My Travel Secret ...

Op zoek naar de mooiste stranden van Aruba

by Sigrid
mooiste stranden aruba

Heel lang hoefde ik niet na te denken, toen ik uitgenodigd werd om mee op reis te gaan naar Aruba. Ik zag meteen hét perfecte plaatje voor me van parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Daar zag ik me zelf wel liggen! Maar wat zijn nou het mooiste strand van Aruba? Ik ging voor je op zoek.

Manchebo Beach

Mijn eerste kennismaking met één van de mooiste stranden van Aruba, is die met Manchebo Beach. Ons hotel, het Manchebo Beach Resort, ligt direct aan dit strand en dit is meteen een goede binnenkomer. Wat een prachtig strand! Echt zo een uit het boekje: een poederwit zandstrand, met azuurblauwe zee, vol met palmbomen. Picture perfect!  Manchebo Beach ligt op 15 minuten rijden van Oranjestad en is ook prima bereikbaar met het openbaar vervoer.

Eagle Beach

Dag 2 begint met een wandeling over het strand waar ik op voorhand het meest nieuwsgierig naar ben: Eagle Beach. Ik had me natuurlijk voorbereid op deze reis en eigenlijk was meteen wel duidelijk dat Eagle Beach gezien wordt als hét mooiste strand van Aruba. Het is me meteen duidelijk waarom dit is. Eagle Beach ligt direct langs Manchebo Beach en is net als Manchebo het perfecte plaatje, maar dan echt vele malen groter. Ondanks dat Eagle Beach gezien wordt als het mooiste strand van Aruba, valt het me op dat het er helemaal niet druk is. Oke, ik ben er ook wel op een ontzettend vroeg tijdstip, maar later in de week ga ik s’middags terug en valt het met de drukte nog steeds heel erg mee.

Op zoek naar de leukste hotels in de buurt van Eagle Beach?

Mooiste stranden Aruba

Eagle Beach

Mangel Halto

Op het eerste gezicht lijkt Mangel Halto niet echt een strand, maar een stuk ruige kustlijn met kraakhelder blauw water. Zo mooi! Ik moet moeite doen niet binnen 2 seconde het water in te springen, maar we hebben niet heel veel tijd, dus dat zit er helaas niet in. Wel kom ik er achter dat Mangel Halto wel degelijk een strand heeft, maar dit ligt verstopt tussen de mangroves. Het blijkt een verborgen pareltje te zijn! Mangel Halto ligt op een kleine 10 kilometer ten zuiden van Oranjestad.

Aruba heeft veel meer te bieden, dan alleen maar mooie stranden. Check hier de 12 leukste Aruba bezienswaardigheden.
mooiste stranden Aruba

Mangel Halto

Palm Beach

Palm Beach is veruit het meest populaire strand van Aruba. Het ligt aan de westkust van het eiland, iets verder dan Eagle Beach. Palm Beach is het typische voorbeeld van wat ik niet zoek in een strand: veel te druk en alleen maar hoogbouw, er is weinig idyllisch aan. Toch is het niet voor niks zo populair. Het strand is spierwit, de zee is prachtig en je vind er veel leuke strandtentjes. Ben jij op zoek naar gezelligheid en luxe hotels, dan is dit zeker the place to be!

Op zoek naar een te gek hotel op Palm Beach?

mooiste stranden Aruba

Palm Beach

Baby Beach (en Rodger Beach)

Op dag 3 brengen we een kort bezoek aan Rodger Beach en Baby beach, helemaal in het zuiden van het eiland. Helaas zijn de weersomstandigheden niet helemaal optimaal, want het is regenachtig en ontzettend grijs. We hebben zo weinig tijd dat ik niet echt een oordeel kan geven over deze stranden, ik ben er geweest maar daar is echt alles mee gezegd. Toch als ik onderstaande foto terug zie, denk ik dat zeker Baby Beach zeker een bezoek waard is, wat denk jij?

stranden Aruba

Baby Beach

Arashi Beach

Arashi Beach bezoek ik door de bus te pakken naar het noordwesten van het eiland en hier Arashi te bezoeken en daarbij de omgeving van de nabij gelegen California vuurtoren te verkennen. Aanrader! Arashi Beach is een klein, maar ontzettend leuk strand. Het is er wel iets drukker dan op bijvoorbeeld Eagle of Baby Beach, maar dit kan ook komen doordat ik hier op zondag was en er erg veel locals waren. Je hebt op Arashi Beach een een super gezellige strandtent: de Arashi Beach Shack.

mooiste stranden Aruba

Arashi Beach

 Divi Beach

Divi Beach ligt vlakbij Manchebo Beach en op de laatste dag dat ik in het Manchebo resort verblijf, neem ik hier nog snel even een kijkje. Divi Beach is als het ware een grote baai, met een handje vol (luxe) accommodaties. Divi Beach is absoluut een aanrader en ontzettend leuk strand op Aruba.

mooiste stranden Aruba

Divi Beach

Flamingo Beach Aruba

De laatste 3 nachten van onze reis door Aruba verblijven wij bij het prachtige Renaissance hotel. Dit Hotel ligt in hartje Oranjestad en heeft als grote voordeel dat het beschikt over een prachtig eiland, Flamingo eiland. Flamingo eiland staat, denk ik, wel op ieders bucketlist door de flamingo’s die er op het eiland leven. In principe is dit eiland alleen te bezoeken door gasten van het Renaissance hotel, maar op dagen dat het minder druk is, kun je, met een beetje geluk, een dagpas aanschaffen.

mooiste stranden Aruba

Flamingo Island

Surfside Beach

Surfside Beach is een strand dat op loopafstand ligt van Oranjestad. Ik maak voor het eerst kennis met dit strand, wanneer we aan het begin van onze trip gaan suppen en omdat het strand er erg gezellig uit ziet, besluit ik op de laatste dag nog even een kijkje te nemen. Vanaf het Renaissance Beach Hotel loop ik over het strand, richting Surfside Beach. Het is een smal strand, maar doordat er veel groen is, heeft het wel iets. Surfside Beach zelf  is erg levendig met veel locals en gezellige muziek.

mooiste stranden Aruba

Surfside Beach

De stranden van Aruba hebben mij zeker niet teleurgesteld en sommige stranden hebben me zelfs verbaasd, zo mooi! Mijn persoonlijke favorieten zijn toch wel de 3 stranden op een rij: Eagle, Manchebo en Divi Beach. Hier kun je echt ultiem genieten van zon, zee en strand.  Maar ook een bezoek aan Mangel Halto is wat mij betreft een must-visit. Heb jij Aruba al eens bezocht? Ben heel benieuwd naar jouw favoriete strand op Aruba.

1 week Aruba

Uitzicht over het Arashi strand Aruba , vanuit de vuurtoren

* Ik ging naar Aruba op uitnodiging van Aruba Tourism Authority.

Voor meer reisinspiratie, check ook:

6 comments

Laura | I scream beauty! 30 augustus 2017 - 09:53

WAUW!! Ik ben verliefd op dit eiland.. heb er een poosje gewoond en ben er vorig jaar met mijn vriend op vakantie geweest. Over 7 weken gaan we weer!! Wij zitten dichtbij Palm Beach en willen ook 2 nachten Renaissance Hotel boeken..je snapt wel waarom haha! Ik vind ieder strand op een andere manier mooi!

Sigrid 3 september 2017 - 10:31

Oooh wat gaaf zeg! Kan me voorstellen dat je een speciale band hebt met dit eiland. Veel plezier met aftellen ;-)

Jessica 1 september 2017 - 15:59

Wat heb je een hoop mooie foto’s gemaakt meid, het ziet er echt geweldig uit. Krijg helemaal zin om naar Aruba te gaan nu <3 Zijn er trouwens ook stranden waar je goed kunt surfen? :)

Sigrid 3 september 2017 - 10:33

Thanks! Ja ik het westen kun je hartstikke goed surfen. Net iets verder dan het populaire Palm Beach.

Lotte 8 september 2017 - 08:17

Wat een heerlijke plaatjes! Ik kan denk ik niet kiezen welke mij het meeste trekt, dus ik vrees dat ik ze dan, net als jij, allemaal maar zou moeten bezoeken. ;-)

Sigrid 20 september 2017 - 08:45

Hahaha ja precies ;-) Het beste toch?

Comments are closed.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights