My Travel Secret ...

My Travel Diary #1: Onze reisplannen, 3 maanden backpacken in midden-Amerika

by Sigrid
Reisdagboek 1
Home » Latijns-Amerika » My Travel Diary #1: Onze reisplannen, 3 maanden backpacken in midden-Amerika

Nog maar een kleine 2 weken en dan gaan wij weer op reis! Wat heb ik hier ontzettend lang naar uitgekeken en wat vind ik het weer ontzettend spannend. Het is al weer een paar jaar geleden dat we voor langere tijd in het buitenland zaten. Toen gingen we naar ons vertrouwde Azië en bezochten we o.a Nepal, Borneo en de Filipijnen. Nu is alles anders. Een ander werelddeel, nieuwe landen en voor het eerst als reisblogger. Ik wil op voorhand niet te veel vastleggen, toch ben ik constant op zoek naar de leukste accommodaties en tours en heb ik zelfs al het een en ander geboekt. Slechte backpacker ben ik ;-) Via mijn blog wil ik jullie (wekelijks?) op de hoogte houden van onze trip en daarmee begin ik vandaag. Waar gaan we eigenlijk naar toe en wat zijn onze reisplannen?

We gaan naar…

Veel mensen weten het waarschijnlijk al, want ik heb het regelmatig laten vallen, wij gaan 3 maanden backpacken door centraal-Amerika. Eigenlijk moet ik flashpacken zeggen, want wij gaan zeker niet in gedeelde kamers slapen en soms zullen we zelfs iets luxer overnachten. We gaan in ieder geval op zoek naar accommodaties die hun geld absoluut waard zijn. Onze reis start in Costa Rica en zal eindigen in Guatemala. Verder zullen we ook nog Belize en Nicaragua bezoeken. Liever willen we niet te veel haasten en liever iets langer op 1 plek blijven, dan alle hoogtepunten in korte tijd te proppen. 3 Maanden klinkt best lang, maar het is gemiddeld 3 weken per land, dus dat we niet alles gaan zien, is nu al een feit.

Costa Rica

Costa Rica staat echt al jaren op onze bucketlist. We hebben zelfs ooit een ticket geboekt, maar de plannen wijzigden en uiteindelijk kwamen we toch weer in Azië terecht. Nu konden we er echt niet om heen en moesten we wel een keer de andere kant op, richting centraal-Amerika. Er staat 1 plek in Costa Rica hoog op onze wishlist: Corcovado National Park. Dit park in het zuidwesten van Costa Rica is iets lastiger bereikbaar en wordt daarom vaak overgeslagen. Samen met een lokaal stel (“ontmoet” via Instagram) en lokale gids, gaan wij deze plek bezoeken. Ontzettend veel zin in! Er is alleen 1 baal dingetje…om te slapen in Corcovado NP moet je een permit hebben en deze zijn beperkt. Wij willen graag 2 nachten in het park slapen,maar het lijkt er op dat er maar 1 nacht beschikbaarheid is. Best zuur, maar we staan bovenaan de wachtlijst, dus er is nog hoop! Naast Corcovado zullen we aan de westkust sowieso Uvita bezoeken en misschien Manuel Antonio National Park.

reisdagboek 1
Overnachten in ranger station La Sirena, Corcovado National Park.  © Carolien Boogaard van dreamtheworld.nl

Vanuit de westkust reizen we door naar de oostkust, of te wel de Caribische kust. Hier zullen we zowel in Puerto Viejo als Cahuita verblijven, kiezen is te moeilijk en allebei lijken ze ons leuk. Voordeel is dat we dan lekker de tijd hebben en zo op ons gemak de omgeving kunnen verkennen. Veel goede dingen gelezen over Cahuita National Park en Manzanillo/Punta Uva. Vanuit de oostkust van Costa Rica gaan we richting Nicaragua en zullen we waarschijnlijk Tortuguero en Sarapiqui overslaan.

Nicaragua

Nicaragua sprak mij in de eerste instantie niet zo heel erg aan. Ik ging zelf liever naar bijvoorbeeld Honduras of Panama. Maar mijn vriend hield vol en hoe meer ik over Nicaragua lees, hoe enthousiaster ik word. We zullen de grens oversteken bij Los Chiles, in het noordoosten van Costa Rica, om eerst de omgeving van de Rio San Juan te gaan ontdekken. Lekker een hutje aan de rivier en genieten van de natuur. Verder willen we uiteraard Isla Ometepe bezoeken, een eiland midden in het gigantische Lake Nicaragua. Volgens mij toch wel echt de must visit van Nicaragua. De Corn eilanden (tropische eilanden) staan hoog op ons lijstje, maar de vlucht is best prijzig. Aan de andere kant…je bent er waarschijnlijk maar 1 keer, dus waarom niet? Het lijkt me wel echt het ultieme paradijs, dus denk wel dat we gaan. Ook willen we de steden Leon en/of Granada bezoeken en misschien nog een vulkaan beklimmen.

Reisdagboek 1
Little Corn Island © Chantal van, alleenopreis.nl

Van Nicaragua reizen we terug naar Costa Rica. Huh? Die zag je waarschijnlijk niet aankomen. Wij kiezen er voor om van San Jose naar Guatemala te vliegen en willen ook nog in het noordwesten van Costa Rica wat plekken bezoeken, als we nog tijd over hebben natuurlijk. We vliegen liever, dan dat we de toeristenbus door Honduras nemen en de prijs zit ongeveer op hetzelfde, dus de keuze was zo gemaakt. De datum staat ook al vast, maar is gelukkig wijzigbaar, 14 maart.  We hebben in totaal bijna 7 weken te spenderen in Costa Rica en Nicaragua. Lijkt me dat we in die tijd ontzettend veel gave dingen kunnen zien en doen.

Isla Ometepe
Isla Ometepe © Karlijn Meulman van karlijntravels.com

Guatemala en Belize

Helaas zullen we in de avond aankomen in Guatemala City. Niet echt relaxed, want ik heb weinig goeds gelezen over deze stad. We zullen de volgende dag dus direct verder reizen. Zoals het er nu uit ziet gaan we eerst richting Rio Dulce. De omgeving hier lijkt me echt prachtig, met een meer, rivier en veel groen en ik heb hier zo’n ontzettend leuke accommodatie gevonden, kon het niet laten deze vast te boeken ;-) Uiteraard is deze gratis te annuleren. Vanuit Rio Dulce zullen we doorreizen naar Belize en nemen we de boot van Livingston naar Punta Gorda. Er zijn in Belize 2 plekken die we sowieso willen bezoeken en dat zijn Caye Caulker, om te relaxen en te snorkelen en Cockcomb Basin Wildlife Sanctuary, een reservaat waar jaguars leven. Een ander dier dat ik echt heel graag zou willen zien en is de zeekoe. Deze zitten ook in Belize, alleen zijn wij er in het “verkeerde” seizoen volgens mij. Moet me nog iets beter voorbereiden denk ik.

In Belize steken we bij San Ignacio de grens weer over naar Guatemala. We willen sowieso de hotspots Tikal (Maya tempels), Semuc Champey (super mooie natuur) en Lake Atitlan bezoeken. Volgens mij kun je prachtige hikes maken in Guatemala, dus zal er veel gelopen worden. We eindigen onze reis waarschijnlijk bij Lake Atitlan en de stad Antigua. Omdat dit deel van de reis nog zo ontzettend ver weg lijkt, ben ik er verder nog niet zo mee bezig. Grote kans dat plannen sowieso nog gaan wijzigen. Het leuke van backpacken is natuurlijk, dat je onderweg andere reizigers ontmoet en je reistips uit kan wisselen. Kan niet wachten om weer op pad te gaan!

Corcovado National Park
Corcovado National Park © Carolien Boogaard, dreamtheworld.nl

Klik hier voor een overzicht met alle artikelen over Latijns-Amerika

latijns amerika travel guide

Voor meer reisinspiratie, check ook:

17 comments

Carolien 14 januari 2018 - 18:58

Mooie plannen! En Corcovado kan ik zeker aanraden 😉 (dank voor delenn van mijn artikel over Corcovado). Over Nicaragua heb ik ook goede geluiden gehoord. Manuel Antonio vond ik zelf een domper. Heel toeristisch en vol Amerikanen. Niet helemaal ons ding. Weet niet of je daar blij van gaat worden. Caribische kust is wel een aanrader,
Heel relaxed 👌

Sigrid 14 januari 2018 - 19:23

Hahaha ik ben doodsbang voor Manuel Antonio ;-) Maar we wilden een beetje actimaliseren bij een lekker zwembadje en ik ben toch wel benieuwd naar het park zelf. We blijven gelukkig niet lang.

Piet 14 januari 2018 - 19:05

Dat ziet er als een geweldige reis uit Sigrid. Ik ga het zeker volgen. Zou leuk zijn wanneer je af en toe een foto post op Instagram! Tips kan ik je niet geven. Ik was in Guatemala in 1998 en ik vermoed dat alles wat anders geworden is. Ga samen lekker genieten en uiteraard ga ik jullie volgen via de blogs! Enjoy!!

Sigrid 14 januari 2018 - 20:00

Ooooh ben maar niet bang Piet…vanaf 26 jan ben ik weer helemaal terug op IG ;-) Leuk dat je ons gaan volgen!

Edith | [travel.create.repeat] 14 januari 2018 - 19:56

Wat een heerlijke reis hebben jullie gepland! Fijn dat je voor elk land drie weken de tijd hebt. Ik vond in Guatemala de markt van Chichicastenango erg leuk, en vooral de trip met de chickenbus er naartoe!

Robert 15 januari 2018 - 21:13

Fijne plannen! Nicaragua stond bij mij eerst ook niet zo hoog op mijn lijstje, maar na ons bezoek is het met Panama echt onze favoriet van Midden-Amerika. Veel plezier!

Sigrid 17 januari 2018 - 15:11

Ik ben heeel benieuwd! Dank je wel :-)

Sabine 15 januari 2018 - 21:49

Heel tof zeg!! Ik ken Midden Amerika nog niet, dus ben heel benieuwd.

Marcella 16 januari 2018 - 09:42

Wat een geweldige reis gaan jullie maken, heerlijk joh! Ik kijk uit naar je verslagen en foto’s, ik geniet mee vanuit de kou ;-) Wij gaan in oktober/november waarschijnlijk naar Mexico, dus ik hou jouw verslagen over Belize in de gaten. Misschien willen wij daar nog even de grens over.

Sigrid 17 januari 2018 - 15:13

Ik kijk er echt naar uit!! En wat leuk dat jullie (waarschijnlijk) naar Mexico gaan. Geweldig land!

Annemarie 16 januari 2018 - 15:56

Gave plannen, en wat ga je al snel! Ik was lang geleden in Costa Rica en vond Tortuguero een aanrader, en het plaatsje Fortuna & omgeving bij de Arenal-vulkaan. Veel plezier alvast!

Sigrid 17 januari 2018 - 15:10

Jaaa bijna al!! Hahaha Dank je wel xx

Jan Bastiaansen 19 januari 2018 - 08:24

Wij hebben vooral genoten van Honduras, Guatamala, Belize en Mexico! Veel reisplezier en hou het veilig!

Sigrid 19 januari 2018 - 15:09

Ik ben heeel benieuwd! Ik ga mn best doen het zo veilig mogelijk te houden ;-)

Janet 20 januari 2018 - 15:33

Wat een heerlijke reis heb je in het vooruitzicht. Ik kan je geen tips geven, maar ben wel jaloers ;)

Rowan 21 januari 2018 - 15:01

Wauw wat heerlijk dat jullie 3 maanden de tijd hebben! En wat een mooie landen gaan jullie bezoeken, ze staan allemaal op mijn wensenlijstje dus ik kijk nu al uit naar je foto’s!

Daisy 13 februari 2018 - 09:43

Sigrid, ik lees nu pas je reisplannen.
Maar wat ik er tot nu toe van gelezen en gezien heb op foto’s is geweldig!
Droomavontuur met veel dieren in het wild zien. Goede reis verder en veel plezier!

Comments are closed.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights