My Travel Secret ...
Menu
Thailand

Na Muang 2 waterval: tips voor het mooiste viewpoint van Koh Samui

Home » Thailand » Na Muang 2 waterval: tips voor het mooiste viewpoint van Koh Samui

Als er één plek is die je niet zou mogen missen tijdens je bezoek aan Koh Samui, dan is het wat mij betreft wel de Na Muang 2 waterval. Deze ongeveer 80 meter hoge waterval is niet zo maar een waterval, maar een waterval inclusief fenomenaal uitzicht én een aantal natuurlijke baden waaronder een te gekke infinity pool. Het was voor ons met stip een van de mooiste plekken van Koh Samui. Wat je allemaal moet weten voor een bezoek aan de Na Muang 2 waterval, lees je hier. 

na muang 2 waterval

Over de Na Muang watervallen op Koh Samui

Wat je in de eerste plaats moet weten over de Na Muang waterval op Koh Samui is dat deze waterval uit 2 verschillende delen bestaat, de Na Muang 1 en de Na Muang 2 waterval. De Na Muang 1 waterval is prachtig en razend populair. Hier breng je hoogstwaarschijnlijk een bezoek aan wanneer je een tour boekt langs de hoogtepunten van Koh Samui. De Na Muang 1 waterval is ontzettend mooi gelegen en je kunt ook hier heerlijk zwemmen. Het grote voordeel is dat hij heel makkelijk bereikbaar is. Vanaf de parkeerplaats is het nog geen 5 minuten lopen. 

waterval koh samui
Na Muang 1 waterval

De Na Muang 2 waterval daarentegen is een stuk lastiger bereikbaar. De basis van de waterval is in principe voor iedereen toegankelijk, maar wil je genieten van het fenomenale uitzicht, dan zul je toch een behoorlijke klim moeten maken. Deze waterval is dus niet voor iedereen bereikbaar en daarom is dit nog een redelijk onontdekte plek.

na muang 2
Na Muang 2 waterval Koh Samui

De bereikbaarheid van de Na Muang 2 waterval

Qua ligging liggen beide watervallen in het zuiden van Koh Samui tussen Lamai Beach en Lipa Noi Beach in. Vanaf de ring road is het een paar kilometer landinwaarts. Wil je een bezoek brengen aan de waterval(len), dan kan dit het makkelijkst wanneer je eigen vervoer hebt. Zo kun je een auto huren op Koh Samui of eventueel een brommer.

Let op! Om een brommer te huren heb je officieel een internationaal motorrijbewijs nodig. Dit omdat brommers in Thailand altijd zwaarder zijn dan 50cc en een internationaal auto of scooterrijbewijs dus helemaal niet geldig is. Beschik je niet over het juiste rijbewijs, dan is het huren van een brommer altijd op eigen risico. Zolang er niks gebeurt, is er niks aan de hand, maar mocht je een ongeluk krijgen, dan heb je een (groot) probleem. Voor een bezoek aan de Na Muang 2 waterval is een brommer van minimaal 125cc aan te raden. 

na muang 2 koh samui

Je kunt natuurlijk ook een privé chauffeur regelen die je naar de Na Muang 2 waterval en eventueel andere bezienswaardigheden brengt. Een bezoek aan de Na Muang 2 waterval is goed te combineren met een bezoek aan de Na Muang 1 waterval, de overlap stone en Wat Khunaram (de gemummificeerde monnik). Onderhandel altijd over de prijs. Koh Samui is erg toeristisch en er wordt vaak hoog ingezet door de chauffeurs. 

overlap stone koh samui
Overlap Stone Koh Samui

Het startpunt van de Na Muang 2 waterval

Het startpunt voor een bezoek aan de Na Muang 2 waterval is NIET hetzelfde als die van Na Muang 1. Vanaf de doorgaande weg staat Na Muang 1 aangegeven, Na Muang 2 niet. Het is daarom het makkelijkst om Maps.Me of Google.Maps te gebruiken om je de weg te wijzen, al is de huidige versie van Maps.Me niet helemaal 100% up-to-date. Daarover later meer. 

Het startpunt van de Na Muang 2 waterval ligt vlakbij Samui Elephant Kingdom en dit staat vanaf de doorgaande weg wel duidelijk aangegeven. Kom je vanaf de regio Lamai en Chaweng, dan is dit één straat eerder naar rechts dan de Na Muang 1 waterval. Klik hier voor de exacte locatie.

Zodra je bij Samui Elephant Kingdom arriveert, staat aan je rechterhand de parkeerplaats voor de Na Muang 2 waterval aangegeven. Parkeer hier NIET, maar volg de verharde weg rechts. Ik weet dit klinkt heel erg verwarrend, maar ik deel hier mijn ervaring uit januari 2023. De parkeerplaats bij Elephant Kingdom ligt ver van de waterval af (ongeveer 1,5 km) en de weg is verhard en goed toegankelijk met auto of brommer. Je kunt hier dus gewoon doorrijden. 

Tip: gebruik Samui Elephant Kingdom als referentie voor het startpunt van de hike naar de Na Muang 2 waterval, maar bezoek dit park bij voorkeur niet. Het is absoluut NIET diervriendelijk en het is hier zelfs nog toegestaan om op de dieren te rijden. Voor meer info over olifantvriendelijke opvangcentra in Thailand, check dit artikel.

na muang waterval
Dit is de parkeerplaats bij Elephant Kingdom. Hier hoef je niet te parkeren, maar neem de eerste verharde weg rechts en volg de weg richting de waterval

Voordat je uiteindelijk bij de waterval arriveert heb je 2 keuzes

 • je houdt de weg rechts aan en komt bij een “officiële” toegang tot de waterval waar je 50 baht p.p betaalt. Hier vind  je o.a een parkeerplaats, een restaurant en kom je uiteindelijk uit bij de basis van de waterval. Als je Maps.Me gebruikt zie je hier aan de rechterkant van de waterval het pad naar de top van de waterval aangegeven (als je met je gezicht naar de waterval staat), maar dit pad is (momenteel?) onbegaanbaar en absoluut NIET toegankelijk! 
ingang na muang 2 waterval
De “officiële” ingang van de Na Muang 2 waterval. Hier betaal je 50 baht p.p. Dit is niet het startpunt van de hike.
na muang 2 waterval
Op dit punt raad ik aan om de weg links omlaag aan te houden! Hier is het startpunt van de hike naar het uitkijkpunt
 • (AANRADER!) Een klein stuk voor bovenstaande ingang heb je een verharde weg die links naar beneden loopt. Ook hier kun je makkelijk parkeren. Hier staat het startpunt voor het pad naar de Na Muang 2 waterval d.m.v bordjes aangeven. Je loopt eerst tussen wat huizen door, steekt de rivier over d.m.v een ietwat gammel bruggetje en loopt links van de waterval uiteindelijk naar boven richting het viewpoint. Vooralsnog betaal je hier geen toegang (januari 2023) en kom je aan het begin in principe langs hetzelfde punt als bij optie 1. 
startpunt na muang hike
Hier start de trail naar het uitkijkpunt
waterval koh samui
Het brugje dat je over de rivier leidt.

De klim naar boven is niet heel erg lang (ongeveer 500m), maar wel erg steil en in combinatie met de hoge temperatuur en luchtvochtigheid, was het voor ons behoorlijk afzien. Neem voldoende water mee! Ook is het aan te raden om schoenen te dragen met voldoende grip, zeker wanneer het geregend heeft. 

koh samui waterval
De klim naar het uitkijkpunt is erg steil. Hier lopen we weer naar beneden.

Het Na Muang 2 uitkijkpunt

Het Na Muang 2 uitkijkpunt is wat ons betreft één van de mooiste viewpoints van Koh Samui. Er zouden bij deze waterval meerdere uitkijkpunten zijn, maar wij hebben het bij deze meest toegankelijke gehouden. We zijn nog wel een klein stukje verder omhoog gelopen, maar binnen no-time werd het pad onbegaanbaar en ontzettend glad. Om ongelukken te voorkomen zijn we snel omgedraaid. Eén advies wanneer je deze waterval bezoekt, ben voorzichtig en neem geen onnodige risico’s. Zeker wanneer het geregend heeft, zit een ongeluk in een klein hoekje. 

na muang 2 waterval
Na Muang 2 waterval Koh Samui

Er zijn op de top een aantal natuurlijke baden, dus neem je zwembroek/bikini mee. Zeker de infinity pool levert mooie plaatjes op. Tijdens ons bezoek was het er gelukkig niet zo druk en hadden we best wat tijd voor onszelf. 

Wat de tijd betreft raad ik aan om de Na Muang 2 waterval vroeg te bezoeken, maar niet té vroeg. Wij waren rond 9.30u-10.00u boven en toen kwam de zon mooi door. Kom je eerder, dan heb je de plek waarschijnlijk wel voor jezelf, maar is het licht nog niet zo mooi. Het is net wat je zelf wilt. 

na muang 2 waterval
Na Muang 2 waterval

Wat mee te nemen naar de Na Muang 2 waterval?

 • Voldoende water of een waterfilterfles zoals Water-to-go of de Lifestraw
 • Zwembroek/bikini
 • Handdoek
 • Waterdichte zak
 • Schoenen met voldoende grip
 • Insectenspray
 • Zonnebrand
 • Camera / telefoon 
 • Kleingeld voor eventueel parkeren en/of entree. (wij hoefden niks te betalen, maar dit kan ieder moment weer veranderen) 
viewpoint na muang 2
Viewpoint halverwege de hike

Op zoek naar nog meer tips voor jouw reis naar Thailand? Check dan ook:

koh samui waterval
Na Muang 2 waterval

Klik hier voor een overzicht van alle Thailand artikelen

thailand travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights