My Travel Secret ...
Menu
Azië

Reisroute: 3 maanden backpacken in zuidoost-Azië deel 2

In november 2010 gingen wij voor het eerst 3 maanden backpacken in zuidoost-Azië. We begonnen in Bangkok en via Laos, Vietnam en Indonesië reisden we weer terug naar Thailand. Al eerder postte ik  deel 1 van onze reisroute. Vandaag is het tijd om deel 2 hier aan toe te voegen.

Dag 42 t/m 44: Kuala Lumpur.

Via Ho Chi Minh vliegen we naar Kuala Lumpur. Het is de 2e keer dat we hier komen en dit keer kiezen we voor een hotel midden in Chinatown. Door wat ziekenhuis bezoekjes kunnen we helaas niet allemaal doen wat we in gedachten hebben, maar we gaan uiteraard wel even shoppen en brengen een bezoek aan de Batu caves.

Dag 45 t/m 49: Lake Toba, Sumatra.

Sumatra is misschien wel de plek waar wij op voorhand het meest naar uit hebben gekeken. We willen namelijk zo ontzettend graag orang-oetans in het wild zien. We beginnen onze trip door Sumatra bij Lake Toba, het grootste vulkanische meer van Azië. Met de lokale bus reizen we van Medan naar Parapat, waar we net te laat aankomen om de veerboot naar Tuk Tuk eiland te halen. Er zit niks anders op, dan een hotel te boeken en de volgende ochtend alsnog de boot te nemen. Bij aankomst op Tuk Tuk hebben we geen idee waar we heen moeten en checken in bij de eerste het eerste de beste guesthouse dat we zien. Niet zo heel slim dus ;-) Uiteindelijk blijven we 4 dagen en huren o.a een brommer om Samosir eiland te verkennen, absoluut een must! Verder maken we een trekking en bezoeken we het Batak museum.

3 maanden backpacken in zuidoost-Azië

Lake Toba, Sumatra

Dag 50 t/m 57: Bukit Lawang, Sumatra.

Eindelijk is het zo ver! We gaan aapjes kijken ;-) Van Lake Toba reizen we met een gedeelde taxi naar Bukit Lawang. De rit neemt de hele dag in beslag. Bij aankomst in Bukit Lawang worden we al vriendelijk opgewacht door een local, Jungle Edie. Edie probeert ons een jungle trek aan te smeren en het stomme is, het lukt hem ook nog eens, want wij zijn moe en vinden al gauw alles best. Het enige wat wij willen is zo snel mogelijk orang-oetans zien. Uiteindelijk maken we een 2-daagse trekking en blijven we 1 nacht in de jungle slapen. Een onvergetelijke ervaring! Bukit Lawang blijkt zo’n ontzettend fijne plek te zijn, dat we een paar dagen langer blijven hangen dan de bedoeling is.

Op zoek naar tips voor een bezoek aan Bukit Lawang?

3 maanden backpacken in zuidoost-Azië

Bukit Lawang, Sumatra

Dag 58 t/m 60: Tangkahan, Sumatra.

Vanuit Bukit Lawang reizen we met een taxi naar Tangkahan, een klein dorpje op zo’n 2 uur rijden van Bukit Lawang. De weg hier naar toe is slecht en we rijden kilometers lang midden door palmolieplantages. Tangkahan blijkt echt prachtig gelegen. De rivier, de jungle en de sfeervolle hutjes waar wij verblijven zijn echt perfect. s’Ochtends vroeg worden we wakker bij het gezang van gibbons. Ook hier maken we een jungle trek en tijdens deze trek horen we het gegrom van een katachtige!! Een tijger?? Gezien hebben we hem helaas niet, maar nog steeds zijn we er van overtuigd dat het het geluid van een grote kat was.

Dag 61 t/m 63: Legian, Bali.

Ook al zijn we 2x eerder op Bali geweest, wij willen terug, dus boeken we een vlucht van Medan naar Denpasar met een tussenstop op Bandung. Eerder verbleven wij in het oh zo fijne Legian Beach hotel, maar omdat dit hotel tijdens deze trip niet binnen ons budget past zoeken we een goedkoper alternatief. Na 2 dagen zijn we het in Legian helemaal beu, het is er veel te druk en de verkopers zijn veel te opdringerig. Het is echt niet meer te vergelijken met de keren dat we hier eerder waren, maar ik denk dat de bomaanslagen van 2002 en 2005 invloed op hadden.

Reisroute 3 maanden backpacken in zuidoost-Azië

Tangkahan, Sumatra

Dag 64 t/m 70: Ubud, Bali.

Wat is het ontzettend fijn om terug in Ubud te zijn. Ubud is erg toeristisch, maar nog steeds authentiek en echt Bali. We vinden al snel midden in het centrum een heel fijn guesthouse, met heerlijk zwembad. Naast het relaxen huren we fietsen en ontdekken we de omgeving van Ubud. Ook gaan we mee met een tour waar we vanaf Lake Batur terug naar Ubud fietsen. Zo gaaf om te doen. We blijven extra lang in Ubud, gewoon omdat het kan.

3 maanden backpacken in zuidoost-Azië

Ubud, Bali

Dag 71 t/m 74: Gili Trawangan, Lombok.

In Ubud regelen we boottickets van Padangbai naar Gili Trawangan. We komen erachter dat de prijzen nogal verschillen. Waar je op internet 660.000rp betaald voor een enkele reis, betalen wij 400.000rp voor een retourtje. Daar zit de pick up en drop off in Ubud bij inbegrepen! Kijk dus goed uit wat jij betaald ;-) Op Gili Trawangan hebben we nogal pech met het weer. Het regent niet veel, maar het is constant bewolkt en niet zo’n beetje ook. De boottrip terug naar Padangbai is echt een hel! De zee is onstuimig en ik heb serieus 2 uur lang alleen maar over zitten geven. Nog nooit zag ik zo groen!

3 maanden backpacken in zuidoost-Azië

Dag 75: Singapore.

Het is eigenlijk niet de bedoeling dat we een nacht in Singapore doorbrengen, maar als blijkt dat we onze aansluiting van Bali naar Phuket niet kunnen halen, hebben we geen keuze. Als de volgende dag blijkt dat de vrouw van Air Asia ons pas 2 dagen later op een nieuwe vlucht heeft ingeboekt, dus wij een dag te vroeg op de airport staan, zijn we minder blij. Gelukkig zijn ze bij Air Asia de beroerdste niet en mogen we toch mee.

Dag 76 en 77: Phuket, Thailand.

We blijven 2 dagen in Phuket, op het Mai Khao strand, een strand waar amper een toerist is te bekennen, heerlijk! We doen eigenlijk niet zo heel erg veel. Een beetje relaxen, lezen en genieten van de zonsondergangen.

Dag 78 t/m 80: Khao Sok National Park, Thailand.

Van Phuket reizen we naar Khao Sok National Park en hebben geluk dat we met een Oostenrijks stel mee mogen rijden. In Khao Sok vinden we al snel een leuke bungalow waar we een paar dagen te blijven. Khao Sok is geweldig mooi. We maken o.a een trekking door het National Park en boeken een tour waarmee je eerst een mooie bootrit maakt en vervolgens nog een trekking.

3 maanden backpacken in zuidoost-Azië

Dag 81 t/m 86: Koh Phangan, Thailand.

Het einde van onze reis is in zicht. De laatste dagen brengen we door op Koh Phangan en zelf vinden we dat we wel een luxe hotel hebben verdient. We bezoeken o.a de bekende, maar ook beruchte Full Moon Party. Het is een ervaring om nooit te vergeten, maar of ik het nog een keer zou doen? Nee, denk het niet. We maken een boottrip naar het noorden van het eiland en zien hier echt paradijselijke stranden. Zo mooi en zo groen! Op dag 86 zit onze reis er weer op. 3 maanden zijn voorbij gevlogen. Het was een prachtige reis. We hebben veel gezien en gedaan, maar ook heel veel niet, dus we maken direct al weer plannen voor een volgende trip. Uiteindelijk volgen er nog veel meer  en zijn we tot op de dag van vandaag nog lang niet uitgereisd.

3 maanden backpacken in zuidoost-Azie

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Geverifieerd door MonsterInsights