My Travel Secret ...
Menu
Costa Rica / Latijns-Amerika

My Travel Diary #4: de oostkust van Costa Rica

Home » Latijns-Amerika » My Travel Diary #4: de oostkust van Costa Rica

Week 3 is onze (voorlopig) laatste week in Costa Rica. Na ons Corcovado avontuur is het tijd om de oostkust te gaan ontdekken. We beginnen in het slaperige Cahuita. Op zich een leuk dorp, maar buiten het nationale park om, is er niet heel veel te beleven. Toch is dit nationale park een van de leukste parken die we tot dan hebben bezocht. Het is relatief klein, je kunt het eenvoudig op eigen houtje verkennen en het heeft leuke strandjes. Bovendien is het er echt prachtig!

Cahuita National Pak
Cahuita National Park

Na 2 nachten Cahuita gaan we naar een hele bijzondere accommodatie, Samasati retreat, een ecolodge gelegen in de jungle, met een fantastisch uitzicht over de kustlijn van Puerto Viejo. Hier genieten we vooral van de rust en de natuur. Toekans en roofvogels vliegen je om je oren en ‘s ochtends worden we gewekt door het geluid van brulapen. We maken hier een kleine jungletrek en spotten zelfs 2 luiaarden.

De laatste 3 nachten aan de caribische kust brengen we door in de buurt van Puerto Viejo, een typisch backpackers stadje. Hier checken we in bij Caribe Town, de fijnste accommodatie die we tot dan toe hebben gehad. We hebben beschikking over een luxe bungalow en een zwembad. Puerto Viejo en omgeving verkennen we voornamelijk op de fiets. We bezoeken o.a het Jaguar Rescue Center, een rehabilitatie centrum voor wilde dieren. Verder gaan we op zoek naar de mooiste stranden, bezoeken we het nationale park bij Manzanillo en eten we eindelijk Thaise curry :-) Het fijne van Puerto Viejo is dat er in de omgeving echt heel veel leuks te zien en te doen is. Bovendien is het er zo ontzettend mooi en groen en kun je zelfs vanaf de weg wilde dieren spotten, zoals brulapen en luiaards.

Na Puerto Viejo willen we richting Nicaragua reizen, maar is het waarschijnlijk niet haalbaar dit in 1 dag te doen. Wanneer we op zoek zijn naar een leuke tussenstop komt Marc van Caribe Town met de optie om een tour naar de Pacuare rivier te boeken en je vervolgens in La Fortuna af te laten zetten. La Fortuna staat bekend om de Arenal vulkaan en ligt op ongeveer 3 uur reizen van de grens met Nicaragua. De Pacuare rivier ligt precies tussen Puerto Viejo en La Fortuna in en op deze rivier kun je fantastisch raften. Het is dus eigenlijk een win-win situatie, want we hebben een gave tour én we hebben vervoer in de goede richting.

Puerto Viejo
Puerto Viejo

Het raften op de Pacuare rivier is echt ontzettend leuk. De omgeving doet mij echt aan de jungle van Sumatra denken, zo mooi. Maar we hebben geen tijd om alleen maar van de omgeving te genieten, want de rivier heeft veel en behoorlijk heftige stroomversnellingen. Uiteraard worden we zeiknat, vallen er mensen overboord en loopt de boot vol water, maar al met al was het echt een top tour.

In La Fortuna hebben we ontzettend pech met het weer. Door regen en bewolking is de vulkaan helemaal niet zichtbaar. Even lijkt het beter te worden, maar helaas. Toch besluiten wij te gaan mountainbiken. De rit van La Fortuna naar het meer Arenal is zo’n 17 kilometer en dat moet ons als nederlanders toch wel lukken. We hadden alleen even niet ingecalculeerd dat het misschien ook nog eens heuvelachtig kon zijn. De heenweg ging best lekker, maar de terugweg begon het keihard te regenen. Toch zien we hoe mooi de omgeving van de vulkaan en het meer is. Mochten we later nog tijd over hebben, dan komen we misschien nog terug.

Klik hier voor een overzicht van alle reisdagboeken

La Fortuna
La Fortuna, helaas zonder vulkaan

Klik hier voor alle artikelen over Costa Rica

costa rica travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights