My Travel Secret ...
lake nicaragua
Midden-Amerika Nicaragua

My Travel Diary #6: Lake Nicaragua

Na een paar dagen op het heerlijke Little Corn Island te hebben doorgebracht vliegen we terug naar de hoofdstad van Nicaragua, Managua. Vanuit hier nemen we een taxi naar Granada en zullen we de komende week in de omgeving van deze mooie koloniale stad doorbrengen. We starten bij Las Isletas, of te wel de eilandjes van Granada. Dit is een archipel van meer dan 400 eilanden gelegen in Lake Nicaragua, het grootste meer van het land. Hier brengen we een paar dagen door op een prive eiland, Isleta El Espino. We hebben prachtig uitzicht op het vaste land, met als letterlijke hoogtepunt, de prachtige Mombacho vulkaan.

 

el espino

Isleta El Espino, Granada

 

Van El Espino verhuizen we naar ecolodge El Respiro op het vaste land. Deze lodge ligt op 20 minuten rijden van Granada en is misschien wel één van de fijnste ecolodges waar we ooit hebben overnacht. El Respiro ligt op een heuvel en heeft een geweldig mooi uitzicht op Las Isletas, Granada en de Mombacho vulkaan. Overal waar we kijken is het groen en vanaf ons terras zien we de ene mooie vogel naar de andere voorbij vliegen, toucans, kolibri’s, roofvogels en de prachtige nationale vogel van Nicaragua, de motmot.

 

Vanuit El Respiro maken we een paar leuke uitstapjes in de omgeving. De eerste is naar de Masaya vulkaan, één van de meest actieve vulkanen van Nicaragua. Je kan bij deze vulkaan heel goed de krater bewonderen en dat was uiteindelijk toch wel heel erg indrukwekkend. Ondanks dat de de vulkaan niet ‘s avonds bezoeken, zien we voor het eerst in ons leven lava. Vanuit de Masaya vulkaan rijden we naar het kratermeer Apoyo om nog net even de zonsondergang mee te pikken.

 

Masaya Vulkaan

Masaya Vulkaan Nicaragua

 

We besluiten ook een bezoek te brengen aan de Mombacho vulkaan. Bij helder weer heb je vanaf de top (1344m) een fantastisch uitzicht over de omgeving. Je kunt deze vulkaan in z’n geheel beklimmen of je kunt je tot 1100m hoogte laten rijden en vanuit daar verschillende trails rondom de 4 kraters aan de top en langs verschillende uitkijkpunten volgen. Wij besluiten het laatste te doen, want het laatste wat we willen is helemaal kapot boven aankomen en dan alsnog de trails moeten afleggen. Helaas is het in het begin echt ontzettend bewolkt en zien we bij de eerste 2 uitkijkpunten geen steek voor ogen, maar later komt de zon door en mogen we alsnog genieten van de prachtige uitzichten. Het mooie van de Mombacho vulkaan, is dat deze bedekt is met nevelwoud en dat er veel wildlife leeft. Wij zien o.a 4 luiaarden, apen en veel verschillende vogels.

 

Mombacho Vulkaan

Mombacho Vulkaan Nicaragua

 

Hoewel wij totaal geen stadsmensen zijn, kunnen we een bezoek aan de stad Granada niet overslaan. Uiteindelijk maar goed ook, want deze koloniale stad is misschien wel één van de mooiste steden die wij ooit hebben bezocht. In ieder geval één van de meest relaxte steden. Het is er kleurrijk, de gebouwen zijn ontzettend mooi en er zijn veel leuke eet-en drinkgelegenheden. Toch blijven we (helaas) niet heel erg lang, want Isla Ometepe wacht op ons.

 

Granada Nicaragua

Granada Nicaragua

 

Ook Ometepe is een eiland in Lake Nicaragua. Het is met een oppervlakte van zo’n 276 kilometer een behoorlijk groot eiland en wordt gedomineerd door 2 vulkanen: De Concepción (1610m) en de Maderas (1394m). Wij willen graag één van de vulkanen beklimmen en kiezen voor de Maderas, omdat deze bedekt wordt door 3 verschillende typen bos, waaronder nevelwoud en er een grote kans bestaat op het zien van wilde dieren. Daarbij is hij minder hoog dan de Concepción en zijn prachtige uitzicht op de Concepción bijna gegarandeerd. Achteraf niet een hele logische beredenering, want de Maderas mag misschien minder hoog zijn, door het nevelwoud regent het er veel meer en worden de paden binnen no time een modderboel. Wij hebben ook nog eens de pech dat het een paar dagen eerder veel meer heeft geregend dan normaal, met als gevolg dat we tot onze enkels in de modder staan. De beklimming is ontzettend zwaar en de weg terug is levensgevaarlijk. Maar we hebben het uiteindelijk met pijn en moeite gehaald!

 

De dagen na deze beklimming hebben we het even rustig aan gedaan en ons vooral voorbereid op de week Costa Rica die nog komen ging. Daarover later meer.

 

Isla Ometepe

Maderas Vulkaan, Isla Ometepe

 

 

Alle reisdagboeken teruglezen? Check dan:

De oostkust van Costa Rica

Corcovado National Park

Manuel Antonio NP en Uvita, Costa Rica

Onze eerste kennismaking met Nicaragua

 

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Nellie en tjeu
  19 maart 2018 at 13:02

  Mooie foto’s,wat een prachtige reis,om nooit te vergeten, kom aub heelhuids weer thuis,want het is toch wel ooit gevaarlijk Maar ik vertrouw er op dat alles goed gaat heel veel groetjes van Tjeu enNellie

  • Reply
   Sigrid
   19 maart 2018 at 16:33

   Hey pap en mam, we vermaken ons nog steeds prima. Fijn, dat jullie de foto’s mooi vinden. Voor jullie gemoedsrust; we hebben ons nog geen 1x onveilig gevoeld, maar ja, je weet t nooit hè:-). Heel veel groetjes van ons

 • Reply
  ilse
  22 maart 2018 at 23:21

  Wat een prachtige reis maken jullie, wij genieten lekker mee! En alvast bedankt voor de vele tips ;-)

  • Reply
   Sigrid
   24 maart 2018 at 03:47

   Super leuk Ilse! Hebben jullie plannen deze kant op te komen?

 • Reply
  Wim
  27 maart 2018 at 23:57

  Sigrid, ik ben jaloers op je. een prachtig avontuur!

  • Reply
   Sigrid
   29 maart 2018 at 21:22

   Hahahaha leuk jou hier te zien Wim ;-)

 • Reply
  Janet | thatonetime
  30 maart 2018 at 10:28

  Ah jaloers!! Wat een heerlijke foto’s.. Veel plezier nog x

  • Reply
   Sigrid
   2 april 2018 at 21:57

   Dank je wel xx

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.