My Travel Secret ...
Menu
Ecuador / Latijns-Amerika

My Travel Diary #45 : de laatste 2 weken van onze reis door Ecuador

Home » Ecuador » My Travel Diary #45 : de laatste 2 weken van onze reis door Ecuador

Ja hoor, daar is ie dan…de laatste update van onze fantastische trip door Ecuador. In 2 maanden tijd reisden we van noord naar zuid en maakten we kennis met een land dat al onze verwachtingen overtrof. Nooit verwacht dat het zo ontzettend divers en zo mooi zou zijn. Mocht je eerdere updates van onze reis door Ecuador hebben gemist, dan kun je ze terugvinden in dit overzicht. 

podocarpus
Podocarpus National Park

De laatste update eindigde in de prachtige koloniale stad Cuenca. Hier brengen we ruim een week door en relaxen we voornamelijk in ons heerlijke appartement in het centrum van de stad. Vanuit Cuenca reizen we door naar het uiterste zuiden van Ecuador. Dit is een regio die de laatste 2 jaar door veel reizigers overgeslagen wordt, omdat sinds Covid19 de landsgrens tussen Ecuador en Peru helaas gesloten is. 

cuenca
Cuenca, Ecuador

Er staan in het zuiden 2 bestemmingen op de planning: Zamora, een stad op de grens tussen de Amazone en het Podocarpus Nationaal Park en Vilcabamba, een relaxed dorp dat prachtig in de bergen is gelegen en waar je heerlijk kunt wandelen. 

vilcabamba
Vilcabamba, Ecuador

Zamora is onze eerste stop. Om hier te komen nemen we de bus richting Loja (4,5 uur) en daar stappen we over op de bus naar Zamora (1,5 uur). De rit is lang, maar mooi en halverwege de middag checken we in in een fijn Airbnb appartement in het centrum van de stad. Dat Zamora niet echt een toeristische bestemming is merken we aan alles. Je vindt hier weinig hotels en het is lastig om informatie te krijgen over eventuele tours in de omgeving. We besluiten daarom maar om op eigen houtje richting Podocarpus Nationaal Park te gaan. 

podocarpus national park
Podocarpus National Park

Podocarpus Nationaal Park is geweldig mooi. Misschien wel één van de allermooiste natuurgebieden die wij bezochten tijdens onze reis door Ecuador. Er zijn een aantal (korte) wandelroutes die duidelijk aangegeven staan en je kunt een aantal watervallen bezoeken. Wij besluiten o.a de wandeling naar het uitkijkpunt te maken en hoewel deze hike niet meer dan 1,5 kilometer in totaal is, is het één van de zwaarste wandelingen die ik ooit heb gemaakt. Ben tijdens de klim naar boven verschillende keren doodgegaan. Nooit meer! Het ergste was dat het uitzicht op de top niet eens heel erg spectaculair was. Al die moeite voor niks. 

podocarpus national park
Helemaal kapot na de steile hike in Podocarpus National Park

Na 2 dagen reizen we door naar Vilcabamba. We nemen de bus terug naar Loja en stappen daar over op de bus naar Vilcabamba (1 uur). Reizen met de bus is in Ecuador ontzettend makkelijk. Bij aankomst in Vilcabamba valt ons 2 dingen op: het barst er van de Amerikanen/Canadezen en bijna niemand draagt een mondkapje, ondanks dat dat in Ecuador verplicht is. Dit laatste wordt overal in het land braaf nageleefd, maar hier dus totaal niet. Het eerste wat een Canadees tegen ons zegt is: “Doe dat mondkapje maar snel af, want daar doen we hier niet aan.” Duidelijke taal. 

vilcabamba
Vilcabamba Ecuador

Omdat Vilcabamba onze laatste stop in Ecuador was én ik binnenkort jarig was, boekten we een fijn, luxe hotel met zwembad en geweldig uitzicht over Vilcabamba. We willen nog even volop van onze laatste dagen in Ecuador genieten. 

Vilcabamba was alles wat we ervan hadden verwacht. Onwijs relaxed, leuke eet-en drinktentjes en een prachtige, groene omgeving waar we heerlijk konden wandelen. Het enige minpuntje was dat het weer niet al te best was, maar dat mocht de pret niet drukken. 

De mooiste wandeling die wij maakten was die naar de Mandango berg. Vanwege het wisselvallige weer kostte het ons drie pogingen, maar de beloning was uiteindelijk groot. De wandeling naar boven was minder zwaar dan verwacht en op de top hadden we een waanzinnig uitzicht over Vilcabamba en de omgeving. De perfecte afsluiter van een heerlijke week. 

vilcabamba
Wandeling naar de Mandango berg in Vilcabamba

Vanuit Vilcabamba reisden we voor een paar dagen terug naar Cuenca. Hier maakten we alles in orde voor het vervolg van onze reis: 3 maanden Colombia. Op kerstavond verlieten we Ecuador. Met pijn in ons hart!

vilcambamba
Uitzicht vanaf ons hotel over Vilcabamba
cerro mandango
Cerro Mandango Vilcabamba
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights