My Travel Secret ...
Menu
Azië / Filipijnen

Reisroute Filipijnen: 3-4 weken backpacken + praktische tips

Home » Filipijnen » Reisroute Filipijnen: 3-4 weken backpacken + praktische tips

Ga jij backpacken in de Filipijnen en ben je nog op zoek naar een leuke route voor een rondreis van 3-4 weken? De Filipijnen bestaan uit meer dan 7.000 eilanden en de mogelijkheden voor dé perfecte route zijn dan ook eindeloos. Wij waren vooral op zoek naar afwisseling, want alleen maar zon, zee en parelwitte stranden is niks voor ons. Wij wilden vooral ook veel groen zien en waren vooral ontzettend nieuwsgierig naar de beroemde Ifugao rijstterrassen. Benieuwd naar onze backpack route door de Filipijnen? Je leest het hier.

Dag 1: Cebu City

Vanuit Kota Kinabalu (Borneo) vliegen we naar Cebu city. We komen hier pas in de loop van de middag aan en moeten helaas 1 nacht  hier blijven, voordat we de boot naar Bohol kunnen nemen. Cebu city is niet een hele relaxte plek om te gaan backpacken in de Filipijnen, maar guesthouse Coleen’s Bedsit is een fijne plek (met zwembad!) om te verblijven.

De taxi’s op Cebu Airport zijn vrij prijzig, maar het is niet moeilijk een taxi te vinden die gewoon op de meter rijdt. Loop de aankomsthal uit, steek de weg over en loop een trap af naar beneden. Hier staan de metertaxi’s te wachten.

Dag 2 t/m 4: Loboc, Bohol

In de ochtend nemen we de boot van Cebu city naar Bohol. Bij aankomst in Tagbilaran stappen we in een tricycle (brommertaxi) naar het busstation, om vervolgens de lokale bus naar Loboc te nemen. Hier hebben we voor 2 nachten een te gekke bungalow geboekt aan de Loboc rivier. Er zijn op Bohol ontzettend veel leuke dingen te doen en wij besluiten o.a de Chocolate Hills en het Tarsier opvangcentrum te bezoeken. Bij dit opvangcentrum heb ik achteraf toch wel mijn bedenkingen. Hoewel het natuurlijk hartstikke leuk is om de kleinste primaten van de wereld van zo dicht bij te zien, zijn het wel nachtdieren en worden ze constant door bezoekers gestoord.

Hotel tip Loboc: Nuts Huts Bungalows. Kamers vanaf €9, beoordeling 8.5. Klik hier voor meer informatie en actuele prijzen.

Reisroute Filipijnen
Bohol Filipijnen

Dag 5 en 6: Panglao, Bohol

Na 2 dagen prachtig in het groen te hebben gezeten, is het tijd voor wat zon, zee en strand en reizen we naar Panglao eiland, een schiereiland in het zuid-westen van Bohol. Halverwege de rit kom ik er achter dat ik mijn Iphone ben vergeten. Niet heel erg handig! Gelukkig zijn we nog een paar dagen op het eiland, dus heb ik alle tijd om nog een keer op en neer naar Loboc te reizen.

Op Panglao verblijven we bij Alumbung Tropical Living, een stukje Bali in de Filipijnen. Heerlijk plekje, met super mooie bungalows. Dikke aanrader! Je boekt hier al een kamer vanaf €32 per nacht.

3 weken backpacken in de Filipijnen
Panglao, Bohol

Dag 7 t/m 11: El Nido

We nemen in de ochtend de boot terug naar Cebu-city en vanuit hier vliegen we door van Cebu naar Puerto Princessa op Palawan. Uiteindelijk willen we door naar El Nido, maar alle minibussen zijn al vertrokken, dus we blijven 1 nachtje in de stad. Puerto Princessa is een stuk vriendelijker dan Cebu city. De volgende ochtend reizen we door naar El Nido en zien we hoe mooi Palawan is. Het is er veel groener en bergachtiger dan wij ooit hadden kunnen denken. Wanneer we in El Nido aankomen, zijn we meteen betoverd, wat een geweldig mooie plek is dit! De eerste nacht verblijven we op Calaan beach, zeker niet het mooiste strand van El Nido, maar daarna verhuizen we naar Corong Corong beach. We verblijven hier in het Orange Pearl Resort , absoluut een van mijn favoriete plekken van onze rondreis door de Filipijnen. Klik hier voor actuele prijzen en meer informatie.

Tip: Je vliegt al vanaf €17 enkele reis met Cebu Pacific of Air Asia van Cebu naar Puerto Princessa. Check hier de prijzen en beschikbaarheid.

In El Nido maken we een te gekke boottrip door de Bacuit Archipel. We bezoeken 5 verschillende plekken, waaronder de small en big lagoon en nog een paar super mooie stranden. We hebben lunch op een geweldige plek en als willen kunnen we snorkelen en/of kayakken. Een andere dag huren we een brommer en ontdekken we het noorden van Palawan. We stoppen o.a bij Nacpan beach, een strand op zo’n 45 minuten rijden van El Nido. Het strand is breed en witter dan wit, de zee blauwer dan blauw en er zijn amper mensen te bekennen. Hoe is dit mogelijk? Ben je in El Nido, breng dan zeker een bezoek aan dit strand!

Reisroute Filipijnen
El Nido, Filipijnen

Dag 12 en 13: Cacnipa eiland

Vanuit El Nido nemen we de boot naar Cacnipa Island, een onbewoond eiland met alleen maar een kleinschalig resort, het Cocunut Garden Island Resort. Cacnipa is ook weer prachtig en een heerlijke plek om een paar dagen door te brengen. We luieren, snorkelen en verkennen het eiland te voet. Een dikke aanrader wanneer je even helemaal weg wilt zijn van alles en op en top wilt genieten van rust en dit prachtige paradijsje.

Dag 14: Port Barton

Tijd voor nog een te gekke boottrip. Dit keer van Cacnipa island terug naar het vaste land, naar Port Barton. We spreken met de chauffeur af dat we onderweg een paar stops maken, zodat we kunnen snorkelen en nog een paar goddelijke stranden kunnen bezoeken. Tijdens het snorkelen zien we gigantische zeeschildpadden, zo ontzettend gaaf! Met eentje kan ik minuten lang mee zwemmen. Port Barton is onze laatste stop op Palawan. We besluiten dat we even genoeg zon, zee en strand hebben gezien en willen graag naar de door Unesco beschermde rijstterrassen op Noord-Luzon.

3 weken backpacken Filipijnen
Port Barton, Filipijnen

Dag 15: van Palawan naar noord-Luzon

Van Puerto Princessa vliegen we naar Manilla. We zitten inmiddels over de helft van onze Filipijnen route en verlangen naar meer groen en gave hikes. We proberen dezelfde dag nog van Manilla naar Banaue te reizen , maar hebben één ding over het hoofd gezien, het is bijna Pasen! Gevolg: de meeste Filipijnen hebben al vakantie, waardoor alle bussen richting het noorden voor deze dag al volgeboekt zijn. Met veel geluk regelen we toch nog een kaartje voor de nachtbus, niet onze favoriet, maar de enige mogelijkheid om deze dag nog uit Manilla weg te komen. De busrit is werkelijk een ramp! We staan midden in de nacht urenlang in de file, waardoor we de volgende ochtend uitgeput pas om 10u in Banaue aankomen.

Tip: Je vliegt al vanaf €28 van Puerto Princessa naar Manilla. Klik hier voor meer informatie

Dag 16 en 17: Banaue

Dé reden om Banaue te bezoeken, zijn toch wel de beroemde Ifugao rijstterrassen in de omgeving. Wij bezoeken deze in Banaue zelf en die van Batad. Echt geweldig mooi! In Batad bezoeken we ook de Tappiyah waterval, een behoorlijke klim, maar zeker de moeite waard. Het is trouwens niet aan te raden om van Banaue naar Batad te reizen in een tricycle! De weg is erg slecht, de tricycles erg klein en de rit duurt toch al gauw 45 minuten tot een uur. Beter (lees: een stuk comfortabeler) is het om met een jeepney mee te rijden.

Hotel tip Banaue: Baleh Boble Guesthouse. Kamers vanaf €43 per nacht, beoordeling 9.7. Klik hier voor meer informatie.

Filipijnen backpacken
Banaue, Filipijnen

Dag 17 en 18: Sagada

Van Banaue reizen we naar Sagada, een dorp op zo’n 3 uur rijden. Sagada voelt, door de vele dennenbomen in de omgeving, alles behalve Aziatisch aan. Toch hangt er een fijne en relaxte sfeer en vind je hier één van mijn favoriete eetgelegenheden van heel de Filipijnen, the Yoghurt House. Wat een fijn plekje en wat is het hier heerlijk eten! In Sagada maken we een trekking door Echo valley en zien we de beroemde hanging coffins. Toch een beetje creepy om te beseffen dat hier honderden jaren geleden dus echt mensen op deze manier “begraven” werden. Ook Bezoeken we de Bomod-Ok waterval en maken we onderweg hier naar toe een mooie trekking door de rijstvelden.

Vervoers tip: Om van Banaue naar Sagada te reizen namen wij eerst de bus naar Bontoc en hier zijn we overgestapt op een truck naar Sagada

Reisroute Filipijnen
Sagada Filipijnen

Dag 19: Vigan

De meeste toeristen reizen vanuit Sagada niet verder door naar het noorden, maar wij willen graag richting Vigan en vanuit daar verder door naar noord-Luzon. De route hier naar toe blijkt alleen niet heel erg handig te zijn. Uiteindelijk zijn we een uur of 12 onderweg en moeten we 3x overstappen. Vigan is mooi en ontzettend sfeervol. De Spaanse invloeden zijn hier overduidelijk zichtbaar. We overnachten in  een prachtige authentieke Spaanse villa, Villa Angela Heritage House. Ook brengen we een bezoek aan de schitterende kerk van Laoag, bekent van Wie is de Mol.

Rondreis Filipijnen 3 weken
Vigan

Dag 20 t/m 23: Pagudpud

De laatste dagen van onze rondreis van 3 weken door de Filipijnen brengen we door op het strand van Pagudpud, Saud beach. Omdat nog steeds veel Filipijnen vakantie hebben, lijkt het bij aankomst erg druk met lokale toeristen, maar de dagen er na valt dit (gelukkig) toch heel erg mee. Saud beach is als uit een reclamefolder, zo mooi.

We maken een kleine trip met de tricycle en bezoeken o.a de Bantay Abot grot en de Kabigan waterval. Ook gaan we naar, volgens de Filipijnen, het aller mooiste strand van Pagudpud, de Blue Lagoon, maar dit valt ons behoorlijk tegen. Zowel het water, als het strand is sterk vervuild, daarom besluiten wij om snel weer terug te gaan naar ons paradijsje. Op dag 24 vliegen we van Laoag terug naar Manilla en vervolgens richting Düsseldorf.

reisroute Filipijnen
Saud Beach, Pagudpud

Klik hier voor een overzicht van alle Filipijnen artikelen

Filipijnen travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights