Sao Miguel eiland

Europa Weekend Escapes

Mijn eerste kennismaking met Sao Miguel Portugal

Als je me op Instagram volgt, heb je misschien wel gezien dat ik vorige maand weer op reis ben geweest. Eerst een weekje naar Aruba en vlak daar achteraan ben ik, samen met mijn vriend, naar Sao Miguel, Portugal, geweest. Sao Miguel maakt, samen met 8 andere eilanden, deel uit van de Azoren en deze liggen in de Atlantische oceaan. Om heel eerlijk te zijn….een eilandengroep waar ik tot vorig jaar nog nooit van had gehoord.

 

Eigenlijk wilde ik tijdens onze vakantie het liefst gewoon weer terug naar Azië. Er zijn namelijk genoeg plekken waar we nog niet zijn geweest en het is best haalbaar om in 2 weken tijd west-Maleisië of oost-Sri Lanka te gaan ontdekken. Langer hadden we dit keer helaas niet, dus waarom niet? Mijn vriend vond dat we ook eens binnen Europa moesten gaan kijken. We hadden vrij in juni en dit is qua weer natuurlijk een prima maand om binnen Europa te reizen. Daarbij gaan we in januari weer een paar maanden langer (en verder) op reis, dus waarom dit keer niet iets dichter bij huis blijven? Hij had een punt! We gingen op zoek naar een passende bestemming en toen we kennis maakten met Sao Miguel, Portugal, waren we allebei direct verkocht!

 

Sao Miguel portugal
Sete Cidades

 

De reden waarom wij voor Sao Miguel kozen en niet voor één van de andere eilanden, was dat het voor ons al snel duidelijk werd dat Sao Miguel één van de groenste eilanden van de Azoren zou zijn. Voor wie mij nog niet zo lang volgt: ik houd van groen, hoe meer hoe beter ;-) Ook het feit dat je tegenwoordig relatief goedkoop  van Amsterdam of Brussel naar hoofdstad Ponta Delgada kan vliegen, was voor ons een reden om niet te lang na te denken, maar gewoon dat ticket te boeken.

 

We arriveren laat op de airport van Ponta Delgada en tot overmaat van ramp is onze bagage zoek. Gelukkig wordt dit een dag later opgelost en kunnen we met onze huurauto het eiland gaan verkennen. Zodra we de stad uitrijden, weten we dat we een goede keuze hebben gemaakt. De eerste indruk van het eiland is echt fantastisch. We worden overspoelt met prachtige vergezichten, bloeiende hortensia’s en een heuvelrijk en groen landschap. Eerst rijden we naar Ribeira Grande, waar we de eerste 3 nachten zullen verblijven. Hier maken we kennis met Vanessa, de eigenaresse van ons oh zo leuke guesthouse, a Casa da Cascata. Zij geeft ons dé ultieme tip voor ons verblijf op Sao Miguel eiland:

 

Check ALTIJD het actuele weer via de @spotazores app voor je een nieuwe plek gaat bezoeken!

 

Je kan op Sao Miguel eiland te maken hebben met 4 seizoen op 1 dag. Dit is écht zo! Als in het oosten de zon schijnt, wil het niet automatisch zeggen dat het overal op het eiland goed weer is. Ook komt het regelmatig voor dat er een dikke mist hangt in één van de vele meren. Via de app kun je live meekijken met webcams die verdeelt over het eiland hangen. Wij hebben er echt ontzettend veel profijt van gehad.

 

Sao Miguel Portugal
Vanuit het niets, loop je ineens in de wolken

 

 

De eerste dagen verkennen wij voornamelijk de noord-en westkust van het eiland. We brengen uiteraard een bezoek aan het bekende krater meer Sete Cidades en gaan op zoek naar de mooiste uitkijkpunten van het eiland. Ook maken we een walvissentocht en gaan we snorkelen. Na een paar dagen verhuizen we naar Furnas en verblijven midden in de natuur bij de het moderne, maar toch sfeervolle Furnas Lake Villas. Een fantastische plek waarover ik jullie nog veel meer zal vertellen. Vanuit hier verkennen we de Furnas Vallei en maken we te gekke dagtripjes.

 

 Lees hier mijn blogpost met 6 leuke dingen om te doen op Sao Miguel, Portugal.

 

 

 

Om jullie een impressie te geven van Sao Miguel post ik uiteraard nog wat foto’s. Heel benieuwd wat jullie eerst indruk van Sao Miguel eiland is ;-)

 

Sao Miguel eiland
De eerste stop met onze huurauto

 

Sao Miguel Portugal
Lagoa Furnas

 

Sao Miguel Portugal
Praia Moinhos

 

Sao Miguel Portugal
a Casa da Cascata, Ribeira Grande

 

Sao Miguel Portugal
Sete Cidades

 

Sao Miguel eiland
Salto do Prego

 

 

 

*Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links, lees meer hierover.

Share this:

Gek op reizen en groot Azië-liefhebber. Altijd bezig met het plannen van mijn volgende reis. Het liefst trek ik de jungle in, op zoek naar wildlife.

Leave a Comment

Comments (10)

  1. Afgelopen week genoot ik van je prachtige foto’s op IG. Wat moet dit een prachtige vakantie zijn geweest. Een bezoek aan de Azoren stond al op de lijst, maar is zeker gestegen. Ik ben heel benieuwd naar je volgende blogs over de Azoren.

  2. Zelf nooit geweest maar het ziet er inderdaad groen uit. Voor mij ook een reden om er dadelijk eens in te duiken en meer van deze eilandengroep te willen weten. Gaaf om tussen de wolken te lopen. Dat geeft altijd een heel apart gevoel. En walvissen spotten? Dat lijkt me ook een bijzondere ervaring. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt en ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen.

  3. Wow Sigrid, wat een prachtige foto’s! Het doet me een beetje denken aan Kaapverdië – tja, het ligt dan ook een beetje in de buurt ;-) Maar Sao Miguel is wel echt groen zeg, supertof. Ik vind vooral het groene meer echt heel mooi!

  4. Prachtig in beeld gebracht…mooi groen😉👍 ik had wel van de Azoren gehoord, maar had er eigenlijk geen voorstelling bij. Zie er erg mooi uit…gaaf ook dat je ze de wolken in loopt!