My Travel Secret ...
Menu
Accommodaties / Azië / Indonesië / Sumatra

Verborgen pareltjes: Rimba Ecolodge, Sumatra

Home » Accommodaties » Verborgen pareltjes: Rimba Ecolodge, Sumatra

Ben je op zoek naar dé perfecte plek in west-Sumatra, om je reis door Sumatra relaxt te beginnen of juist te eindigen? Check dan zeker even Rimba Ecolodge.

Rimba Ecolodge bevind zich niet ver van Padang, de hoofdstad van west-Sumatra. De meeste reizigers die je hier treft, zijn surfers die doorreizen naar één van de beste surfspots ter wereld, de Mentawai eilanden. In de eerste instantie waren wij ook van plan hier naartoe te gaan, maar toen bleek dat het nog niet zo makkelijk is om deze eilanden op eigen houtje te bezoeken, besloten wij op zoek te gaan naar een alternatief.

rimba ecolodge padang

Na een tijdje zoeken kwamen we uit bij Rimba Ecolodge, een kleinschalig resort ten zuiden van Padang. Rimba Ecolodge wordt gerund door de Francaise Nadège en haar Indonesische man Reno. Het ligt in een prachtige baai, direct aan een een mooi en groot zandstrand. Dit strand is alleen per boot bereikbaar.

Ondanks de afgelegen ligging hoef je je bij Rimba Ecolodge geen minuut te vervelen. Je kunt bijvoorbeeld een jungle trek maken in de jungle rondom de accommodatie of je kunt voor de deur gaan snorkelen. Met een beetje geluk kom je reuzenschildpadden tegen. Verder kun je een boottrip regelen naar één van de vele paradijselijke eilanden in de buurt of een tour maken naar een vissersdorp in combinatie met een bezoek aan een (spectaculaire) waterval.

Rimba Ecolodge heeft maar liefst 7 verschillende kamers. Deze zijn allen prachtig gelegen op het strand. De bungalows beschikken over een eigen badkamer, de privékamers hebben een gedeelde badkamer. Prijzen starten bij €16 p.p.p.n. voor een privékamer en bij €22,50 p.p.p.n voor een bungalow. Daarbij zijn alle maaltijden inbegrepen.

Eco Lodge

De bereikbaarheid Rimba Ecolodge

Rimba Ecolodge is dus alleen bereikbaar per boot. Het is daarom aan te raden om vooraf contact op te nemen met Nadège en Reno. Zij zullen er voor zorgen dat je opgepikt wordt bij het Tin Tin guesthouse in Bungus Bay. De kosten van de boottransfer is tussen de 30 en 40 euro enkele reis, maar met wat geluk kun je deze kosten met andere reizigers delen.

Om bij Bungus Bay te komen kun je vanuit Padang een taxi nemen. Een Blue Bird taxi kost je ongeveer 100.000 rp (7 euro) en de rit duurt 30-45 minuten. Een andere optie is om voor 10.000rp per persoon (0,70 eurocent) de lokale bus te pakken, maar houdt rekening met een langere reistijd.

Rimba Eco Lodge Padang
rimba ecolodge sumatra

Op zoek naar nog meer tips voor een bezoek aan Sumatra? Check dan ook:

Rimba Eco Lodge Padang

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen Sumatra

sumatra travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer