Barton

 

 

Voor nog meer Filipijnen reisinspiratie check dit:

 

8 Plekken in de Filipijnen die je niet mag missen

Reisroute: 1 maand in de Filipijnen