Reisfavorieten

Accommodatie Azië Tips en Inspiratie Weekend Escapes

Verborgen pareltjes: Mijn persoonlijke reisfavorieten

 

Ken je dat? Zodra je een ticket naar een nieuwe bestemming hebt geboekt, je direct internet afstruint, op zoek naar te gekke dingen om te doen en dat ene leuke, onontdekte plekje om te verblijven? Je besteld uiteraard ook even de laatste Lonely Planet van die bestemming, want je kan hem maar vast in huis hebben, toch? Zo gaat het in ieder geval vaak bij mij! Nou ja, eigenlijk ben ik best wel impulsief en ben ik al aan het zoeken vóórdat we een ticket hebben geboekt. Het komt dan ook met enige regelmaat voor, dat ik van één bestemming helemaal op de hoogte ben, maar dat we uiteindelijk toch ergens anders naar toe gaan, omdat de reistijd uiteindelijk ongunstig is of dat de bestemming toch iets duurder bleek dan vooraf gedacht.

 

reisfavorieten

 

 

Om inspiratie op te doen heb ik naast de Lonely Planet reisgidsen, 2 websites waar ik echt verslaafd aan ben: Instagram en TripAdvisor. Instagram uiteraard om foto’s te bekijken en alvast weg te dromen en TripAdvisor om ervaringen van andere reizigers te lezen en eventueel prijzen te vergelijken. Het allerleukste vind ik om uiteindelijk plekken en accommodaties te vinden die echt helemaal te gek zijn, maar nog niet zo bekend zijn. Plekken die misschien net iets lastiger te bereiken zijn en accommodaties die vaak nog niet vermeld worden op websites als Booking.com en die naast dat ze op een geweldige locatie liggen, ook nog eens ontzettend betaalbaar zijn. Na jaren reizen heb ik zelf een lange lijst met mijn reisfavorieten en veel van deze favorieten zijn absolute verborgen pareltjes. Soms vond ik zo’n plek na een tip online, maar soms ontdekte ik deze gewoon bij toeval. Vanaf nu ga ik 2 keer per maand een onontdekt pareltje met jullie delen. Ik deed dit al met Rimba Eco Lodge, een geweldige accommodatie op een verlaten strand nabij de stad Padang (Sumatra) en vorige week deelde ik Abdi Homestay, een super leuke accommodatie op een hele bijzondere plek, ook in Sumatra.

 

 

Reisfavorieten

 

 

Benieuwd naar de verborgen pareltjes waar ik al over geschreven heb? Check dan onderstaande blogposts. Ben benieuwd of jij ze net zo leuks vind als ik.

 

Rimba Eco Lodge, Padang (Sumatra)

Abdi Homestay, Harau Valley (Sumatra)

Bagh Sarai resorts, Bandhavgarh National Park (India)

 

 

 

Share this:

Gek op reizen en groot Azië-liefhebber. Altijd bezig met het plannen van mijn volgende reis. Het liefst trek ik de jungle in, op zoek naar wildlife.

Leave a Comment